Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A sztori ismerõs meg is van a kép.
Csupasz alatt olyasmire gondoltam hogy hogy nem urániumos páncél és 105mm löveg,stb...
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
A küzdõtérbe, hogyan kerül be a gránát? Sajnos ez nem derül ki a videóból. Van valami adagoló?
Még itt található:
" Panzerregiment-21
eine kurzer historischer Rückblick auf das PR-21 Walter Empacher in Bildern
Panzerbataillon 403
Drei Jahre Soldat der Bundeswehr
Der Fallschirmsportclub Mecklenburg stellt sich vor. Alles über das Fallschirmspringen in Mecklenburg. Möglichkeiten für einen Tandemfallschirmsprung und vieles mehr."
Ladeautomaten
Ladeautomat des T-72
Ladeautomat des T-72-120
T-72-nek vízszintes töltõje van a szakirodalom szerint. (T-80-nak is)
"2. Die Kanone wird in den Ladewinkel gebracht und gezurrt, der Hülsenfangrahmen wird nach oben geschwenkt."
Dulce bellum inexpertis. Erasmus
szerk.: itt egy másik 1:30-nál
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
Az egyik menetben A4,a másik a végefelé.
Lehet persze érzéki csalódás is...
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Szerintem ezt Cifu nélkül soha nem fogjuk megtudni. 😊
Egyébként Gyuri videóján nem leo 2, hanem leo 1 van.
"2. vh-ban a csatahajók töltõberendezésénél adott volt a hely is, az akarat is a minden pozícióban tölõképes berendezéshez, mégis csak a franciák rendszeresítették (ki más ugye) de õk is inkább fix pozícióban töltöttek-> kisebb hibalehetõség."
Tényleg kár hogy a szakirodalom egy büdös szót se szól errõl a témáról.
A T64 témánál megerõsithetem hogy az itteni szovjet csapatoknál azt használták,legalábbis akiket én láttam,mikor Hódmezõvásárhelyrõl hazafelé vonatoztunk,fene tudja hol,de beláttunk egy ruszki laktanyába,akkoriban készültek a nagy coming home-ra,az udvar tele volt T64 esekkel.
Egyik áttelepülésnél összecimbiztünk a MÁVnak köszönhetõen 3 ruszkival,õk is 2 T64 et vittek és amennyire kivettük(12 en kb összesen 40 év orosz tanulás után😊õk igen szerették.
Hk.pk-t nem is hallottam szinte a zászlóaljnál,mi csak röviditésként hasznmáltuk papiron,a kopaszokat kiröhögték ha ilyet szóltak😊
Harckocsi parancsnok,PK,esetleg harckocsi pk.volt,a harckocsivezetõ ált.sofõr,az irányzó irányzó,a töltõkezelõ meg nem volt néven nevezve😊ez utóbbi amugy csereszabatos volt az irányzóval,tekintve hogy
ugyanazt a kiképzést kapták.Jelzem a kézitöltéshez,hogy részt vettem egy ilyen tanfolyamon, az elsõ töltésnél emlékeim szerint térdre vágtam magam a 182cm emmel a küzdõtérben,ami k..va kicsi,lefejeltem mindent egyszerre,aztán mikor toltam be a malacot az ékzár levitte a mutatóujjam másodi bütykérõl a bõrt.Az éles lõszer se volt sokkal könnyebb.Maga az ékzár még sokkal nehezebb volt.(T55)
Ezek után élve törzsszázadi felsõbbrendûségemmel,még azt is elkerültem aki látott valaha töltõkezelõt.
A töltõkezelõk többsége amúgy,nem akarván megsérteni senkit,olyan sötét alapanyagból lett kiválogatva ,hogy hozzájuk képest Macilaci az idei kémiai Nobel díj várományosa.
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
"Hát szerintem ebbõl a videóból aztán semmi derül ki. Annyit látunk hogy a tank lõ egyet majd megemelkedik a csöve, és ott is marad. "
Oké, ha van valami ötleted, hogy mi másért emelhették meg, akkor írd le, nekem nincs.
Mellesleg furcsálnám hogy a Leopardnak kell ilyet újratöltéskor ha az Abramsnak nem. Beszéltük ugyebár hogy ugyanaz a löveg van mindkét tankban(csak a csõhossz más, de az is csak a legutóbbi Leopardokban). Akkor az újratöltésüknek is ugyanúgy kell mûködnie, nem? Azt pedig te magad szögezted le hogy az Abramsnek nem kell.
És könnyen lehet hogy van ilyen azoknál is attól még hogy én nem tudok róla. Csak azt tudom hogy az Abramsnél nem kell mozgati a csövet töltés elõtt(töltõsík).
Jó kis gyorsulási verseny. 😊
Töltõgép esetén sokkal könyebb fix pozícióban töltõ verziót készíteni, mint univerzálist. A csõ emelése-süllyesztése sem okoz akkora idõveszteséget.
Kézi töltésnél pedig a töltõnek megvan az az elõnye, hogy fix pozícióból tolja a malacot, nem kell figyelnie hol is van a csõfar.
2. vh-ban a csatahajók töltõberendezésénél adott volt a hely is, az akarat is a minden pozícióban tölõképes berendezéshez, mégis csak a franciák rendszeresítették (ki más ugye) de õk is inkább fix pozícióban töltöttek-> kisebb hibalehetõség. A többiek hosszas tanulmányozás után rájöttek, hogy nem takarítanak meg vele annyi idõt, hogy érdemes legyen foglalkozni a dologgal.
A célzó pozícióba való pontos visszatérést is megoldották(20 km+ lõtávnál is) ahhoz képest a hk-k szinte csak maguk elé lõnek, tehát ott sem gond.
Dulce bellum inexpertis. Erasmus
Viszont az Abrams a videók alapján kivétel.
Akár ezt is láthattad, szerintem ez egy elég modern nyugati hk😊, és mégis mozgatnia kell a csövet.
Úgy tûnik a T-72 az egyik "óriási" hátránya kezd megdõlni.
Meg kéne nézni a könyvét, mert most eléggé csak a hasamra ütöttem...
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
Úgy tudom, hogy a hk.pk. 72-esen gombnyomásra választja ki, hogy milyen lövedéket akar kilõni. Hogyan kerül pl. egy repesz-romboló után egy SABOT a csõbe?
(Annyit még hozzáteszek, hogy ezt kb.20éve, sörözés közben mesélte a barátom, szóval félre is érthettem dolgokat, de bennem így élt)
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról