95110

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Titokvédelem. -
Gunslinger #90847 Az F-117A-val kapcsolatban soha nem értettem, hogy mitől "F" és miért nem A-117 lett, mikor kizárólag földi célpontokat képes támadni, tudtommal nem integráltak hozzá A2A fegyverzetet, még ha tervben is volt később. -
Az F-117-esben vannak nagyon nem emberbarát dolgok, pl. a festése is. Az erre kidolgozott módszert mutatták be és tettek rá gondolom egy árcímkét. -
JanáJ #90845 Mit kell demozni egy megsemmisitesen? -
Azt soha nem tudtam, hogy az F-117-eseknél 2-3 gép repül vagy rotálják őket. Egy gépet megsemmisítettek demózva a folyamatot, de a többi hangárban áll. -
Én beszéltem egy faszival aki ott dolgozott, ő azt mondta, hogy volt éves tervük, hogy mikor melyik gépen kell valami munkát elvégezni, folyadékok cseréje ső valamelyikeket meg is kellett reptetni x időnként. ezért is lehetett mostanában is látni még F117est is repülni a kivonásuk után. -
Igen, akkor a konzerválás nem csak egy duma. -
Csak kikalapálják a Vietnámi Dvina találata után meggörbült vasat, oszt had menjen.
-
Feltámasztottak egy 59 éves BUFF-ot a boneyardról, hogy egy tavaly kiégett BUFF-ot pótoljanak...
Azért nagyon nem semmi, hogy az USAF csak úgy fog egy vén stratégiai bombázót, és újra hadrendbe állítja, ha kiesik egy másik...
-
Nem. Én a Freefalcon fejlesztői csapatba voltam benne, de az kb. 8 éve halott. -
savaz #90838 Nem ebben voltál benne te is Molni?
Elkapták az orosz videojáték fejlesztőt.
-
-
JanáJ #90836 Nem akartam okoskodni, de a pengék szerintem simán vezérsíkok, hogy pontosabb legyen, mert telibe kell találni a célpontot. Anno volt cikk, hogy a "kopogós" üres bombával nyírt ki valakit az izraeli légierő. Ha pengének lenne szánva, akkor több penge kellene, mert így kicsi az esélye hogy pont elkapja. -
magyar cikk
A Penge: különleges, terroristalikvidáló Hellfire rakétaváltozat létezésére derült fény -
Link 1
Link 2 -
Ez alapján már érdekesebb a helyzet, mert nem szabályos kereszt hanem eltolt mit az izraeli drónok egyes típusainál.
forrás -
A baráti országoktól stikában kölcsönkérni vagy az nem játszik?
Spike NLOS ?
link
Vagy az izraeli drónok egy része is négy szárnyal rendelkezik nem ?
link
-
Köszi a matekot, erre voltam kíváncsi! :) -
A modul felépítésében a kép alapján nem voltam biztos. Feltételezésből meg nem akartam számolni.
Túl sokkal nem tértek le a járt útról a járatlanért...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.05.13. 16:00:46 -
Azé igazán becsülhetné legalább...
Azt mondta a csóka a videóban hogy 37db RMA (Radar Module Assembly) van antennánként.
A videót nézve ki is jön.
xxx = 3
xxxxx = 5
xxxxxxx = 7
xxxxxxx = 7
xxxxxxx = 7
xxxxx = 5
xxx = 3
Azt is mondta, hogy 24db TRIM (Transmit Receive Modul) van RMA egységenként.
Meg hogy 888db az összes modul száma 24x37=888, ez is stimmel.
Az általad beszúrt képen 1 TRIM modul így néz ki:
xxx xxx
xxx xxx
xxx xxx
xxx xxx
xxx xxx
xxx xxx
A vastag x adó/vevő elem, a középen lévő x csak vesz (rádióelektronikai harc okán).
Szóval van összesen...
függőlegesen; 7 RMA x 6 TRIM = 42db T/R elem
vízszintesen; 7 RMA x 4 TRIM = 28db T/R elem
Feltételezem, hogy az antenna átmérője 3m.
Ekkor helyszögben; 3m / 42db = 7cm félhullámhossz, oldalszögben; 3m / 28db = 10cm félhullámhossz jön ki.
Ez átlagosan ~17cm hullámhossz - 1.8Ghz. (deciméteres radar)
Tűnyaláb becslés;
BWepszilon = 102/N = 102 / 42db = 2.4 fok
BWbéta = 102/N = 102 / 28db = 3.6 fok
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2019.05.13. 15:58:41 -
A minél kisebb "akaratlan" áldozatokozás miatt a jelek szerint egy speciális Hellfire változatot fejlesztettek ki, amelynek nincs robbanófeje, helyette pengéket "nyit ki" a célba csapódás előtt.
Persze ez csak feltételezés, és az Al-Kaida ex-második emberének likvidálásakor kikerült fotók az alapjai, amelyen lehet látni, hogy a célpont autóján négy vagy öt egyenes 'vágás' látható, amelyek a becsapódás közepéből indultak ki:
Ez alapján megrajzolták a feltételezett Hellfire változatot:
-
aksurv2 #90827 np. -
Srácok, plz ezt valamelyik témával foglalkozó topicban folytassátok!
Köszönöm! -
aksurv2 #90825 Baszki ezekből mit vitattam?
A mondanivalóm lényege az hogy hipotézisok vannak. A tudomany nem igazan ismeri a kijelentó módot.
Mert kicsit tanult ember MINDIG hozzáteszi, hogy a mai tudásunk alapján.
Kijelentó modban csak politikus, aktivista es az eccerű kommentelő beszél. -
Oddball29 #90824 De hogy ne legyen teljesen OFF. Kapcsolódó mai hír. -
Oddball29 #90823 És akkor most zárunk, mert se időm, se kedvem. A többi le van össze szedve itt. -
aksurv2 #90822 Gondolom tanultal meteorológiat. Mert én egy kicsit. Gyakorlatilag alig több 100 éves tudomány. Es csak az utolsó 20 évbe került azok eszközok a kezébe ami mar a komoly modellezést lehetővé teszi.
A legrégebbi jegmintak ha jól tudom 300 000 évesek a a fa mintak 2000 évesek.
Innentől ami ezen felüli az kb. tiszta találgatás hipotézis.
Ha azt mondom, hogy volt a föld légkörenek 35%,oxigéntartalma arra mit mondasz?
Vagy 250 000 evig tartó Szibériai vulkáni tevékenységre amikor tobb ezer vulkán egyszerre tort ki?
Ezekhez a dolgokhoz képest lofasz az antropogén tevékenység.
Igen valószínű, hogy van légkörre hatással az emberi tevékenység. Amit nem tudumk az, hogy természetes ciklusra erősít erősen rá, v. mindenkeppen bekovetkezne.
-
SZUsszan #90821 What an AR-15 will do to a steel plate -
Ez alapján kéne elemszámot és méretekből hullámhosszt számolni. Nekem nincs meg egyik adat sem és 720p videó felbontása ehhez nekem kevés. Én nem tudom megszámolni. -
Oddball29 #90819 Jah, ami globál átlag +2 Celsius, az a Kárpát-medencében +4 nyáron az 1970-as referenciaévhez képest.
Lehet élcelődni, a felkészültségünk viszont olyan szinten nulla, hogy a gyerekedből még lehet klímamenekült.
-
Egy összegző videó az Sea Air Space 2019 kiállításról, az első blokkban az AN/SPY-6 radarról beszélnek, ha jól értelmezem, egy-egy blokkban 24 T/R egység van, és így a Burke Flight III. esetében minden irányban 888 T/R egység fog nézni. Nekem kevésnek tűnik ez a szám, lehet, hogy a megbízhatóság vagy a bővebb frekitartomány miatt nagyobbak a T/R egységek?
-
Az első indiai AH-64E-k átadása:
-
aksurv2 #90816 +1.
Sikerült neki egy a Föld minden pontjan változó adatot találnia. -
JanáJ #90815 A Mount Everesten kb annyi. -
JanáJ #90814 Én eddig úy tudtam, hogy már réges rég van nekik. -
aksurv2 #90813 Lol. Eltalaltad. pl. szerintem 70°C.
-
Válaszolok a szélenergia topikban. -
Xsillione #90811 Jah, csak az a fránya rendelkezésre állás:
42 GW kapacitás, 12,8 GW egyenteljesítmény a tényleges termelt áram esetében (30%); mindez javarészt tengeri szélkerekek segítségével, amik messze a legjobb élrtékkel bírnek e téren. -
fade2black #90810 UK Europa 2. legnagyobb gazdasága. 10év alatt áramt termelésben kvázi 0ról 18%ra emelkedett a szélenergia részaránya. Ha ez neked nem eredmény akkor nincs több kérdés. Eközben pedig a szén. Britain passes one week without coal power for first time since 1882 Landmark follows government pledge to phase out coal-fired electricity by 2025
@aksurv2: Tényleg első keresés, első találat... najó miattad beleírtam keresésbe, hogy Trump. :) The concept of global warming was created by and for the Chinese in order to make U.S. manufacturing non-competitive.
Utoljára szerkesztette: fade2black, 2019.05.12. 19:20:27 -
Russian S-300 surface-to-air missile system spotted in the United States