95104

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
drevil666 #51703 1 hétig fogok zokogni:) meg poénból írtam, hogy csináljon magának:)
Tényleg jobb az angol rövidítés, vagy inkább kimondani teljesen.
Anno a Haditechnikában (papír alapú) volt angol katonai rövidítések jegyzéke asszem pl.: az AA-re volt vagy 4 féle. Bár pl. harckocsiban lekorlátozódik meg gondolom van "szleng" mindenre.
Ui. remélem nem kell 20-30 év múlva a kínai rövidítéséket megtanulni.....
-
RC = Reduced Caliber, űrméret alatti.
Nem szeretném DrEvil-t megsérteni, de felteszem a WoT-hoz készül a fordítás. Ha javasolhatom, kerüljétek a saját kitalációkat (például a tükörfordítás rövidítéseit).
Szvsz mérlegelni kellene, hogy maradjanak angol eredetiben. Az indok az, hogy biztosan helyes, és azért a játékosállomány nagy része tisztába van a jelentésével. Ha elkezded R.Ro-ra fordítani a HE-t, vagy ÜA.Pct-re az APRC-t, az a legtöbb, még legalább laikus szinten a témához konyítónak se fog semmit mondani elsőre, a teljesen laikusoknak meg végképpen nem fog segíteni az, hogy magyar és nem angol rövidítést olvas.
Én arra szavaznék, hogy maradjon angol rövidítés. -
kiskorúbézoltán #51701 Hogyne lenne. :)
HE-> r.ro. vagy rep.
HEAT-> kum.
AP-> pct.
APRC az passz, nem is tudom így hirtelen mit jelenthet az RC. -
drevil666 #51700 szerintem nincs. Az angolszász rövidítéseket használják, régebben meg az orosz rövidítést használták, azelőtt meg a németet:)
De csinálj magadnak:) pl.:
APSD: Leválóköpenyes űrméret alatti lövedék LŰAL[/i]
APFSDS: űrméret alatti szárnystabilizált páncéltörő gránát. [i]ŰASPG]
stb stb stb...
-
Sziasztok!
Az érdekelne ,hogy magyarul van e rövidítése az APRC ,HE ,HEAT ,AP lövedékeknek? -
ja még valami
néztgettem ezt az iráni fejleztésű tankot(zulfiqar)
mennyire életképes ez a tank??nekem "laikusnak" elég fapadosnak tűnik:D
abrams ellen lenne esélye?? -
értem
köaszi a válaszokat meg a felvilágosítást mind kettőtöknek -
BEARCAT #51696 J-20-as videók és hírek itt -
fade2black #51695 Kínában a könnyen kitermelhető készletek fogyatkoznak nagy sebességgel. Inkább linkelek egy cikket az jobban elmondja mi merre meddig.... :)
http://www.bloomberg.com/news/2011-01-05/china-rare-earths-leave-toxic-trail-to-toyota-prius-vestas-wind-turbines.html -
drevil666 #51694 nem egy hú de nagy szám. de nem is lenne könnyű falat.
Ami pld egész jó az a rakétaprogramja. Shahab 2,3. de mivel pl. a Patriot, vagy Arrow direkt ezek ellen van, csak ott tudnák bevetni, ahol gyenge a légvédelem.
-
A wikileaks által nyilvánosságra hozott üzenetek szerint háborút legkevésbé USA és Izrael akar, Szaúd-Arábia és más köryező országok sokkal véresszájúbbak a felszín alatt.
Ha valami nehezen elképzelhető helyez folytán háború lesz, az véleményem szerint jenki és zsidó oldalról is max. légicsapásokat jelent, Irán megszállása szóvba sem kerülhet. Nincs elég erőforrás rá, értelme sem lenne sok.
Irán haditechnikailag nagyon vegyes. Vannak igen modern pct. eszközei is, de az igazi "nehéz hadiechnikában" - légierő, harckocsik - a '70-es évek végi szinten vannak, vagy ott sem. Ami fejlett eszköz az még jenki maradék és azok sem mai gyerekek. F-14A, F-4D/E gépek, F-5E (vagy A?) gépek. Iraktól örökölt pár gépet 1991-es átrepülés után és vettek is néhány orosz gépet, de ezek a '80-as évek közepi szovjet szinten vannak. Mennyiségileg nem jelentősek.
Az egyetlen AWACS gépüket balesetben vesztették el nem túl régen.
A légvédelem régi Hawk légvédelmi rendszerekre korlátozódik főleg, bár ezt nagyon rég néztem meg. MANPAD és SHORAD kategóriában nem tudom, hogy milyük van. -
izrael-Irán
Ti ezt el tudjátok képzelni hogy egyedül megmerjék támadni Iránt???
Egyel talán hogy áll Irán haditechnikailag??? -
Elég furcsa ez a cikk:
"Kínának van oka az aggodalomra. 2008-ban a világ ritkaföldfém-készletének még 46 százaléka Kínában volt, de mivel más országok alig bányásznak ilyen anyagokat, mostanra ez 30 százalékra csökkent. Ha így folytatódna a termelés, 30 éven belül Kínának nem maradna nyersanyaga, és miután olcsón túladott rajta, kénytelen lenne drágán vásárolni a készletein ülő többi országtól."
46-ról 30%-ra csak úgy csökkenhetett a részesedése, ha a készletének kb. felét már felszínre hozták:
Ez esetben viszont nem 30, hanem mindössze 3 év alatt fogyna ki a ritkaföldfémból, ha hasonló ütemben termelné ki.
Origo is csak egy kulturáltabban fogalmazott bulvárlap, képes egy bekezdésen belül ellentmondásba keveredni önmagával :) -
JanáJ #51690 fél off jó hír -
JanáJ #51689 Nem az emberek tudását kritizálom. Azt mondom hogy egy reguláris katona egy fegyverrel harcolja végig a háborút. Míg ők adott esetben bármikor eldobhatják az ak-t és elvegyülhetnek a civilek között, ezért én nem költenék vagyonokat a fegyveremre. -
tomcat1 #51688 Még jó hogy a torony nem adta meg magát. -
Lehet hogy jó gyalogoskatonák,ki tudhatja milyen kiképzést kaptak.Mindenesetre az erőnlétük kiválónak látszik. -
alexalex #51686 talán érdekel benneteket: íme egy profi magyar vadászbeszámoló egy alaszkai expedícióról, komoly felszereléssel: észak-amerikai vadászexpedíció -
JanáJ #51685 Egy katona kezében gagyi, de nekik szvsz tökéletes. Minimális ksg-el sokat dob rajta. Ugyan akkor ha meg akar szabadulni a fegyvertől, mert jön a moszad, akkor csak eldobja. :-) -
SZU #51684 Nem feltétlenül kell egy távcsőbe belehomlokolni, hogy célozni tudj vele.
Bár a szóban forgó távcső és laptop hordszíjas megoldás együtt már valóban egy kicsit komikus, de minden esetre kreatívabb, mint a mögötte álló úriember. -
JanáJ #51683 Ha egy nagyobb red dot lenne rajta akkor simán jó, így azért necces.
Amúgy úgy néz ki mint aki másodszorra jön AS-ozni. :-) Lehet nem is élesre való a melső markolat. Bár nem tudom számítana-e. -
Néha jó az, ha mesze van.
Steyr Scout Rifle -
JYeti #51681 Hamász alternatíva az AK modernizációra. Nincs kicsit messze az a távcső a szemtől ?
Y -
fade2black #51680 "A pontos helymeghatározás ekkora gond?"
Sztem a 21.század fő problémája mégjobban az intel lesz. -
fade2black #51679 "A fejlett világ saját bugyutaságának köszönheti, hogy már nem termel és nem gondolkozott előre."
A fő gond avval volt, hogy a ritkaföldfémek kitermelése brutális környezetszennyezéssel jár. NYon ezt be kell építeni az árba. Kínában nem. Innentől a NYi cégek versenyképtelenekké váltak ezen a területen. Most persze kaki van és HVGs cikk alapján 5-6év mire a kitermelés+feldolgozás felfut NYon. -
A G36-ot kár idecitálni. Az egy teljesen más fegyver, eleve oldalra behajtható váltámasszal tervezték, nem fix tusával. A tusa a G36-nak jobbra csukódik, ahol a hüvelykivető van. A tok oldalára semmit se lehet rögzíteni.
HK G36 Instruction video - Part 1
HK G36 Instruction video - Part 2
HK G36 Instruction video - Part 3 -
JanáJ #51677 Én imádtam a 47s-t míg baka voltam, de nekem minden szerdzsó ismerősöm azt mondta menetgyakorlatra jó, mert könnyű, de élesben a fix tusost vinné, mert a behajtható törik, lötyög, rossz.
A 74/G36-al az a baj, hogy a tok bal oldalán rögzíted az optika tartót, akkor nem tudod behajtani, akkor minek.
Én egy nagy előnyét vettem észre az M4-nek - airsoft kapcsán- hogy pillanatok alatt állíthatod a hosszát. Ami azért jó mert mindegy mellény van-e rajtad vagy sem. Ez nekem AS-ben szempont lenne, de szvsz a táborban nem mindig az több kilós mellényben lófrálnak a katonák. (Pl: Afganisztán) -
Kurfürst #51676 Én csak azt nem értem hogy az M-4 teleszkópos válltámaszt miér kell erőltetni.. az eredetin is csak szükségből van a AR15 szerkezeti sajátosságai miatt... a meglevő MP40/AK47S v az újabb AK-74/G-36 oldalra hajtható válltámasz miért nem volt jó..? -
Teoretikusan nézve a mellső markolat elhelyezése behatárolt, ha a cső alatt van, mert az AK-nak nincs tárfészke, mint az AR15-nek. Az a markolat/bipod így az asztalon jól mutat, de biztos sokan lesznek, akiknek kényelmetlen lesz és inkább a tárba kapaszkodnak. Ezen a videón kiderül, miért lesz útban.
PS.: Kép forrása? -
A Truvelo Armory oldala szerint 4,1kg a Neostead. IMHO az ésszerűség határát feszegeti. A Kel Tec is hasonló súlyú lehet. -
JanáJ #51673 1 pontos szíj és mehet is vaterára a szíjakasztó (real, Afganisztánt megjárt, Rambo is ilyet hord, stb.) :-) -
JanáJ #51672 Pl itt egy.
Tudom ez airsoft, de élesről lett "lopva". Egy x-47 szett, meg egy M4 válltámasz és kész. A többi an/paq és egyéb kütyüt úgysem itthon gyártanánk. (A pénisznövelő csilivi cuccokat ne vegyük most figyelembe.)
Bár szerintem ez nem mondott senkinek újat. :-S -
szíjakasztót hátrébb rakod a sínen, és akkor elé mehet a PEQ -
JanáJ #51670 Ami nekem nem szimpi:
- nem a "gyári" orosz szereléksín van a tok bal oldalán. Azt egyféleképpen lehet feltenni, nem kell figelni részleges szétszerelés után, hogy jó helyre rakrd. szvsz könnyebb is az eredeti. Mondjuk lehet számozták a sínt, de akkor is jobb az eredeti
- ez mondjuk 2 mp-es probléma, de minek railes melső szíjakasztó? ott van mögötte az eredeti
- a malső markolat bal oldalára mit raksz a sínre, ha oda rögzíted a szíjjat?
- a tűznemváltón kívűl az egésznél bárki jobbat, szebbet, talán még olcsóbbat is összerak egy csavarhúzóval a netről.
Az tény, hogy ez már használható a többihez képest. -
donatus13 #51669 Jó az nagyon:D -
Max. tippelni mernék, lehet, hogy árok, lehet vízmosás, a fene tudja. Mindenestre elég mély, és valószínűleg nem volt kitáblázva, hogy arra felé ne rallyzzon senki. ^^ -
JanáJ #51667 Szvsz ez már picit túl van gondolva. -
na ez engem is érdekelne!!! -
JYeti #51665 A tankcsapda egy sima árok ez esetben, nem ?
Y -
én azért még a tárkioldot is megváltoutattam volna hogy egy ujjal is lehessen kioldani miközben a másik kézzel már a másik tárat keresed, de azért ez már tényleg értelmesebb kinézetü