Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

degenerator
álltam én már tõle 10 méterre is. csak ki kell nyitni a szád😊

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Valami gyakorlótéri biztonsági szabály lehet, szóval nem baromság, csak nem fogalamaztak pontosan szerintem.
A ha velünk van mesterlövész, ha ellenünk akkor szemét sunyi kis orvlövész... 😄DD

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Nagyon köszönöm!

Jó anyag, bár a németül egy betût nem beszélek a számok szerencsére nemzetköziek.
Valami korabeli német anyag amúgy? Van benne valami a régi orosz szabályzatok stílusából de mégis gyökeresen más.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Most volt a Discovery-n ez a Gép lelke,vagy micsoda. Ritka nagy propagandasorozatnak tûnik,de valami megmaradt bennem: Az volt benne,hogy a tüzelõ tanktól 150 méterre kell állni,mert veszélyes annál közelebb. Ez csak szerintem tûnik butaságnak? Utcai harcokban a katonák néhány méterre lehetnek a tanktól,nem? Vagy ott is mindenkinek el kell mennie a tank közelébõl?😄
A másik,hogy a mesterlövész és az orvlövész között van különbség?

Re: Német lõtábla

Szerintem te erre a doksira vágysz, gyakorlatilag minden benne van ami neked kell... Handbuch der Flugzeug Bordwaffenmunition 1939-1945

Jó olvasgatást!

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Nem, az 5.7x28mm-es lõszernek csak a pisztolylõszerekhez képest (9x19mm, 45ACP, stb.)jobb a páncélátütése, az 5.56x45mm-es felülmúlja minden téren.

qtab986
A lõszer a tárban van felül. Lövés után csak a hüvely potyog. És azért ilyen a tár, hogy egy olyan bullpup fegyver (P90) lehessen ami bármelyik vállból használható. Ez a fegyver értelmetlen.

Pfff! Illetve nem a lõszer potyog ki, hanem az üres töltényhüvely...

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Ha jól veszem ki, a másik tárba meg potyog a lõszer. De azt is olvastam, hogy egy standard tárba csak kb. a hüvelyek fele fér bele...

Mondjuk golyóálló ellen ez még így is jobb, mint a sima 5.56x45, nem?

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

van valami szutyok, vagy már az se?
Punker
mert nincs!

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Nem a mellénnyel van bajom, azzal hogy nem adnak nekik egy használható kincstári cuccot.
Punker
a semminél még az is jobb 😄

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Szerintem az a szomorú hogy ezen a honvédon (?) is horvát tak. mellény van... :-(
degenerator
szerinted?😊 naná, hogy önként. minden csoportban van pár exhibicionista.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

qtab986
Fergeteges. A lányok önként jelentkeznek vagy unszolják õket a katonák?

degenerator
ugyan. pont azon morfondíroztam a múzeumok éjszakáján, hogy ezek a katonák elõszeretettel mutatják be fiatal lányokon az áteresztõ pontoknál alkalmazott motozást, vagy rakják fel rájuk a repeszálló mellényt, tûzszerészruhát.

qtab986
Szóval 18 se volt a lány? Ejha!

degenerator
szervez a honvédség régiónként közép-iskolás diákoknak bemutatókat, minden iskolából kb 2-10 ember mehet, egy megyébõl talán 60.

qtab986
Kik a civilek? Nemzetvédelmi egyetem diákjai?

degenerator
méghozzá tatán.

qtab986
[NST]Cifu
Elõször még majdnem azt mondtam, hogy végül is nem is hülye ötlet, olcsóbb lehet egy ilyen upper, mint egy FN P90. Aztán kiderült, hogy egy upper 700 US$. Akkor mi lehet az értelme? Biztos a hosszú csõ miatt jól használható nagy távolságon is. Egy fenét, saját ballisztikai táblázatuk szerint is effektíven 150 méteren belül lehet csak használni, ráadásul úgy 120 métertõl kezdve esik, mint a kõ. Akkor mire jó? Drága, a hosszú csõ ellenére sokkal gyengébb a lõballisztikája, mint az 5.56x45-nek. Géppisztolyokat meg nem vált ki, mert ahhoz túl hosszú. Az egyetlen elõny az 50 lõszeres tár.

Valaki úgy tûnik még is lát ebben fantáziát...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Azért ez a 30 oldal angol szöveg még nekem is több, mint 5 percembe telik, hogy nincs ennyi idõm 😊 (Régebben volt egy olyan film, hogy Olsen és bandája. Azok is mindig kitalálták az évszázad bûnügyét, de valahogy mindig megjárták. Ez is hasonlónak tûnik.)
[NST]Cifu
Itt olvasható Olsen beadványa a bírósághoz. Sok kérdésre megadja a választ.

Molnibalage
Még mindig nem értem. Lehet, hogy vastagabb a festékréteg és gondok vannak vele, de az USAF átvette és fizettek érte. Mi köze van ehhez egy tíz éve kirúgott manusnak? Szerintem az égvilágon semmi.

Ha az USAF-nak vagy a beszerzést bonyolító hivatlnak problémája van akkor miért nem jártak azért el? A képesség megvan, csak drágábban, a festés sérülékeny és kicsit nehezebb lett a gép. Ezek közül egyes problémák súlyosabbak, de a plusz tömeg szerintem nem az. Elég erõs a gép hajtómûve...

Komolyan mondom, hogy nem értem.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Azért nem így megy, nem a Lockheednak kell igazolnia, hogy minden rendben, hanem a volt kollégának, hogy mit és hogyan csaltak el. Azaz a Lockheednak elsõ lépésben csak karba tett kézzel kell ülnie, hogy a dolgozó milyen bizonyítékokkal rendelkezik, és csak azoakt kell cáfolnia, nem pedig a tényleges technológiát kell nyilvánosságra hoznia.

Valós életbõl, ha megvádolom a bankot, hogy az elnök sikkaszt, akkor nem fogja leközölni a népszabi, hogy a bank 2007-2009-es évben milyen tételes pénzforgalmat produkált, hanem nekem kell odavinni a minden kétséget kizáró számlakivonatokat, dokumentumokat, amik bizonyítanak. Ha nincs ilyen, akkor azonnal rágalmazásért megy a viszontfeljelentés.
Molnibalage
Magyarán akkor ez egyfajta legalizált ipari kémkedés is egyben? Béreljünk fel egy volt alkalmazottat azt mehet a móka...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

[NST]Cifu
Polgári pert indíthat, arra hivatkozva, hogy õt emiatt rúgták ki az állásából. A Lockheednek elég kínos a szitu, ilyen helyzetben elképzelhetõ, hogy peren kívüli megegyezéssel simíthatna el a felvert hullámokat. A kínos ugyebár az, hogy egy ilyen pernél a per tárgyát képezõ információt a bíróság elé kell tárni, tehát a Lockheed nem kecmecelhet, kénytelen lenne a konkrét belsõ információkat megosztani...

Nem vagyok tisztában az usa jogszabályok minden részletével, de elképzelhetõ, hogy van joga pert indítani.

degenerator
beraktam a linket a hozzászólás után nem sokkal ebbe a topikba.

Molnibalage
Nem értem, hogy egy volt dolgozónak milyen jogalapja van perelni? Talán neki készült az F-22? Ha az USAF igényeinek megfelel és nem pereskedik jobb gépért akkor nem értem a nagy cécót...

Hello
"Érdekes dolgot ir a srác arról is,hogy az amik szeretik e a fegyvert.
Ezt elsõre nem találtam. Szeretik? Vagy hányadik hsz?"
Bocs hogy ilyen késõn,de csak most jöttem fel.Én se találom.....valószinûleg kevertem ezt a részt valaki mással.Sorry.

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

http://htka.hu/2009/07/01/beperlik-a-lockheed-ot-az-f-22-miatt/
Ez meg igen durcu szitu. Kíváncsi vagyok mi lesz a vége. Én simán el tudom képzelni, hogy a vádak igazak, így kívülállóként. Elég sok gond van manapság is a Raptorok hadrafoghatóságával kapcsolatban és az alacsony észlelhetõség (mint képesség) környékén vannak a bibik.

Te írtad úgy, mintha ez nagy szám lenne.

Molnibalage
Ki csodálkozik? Én aztán nem...

De akkor mi a csodálkozás tárgya? Az F-16C több, mint 10 évvel a JAS-39A elõtt jelent meg, ergo nem nagy szó, hogy modernebb a Gripen kabintéren.

qtab986
thx

Fenrir
Simán.

A halál csupán a kezdet...

qtab986
OFF Betölti valakinek a böngészõ a http://www.ar15.com/-ot?

[NST]Cifu
Fejbõl írtam, ezek szerint rosszul emlékeztem, sorry. 😊

Köszi, ez így elég jelentõs eltérés.
Molnibalage
1 csómó az nem egy tengeri mérföld / óra? A tengeri mérföld = nautical mile. 1852 m = 1 nm az internetes konvertálók szerint és szerintem is. 😊

[NST]Cifu
Egy csomó = 1,816 km/h
Egy mérföld per hour = 1,609 km/h

A CH-46 fenntartható vízszintes repülési sebessége 265 km/h (165 mph, 145 csomó)

Az érdekelt mennyivel gyorsabb a CH-46-nál és azt átlagsebességbõl nem tudom kiszámítani. Ezt a "knots"-ot meg nem tudtam általam ismert mértékegységre váltani. Mi ez? Csomó?
qtab986
Inkább JAK-52 volt.

Molnibalage
Nem igazán értelek. A megadott adatokból tudsz átlagsebességet számolni. 437 jön ki. Ennél szerintem azért gyorsabb.

Wiki szerint

# Maximum speed: 305 knots (351 mph, 565 km/h) max operating at 15,000 ft<65>
# Cruise speed: 241 knots (277 mph, 446 km/h) at sea level

v-22
Milyen gyors a V-22? Általam ismert mértékegységben nem találom. :-S
qtab986
Nem volt valami olcsó megoldás erre? Évekkel ezelõtt lezuhant egy magyar zlin vagy mi amikor a 2 pilóta meghalt. Akkor azt hiszem beszéltek olyanról, hogy be kéne építeni olyan katapultot ezekbe ami 1 rakéta ami kihúzza a pilótákat ha katapultálni akarnak. Ez létezik vagy csak egy ötlet volt?