95104

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
ambasa #52544 Bocs, de az nem WZ-10A akar lenni, a WS-10A tudtommal egy hmü?
TG -
Massari #52543 :)Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyunk elegedve
vita? - de ezt már csak azért írom, mert kétszer nem lehet uazt -
Massari #52542 Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyunk elegedve :) -
Néha az is kell. :)
Az X-47B-re kiváncsi leszek, mikor lesz belőle életképes rendszer. Úgy tűnik az USA-ban a pilóta nélküli eszközök lassan találják a helyüket, az X-45-öst úgy lőtték le, hogy köpni-nyelni nem tudtak a Boeing-nál.
Ja, meg most látom, hogy elfelejtettem elküldeni a posztot az angol védelmi minisztérium elemzéséről a harckocsik alkalmazásáról Afganisztánban. A jelentés szerint a Talibánok rettegnek a harckocsiktól, azokon a területeken, ahol megjelentek a Challenger 2-esek, drasztikusan csökkent a Talibán tevékenység.
A végére két WS-10A kép.
[center]
-
BEARCAT #52540 Kicsit mintha leült volna a fórum. Íme egy kis vitaindítónak való. -
donatus13 #52539 Köszi:) -
2010. okt. 31. 08:50 -
Freeda Krueger #52537 Az elől állónál biztosan. -
AMD
Élhetek a gyanúperrel,hogy a képen szereplő afgán uraknál is AMD van? -
Ahogy az autókhoz, úgy a fegyverekhez is létezik a tuning fogalma. Lecserélhető markolathéjtól a csőkompenzátoron át a szereléksínekig mindenféle lecserélhető/felszerelhető kütyű létezik. A népszerűbb fegyverekhez, mint az AR-15/M16/M4 vagy az AK család kismillió ilyen kapható.
A lenti képen lévő fegyver egy AKM klón (Freeda Krueger alapján AMD), amire ilyen "tuning" szereléksín került, valószínűleg a válltámasz is az, ahogy a melső markolat és a lángrejtő is az, a tár pedig tán műanyag.
Tehát kis túlzással bármelyik AK-ból lehet ilyen fegyver "faragni", ha van rá egy kis pénz. -
donatus13 #52534 EZ milyen típus ?:D én nem ismerek mindent:D -
Freeda Krueger #52533 Sőt a WIKI szerint az.Afgán határőrnél. -
Freeda Krueger #52532 Tán a fegyver az érdekes.
Lehet tuning AMD?:) -
-
Copy link location és másold be a címsorba. -
Freeda Krueger #52529 Nem látni.:( -
Mit kellene látni a fotón? A fellvarró a lényeges? Mire vagy kire emlékezik? -
Sárga békát nem lehet.
Használd ezt. -
SZU #52526 -
Massari #52525 Googlival sikerrel jártam -
Csepel művek -
Massari #52524 mármint az előbbit a c202-est /303 sztorno/ -
Massari #52523 azt írja az újság, hogy eztet (C303 volvo) mink gyártottuk itthon.
-
Most esett le, hogy megfeledkeztünk egy évfordulóról. Január 17-én volt 20 (!) éve, hogy megkezdőtött a Sivatagi Vihar. -
Gunslinger #52521 Én úgy tudom, hogy volt. Sztem az R78-ra gondolsz, abból volt ilyen 100-as mennyiség, de az 7.65-ös volt. -
Az RK-59 egyáltalán rendszerben volt a néphadseregben? Amennyire én tudom, nagyon kis szériában (pár száz) készült csak a rendőrség és a belvédelmi erők számára, és az is hamar le lett váltva az R61-el, majd később a PA-63-al. -
Gunslinger #52519 Én inkább RK-59-re gondolnék, hogy praktikus lehetett. PA-63 nagy, mondjuk amcsiknál az M9 még nagyobb, de náluk korábban meg SW Airweight .38-as volt. A ruszki űrhajós puska rulzzz, TP-82 :-) -
Békeidőben most biztos nem visznek magukkal lőfegyvert.
Anno mintha PA-63 vagy valami hasonló lett volna rendszeresítve. -
Üdv! Mostanában a tv-ben reklámoznak egy "Harci járművek" című magazint, amihez makettet adnak ajándékba (asszem az első számhoz Char B1) Megpróbáltam rákeresni, de számomra vicc, hogy nem találok semmilyen infót, honlapot. Esetleg itt tud erről valaki valamit? -
Gunslinger #52516 A magyar harcigép pilóták számára volt/van rendszeresítve önvédelmi pisztoly? Ha van, akkor békeidőben is viszik magukkal fel az égbe vagy csak háború idején ellenséges légtérben történő bevetések alkalmával? -
Talán az F-4E-vel lehet egyenértékű. -
horthy #52514 A kinai J-8 II tipususú vadászrepülőgép melyik amerikai géppel van pariban F-16A , F/A-18 , F-4 Phantom II ? Mit tud ez a gép ( radar , fegyverzet , elektronika stb ) a wikipedia szerint 390 db-ot gyártottak belőle most abbol nemtudom mennyi " nyomottorrú " J-8 I és mennyi a Szu-15 kiallakitásu J-8 II ? -
Menekülő célt ami full utánégetőn teper 20 km-ről is látni égháttérben IR keresővel. Esélye nincs elérni ezt egy R-73-nak. 10-20 km-ről egy ET képes utolréni a célt megfelelő paraméterek esetén. -
bgabor #52512 Egyszóval ezt nem érem én se. Mégis mivel használnak ki ekkora kinematikai hatótávot? Remek hogy messze repül az R-27ET, de mondjuk a MiG-nek egyik érzékelője se lát el ekkora távolságokra, sőt, a Szu-27-é is alig. -
bgabor #52511 Hát ez megmagyarázza az ER-t, de a ET-t nem, mert az hőérzékelős.
Amúgy ezt sosem értettem hogy minek kell nekik egy, az oroszok papírjai szerint akár 120 km-es hatótávolságú(tudom, valójában jó ha fele ennyire elrepül) hőkeresőfejes rakéta. Így se úgy se tudják neki mással meghatározni a célt, mint radarral. Tudtommal a hőpellengátor messze nem lát el még 60 km-re se. Tehát így is, úgy is radarral kell befogni a célt az indításhoz. Főleg nem értem hogy a fantasztikus teljesítményű R-73as mellé minek kell egy másik hőkereső fejes légiharcrakéta, főleg az R-27es jóval gyengébb manőverező képességeinek ismeretében.
Esetleg ilyen szinten nem volt megbízható az R-27R/ER félaktív radaros irányítórendszere, hogy hőkeresőfejes segéderővel kellett megtámogatni?
Az egyetlen dolog, amire még gondolni tudok, az a hőkeresőfejes megoldásból következő fire-and-forget képessége az R-27ET-nek. -
A MiG radarja kisebb teljesítményű lehet, mint a Szu-27-é. Lehet, hogy nem érzik bizotsítottnak azt, hogy a kinamatikai hatótávot ki is tudja használni. -
bgabor #52509 Én úgy tudtam eddig hogy az R-27 ER/ET csupán az R és a T meghosszabbított törzsű, és emiatt hosszabb égésidejű változatai(gyakorlatilag messzebb repül), más eltérés nélkül. De ebből az következne, hogy nem kell modernizálni az MiG-et a hordozásukhoz. Rosszul tudtam, elektronikai eltérések is vannak az alapváltozatokhoz képest? -
Х-31П = Kh-31P
(...és most harcu elront egy sötét sarok mögül, torkomnak szegezi a puskaszuronyát, és sziszegve kérdőre von, miért az angol átírást használom, amikor ő már egyszer ezt kifejtette a helyes írásmóddal egyetemben... én meg csak azt tudom megmutatni, hogy hova döfjön...) -
Ház pont ez az, a képen nem látom. Csak a hajó elleni verziót látom és az optikai / TV KAB-ot. -
De, a Kh-31P is említve van a MiG-29SzM-nél, csak már kissé fáradt vagyok és nem figyeltem eléggé, a képen amúgy ott van. :D -
A Mirage-2000D első szériája valóban "buta" volt, a fegyverzet:
-Szabadesésű bombák (szvsz már csak az amerikai Mk.8x széria, bár a franciáknak volt a II.Vh után volt saját 50-400kg közötti általános célú légibombája).
-SNEB 68mm-es rakétablokkok
-Belouga kazettás bomba
-Durandal kifutó-elleni bomba
-BAP-100 és BAP-120 kazettás bomba
-30mm-es Gépágyú konténer
Az első "preciziós" alverzió a Mirage 2000D-R1 (a korai gépeket is felhozták erre a szintre) esetében ezek mellé jött a jobb beömlőnyílás alatti poddal célozható lézerirányítású fegyverzet:
-AS-30L lézer irányítású rakéta
-Amerikai és Francia LGB-k
-Armat radar-gyilkos rakéta