Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezen túl ott van az is, fogy a fejeket is meg kell gyõzni. Elég pár olyan befolyásos ember, aki szerint a mérleg a már rendszerben lévõ eszközök megtartása mellett szól, és ez is megakaszthatja a folyamatot.
Végül pedig van egy olyan kvázi probléma is, hogy a NATO szabvány lõszer 5.56x45mm és 7.62x51mm. Ennek logisztikai okai vannak, két NATO ország fegyveres erõi így elvileg könnyen tud egymásnak segíteni a harctéren lõszerutánpótlás terén. Egy új lõszer behozása nyilván ezt felborítja.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Elosszor is, ha a 6.8mm-es loszer jobb mint az 5.56mm-es es van olyan eros, legalabbis ut akkorat mint a 7.62-es... akkor miert nem kezdenek a fegyvergyartok szep lassan atallni az ujra? A mar kesz gyartosorok es a felhalmozott loszer miatt? Nem ertem.
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Kína: Csak 2 kész Tu-16A-t kaptak (Forrás), aztán cirka 2-3 gépet õk szereltek össze szovjet gyártású kitekbõl, utána a szovjet-kínai szakadás után már nekik kellett gyártani a saját gépeiket (csak 1968-ban adták át az elsõ teljesen kínai H-6-ost!). Összesen ~180 darabot építettek.
Egyiptom: Szerintem a ~30-as szám az összes Tu-16 / H-6 gépre vonatkozik, sõt, a H-6-osokkal kapcsolatban egy érdekes vonatkozást is olvastam annoa Militaryphotoson, miszerint valójában nem volt Egyiptomi H-6-os, csak a meglévõ ill. megrongálódott gépeket állították helyre kínai H-6 alkatrészekkel, miután Egyiptom az USA-hoz közeledett, és a szovjetek értelemszerûen nem adtak több alkatrészt...
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Igazad van abban, hogy a Tu-22 nem volt egy jó konstrukció (ez meg is látszik a gyártott darabszámon), de amikor dönteni kellett a gyártás átállításáról, ezt még nem tudták, utána meg futottak a pénzük után.
Az exporttal kicsit gondban vagyok.
Kína: ?
Indonézia: 25-26
Irak: 14
Egyiptom: ? (30db veszt 1967-ben de még jóval késõbb (2000-ig)is üzemelteti bár vesz H-6-ot is). Van róla adatod?
Ezt az oldalt szoktad használni?
TG
karosszéktábornok.blog.hu
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A sima Tu-22 egy kudarc volt tudtommal. Nem is igazán volt rakétahorodozó és utáltak vele repülni.
A Tu-22M az más tészta, de engem kicsit megdöbbentett, hogy a valós képességeit gyakorlatilag csak a 1989 környékére érte el. Hát eltartott egy darabig.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
TG
A legyartatt nagytobbseg a 80-as evekben mar csak ez utobbi volt.
A kinaiak viszont szepen lecsaptak a gepre.
Ezért építették át õket rakétahordozóvá, tengerészeti járõrré, illetve egyéb támogató repülõgéppé (felderítõ, elektronikai stb)
Azért azt ne feledd, hogy a legendával ellentétben azért a Szovjetunió sem rendelkezett korlátlan anyagi és ember tartalékokkal (fõleg képzettel), hogy párhuzamosan tartson rendszerbe az új harceszközök mellett elavultakat is.
De a problémádra visszakérdeznék, és ha arra megleled a választ, akkor talán erre is. Hová tûnt 2032 db B-47 (ez a gép szerintem inkább megfelelõje a Tu-16-nak, mint a B-52)?
TG
Talán itt választ találsz a kérdésre. A cikk alján van egy olyan ,hogy folytatás,ott fel vannak sorolva,kik hol mennyit.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Szent Haba-kukk
2T Stalker , (másik leírás)hasonlít a Pumához , ha +4embernek helyet csinálnak benne, az a maradék súlykülönbséget is kiadná vsz. Egyébként régi "olasz" OF-40-esekkel is kísérleteznek APC-ként, ami talán érdekes.
Tudom korábban volt téma de épp mást csináltam..
A magyar ipar egyébként sztem pillanatnyilag ott tart hogy max lánctalpas quadokra épülõ rendszert tudna rentábilisan fenntartani 😊 önmaga. - valahol elkéne végre egyszer mégis kezdeni,csak azért írom
lánctalpas quadok
meg amire még képesnek tartanám magunkat az vmi hasonló:
EE-T4 Ogum vs. Bv206 és hasonló szerkezetek. vagy ez se
Üdv
Szent Haba-kukk
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Egyebkent ez jellemzo a Chad-ban szolgalo francia pilotakra ott biztos sokat tuz a nap es neha napszurast kapnak repules kozben.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
Majd ha az amik AK klónt gyártanak...
Ja, hogy õk már rég?! 😄DD
JanáJ:
Igen, ezt mondtam, a füldugó csak lassítja a dolgot. De hidd el, nem olyen veszedelmes a dolog. A tüzérek sem mennek el a löveg mellõl Kenyába amikor elsütik...
Igaz olyan is a hallásuk egy idõ után. 😊
Specifications
Caliber: 5.56mm NATO
Fire modes: single shot, 3 round burst and fully automatic (except marksmen models which are semi only)
Controls: Ambidextrous
Gas system: piston system with 3 or 4 position gas regulator
Upper Receiver: Flat top with picatinny rail
Lower Receiver: forged 7075-T6 aluminum
Trigger: Milspec for all models except the Marksmen which have 2-stage match trigger
Capacity: Takes standard AR-15 magazines
Finish: black hard coat finish
Barrel: chrome lined, cold hammer forged, nitrate finish
Barrel Twist: 1:7" right hand
Stock: collapsible SOPMOD buttstock
Weight: 6 lbs. (PDW) - 7.28 lbs (Patrol) - 8 lbs (Precision Marksman)
Rails: Free floating aluminum alloy M1913 picatinny quad rails
Sights: flip-up BUIS (backup iron sights)
Magazine: Ships with 30 round AR-15 magazine. Marksmen models ship with 10 or 20 round magazine.
Other Features: 0.5x28TPI threaded muzzle
MSRP (Price): not known
The Firearm Blog
Már csak az oroszoknak kéne elkezdeni AR-15 klónt gyártani.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
amúgy új videó a honvédségrõl
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Mk-82SE (Snakeye)bombákkal is leheséges volt régen (ezt már asszem kivonták), de a BSU bombákkal ma is lehetséges ez. Ilyenkor kicsit persze feljebb húzzák a gépet a cél elõtt, de nem megoldhatatlan a probléma közel sem.
Azt viszont nem értettem soha, hogy miért vonták ki a félapos Snakeye-t és miért csak ernyõvel fékezõ BSU-k maradtak szolgálatban.