95110

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Lentebb lett linkelve eza kép.
Kívülről a második pilonon mik azok a zöldes szürke fügesztmények? -
JYeti #53191 Problémák a K-11el.
Y -
Lacusch69 #53190 Nem tudom... Nekem anno volt egy pár éves Fiat Cromám (2.5D).
Sok mindennek nevezném(-tem), de a "jó vas"-nak semmi esetre sem... -
Tudom, hogy igaza van. A képen levő felfüggesztés elég elméleti. :) -
fade2black #53188 A közös hibrid rendszert meg főleg a PSA fejleszti BMW pénzből is.
Fiat (is) nagyon jó vasakat gyárt és gyártott, az elektronikával "telitömött" kocsik amikkel bajok voltak... de azzal még a németeknek is meggyűlt a baja még olyan státuszautóknál is mint a Merci E széria... mára aztán beletanultak. Amúgy is baromi nehéz különválasztani mi mi, ott van plnek az Aygo(Toyota), C1(Citroen) meg 1007(PSA). Ugyanaz a gyár, ugyanaz a motor/váltó/gömbfej/elektronika... csak a karosszéria picit más. Még egy !japánban gyártott! új Corola is tömve van Bosch és más EUs beszállítók által gyártott cuccokkal, él de már közel se igaz az mint régen, hogy japán/német az isten a többi selejt... -
JYeti #53187 OFF
Egy BMW-s fórumon már meglincseltek volna ezért :P Egyébként én úgy tudom, hogy a közös fejlesztésű 1.4 - 1.6 PSA-BMW motorok megjelennek a köv. BMW modellekben is (1es,3as?). A francia eredethez annyit hozzátennék, hogy én úgy tudom, hogy a közös fejlesztés fedőnevén a BMW fejleszt, a PSA pénzel :) Tehát nem múlik el a világ dicsősége :P
Y -
BEARCAT #53186 Igen, érdekes hogy csak az angol gépeknél használják. -
Furcsa. A Vectorsite-on azt írják, hogy az AV-8B+ esetén ezt is megkapták. De USMC gépről nem találok ilyen képet. -
Freeda Krueger #53184 Lehet hogy USMC gépeken ez nem lett bevezetve. -
Az lesz az. -
Márpedig Bearcatnek igaza van, ha megnézed, akkor ott nyolc pilon van a félszárnyak alatt. A plusz kettő a támasztó-futóművek házára van ráaplikálva, és alapvetően ASRAAM / Sidewinder hordozására való.
-
Freeda Krueger #53181 Tán LAU-127. -
Ilyet még nem is láttam. Egyébként a pótosok miellett mi az a két kis valami? A Sidewinder gyakorló nem így néz ki. Chaff / flare pod lenne? -
Én csak szárny alattiról / wingtip beszéltem. -
BEARCAT #53178 Az a hat valójában nyolc.
A törzs alatt mindegyiknek volt három a kért szélsőt a gépágyú konténerek foglalták el. A Falklandi-háború után az FRS.1-esek képesek voltak dupla indítósíneken AIM-9-et vinni.
-
Köszi skacok! -
Freeda Krueger #53176 Igen, Amerikai gépet én sem találtam vele. -
Vigyázz, ez egy Olasz gép, azok rendelkeznek vele, az USMC nem, legalábbis ha jól tudom. :) -
1992-ben volt a szűzfelszállás, azt hiszem 1994-től állt rendszerbe az első. Az AMRAAM integráció trükkös, a Spanyol és Olasz AV-8B+ gépek rendelkeznek vele, az USMC gépek tudomásom szerint továbbra sem, pedig anno az igénylistára felkerült. -
Freeda Krueger #53173 93 környékén történt,az F-18 asokból kiszerelt radarokat kapták.
Amraam képességgel bírva.
kép
Itt egy radaros Amraam os -
Hopp, ez tényleg Freudi elszólás volt. A PSA HDi motorok csak a Mini-kbe kerülnek, ahogy a BMW és a PSA által közösen gyártott "Prince" fantázianevű 1.4 és 1.6 motorok is. A BMW és a PSA azonban közösen fejleszti az Euro6-os 4-hengeres motorjaikat, illetve egy hibrid hajtásláncot is.
Viszont jelenleg tényleg nincs francia motoros BMW, ezt benéztem bizony, hamu a fejemre. -
<i>Dehogynem, az AV-8B+ upgrade után AN/APG-65 került az orrukba. </i>
Ez mikorra tehető? AMRAAM shooter a gép így? -
Volt olyan szolgálatba állítog Harrier variáns, ami AV-8A jelzéssel bírt?
Igen, a McDonnal-Douglas által licencgyártott Harrier Gr.1 (AV-8A) illetve Harrier T4 (TAV-8A), amerikai rádióberendezéssel, IFF-el, katapultüléssel, HUD-al, illetve pár új fegyverintegrációval (pl. ZUNI, Rockeye).
Ugye egyedül a Sea Harrier bírt radarral angoloknál?
Igen.
A jenkiknél ugye egyik gépen sincs radar?
Dehogynem, az AV-8B+ upgrade után AN/APG-65 került az orrukba.
Miden Harrier 6 felfüggesztési ponttal bír?
Nem, az első generációs harrierek (Gr.3-ig, illetve FRS 1./2., AV-8A) csak néggyel rendelkeznek, a második generáció (AV-8B, Gr.5/7./9.) már hattal. -
JYeti #53169 Off
Melyik BMW-t szerelik francia motorral?
Y -
Kb. itt veszti értelmét a "német autó" meg a "francia autó" fogalma. A francia motorral szerelt BMW-t említve, például. -
Volt olyan szolgálatba állítog Harrier variáns, ami AV-8A jelzéssel bírt?
Ugye egyedül a Sea Harrier bírt radarral angoloknál? A jenkiknél ugye egyik gépen sincs radar? Miden Harrier 6 felfüggesztési ponttal bír? -
Rommel28 #53166 Még jó hogy dicsőítik a PSA-t. Tele vannak tömve japán, német, amerikai alkatrészekkel... -
Nézd, én soksok éve olvasgatom már a totalcart, és a cikkírók nagyon sorszor utalnak a cikkeikben arra a véleményükre, hogy egy olasz, francia autótól korántsem várható el annyi mint mondjuk egy némettől.
Melyiktől melyikhez képest, és milyen szempontból? A nagy általánosítások becsapnak, keményen. Hogy a régi C4 nem volt legmegbízhatóbb műszakilag? Hát istenem, egyes Opelekre is el lehet ezt mondani, egyenesen gyártási hibás G Astrák is vannak, míg például a Citroen XSara 1.6-os motorja egy ritka jól megépített dolog (200.000km-ig nem kellett megbontani, ami a mostani V.-ös Golfomra már láthatóan nem igaz). Hozzá teszem, hogy a Citroen-hez hasonlóan felszerelt Golf 1,5x annyiba került új korában, mint egy XSara, és nem volt vele kevesebb gond (XSara: tolatóradar, légzsák-visszajelző, Golf: motorelektronika, immobilizer). Ez legalábbis az én személyes tapasztalatom. Lehet, hogy Ferrari, Maserati, M5 BMW, AMG Merci szinten más a szitu, de sajnálatomra arról nem tudok személyes véleményt mondani. ^^
Ez a "német autó" meg "francia autó" dolog szerintem ostoba előítélet, ráadásul sokszor valódi háttér nélkül.
Megjegyzem, hogy a mostani PSA autókat meg a Totalcar is dicsőíti. -
"Nagy hézagos illesztési hibák a panelelemeknél"
Hm, az uj Mercedesre gondolsz? :)
"a nagy német autógyárak terékeitől ma is messze állnak"
Ezek a mitoszok szerintem fel vannak nagyitva. Jok a nemet autok, de neha vannak amator huzasok pl a Mercinel is. Legalabbis en igy tapasztaltam itt Stuttgartban (3D concept modellezokent autokat tervezunk a Mercinek es a Porschenak). Oks, Alfat nem vennek, de pl itt a ceges garazsban egy Ferrari f430 Scuderia, es az kerlek szepen egy muszer!
Otthon meg volt Citroenunk 10 evig, es most Peugeot van 7 eve. Hiba nelkul mentek/mennek. -
bgabor #53163 Nézd, én soksok éve olvasgatom már a totalcart, és a cikkírók nagyon sorszor utalnak a cikkeikben arra a véleményükre, hogy egy olasz, francia autótól korántsem várható el annyi mint mondjuk egy némettől. Nagy hézagos illesztési hibák a panelelemeknél, több és gyakoribb szervízigény, hasonlók. (hasonló helyzet mint a hírhedt angol autógyáraknál, PL: a Leyland termékeinél volt 15-20 évvel ezelőtt) Nyilván ahogy haladunk előre az időben ők is igyekeznek fejlődni, de azért a nagy német autógyárak terékeitől ma is messze állnak, nemhogy tíz meg húsz évvel ezelőtt. Nyilván a Maseratira azért emlékszem konkrétan, mert megragadt hogy még egy luxusautónál is előfordulnak ilyen dolgok.
Ezen cikkek alapján ez a vélemény alakult ki bennem a francia/olasz autókról, amivel mellesleg a közvélekedés is általában egyetért. Nyilván nem tudok minden cikket konkrétan felsorolni évekre visszamenőleg. -
Nem értem ez a hozzáállást. Az F-15E olyan messszire is képes elrepülni, ahova az F-16CJ képtelen követni. A double difig SAM-ek ellen és nem mennék SEAD support nélkül az hétszentség... -
A Vectorsite szerint az F-15E megkapta az AGM-88 integrációt, de mivel van dedikált Wild Weasel gép, és kevés az F-15E, ezért SEAD feladatkörben nem nagyon használták.
Az AIM-7 szárny alatti függesztés lehetősége megvolt az YF-15A-tól kezdve, csak nem éltek vele általában. -
Elküldöm a képeket neked is.
Nem F-15K van a képen, akkor még csak egy kéjes gondolat volt az. Tudom, hogy volt tervezett F-15 SEAD variáns plusz szárnytartóval és CTF / FAST packkel. Nem lett belőle semmi. -
A pontos működési elve nem ismert. Mivel kinetikai lövedékek ellen is nyújt bizonyos szintű védelmet, én irányított robbanásra tippelek. Lézer vagy hasonló megoldás nem valószínű, mert nagyon kicsi a tömege ahhoz, és külön kiemelik, hogy nincs mozgó alkatrésze, márpedig lézernél ez nem megoldható reálisan. -
Találtam két meglepő fotót könyvben / újságban. F-15E szárnytartó alatt AGM-88. Eleddig úgy tudtam, hogy nem integrálták a fegyverzetbe és semmiféle beszálmoló nem említi, hogy élesben cipelte / használta volna.
Az 1980-as években az F-4 Wild Weasel leváltásakor az F-16-os "ellen" a McDonnal-Douglas beküldte az F-15B-t (egész pontosan az ekkor F-15B-nek nevezett TF-15A-t), a légierő végül az F-16-ost választotta.
Az F-15K rendelkezik az AGM-88 integrációval, szóval ha Koreai gépen láttad, akkor annyira nem meglepő (esetleg a Boeing saját tesztgépén). -
A franciáknál csak az olaszok csinálnak rosszabb minőségű autókat a bolygón, épeszű ember egyik náció autóiból se vásárol.
Jó tudni, hogy nem vagyok épeszű.
Mellesleg sok autós portálon(pl:totalcaron) is sokszor lehet olvasni, hogy az olaszoknál sokszor még a luxusautók is tele vannak igénytelen megoldásokkal, gyatra kivitelezéssel. (Pl:Maseratinak levették az ajtajáról a belső borítást, és ócska minőségű, gagyin felhordott ragasztót találtak alatta, amivel a dolgokat egymáshoz rögzítették stb.)
A "sokszor" alatt ugye azt az egy szem Maseratit érted. Vagy akkor ugyan sorold már fel a többit is, ahol ez felmerült.
Tévhitnek tartom az ország alapú besorolást. A németek és a japánok is csinálnak gagyit, az amerikaiakról nem is beszélve. Nem az ország határozza meg, hogy egy termék (legyen az konzerv lencsefőzelék vagy egy vadászgép) mennyire jó vagy rossz. Az határozza meg, hogy mennyire igényesen foglalkoztak vele. -
zoltang #53156 Itt is csak az van, hogy irányított energiával és nem robbanó lövedékkel semlegesíti a közeledő "tárgyakat". -
PM ment. -
JYeti #53154 Van a Fritzeknek ez az AMAP - APS aktív védelmi rendszerük. Megnéztem egy csomó videót, meg utánaolvastam, de sehol nem találtam meg, hogy pontosan mivel semmisíti meg a közeledő rakétát/ágyúlövedéket. Szerintetek mivel ?
A leírásban az van, hogy egy fókuszált energia sugárral lövi ki a fenyegetést.
"If the threat approaches within 2 m of the vehicle, the CM
destroys the threat with a focused energy beam."
Y -
Gunslinger #53153 JTL: http://www.jtl.de/revolver/revolver_e.htm
Az Umarex meg megvette a Röhm fegyvergyártó részlegét már egy ideje, szal egy cég már, Umarex Röhm.
kép