Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...
szerintem jól tudod.
AMRAAM beszerzése azt hiszem csak tervbe van véve. Legalábbis én nem találtam képet vagy infót, hogy lenne itthon..
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
Lehet, hogy rosszul rémlik, de mintha a MiG-31 nem lenne képes R-23-as hordozására/indítására.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
air power blog
a másik pedig igen Litening G-III konténer, abból 5 darab

A véleménycsere az, amikor bemész a főnököd irodájába a saját véleményeddel, majd kijössz az övével. Okos pilóta alagútban nem katapultál.
De most tényleg van aki elhiszi nekik hogy majd õk pénz és tapasztalat nélkül összekalapálják azt ami az amcsiknak majd 20 évébe került? Pedig õk aztán nem sajnálták rá a pénzt, és már három generációnyi lopakodó gépet megterveztek és megépítettek, szóval tapasztalatuk is van, nem úgy mint az oroszoknak.
A véleménycsere az, amikor bemész a főnököd irodájába a saját véleményeddel, majd kijössz az övével. Okos pilóta alagútban nem katapultál.
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Vagy tervben van más irányított levegõ-föld fegyver beszerzése is a Maverick mellett?
Mivel a gépek nincsenek Magyar tulajdonban, ezért nem is csoda. 😊
Az még egy érdekes szituáció lesz, ha valóban a térségbe kerül néhány F-35ös. De szerintem ennek öt éven belül még nincs realitása.
Felszáll az ellenséges 13 MiG-29. Ezt azonnal észleli a körzetben járõrözõ amerikai AWACS gép, aminek támogatása nélkül ugyebár az amerikai F-16osok sosem mennek harcba. Az AWACS a 13 MiG ellenében elegendõ számú baráti vadászgépet riaszt, és irányít a térségbe.
Mire a MiG-ek kiérnek az országuk légterébõl már várja õket a számukhoz igazított mennyiségû F-16os, pontosan ismerve minden rezdülésüket az AWACS-nak köszönhetõen. A F-16osok ezután az AMRAAMokkal egyesével lelövöldözik a MiGeket, mielõtt azok indíthatnák a rakétáikat vagy egyátalán fogalmuk lenne az F-16osok hollétérõl, számáról és típusáról.
Még ha a földi telepítésû ellenséges radarok miatt a flakonok holléte ismert is lenne a MiG-ek számára, jóval elõbb lesznek ócskavassá mint sem hogy tüzelési pozícióba kerülhetnének.
Ennek fényében teljesen érdektelen hogy kis távolságon gépágyúval meg infravörös önirányítású rakétákkal melyik gép gyõzne, na nem mintha egy ilyen helyzetben a MiG jobb helyzetben lenne.
A MiG-29 modernizácóban lett volna strukturális nagyjavítás is? Mert a gépek naptári élettartama bizony elfogyott volna és tisztességes évi 120-140 óra repülés mellett (tudom, álom), a 2400 órás eredeti élettartam az 18-20 év után megint vadászgép beszerzés elé állította volna az országot. Mondjuk tekintve, hogy Románia és Lengyelek is F-35-re pályáznak nem lenne lehetetlen nálunk sem, ha nem mutyiországban élnénk.
Egyébként a Gripen ügy kapcsán készült Vadai féle államtitkári jelentés egyértelmûen leszögezi, hogy már a Horn kormány idején úgy döntött a honvédelmi minisztérium, hogy meg kell találni az orosz MiG-ek utódját. (tehát már akkor fel se merült a MiG-ek modernizációja, új gépet akartak) Ennek a hosszú folyamatnak az eredménye lett az Orbán kormány idején a Gripenekre kötött szerzõdés. Azt pedig hogy Orbán úgy döntött, hogy magyarországot a jövõben semmilyen szállal nem akarja oroszországhoz kötni, teljesen megértem. (ez az elgondolása ugyebár fényesen beigazolódott mikor az idei év elején az oroszok elzárták a magyarországra vezetõ gázcsapot pitiáner zsarolás céljából) Emiatt az új orosz gépek vásárlása is kikerült a képbõl.
A Magyar Légierõ a MiG-29-es fejlesztésére egy buznyákot nem költött azóta, hogy hozzánk kerültek. Így nem csoda, hogy ha a képességei éppenséggel nem érnek fel a legfrissebb fejlesztésekkel felszerelt nyugati gépekkel.
10 év múlva majd kiderül, hogy a Gripen esetén milyen fejlesztésekre fog áldozni az ország (tippre semmilyent). Ugyanúgy érdekes kérdés, hogy mikor lesz a Gripenen teljes fegyverzet, ne adj isten célzó/felderítõ-konténer...
Én utólag kiváncsi lennék, mit sikerülhetett volna kihozni a Turul programból. Új radar, avionika, stb. Értelemszerûen a fegyverzetet is lehetett volna fejleszteni.
13ból 12-t a rakétákkal szed le,tehát nem marad rajta rakéta.Fölösleges belemagyarázni a zavarótölteteket illetve gondolom, hogy azok is elfogynak a 12 MiG lerázása közben^^
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Arról már nem is beszélve, hogy egyáltalán nem vagyok meggyõzõdve róla hogy közelharban a MiG-29+R73 kombó legyõzné az F-16+AIM9X+JHMCS kombót.
A magyar MiG-29-es a gyakorlatilag nulla BVR képessége miatt halott dolog, nem véletlenül vonja ki a légierõ még idén.
Kevesebb zavarótöltet van a gépen, mint a manapság elterjedt F-16C vagy MLU gépeken. Az AIM-9X fölénye egyértelmû szerintem az R-73-mal szemben mind indítási zóna, mind pedig fejlettség és megbízhatóság tekintetében.
(A legújabb F-16 gépeken asszem már rajta van a passzív IR rendszer ami rakétaindításra figyelmeztet. Ez nagyon kemény elõny, de ha ez van is ezt nem veszem annak, mert ez nagyon marginális.)
Ennek így mi értelme lenne? Az ok hogy még lopakodóbb/könnyebb/gyorsabb. De mi ez a hibrid vezérlés? Arra nem jó egy uav amibe nem kell katapult, ülés, kijelzõk, oxigén, stb. ?
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Egy F-16-ost megtámad 13 db MIG-29. A Falcon a valóságnak megfelelõen 12 darab AMRAAM és Sidewinder rakétával 850 kilométer távolságból lelõ 12 MIG-29-est telitalálattal, miközben az összes ellene indított rakétát kimanõverezi, eltéríti, stb. Azonban az utolsó MIG-29 olyan közel kerül a Falconhoz, hogy fordulóharcra kerül a sor. Kérdés, ilyenkor milyen esélyekkel bír az F-16-os a MIG-29-eshez képest, ha mind Oleg, mind Joe messze a legjobb kvalitású pilóták, akik csak valaha a Földön éltek, mindkét gép tökéletes mûszaki állapotban van, és mindkét gép gyári felszereltségû és képességû.
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."