Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez egy tévhit. A francia katonák becsülettel végigharcolták az elsõ világháborút is, és a II.Vh nyugati hadjáratában sem volt gond a harcok kezdetén a moráljukkal. A fõ probléma az volt, hogy egyfelõl teljesen másra képezték ki õket, mint amivel szembesültek (a Francia doktrina elavultsága), másfelõl a tiszti kar többsége nem volt egyszerûen felkészülve arra, ami rá várt, és tehetetlenül sodródott az eseményekkel.
Jelentõsebb menekülésre akkor volt már csak példa, amikor a frontvonalak összeomlottak, és teljesen kilátástalan volt a harc.
Mert még akkor is a tehetetlen és gyengekezû emberek voltak a végrehajtó hatalomban. Churchill mér '38-ben a tökükre lépett volna.
Az a Churchill, akinek a Gallipoli fiaskó leginkább köszönhetõ volt? Nem túl meglepõ, hogy 1938-ban a kutya nem bízott volna rá komolyabb feladatot. Mikor visszatért az Admiralitás elsõ Lordja posztra, amelyrõl távozott (és nem önként, hanem mert elbocsátották), érthetõ gúnnyal reagált sok angol mérvadó újság és politikus...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Tõle függetlenül is tudták a német tábornokok is hogy a haderejük nem készült fel egy háborúra.
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Villogások egyértelmûen vannak és voltak, de legalábbis a jelenlegi szituációban én kétlem, hogy akár Kína, akár az USA számára opció lenne a nyilt fegyveres konfliktus.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Hibáa készült több évig Hitler még ennek ellenére sem volt olyan acélos a német haderõ, mint aminek beállították. A lengyeleknél is volt egy olyan helyzet mikor elakadt a támadás. Még õk is képesek voltak megállíani itt-ott a blitzet. Na akkor képzeld el, hogy három irányba kell figyelni és képzeld el, hogy azok a francia hk. megindulnak a britekkel. A jobb cseh harckocsik délrõl a lengyelek meg csak felvonulnak a határon, hogy oda is kelljen német erõ. Semmi más csak összefogás kellett volna meg nem egy Neville Chamberlain...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ez így abszolúte nem igaz, a francia csapatok nem futottak meg, ahol lehetett, azért felvették a harcot. Nem voltak nagyon rosszabb katonák, mint az átlag német, de a vezetésük és a taktika csapnivaló volt, míg a németeké ismert. Utána meg már mit tehet a mezei francia baka, akinek a háta mögött 20-40-100 kilométerre ott kavarog egy német páncélos ék, azzal fenyegetve, hogy bekerítik? Ne maradt ott más választás, mint visszavonulni, és megpróbálni újabb és újabb védelmi vonalakat kiépíteni. A jobb minõségû és nagyobb mennyiségû francia tankokat egyszerûen helyi koncentrációval és a légierõ bevetésével elmosták a németek, utána már nem sok mindent lehetett tenni. Azért amikor egy bizonyos "Debizonyátmentavonalonalabda" visszatámadott a páncélosokkal, akkora németek eléggé meglepõdtek.
Érdekes módon lengyelország lerohanása után az angol-francia "joint task force" erõk se igyekeztek németország megtámadásával.
A fõ elõny, mint írtam a morál volt. A francia csapatok nagy része megfutott, van errõl egy vicc is.
- Hány francia katona kell Párizs megvédéséhez?
- Nem lehet tudni. Sosem próbálták meg...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Gyanítom az egyesített angol+cseh+lengyel bagázs se reagált volna jobban a blitzkriegre, mint a franciák.
A légierejük minden tekintetben gyengébb volt. A két fél közti arány mennyiségben szárazföldöt assze kb. 1,2:1-hez volt szövi oldalon. Ez nem vészes. A német erõk addig két hadjáratot toltak végig. A túloldal egyet sem. A gondolkodásmódjuk és sebbességük az I.Vh-s szinten volt.
De Wellington már volt és a Spitfire is 1938 ban már szolgálatban volt.
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Bombázónak meg ott a Wellington meg pár kisebb típus?
A németek már Lengyelországban 560 repülõgépet vesztettek.
A francia gépek elég jók voltak,ha legyõzéshez nem is lett volna elég,talán ahoz igen hogy tárgyalásra bírják Hitlert.
De ehez az elsõ perctõl kezdve harcolni kellett volna.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Mennyi idõbe kerül, amíg a brit/francia haderõ eljut a harctérre? És hogyan? Megtámadják nyugatról Németországot?
A Sp.o.-t megjárt pilóták kiképzõk lettek, ez rengeteget számít (Mölders-féle négyujj vs. "banánfürt")
A T-35 (nevezzük így) a tornyon 8, a teknõn 8-12mm-es felsõ páncélzattal rendelkezett. Szerintem egy repülõgéprõl leadott 7.92-es sorozat átviszi... (A Stukák bombáiról nem is szólva)
Milyen "szövi" légierõ lett volna?
Avia B534 (cseh), Pzl-11(lengyel), Hurri Mk.1(brit), Gladiator (brit), francia részrõl nem is tudom, milyen vadászok.
Bombázóknál Blenheim, Fairey Battle, meg néhány francia, muzeális darab...
Ezek közül a Hurri meg a Blenheim volt hasonló harcértékû, mint a német gépek. A többi...
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
A szövetségesek erõs és határozott fellépése megállította volna a németeket.
"Szövi" részrõl mi lett volna ellenük?
Akkora német légifölénnyel szemben szerintem tehetetlen lett volt ez az "allied force".
Egyébként sosem a guglival kezdem, hanem amire emlékszem a könyveimbõl.
" Csehek + Fr + Angolok + (legyelek)"= szánalom (abban az idõben)
Igy a Csehszlovák fegyverek és ipar a Németeket szolgálta a szövetségek ellen.De mások is profitáltak belõle.
Az a békeszerzõdés önmagában hordozta a háborút,de el lehetett volna kerülni,vagy legalábbis korlátozni.
Csehszlovákia beáldozása nyilván kis árnak tünt a békéért cserében,még ha látszott is hogy Hitler nem áll meg.
A háborús hagnulat már a '30-as évek közepén a levegõben lógott. '38-ban gyakorlatilag szinte tény volt szerinem. Feldarabolták Csehszlovákiát, megszállták Ausztriát. A tutyimutyi Chamberlain ünnepelt azzal a szaros papírfecnivel, hogya békét hozta el. Egy frászt. Ott kelleett volna a tökére lépni Hitlernek egyesült erõvel. Az erõ is megvolt hozzá.
Mai napig nem fér a fejembe, hogy hogyan darabolhatták fel Csehszlovákiát. Mitha ma idejönnének és minket meg sem kérdezve szétcincálnák az országot. Én a csehek helyében nem nagyon szívlelném a briteket. Egy gyengekezû miniszterelnök feláldozta õket a nagy semmiért. Aztán még jött a Heydrich elleni "okosan" megszervezett merénylet. Csak rontott a helyzeten.
A politikusok és tábornokok más tészta,mert ha rajtuk múlna...
Lényeg, hogy szerintem lehetetlen megmondani összebalhéznak-e, vagy sem.
Azokat a feltételek lehet megani, hogy milyen esetben lehetetlen vagy necces a dolog. Az, hogy ezek teljesülnek -e az már más tészta..
Lényeg, hogy szerintem lehetetlen megmondani összebalhéznak-e, vagy sem.
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Az eredeti kérdésemben Cifuhoz a rhodéziai bozótháború adta a háteret.
Viszonylag kevés ZANU-s jóember hordott IIIA-s kevlár kommandós tökfödõt😊)
Leginkább semmilyet.Amugy ne tul nagy távban gondolkozzatok,
pár lépésrõl volt szó,a könyvben egy õrszemet buksiznak le.
Nyilván amugy jobb volt a bozótban az AK meg az FN.
De amugy visszavonom az egészet,eszembe jutott ,hogy a könyvben is
a karakter aki használja,gyerekkorától nagy csuzlibajnok,erre van kihegyezve a dolog.
Viszont nekem ,meg kell mondjam,tetszik a dolog,a kés nekem zsenánt,
sötétben beledobni valakibe úgy,hogy ne legyen hang....nekem nem menne.
Az emlitett nyilpuska szerintem ad egy pattanó hangot....viszont egy jó nehéz csapágygolyó,vadászcsuzliból,pár méterrõl.....szerintem beszakitja a koponyacsontot.Akár használhatták is,a Smith kormány nem hiszem hogy
minden scout-ot felszerelt hangtompitós MP5 el😊))
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
Balázs:Nem tudom,majd megnézem.De ezen szerintem nem veszünk össze😊<#wink>#wink>
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
A csúzlis kérdésemre nemigen kaptam választ a katonain,Recon irt ugyan,hogy szoktak lõni vele habókos sofõrökre,de nem ilyen alkalmazásra gondoltam.Tacsk0 ugyan még azt is tudta, amit nem irtam😊...de még kutakodok,lényegében egyetértek Cifuval,nem sok értelme van,ha volt is ,alkalmi eszköz volt,de hátha van valami alapja.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Biztos azt irták az eredeti cikkben,hogy a távcsõvel célzó akkor is tiszta képet kap,mikor az ellenség a hagyományossal csak a forró,remegõ levegöt látja.Én is amugy gondolkodtam egy darabig,hogy a gyikba álcáz le valakit egy képalkotó elektronika😊