95110
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • molnibalage83
    Titokvédelem.
  • Gunslinger
    Az F-117A-val kapcsolatban soha nem értettem, hogy mitől "F" és miért nem A-117 lett, mikor kizárólag földi célpontokat képes támadni, tudtommal nem integráltak hozzá A2A fegyverzetet, még ha tervben is volt később.
  • molnibalage83
    Az F-117-esben vannak nagyon nem emberbarát dolgok, pl. a festése is. Az erre kidolgozott módszert mutatták be és tettek rá gondolom egy árcímkét.
  • JanáJ
    Mit kell demozni egy megsemmisitesen?
  • molnibalage83
    Azt soha nem tudtam, hogy az F-117-eseknél 2-3 gép repül vagy rotálják őket. Egy gépet megsemmisítettek demózva a folyamatot, de a többi hangárban áll.
  • repvez
    Én beszéltem egy faszival aki ott dolgozott, ő azt mondta, hogy volt éves tervük, hogy mikor melyik gépen kell valami munkát elvégezni, folyadékok cseréje ső valamelyikeket meg is kellett reptetni x időnként. ezért is lehetett mostanában is látni még F117est is repülni a kivonásuk után.
  • molnibalage83
    Igen, akkor a konzerválás nem csak egy duma.
  • Hpasp #90841
    Csak kikalapálják a Vietnámi Dvina találata után meggörbült vasat, oszt had menjen.
  • [NST]Cifu
    Feltámasztottak egy 59 éves BUFF-ot a boneyardról, hogy egy tavaly kiégett BUFF-ot pótoljanak...
    Azért nagyon nem semmi, hogy az USAF csak úgy fog egy vén stratégiai bombázót, és újra hadrendbe állítja, ha kiesik egy másik...

• molnibalage83
    Nem. Én a Freefalcon fejlesztői csapatba voltam benne, de az kb. 8 éve halott.
  • savaz
    Nem ebben voltál benne te is Molni?
    Elkapták az orosz videojáték fejlesztőt.
  • molnibalage83
  • JanáJ
    Nem akartam okoskodni, de a pengék szerintem simán vezérsíkok, hogy pontosabb legyen, mert telibe kell találni a célpontot. Anno volt cikk, hogy a "kopogós" üres bombával nyírt ki valakit az izraeli légierő. Ha pengének lenne szánva, akkor több penge kellene, mert így kicsi az esélye hogy pont elkapja.
  • z0ty4
    magyar cikk
    A Penge: különleges, terroristalikvidáló Hellfire rakétaváltozat létezésére derült fény
  • ximix #90834
    Link 1
    Link 2
  • ximix #90833
    Ez alapján már érdekesebb a helyzet, mert nem szabályos kereszt hanem eltolt mit az izraeli drónok egyes típusainál.

forrás
  • ximix #90832
    A baráti országoktól stikában kölcsönkérni vagy az nem játszik?

Spike NLOS ?
    link

Vagy az izraeli drónok egy része is négy szárnyal rendelkezik nem ?
    link

• [NST]Cifu
    Köszi a matekot, erre voltam kíváncsi! :)
  • molnibalage83
    A modul felépítésében a kép alapján nem voltam biztos. Feltételezésből meg nem akartam számolni.

Túl sokkal nem tértek le a járt útról a járatlanért...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.05.13. 16:00:46
  • Hpasp #90829
    Azé igazán becsülhetné legalább...

Azt mondta a csóka a videóban hogy 37db RMA (Radar Module Assembly) van antennánként.
    A videót nézve ki is jön.
    xxx = 3
    xxxxx = 5
    xxxxxxx = 7
    xxxxxxx = 7
    xxxxxxx = 7
    xxxxx = 5
    xxx = 3

Azt is mondta, hogy 24db TRIM (Transmit Receive Modul) van RMA egységenként.
    Meg hogy 888db az összes modul száma 24x37=888, ez is stimmel.

Az általad beszúrt képen 1 TRIM modul így néz ki:
    xxx xxx
    xxx xxx
    xxx xxx
    xxx xxx
    xxx xxx
    xxx xxx

A vastag x adó/vevő elem, a középen lévő x csak vesz (rádióelektronikai harc okán).

Szóval van összesen...
    függőlegesen; 7 RMA x 6 TRIM = 42db T/R elem
    vízszintesen; 7 RMA x 4 TRIM = 28db T/R elem

Feltételezem, hogy az antenna átmérője 3m.
    Ekkor helyszögben; 3m / 42db = 7cm félhullámhossz, oldalszögben; 3m / 28db = 10cm félhullámhossz jön ki.

Ez átlagosan ~17cm hullámhossz - 1.8Ghz. (deciméteres radar)

Tűnyaláb becslés;
    BWepszilon = 102/N = 102 / 42db = 2.4 fok
    BWbéta = 102/N = 102 / 28db = 3.6 fok

Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2019.05.13. 15:58:41
  • [NST]Cifu
    A minél kisebb "akaratlan" áldozatokozás miatt a jelek szerint egy speciális Hellfire változatot fejlesztettek ki, amelynek nincs robbanófeje, helyette pengéket "nyit ki" a célba csapódás előtt.

Persze ez csak feltételezés, és az Al-Kaida ex-második emberének likvidálásakor kikerült fotók az alapjai, amelyen lehet látni, hogy a célpont autóján négy vagy öt egyenes 'vágás' látható, amelyek a becsapódás közepéből indultak ki:

Ez alapján megrajzolták a feltételezett Hellfire változatot:

• aksurv2
    np.
  • [NST]Cifu
    Srácok, plz ezt valamelyik témával foglalkozó topicban folytassátok!
    Köszönöm!
  • aksurv2
    Baszki ezekből mit vitattam?
    A mondanivalóm lényege az hogy hipotézisok vannak. A tudomany nem igazan ismeri a kijelentó módot.
    Mert kicsit tanult ember MINDIG hozzáteszi, hogy a mai tudásunk alapján.
    Kijelentó modban csak politikus, aktivista es az eccerű kommentelő beszél.
  • Oddball29
    De hogy ne legyen teljesen OFF. Kapcsolódó mai hír.
  • Oddball29
    És akkor most zárunk, mert se időm, se kedvem. A többi le van össze szedve itt.
  • aksurv2
    Gondolom tanultal meteorológiat. Mert én egy kicsit. Gyakorlatilag alig több 100 éves tudomány. Es csak az utolsó 20 évbe került azok eszközok a kezébe ami mar a komoly modellezést lehetővé teszi.
    A legrégebbi jegmintak ha jól tudom 300 000 évesek a a fa mintak 2000 évesek.
    Innentől ami ezen felüli az kb. tiszta találgatás hipotézis.
    Ha azt mondom, hogy volt a föld légkörenek 35%,oxigéntartalma arra mit mondasz?
    Vagy 250 000 evig tartó Szibériai vulkáni tevékenységre amikor tobb ezer vulkán egyszerre tort ki?
    Ezekhez a dolgokhoz képest lofasz az antropogén tevékenység.
    Igen valószínű, hogy van légkörre hatással az emberi tevékenység. Amit nem tudumk az, hogy természetes ciklusra erősít erősen rá, v. mindenkeppen bekovetkezne.

• SZUsszan
    What an AR-15 will do to a steel plate
  • molnibalage83

Ez alapján kéne elemszámot és méretekből hullámhosszt számolni. Nekem nincs meg egyik adat sem és 720p videó felbontása ehhez nekem kevés. Én nem tudom megszámolni.
  • Oddball29
    Jah, ami globál átlag +2 Celsius, az a Kárpát-medencében +4 nyáron az 1970-as referenciaévhez képest.

Lehet élcelődni, a felkészültségünk viszont olyan szinten nulla, hogy a gyerekedből még lehet klímamenekült.

• [NST]Cifu
    Egy összegző videó az Sea Air Space 2019 kiállításról, az első blokkban az AN/SPY-6 radarról beszélnek, ha jól értelmezem, egy-egy blokkban 24 T/R egység van, és így a Burke Flight III. esetében minden irányban 888 T/R egység fog nézni. Nekem kevésnek tűnik ez a szám, lehet, hogy a megbízhatóság vagy a bővebb frekitartomány miatt nagyobbak a T/R egységek?

• [NST]Cifu
    Az első indiai AH-64E-k átadása:

• aksurv2
    +1.
    Sikerült neki egy a Föld minden pontjan változó adatot találnia.
  • JanáJ
    A Mount Everesten kb annyi.
  • JanáJ
    Én eddig úy tudtam, hogy már réges rég van nekik.
  • aksurv2
    Lol. Eltalaltad. pl. szerintem 70°C.
  • molnibalage83
    Válaszolok a szélenergia topikban.
  • Xsillione #90811
    Jah, csak az a fránya rendelkezésre állás:
    42 GW kapacitás, 12,8 GW egyenteljesítmény a tényleges termelt áram esetében (30%); mindez javarészt tengeri szélkerekek segítségével, amik messze a legjobb élrtékkel bírnek e téren.
  • fade2black
    UK Europa 2. legnagyobb gazdasága. 10év alatt áramt termelésben kvázi 0ról 18%ra emelkedett a szélenergia részaránya. Ha ez neked nem eredmény akkor nincs több kérdés. Eközben pedig a szén. Britain passes one week without coal power for first time since 1882 Landmark follows government pledge to phase out coal-fired electricity by 2025

@aksurv2: Tényleg első keresés, első találat... najó miattad beleírtam keresésbe, hogy Trump. :) The concept of global warming was created by and for the Chinese in order to make U.S. manufacturing non-competitive.
    Utoljára szerkesztette: fade2black, 2019.05.12. 19:20:27
  • z0ty4
    Russian S-300 surface-to-air missile system spotted in the United States