94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
aksurv2 #90678 adatsor -
aksurv2 #90677 A hozzaszolas másik felében faszsagrol annyit, hogy légvédelemrol irnal ekkora okorseget Molni leharapna a fejed.
Láthatóan fogalmad sincs a fegyverek veszélyességerol.
Csak hogy felfogd. A evi kb. 12 000 kapcsoló halalesetbol nagyjából 200-300 kapcsolodik gepkarabelyhoz. a tobbi 98% mariolofegyver sörétes es vadaszpuska es mas eszköz.
Az utoeszkozok kétszer a puszta kez kb. 3szor a kes meg 7szer tobb embert ol meg.
Mindezt kb. 15 millió ilyen fegyver mellett.
Demokrataknak ez csak jol kijelolheto apró lépés a nagy úton amit jol lehet kommunikalni.
Te meg egeted magad, hogy atveszed ezt az idiótaságot.
Nem véletlen, hogy maroklofegyvereket veszik a vilagon legszigorubban. Az az egyszerű teny hogy puskak kevésbé rejthetok mar kevésbé veszélyessé is tesszi őket.
Végül le kéne szokni, hogy Magyarországrol láthatóan abszolút nem kepben lévő emberek egy másik orszagban egy alkotmanyos jogot próbáljanak szűkíteni meg ha azt verbalisan teszik egy forumon. Holnap megmondod miről beszelhetnek?
Utoljára szerkesztette: aksurv2, 2019.04.29. 23:04:55 -
aksurv2 #90676 Ott volt az Ar15 is hozzaszolasban.
Lényeg az 5.56 30as tarral rendelkező rovid karabelyok az egyik legjobb otthonvedelmi es rendőrségi támogató fegyverek.
Pilótáknak pedig nen csak az emberekkel kell számolnia.
Alaszka Kanada néptelen vadonjai felett repkednek ha leesnek az égből, ezzel fegyverrel tudnak vadászni es védekezni a vadonban.
-
fonak #90675 1980-as évek technológiája. Na jó, lehet eredetileg még képcsöves kijelzők voltak, és később cserélték le lcd-re. -
SZUsszan #90674 -
#90673 Amúgy nem tudom mire számítottak, alien technológiára? a "csoda" nem ott van meg nem egy nagy piros gomb stealth mode felirattal.
Egy képet láttam már régebben is belülről igaz videót most először.
-
#90672 Wut ?
M4 mint otthonvédelmi fegyó, jó mondjuk civilben nem sorozatlövő van elvileg, melyik államban mi engedélyezettre már nem emlékszem.
Ráférne már az amcsikra egy fegyver szabályozási reform, miszerint
polgárnak csak félautomata maroklőfegyver
polgár vadászengedéllyel forgó tolózáras fegyver
rendőrség, katonaságnál lehetne automata karabély ect
a lőtér tarthatna "mindent" és aki akar, oda elmegy, befizet és ...
vagy valami hasonló
Utoljára szerkesztette: ximix, 2019.04.29. 19:06:06 -
Berkut111 #90671 B-2 belülről. Mondjuk minden navigációs üzemmódban van. LINK -
aksurv2 #90670 Az M4/AR15 az a jó, hogy az is tudja használni aki lopikkulat kapott nem lokikepzest.
Pontosan ezert az egyik legjavasoltabb otthonvedelmi fegyver.
Meg meg jo pár kozelharcban hasznos tulajdonsaga miatt. -
SZUsszan #90669 "The Model 610 was classified as the XM177[5] but adopted by the Air Force as the GAU-5/A Submachine Gun (GAU = Gun, Aircraft, Unit). The Army purchased 2,815 Model 609 CAR-15 Commandos on June 28, 1966, which were officially designated Submachine Gun, 5.56 mm, XM177E1.[5] As part of the contract, Colt was supposed to supply each XM177E1s with seven 30-round magazines, but Colt was unable to build a reliable 30-round curved magazine that would fit in the M16 magazine well, so most XM177E1s were shipped with 20-round magazines. The exception was 5th Special Forces Group, who received a total of four early 30-round magazines. Colt completed delivery of the purchased XM177E1s in March 1967.
In 1967, in response to field testing, Colt lengthened the Commando's barrel from 10 to 11.5 inches (254 to 292 mm). The increased length reduced noise and muzzle flash, and allowed fitting of the Colt XM148 grenade launcher. A metal boss was added to the moderator for mounting of the XM148 and rifle grenades.[6] The chambers were chrome-plated. The Commandos with the longer barrels were called the Model 629 and Model 649. The Model 629 Commando has a forward assist; the Model 649 Commando does not.
In April 1967, the Army purchased 510 Model 629 Commandos for use by troops assigned to the Military Assistance Command, Vietnam Studies and Observations Group (MACV-SOG), and designated them XM177E2.[5] Delivery was completed by the end of September 1967. The Air Force adopted a similar model without the forward assist feature as the GAU-5A/A"
Azért módosítottak rajta. Azt is, amit savaz írt, hogy szerszám nélkül össze és szétszedhető, a cikk szerint 60 secen belül. A behajtható válltámasz nekem új, de elhiszem. Rövidebb is és az általam idézett szöveg alapján ez egyáltalán nem új konstrukció, csak újra előtérbe került. -
savaz #90668 Annyi a kulonbseg, hogy a hatso markolat behajthato, a csovet meg nehany mozdulattal, ki es vissza lehet tenni szerszam nelkul. A fegyver igy szetszedve kerul a katapultulesbe. Eddig pisztolyt hasznaltak, de azt indenki kevesnek tartotta. -
#90667 azt, hogy nem modositottak semmit sem rajta, de uj néven illetik és modern jelzöt aggattak rá. Meg akkor eddig mit használtak, mert már a Raptor is 20 éves lesz. -
JanáJ #90666 Akkor nem értem mit nem értesz. Ez egy rövid M4 amin annyit módosítottak, hogy be lehessen hajtogatni egy vadászgép ülésébe. A markolatban nincs semmi, az nem egy nagy durr és a levehető cső is már létező cucc volt a cikk szerint. Reszeltek rajta, letesztelték és legyártják. Vagy az a meglepő, hogy nem fejlesztenek 100 milliárdból lézer Íjat, majd utána rendszeresítik ezt? Feltételezem Joék jobban vágják, hogy mekkora helyre kell bepasszintani mint te és nem véletlenül nem behajtható váltámaszos. Lehet a súllyal is játszottak. Én ha koppannék valahol, akkor sokat dobna a közérzetemen hogy ezzel és nem egy M9-el kell várnom a SAR-t.
Amúgy a dolog annyira nem új, hogy a II.VH-ban is volt aki vitt valami hosszabb csúzlit, de az oroszok is volt hogy AKSU-val mentek Csecsenföld fölé. -
JanáJ #90665 M-4-re szerintem mindenki ki van képezve, mert minden katona lövész, még ha Raptor zsoké, akkor is. -
#90664 Ezt a cikket láttam, de nem tudtam hova tenni , hogy hogyan kapcsolódik az F22 pilótákhoz és mitől modernebb mint egy sima M4. az a 2-3 cm sztem nem sokat jelent, akkor már inkább behajthatós válltámasz vagy rövidebb csőszájfék , de a középrész attól nem lesz modernebb. -
SZUsszan #90663 Mondjuk lettek volna még alternatívák.
AR-15 Pistol
Vagy az SCW-9, illetve a hagyományosabb PDW-k. -
JanáJ #90662 Szerintem ez egy a katapult székbe betehető módosított M4. Sokkal jobb mint, egy pisztoly. Az első kép szerintem mindent elmond: link -
SZUsszan #90661 The GAU-5/A/A is the United States Air Force version of the XM117E2 Commando Carbine.
Gyakorlatilag egy rövidebb M4. -
#90660 Mi a különbség a gau-5a és egy M4 között nem nagyon jöttem rá a képek alapján? mitöl jobb vagy másabb ? -
JanáJ #90659 Fogathajtás meg parittyázás is van? -
#90658 -
JanáJ #90657 147x0,6 nekem nem 100. A fele meg pláne nem és csak ez után jött a vihar. -
#90656 -
#90655 -
#90654 De, összejött. 180*0,72 = 130 gép és lefelé kerekítettem. Ha a nem bevethető harci változatoknál is 72% van, akkor is kicsivel 100 feletti volt bevethető. -
JanáJ #90653 Csak a lényegre nem válaszoltál. Mondjuk a 100 ezek szerint a vihar elött sem jött volna össze. Nilván 2-300 akart lenni, nem 2-30 db. :-) -
#90652 Haditechnikai Összefoglaló 715. oldal. De azóta van frissebb is. Bár a 2018-as értéknél a második diagramon a 2017-es érték van...
Ezen felül a legyártott gépek közül asszem 40 db körüli mennyiség csak kiképzési célokra felel meg.
Így nézve elég vékony a Raptor flotta...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.04.25. 11:09:45 -
JanáJ #90651 Mennyi folyamatosan repképes Raptor lehet? 100 db? Értsd nem csak kiképzésre jó, nincs éppen javítás alatt és a hurrikán sem vitte el a farkát. Ez nem elég dominálni ha már minden bokorba Villám lesz? Nyilván ennyi gép nem váltja ki a Sasokat, de szerintem nem is szükséges. Persze jó lenne 2-30 darab a 100 helyett, de én ezért nem égetnék el még pár milliárdot, de lehet tévúton járok. -
#90650 A bombák alatt az mi lehet?
link -
#90649 Az igen. -
#90648 Érdekes adalékok egy két évvel ezelőtti incidensről.
Tömören:
-2017 április 26-án egy MiG-31BM vadászgép lezuhant gyakorlat végrehajtása közben. Legalábbis ennyi volt a nyílvános információ.
-Erre egy kiszivárgott anyagot elemzet a BAZA hírportál, amely szerint viszont nagyon is gyanús volt, hogy a baleset után sem pilótahiba, sem technikai hiba nem volt emlegetve. Ugyanis a baleset valójában egy R-33 rakétával végrehajtott éleslövészet közben történt, amelyben az egyik MiG-31BM gép lelőtte a saját kísérőjét.
-A feltált információk szerint a "lelőtt" gép személyzete ott hibázott, hogy a rakétát indító gép előtt, nem megfelelő helyen tartózkodtak, az indító gép személyzete ott hibázott, hogy a nélkül indították el a rakétát, hogy egyértelműen meggyőzödtek volna arról, hogy valóban a célgépet fogták-e be.
-A vizsgálat szerint az Sz-800 rendszer (ami magába foglalta a Zaszlon-AM radart és a Baget-55 tűzvezető számítógépet is) nem működött megfelelően, a rendszernek az IFF adatok alapján barátnak kellett volna minősítenie a másik MiG-et, ehelyett "idegen célpontként" azonosította. A félelmetes az, hogy erről a viselkedésről a kikérdezett egység tagjai tudtak, így felmerül a földi kiszolgáló személyzet felelőssége is, hiszen nem sikerült a probléma forrásának feltárása és kijavítása.
-A BAZA által megkérdezett szakértők feltételezése szerint a probléma forrása a Baget-55 elégtelen számítási teljesítménye, amely nem képes a radar által kinyert információk megfelelő sebességű feldolgozására, erről amúgy a hajózó személyzet is tudhatott, hiszen "bevett" gyakorlat volt az, hogy folyamatosan ki-be kapcsolgatták a radart, hogy így időről időre tehermentesítség a számítógépet.
-A Baget-55 egyébként a beépített IRST automatikus kezelésére sem képes, így valójában a fedélzeti számítógép nem képes a radar és az IRST adatainak összegzésére.
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2019.04.24. 16:07:21 -
#90647 Ez a kérdés nehezen értelmezhető. Már 2008 táján eljátszottak azzal és volt is valami min. tender kiírás, hogy a jövőben az F-22A és F-35A upgrade csomagnak közös elemeinek kell lennie.
Hosszútávon az F-22 részben kaphat F-35-ről dolgokat így.
Az F-22-nek annyira nincs feladata, hogy a kevés gép miatt lett az F-15C Golden Eagle. A gép feladata lenne az USAF dominancia fenntartása, csak éppen kevés van belőle ehhez... Anno senki nem számolt azzal, hogy Kína ennyire kilő...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.04.24. 14:35:29 -
JanáJ #90646 Mi értelme lenne egy F-22/F-35 hibridnek? Jelenleg még az F-22-nek sincs feladata. :-) -
#90645 Elvileg.
Ehhez képest pár éves történet, hogy felnyitottak egy konténert, ami elvileg az F-22-es lekonzervált cuccait kellett volna, hogy tartalmazza. Volna. Ugyanis töküres volt...
Lásd itt.
One recently retired Air Force official with direct knowledge about the service’s efforts to repair two damaged Raptors said that they faced severe difficulties with retrieving the correct tooling. In one example, Air Force maintainers needed to build a particular component from scratch to replace a severely damaged part for an F-22. The crews went into the Conex boxes where the tooling and instructions to build the part were allegedly stored, but to their considerable surprise and aggravation, the container was empty. The same pattern repeated itself several times—and as of the last time the source checked–the issue remains unresolved. The bottom line is that even if the Air Force wanted to, it may not be physically possible to restart the line—at least not without a huge additional investment in time and money.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.04.24. 12:46:53 -
fonak #90644 A YF-22 viszont Lockeed/Boeing/GD közös projektként futott anno. Talán értelmesebb lett volna újraindítani a Raptort, esetleg beletéve az F-35-höz kifejlesztett cuccokat (DAS stb.), mint a sárkányilag ősrégi Eagle-t. Elvileg a gyártósort konzerválták és nem semmisítették meg mint szokás, Romney és talán Trump is felvetette a kampányban a gyártás újraindítását anno. Bár többe kerülne, többet is tudna. (Egyébként a DAS-t a vesztes Northrop Grumman csinálta volna, aztán a Raytheon kapta mégis).
Utoljára szerkesztette: fonak, 2019.04.24. 12:44:07 -
JanáJ #90643 Lobbi mindenhol van. Nálunk korrupció néven fut. :-) Az amik kitalálják hogy mit akarnak és a jobbik gépet megrendelik. A többiek meg vesznek abból valamit ami kapható a piacon. A ht.-i döntéseknél, meg minden nagy beruházásnál torzul a verseny. Nézd meg a hazai vadász beszerzést, az osztrák EF vásárlást, a német EF beszerzést, a teljes EF programot, a rendőrségi FÉG beszerzést, stb. Szinte csak az amiknál győz a jobb és ezzel szerintem nem is lenne alapvetően baj. -
ToxiMaxi #90642 Szerintem ahol lobbi van ott nincs egészséges verseny csak érdekek, mert nem mindig az a cég nyer, aki a legjobb gépet építi. -
#90641 Ez volt a szép elmélet a YF-23 bukása után, hogy a vesztesek is be fognak szállítani. Nem tudok róla, hogy a Boeing részt venne a JSF programban. -
JanáJ #90640 Nem tudom mennyire költséges fenntartani. Szerintem ezt senki sem tudja megmondani. A gépeket saját dolgozóik fejlesztik és építik ezért munkahelyek létesülnek/maradnak meg. A Boeing amúgy is menne tovább a vadász fejlesztés nélkül is. Az utolsó két megrendelést F-22/F-35 pont a Lockheed M. nyerte. Valami rémlik, hogy a B. bedolgozott/zik/fog bedolgozni nekik, de az csak a gyártás. Ha a B. fejlesztő részlege elsorvad, akkor nem lesz verseny legközelebb. Ez szerintem nem az ár miatt fáj, hanem mert a verseny hajtja a fejlődést. Nem tudom hogy megy ez manapság, de szerintem most 10-20 évig kell reszelgettetni a mérnökökkel a villámot, mire valakik megint vadászt tervezhetnek. Már ha lesz még ezután új vadász. -
JanáJ #90639 Nyilván ugyan az a flottát a földön tartani, ha van mellette még 4 típusod, mint ha nincs más.