Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na ezért nem repült 20.-án a Li-2es.

Elég gáz.
(Ha valaki nem lenne képben, a Li-2es annak a DC-3asnak a szovjet másolata, aminek a katonai verziójából, a C-47esbõl az amerikai ejtõernyõsök ugrottak a második világháború és a koreai háború idején.
Mellesleg a polgári változat, a DC-3as volt az a gép, ami forradalmasította a légiközlekedést)

A történelem egyik fontos darabkája ez a gép. Picit érdekesebb lett volna repülni látni mint a totál érdektelen és jellegtelen Air Race-es gépeket.

Kisendre
Na jó öntsünk tiszta vizet a pohárba, a legjobb lesz, ha összehasonlítjuk a fontos adatokat a két szóban forgó harckocsi alváltozatnál, tehát T-80UD és T-90 Bhishma.
Löveg: ugyanaz
Páncélzat: a BTVT adatai szerint ugyanaz (második generációs ERA-val nézve)
Motor: T-90: 1000hp (736 kW) for V-92 12-cyl T-80: 1000hp 6TD-1 6-cylinder
Fõ célzóberendezés: ugyanaz 1G46
Hõképalkótorendszer: na itt lehet érdekes különbség, a T-90 Bhishma modern francia hõkamerával rendelkezik, a típust nem tudom.
A pakisztáni T-80UD hõkamerájáról sincs infom, de alapból a T-80UD TPN-4-el rendelkezik, nem számít túl modernnek.
Töltõautomata: Itt is van különbség, Cifu elõzõleg már írt róla, abból kiderült, hogy a T-80-asé gyorsabb, de ez a videó alapján a T-90 ebbõl a szempontból nincs akkora hátrányban.

Ha valamit kihagytam, ismeritek a hiányos információkat, vagy valamit másképp tudtok, akkor írjatok, és vessünk véget ennek a vitának, mert különben újra, és újra elõ fog jönni. Eddig nálam a T-90 Bhishma a nyerõ.

Nem, ugy tudom sima UDjuk van.

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

Kisendre
Ez nem bizonyítja, hogy jobb a T-90-nél.
Nem tudok róla, hogy a T-80UD-n fejlesztettek-e azóta valami különöset, de az ukránok híresek arról, hogy azt raknak a hk-ba amit akarsz, nem hallottam róla, hogy a pakisztániaknak lett-e volna valami különleges kérésük, ha te tudsz ilyenrõl megoszthatod.

Mert a T-80 -ast nem fejlesztettek kozben ugye? 😊

Kisendre
Pedig nyugodtan meggyõzõdhesz, a T-90 fejlesztésekor felhasználták a T-80-ban is felhasznált technológiákat, és azóta már néhány fejlesztésen is átesett.
Nem arról van szó, hogy melyik jobb egy hajszállal a másiknál, mert szerintem nem is lehet eldönteni.

Bucser
errõl nem lennék meggyõzõdve😊 csak azért, mert nem a fejlettséget jelöli az incrementális számozás😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Kisendre
Nem arról volt szó, lehet valaki annak akarta beállítani, de egy T-90 simán méltó ellenfele egy T-80-nak.

Amugy ez a Római jogban egy alaptétel volt még anno és eredetileg így szólt:
Paulus azt mondja, hogy

vim enim vi defendere omnes leges omniaque iura permittunt. (D.9,2,45,4)

Eszerint erõszakot mindenkinek joga van erõszakkal visszaverni, akkor, ha a védekezésnek más módja nem kínálkozik.

Így már egy kicsit máshogy lehet értelmezni.

Ezt most hogy? t-90

Tudom hogy ha össze akasztja a bajszát a két ország akkor nem 1:1 -es párbajok lesznek és nem is csak hk.-al lõnék egymást. De nem arról volt szó, hogy a T90 az egy renew "tucat" T72, a T80 meg elsõ vonalas?
heh, én meg kerestem a repelle ligetetet. :-) én suttyó .-)
Közben megtaláltam: létezik a NNI-nek egy Omega nevû tanuvédelmi szolgálata, valószinüleg ennek a tagjait látjuk a képen.

"Vim vi repelle licet" - Az erõszakot szabad erõszakkal visszaverni. (Bár inkább "Vim vi repellere licet" formában láttam, de nem tudok latinul, hogy eldöntsem melyik a helyes)

Molnibalage

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Senki nem mentette le az itteni NAVY-s videókat véletlenül?

A fene sem gondolta volna, hogy a kedves youtube még erre is berág...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Lehet hogy Népliget és akkor metró rendõrség. :-D
Molnibalage
Egy érdkes dolog jutott eszembe az orosz plazma álcázó kísérletekkel kapcsolatban.

A módszer elõnye, mint hátránya szerintem. A geometriai kialakítással nyert stealth jellemzõ a legfontosabb szakaszban is ad védelmet, mikor közel vagy a célhoz a rakétaindítás pillanatában. Te radarral észlelehetd a nem stealth ellent míg õ téged lehet, hogy nem. A plazmás gépnél a tûzvezetéskor bizony a védelem megszûnik!

Azonfelül technikai meghibásodás véget vethet a védelemnek, a geometriai meg adott és állandó és nem csak egy irányból mûködik és nem korlátozza az elektromágneses hullámok terjedését, gép RWR rendszere is vak lesz elõre szerintem.

Éjszaka meg aztán végképp öngyilkos rendszer, mert csak az nem lát a mai optikai és IR szenzorok mellet aki nem akar. A pilóta éjszakai látását is tönkrevágja.

Az én szememben nem nyerõ a plazmás módszer, inkább már-már egy rossz vicc repülõn.

Viszont van / volt értelme megvizsgálni. Egy helyen el tudom képzelni. A nagy sebességgel repülõ anti-ship rakétáknál. Azok már elég nagyok lehetnek, hogy belerkjanak egy ilyet, ha elég kicsi a rendszer. Miért is jó?

Mert ha jó kezdeti adatai vannak a rakétának, akkor a becsapódás elõttig rejtve maradhat, mert csak akkor kell radarral vagy más szenzorral célravezetnie magát. Akkor lekapcsol a plazma mezõ. Minimálisra csökken a reakcióidõ ami alatt ellentevékenységet folytathatsz. Mivel ez idõ kevesebb, kevesebb rakétával túl lehet terhelni az ellenfél védelmét.

A hajók CIWS védelme mai napig szinte csak radaros elven mûködik. A hajók nem is gyors célpontok. Magyarán még precíz idõzítéssel még az is belefér, hogy a hajó sebességének ismeretében elézéloz a hajónak és megint újraaktíválja a plazmát (ha lehet ilyen gyorsan kapcsolgatni). Ekkor már nyílegyenesen repül de találni fog vagy közeli találat lesz. (azt ugyebár tudjuk, hogy a közeli víz alatt találat jobb, mint magát a hajót eltrafálni egyes esetekben!), de kérdéses lehet, hogy látja -e radar.

A új jenki rendszernek van kiegészítõ IR szenzora asszem, de ez akkor sem elterjedt jelenleg.

Szerintetek?

Punker
én se tudtam 😄

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

A második képen van valami "omega" betû, meg valami ilyesmi: VIII VII NEPELE LIGET de nem tudom értelmezni
MH-nál is végrehajtották a bakák büntetését vele. :-)
A rendõrségi "kommandósok" komolyabban szoktak kinézni mp5-el.
Õk lehet hogy a beugrók. :-)
"erszoftos" 😊

Punker
kgp-9 -es a büntetés végrehajtásnál van, ennek a srácnak police felvarrója van, szép piros, tényleg kíváncsi vagyok milyen egység ez.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Azért a Glock bajonett is kemény. :-)
Nem csodálkoznél ha a puska is otthoni lenne, ezzel jár agyagozni, és inkább ezt hozta mint a szolgálati kgp-9-est. :-)
Hypo
a suttyosagot nem kell sajnos rendszerebe allitani mert a genekben van😊))

eloszor azt hittem az egyik elkoveto😊

Amikor a sport csukát is :-)
Punker
mikor rendszeresítették ezt itthon? (urban ACU)

Molnibalage
Elég kemény leszállás egy Szuhojtól. Az elõzõ oldalon is vannak még képek az eseményrõl.

Molnibalage
Csak a empty és max. takeoff között benne van a kenõolaj, az üzemanyag és minden más tömege is. He ez csak 150 kg összeses akkor 600 kg / 6 ember. Erõsen határseset, mert melegebb helyen kisebb teljesítményt ad le a hajtómû.

Sadist
Meg gondolom kicsivel földetérés elõtt lecsatolják magukat, nem tarthat sok ideig.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
# Empty weight: 1,320 lbs (599 kg)
# Max takeoff weight: 3,000 lbs (1361 kg)

750 kg a 6 embernek úgy, hogy a pilótákon nincs sok felszerelés, szerintem belefér. Meg nyilván nem egy országot repülnek keresztül az oldalán csücsülve, hanem csak pár kilométert.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Molnibalage
A végfázison én is eltöprenget, mert a Black Hawk Donw filmben mikor földetérnek simán leugranak.

Azt viszont nem értem, hogy "több katonát szállíthat a fentieken felül". Ha 80-100 kilós srácok vannak + cucc akkkor az MD-500 fel sem tudna szálnni 4 + 2 benti csókával szerintem, csak ha spórolak az üzemanyagon.

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

Viszont amugy ha megfigyeled,jó nagy felületen ülnek és a valaguk is "beül"rendesen,nem vagyok benne biztos,hogy saját pilótával a végsõ ereszkedési fázisban mondjuk egy ilyen D jellegû hirtelen egység be van kötve.De ez egyéni véleményem😊

Jelzem én amég nem nyomok scrollt az egéren a jump out,vagy get outra,addig az istennek nem esek ki😊

Helicopters could have rails retrofitted on the outside for the same purpose. The rails would be especially useful in smaller helicopters, like the MD-500 (it's the "Little Bird" from Blackhawk Down). This helicopter tends to be used by special forces units. If you could fit two more soldiers on the outside, you would double the number of soldiers you could drop off per trip. Soldiers would be attached to the helicopter with a safety cord, just like the soldiers inside.

Soldiers would use the skids to stand on (the skid may have to be lengthened in the back), and they would grab onto the rails. They wouldn't more exposed to hostile fire than the soldiers inside. The MD-500 has a fairly open design, and it isn't heavily armored. When the helicopter touches down, they'd just jump off. The whole experience would be a lot like riding the New York City subway.

Molnibalage
Az MD-500 gépeknél ahol a katonák kint ülnek, mi rögzíti a katonákata gépekhez?

Molnibalage
Akkor miért minden rendszer a Tor-t emlegette. Egyébként a Pantsir a Tor egy más platformra helyezése.

Az nem " Tor " légvédelmi rendszer hanem Pantsir-S1 volt Sziriában de még tán azok se voltak beüzemelve mert nem voltak kiképezve rá a Szirek amikor volt az IAF légicsapás annyira uj rendszer volt !!
Hypo
Szerintem nem akarjak hogy legyen nekik ennyi, minek nehezitseg meg a sajat dolgukat foleg ugy hogy valoszinu a csapas terve mar reg kesz, le is lett gyakorolva joparszor. Irannak tobb a felnivaloja.

Sadist
És szerinted a tervezõknek nem kell specifikálniuk minden egyes lehetséges hibát? 😊

Molnibalage
Most ha leszólom a rendszert akkor az orosz fanok nekem esnek 😊

Akkor viszont tegyük fel a kérdést. Tavaly vagy tavalyelõtt egy légicsapás alkalmával az elvileg szintén csúcskategóriásnak beállított Tor semmit sem tudodott kezdeni az IAF gépeivel.

No akkor tegyük fel a kérdést, hogy a hasonló korban született Sz-300 akkor mitõl is lenne más? A rendszer képességei azért alapvetõen jobbak, mert nem csapatlégvédelmi eszköz, bár a Tor az Sz-300-zal ellentétben rendkívûl mobilis. Biztos nagy fenyegetés és nem becsülik le, de nem az a "repülõgépnek ellene nincs esélye dolog" ahogy ezt páran elképzelik...

degenerator
mekkora lehet a hatásfoka? az izraeli gépek ellen?

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Boconadi
A su-35 több és modernebb fegyverek kezelésére képes. Ergo több funkciója van. Sokkal nagyobb mértékben képes a csapásmérésre, a sead bevetésekre, és a levegõ-levegõ harcra is.
Molnibalage
Bolond aki nem tart tõle. Egyszerûbb elõször diplomáciai úton próbálkozni, mint késõbb a harcmezõn szenvedni ellene.

[NST]Cifu
Az S-300 egy nagy hatótávolságú légvédelmi rakétarendszer, amely képes a kis magasságban haladó robotrepülõgépek leküzdésére is, a PMU-1/2 változata pedig már a ballisztikus rakéták elfogására is. Mindkét képesség olyan, amivel Irán eddig nem jelentkezett (ilyen szinten), és egy Irán vs. Izrael (vagy USA) háborúban nagyon cudar dolgokra lehet képes.

Izrael ha valóban csapást akar mérni az Iráni nukleáris létesítmények ellen, valószínûleg robotrepülõgépek, esetleg hagyományos töltetû ballisztikus rakétákhoz fordulhat.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Mit tud ez a S-300 orosz légvidelmi rendszer hogy az Izreli Légierõ igy tart tõle ??? Hogy az Izreali vezetésnek Moszkvába kellet menni panaszt tenni emiatt a lehetséges fegyverüzlet miatt . Vajon miért ? Pedig az IAF nem egy légvédelmi rendszert iktatott már ki az arab-izaeli háborukban . Akkor mitõl tart ?

http://www.haborumuveszete.hu/rovatok/hirek/oroszorszag_megfontolja_az_irani_legvedelmi_uzletet/
Molnibalage

Molnibalage

degenerator
wow. épp két gyönyörûszép csodaszarvas repült el a ház fölött, egy eus, és egy magyar zászlóval.😊

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

ez már nem botrány hanem katasztrófa
lassan már csak a külföldön szolgáló PR katonáink lesznek felszerelve