95080
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • fade2black
    A kérdés, hogy a NYat hadtechel mennyire áll be ukránok mögé. Sztem nem eléggé szóval oroszoknak áll a zászló de ha igen akkor én onnan oroszokra nem mernék fogadni. :)
    Tiszta hidegháború.

@savaz Az hogy nem estek el 1hét alatt abban sztem döntő a human factor, hogy az ukránok úgy gondolják ukrajnában akarnak élni.
    Jellemzően nem szokás megkérdezni. Viszont az adott esetnél sztem az EU nagyon sok mindent megoldott.
  • savaz
    Csak az ott lakó népeket nem kérdezte meg senki, hogy hol is akarnának lakni.
    Pont mint Trianonban a magyarokat.
    Egyébként még azt sem lehet készpénznek venni, hogy az orosz anyanyelvűek oroszországhoz akarnak tartozni, mert ilyen alapon még Kijev is odatartozik, de attól még akkora ukránok, hogy ihaj.
  • Hpasp #94716
    Mivel a jelenlegi küzdelem már egy klasszikus anyagcsatává vált, így az igazi kérdés szerintem az, hogy melyik fél fárad el (fogy ki állományból és hadieszközből) hamarabb. A meglévő méretkülönbség okán ebben a kérdésben viszont nem mernék az Oroszok ellen fogadni.
    Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2022.05.29. 12:05:21
  • fade2black
    Én nem nagyon látok olyan verziót Oroszoknak amiben nekik jobb lenne. Ebbe így nem kellett volna belekezdeni.

Jelenleg a "drogos nácik", Kijev elérhetetlennek tűnik.

de Ukrajna nélkül is gigabukás ami van:
    A Svéd, Finn NATO csatlakozással érdemben nem látom mit tudnának tenni. Ez orosz gondolkodás alapján nangyon súlyos gond a NATOval való határ ~megduplázódik. Leningrád, mind Murmanks veszélyeztetve van. Már magában az, hogy egy Finn, Svéd kaliberű hadsereg csatlakozik a NATOhoz komoly gond.

Nagyon nem mindegy katonailag, hogy Németek "vízágyú" vagy tank/F-35 vonalat tolják. És egyértelműen vége az emúlt 20év vízágyú vonalának.

De KEU is rákapcsol. ld lengyel akkor rendelünk még patriotot, meg 250db Abramst, meg 500 himarst. Ez utobbi mennyiségileg mármár USes/Oroszos.

Közönjük az összefoglalót.
  • fade2black
    Nagyon nehéz mert pl Ukrajnának van egy érvénye szerződése Oroszoval amit úgy hívnak, hogy Budapesti szerződés és ebben Oroszo garantálja Ukrajna területi integritását. Elég egyértelmű, hogy Oroszonak az ilyen jellegű szerződések annyit érnek mint Hitlernek München.
    Ezen felűl az orosz hadsereg civil lakossághoz való viszonya rendszeresen a nácikat idézi. Plusz deportálások vannak ami meg a Sztálini idők legmocskosabb éveit.
  • Hpasp #94713
    Ha most abbahagynák, akkor Kijevben továbbra is a "drogos nácik" irányítanák az országot, demilitarizálás helyett több fegyver lenne mint eddig, a NATO meg ahelyett hogy visszavonult volna az 1997-es határok elé, még jobban megközelíti Oroszország 2. legnagyobb városát.
  • repvez
    igen, de nem voltak összefuggö területek, meg akkor a 2 terület nem volt nemzetközileg elfogadva, most ugy kéne, hogy mindegyik fél és a viláűg is elfogadja ezt a helyzetet és olyan egyezményt kötnének, hogy biztositaná , hogy késöbb se legyen probléma.
    DE ennyi erüvel, fel lehetne fogni bármelyik konfliktust , hogy igaz, hoyg 50 éve megállapodtak, de bármikor ugy gondolhatja a másik fél , hogy ujra kezdi.
    A dolgok változnak , de legaláb lenne egy kis idő szunet megint, hogy nyugodtabb legyen itt a helyzet, és a világban, legalább is a környékünkon .
  • Hpasp #94711
    Ez már volt Luhanszk/Donbasz/Krím esetében 2014-ben, utána volt 8 év szünet, majd ismét ugyanott tartunk.
    Semmi sem garantálja hogy 2030-ban ne próbálkozna be Moszkva újra.
  • repvez
    Egyébként lehet, hogy ez igy elsore nagyon rosszul hangzik, de kompromisszumos megoldásként, sztem a legjobb és leggyorsabb megoldás azt lenne, ha ahogy a 3. honap végén elfoglalt keleti részeket megkapná Oroszország, és megegyeznének, hogy ennyi és be van fejezve a háboru, igy mind az ukránoknak mind az oroszoknak lenne tengeri kikötöje, meg az oroszok is boldogok lehetne, hogy megvan a szárazföldi összeköttetés a krimi félszigettel. A ki orosz akar lenni az költözzön át ezekre a részekre aki nem meg az ukrán részen.
  • Hpasp #94709
    Elérkezett a szomszédunkban zajló konfliktus harmadik hónapjának vége is, úgyhogy havi bontásban összefoglaltam eddigi eseményeket „ha egy időpontra vagy kíváncsi, ne a másodpercmutatót nézd” elvét követve.

Elképzelés Lukasenka ismertetésével

Az eredeti 10 fő csapásirányból álló elképzelést, az országa területét a Kijev elleni támadáshoz biztosító Fehérorosz elnök személyesen ismertette.

A konfliktus első hónapjának eseményei

1, 4, Az Ukránok mindenki számára váratlan erőjű ellenállása miatt a konfliktus első hónapjának a végére az oroszok két irányt is az eredeti célja helyett Kijev felé csoportosítottak át.
    5, A Harkov irányából érkező csoportot Izjum irányába fordították.
    6, Miközben a Donyecki kitörés elakadt.
    10, A fentiek mellett teljesen elmaradt a Odessza mellett tervezett partraszállás is.

Helyzetkép a konfliktus második hónapjának végén (a hónap folyamán kék – Ukránok, piros Oroszok által elfoglalt terület, zöld – változatlan frontvonal)

1, Kijev ostromának feladása után, az Oroszok feladták a korábban általuk elfoglalt északi területeket, és onnan Ukrajna keleti részbe csoportosították erőiket.
    2, Érzékeny Orosz veszteség volt az Odessza tengeri blokádját ellátó, a Fekete Tengeri Flotta zászlóshajójának, a Moszkva nevű rakétás cirkálójának elvesztése.
    3, Izjum, és Luhanszk között előre törtek a nyugatról átcsoportosított Orosz erők.
    4, Bezárult Mariupol körül az ostromgyűrű, így megszületett a szárazföldi összeköttetés a Krím félsziget és Oroszország között.
    5, Herszon bevétele után, a déli Orosz támadás Mikolajiv felé folytatódott, ahol a 445-ös hajógyár található. Ott készült az elsüllyedt immáron Orosz szolgálatban állt Moszkva nevű rakétás cirkáló osztályának mind a négy egysége a négy Szovjet Flotta számára zászlóshajót biztosítva, és a Kara rakétás cirkáló osztály összes (7) egysége is.

Helyzetkép a konfliktus harmadik hónapjának végén (a hónap folyamán kék – Ukránok, piros Oroszok által elfoglalt terület, zöld – változatlan frontvonal)

1, Harkovot visszafoglalták az Ukránok. Itt található a 75-ös harckocsigyár, ahol korábban a T-54, T-64 harckocsi családot, és a T-80UD típust gyártották.
    2, Szeverodonyeck elfoglalására komoly ütközetek zajlanak.
    3, Mariupol ostroma Orosz sikerrel zárult, az acélgyárba visszaszorult Ukrán védők megadták magukat.

4, Az Odesszát blokád alatt tartó Moszkva rakétás cirkáló elvesztése után, felértékelődött a Kígyó sziget szerepe, így a Román - Ukrán határon fekvő Duna deltával szemben, attól 35km-re található alig 600m átmérőjű szikláért heves harcok törtek ki.

1..3, Az Urán erők török gyártmányú Bayraktar TB-2 típusú drónokkal támadták az Orosz helyőrséget, hajókat, lőszerraktárat, és egy Mi-8-as helikoptert megsemmisítve.
    4, A kopár sziget légvédelmét egy 9K330 Tor (SA-15) kishatótávolságú csapatlégvédelmi harcjármű látta el, amely szintén megsemmisült egy drón találata által.
    5, Azt, hogy hány ukrán drónt szedett le megsemmisítése előtt, csak találgatni lehet, mindenesetre Romániában partra mosott a tenger Ukrán Bayraktar roncsokat.
    6, Miután az Orosz légvédelem a szigeten megsemmisült, Ukrán Szu-27-es vadászgépek kismagasságról végig bombázták az egész szigetet.
    7, A fenti ütközet óta az Oroszok egy újabb 9K330 Tor (SA-15) kishatótávolságú csapatlégvédelmi harcjárművet…
    8, … egy Pancír (SA-22) önjáró légvédelmi rendszert…
    9, … és hozzájuk tartozó tartalék rakéták rátöltését biztosító járművet szállítottak a szigetre.
  • SZUsszan
  • JanáJ
    A modulárissal elértél oda, ami most van. Lego, amit mindenki oda pakol ahovaakar. Cserélheted, játszhatsz vele.

Lőtéren, keveset, de használtam. NEm a mikrofonost. Az komolyabb lövéseknél "bedadogott" mikor beszédet halgattam. Persze összeraktam mit mondanak, de ha már valami nagyobb csúzli is lőne, akkor esélytelen. A szád előtti mikrofonnalaz a baj, hogy nincs mindenki mindenkivel rádió összeköttetésben. Az csak rádiózásra van.

Továbbra is azt mondom,hogy mindenkimagának intézze a logisztikát. Egy pluszlőszert semmit semszámít, mert nem jelentős tétel. Üzemanyag, alkatrész, tűzérségi lőszer volumenben sokkal nagyobb. De szerintem még a kaja is.

• SZUsszan

oroszok támadnak egy árokrendszert.

Bakker az az ember mit nyom 3:11-nél előtte végig ott az ellenfél tőle 5m-re.

• ToxiMaxi
    Az egész jól hangzik.
  • SZUsszan
    Lone Starr future weapon system

• Berkut111
    Apa kezdodik!
  • Nagydög
    Megerősített lőállás esetleg?
  • SZUsszan
    Ha úgy véled bármi belemehet, akkor lényegében átnevezném magyarul szimplán beton bunkerre.
  • aksurv2
    A beepitett eszköz nem variálható, és rászerelt eszközök is fejlődnek.
    Pontosan ezért nem vált be a és kapott railt a g36 és az aug is.
    Konkrétan küldetésekkent is változhat hogy mi kell a fegyverre, nem hogy éveken át.
    Ráadasul nagyon fontos at egyénre szabhatoság pl. balkezes lövő.
  • repvez
    Ez az én elgondolásom, nem kell vele egyetérteni, de egy beépitett dolog az sulycsokkentést is jelent ,nem kell mindennek külön házat késziteni , és az nem jelenti azt, hogy ne lehetne rajta felfogato sin minden másnak. De egy lámpa és egy lézer irányzék vagy egy reddot, ha a funkcioját ellátja akkor miérrt akarod ide oda pakolgatni, ha a lényeg, hogy oda mutasson vagy megvilágitsa a területet. egy külön feltett cucc könnyebben sérül nehezebb
    ÉS akár a szugséges akupakkk meg mehet a váltámaszba, nem lesz orrnehéz a fegyver miatta. DE ha annyira zavar a beépitett szo,lehet moduláris is, hogy a kialakitott helyre kompatibilis eszközt vagy cserélni lehet ha megsérült.

Használtál már valaha ilyen fültököt? mert akkor nem mondanál ilyet. egy 2cmre a szádtol lévő mikrofonba beszélsz mi nyomja el ?
    ÉS egy utánégetübel mukodo hajtomu mellett miért képes a mechanikus beszélni a pilotával, ha szerinted elnyomja a nagot a nagy zaj ? Annál egy fegyver kevésbé hangos.

Erre megint csak azt tudom irni, hogy félre érted, egyáltalán nem azt mondom , hogy az amcsinak kell a másiknak is, pont az ellenkezőjét, hogy a msáik nemzet , hogy szerzi be az amcsinak a löszert, vagy ki fogja koordinánli, hogy melyik nemzet katonája milyen fegyver tipussal épp merre tart
    Egy spec opszos 30 fös többnemzeti alakulatba, ha mondjuk van 5 nemzet 4, 5.56ost használ az amcsi legyen 5 fő meg a 6.8ast, biztos megéri nekik egy egész ládát kivinni utánpotlásnak, helikopterrel mig a másik ládán meg 25 fo osztozik . hogy hadd cipelje az az 5 fö pluszba
  • ToxiMaxi
    Nem csak géppuska mehet bele, hanem szinte minden.
  • SZUsszan
    Én megerősített géppuskafészeknek fordítanám.
  • JanáJ
    Miért akarod fixenrárakni a cuccokat a puskára? Az a lényege a railnek, hogy cserélheted, odébb teheted, boldogság. Kbmintha felhegesztenéd a kocsira a tetőboxot meg az utánfutót. Arról nem is beszélve, hogy nem mindenki ugyan oda teszi.

Ha valami hangos és elnyomja a beszéd hangot, akkor azzal a fültok sem tud mit kezdeni. Sakot segít, de csodát nem tesz.

Te nem érted. A kézifegyver lőszer apró tétel a teljes egész tekintetében. Azt meg végképp nem értem, miért az amiknak kellene más nemzetnek lőszert szállítania. Van azoknak saját logisztikájuk.
  • ximix #94695
    Itt írnak ilyet, miszerint az egyik variáció az a pill azaz pirula / tabletta tárolására szolgáló dobozkára hasonlított, de a cikk írója szerint inkább a pillar boxes-ról kapta a nevét ami az angol postaláda volt, ami egy hengeres oszlop volt rajta egy levélbedobó nyílással.
    Bár nyelvtanból rossz vagyok, de legtöbbször a boxes-nál a papír doboz jut eszünkbe, de az inkább egy leíró szó szerűség, ami egy zárt tároló helyet ír le vagy valami ilyesmi.

Wiki
    Etymology

The origin of the term is disputed. It has been widely assumed to be a jocular reference to the perceived similarity of the fortifications to the cylindrical and hexagonal boxes in which medical pills were once sold; also, the first German concrete pillboxes discovered by the Allies in Belgium were so small and light that they were easily tilted or turned upside down by the nearby explosion of even medium (240mm) shells.[3] However, it seems more likely that it originally alluded to pillar boxes, with a comparison being drawn between the loophole on the pillbox and the letter-slot on the pillar box.[4]

The term is found in print in The Times on 2 August 1917, following the beginning of the Third Battle of Ypres; and in The Scotsman on 17 September 1917, following the German withdrawal onto the Hindenburg Line. Other unpublished occurrences have been found in war diaries and similar documents of about the same date; and in one instance, as "Pillar Box", as early as March 1916.[4]

Ha a magyar megfelelőjére gondolsz akkor, egyszemélyes őrhely, légoltalmi figyelő, üzemi helyén maradó őrhely
    https://www.roncskutatas.com/image/tid/276
    A képekhez vannak kommentek átbogarászhatod ha érdekel.

"Ezeknek sokféle felhasználási módja volt, de a leggyakoribb a magaslati helyen történő elhelyezés. A jó kilátás fontos volt a közeledő bombázó kötelékek irányának, a repülők számának meghatározásához. Amíg a támadók messze voltak, nyilván nem a beton fülkéből, hanem mellőle telefonoztak, rádióztak. Ha a kísérő vadászok lecsaptak a megfigyelő(k)re, be lehetett húzódni a fedezékbe. A kitekintőkön át követhették a már észlelt repülők mozgását, esetleges irányváltoztatását.
    Van itt a közelünkben egy, majd írok és fotózok össze valamit..."
    Utoljára szerkesztette: ximix, 2022.05.24. 18:44:08
  • ToxiMaxi
    Pillboxnak létező magyar megfelelője a pirulás doboz vagy egy irdatlan nagy félrefordítás?
  • ximix #94693
    Igen a tényekkel nem vitatkozom, az évek során egyre több cumót kell vinniük.
    "+ a mai új sorozottak sem olyan acélosak, mint a nagyapáik "
    Rosszul fejeztem ki magam, a gond inkább az volt, hogy kevesebb a jelentkező és kevesebb a sikeres alkalmassági.

"“The technology is changing, the human marketplace is changing at such a rate that, at our estimation, our system will break on itself,” Berger told reporters Tuesday at a Pentagon briefing of a new document outlining the changes."

Pl itt írnak olyanokat, hogy szeretnék megreformálni a tengerészgyalogságot, a fiatal képzetlen emberek helyett inkább tanultak kellenének akiket tovább is alkalmaznának, mint a mostani rendszerben ami már nem fenntartható.

https://www.marinecorpstimes.com/news/your-marine-corps/2021/11/03/the-marine-corps-is-about-to-become-pickier-about-who-it-recruits/

https://www.marinecorpstimes.com/news/your-marine-corps/2021/11/15/treat-people-like-human-beings-here-are-some-of-the-ways-the-marines-are-trying-to-improve-retention/
  • repvez
    Lehet most itt belekötni a szakszavakba meg, hogy melyik micsoda aki akarja ugy is érti, hogy az izzóra gondoltam és az most mindegy ,hogy ledes vagy másmilyen, de én ledest irtam, mert annak kevesebb az energia igénye. De ez csak egy példa volt, hogy ha már fejlesztés akkor ez legalább valami ami a régin nem volt és ahogy kinéz au ujon se lesz semmi hasonlo .

Az aktiv fulvédőt meg ha már használtál, akkor tudhatod, hogy annál be lehet állitani, hogy mekkora hangerőnél vágja illetve szurje a hangokat illetve mit erősitsen fel.
    Igy egy hangtompitos meg egy anélküli fegyvernél sokmindent nem nyernek ha egy kicsit halkabb . aktiv fulvédöben ha ugyan annál a pontnál vágja szuri ki a hangot. viszont a beszéd hangerejénél meg erősiti .igy volt , hogy 50 mrol csak ugy beszéltünk egymással mintha ott állna mellettem a másik miközben egy repülö hajtömüve ment amiből csak egy kis zugást hallottam.
    Amig csak a fönöknek volt ilyene nem értettük miért mászkál benne akkor is amikor nem kéne, mert hallgatózott, hogy mit mondanak rola amikor azt hiszik, hogy nem hallja.

A logisztikát meg nem érted itt sem, vagy nem gondoltad végig, addig nincs gond amig egy raktárbol raktárba szállitanak , akkor lenne gond amikor kint a harctérre, ahol többnemzeti egység van , akkor már nem mindegy, hogy mindenkinek 5.56ost viszel vagy az amcsik miatt még mást is figyelembe kell venni , nem csak azt , hogy hol vannak saját erők ,hanem azt is, hogy hol vannak amcsik és lehet, hogy egy szakaszért meg nem küldenek be egy helikoptert .
    És nem csak az amcsinak kell ezt csinálni , De olyankor azt is meg kell oldani, hogy a másik nemzethez elszállitsd , hogy ö majd kijuttatja a harctérre és nem a másik nemzet javadalmazásábol viszi oda.
  • JanáJ
    Szerintem könnyítetten is.
  • aksurv2
    Aktív fültok.
    Kb. az egyik legfontosabb felszerelés mind lőtéren, mind harcteren.
    A puskák baromi hangosak még nyílt lőtéren is, nem hogy a betonfalak között.
    Egy két lövés gajra vágja a hallasod akár végleg is. Gondolom mindenkinek meg van a süket géppuskás a BHDbol.
    Az aktív füles emellett pedig kb. kétszer jobbá teszi a hallásod. Amikor bejottek, volt pár kínos pillanat, mert az emberek több, mint 10 méterről simán értettek a normál halk beszélgetést.
    Most már vannak olyanok amik hallójaratban elfernek, és simán kapcsolidnak telefonhoz, vagy más kütyűhoz.
  • SZUsszan
    Egyetértek, ha nem könnyített patrolra szerelkeznek fel, simán visznek magukkal 25-30 kg-ot a mai katonák.

Egyáltalán nem mondanám puhányabbnak a mai katonákat.
  • JanáJ
    Lehet. De ettől még egy harcimarcinak most több cuccot kell cipelnie, mint mondjuk 70 éve.
  • JanáJ
    A led nem izzó. Egy lámpa pedig súly. Pláne a cső végén. Továbbra sem értem mi a töknek lenne rajta mondjuk nappal. Meg miért nem lehet a lövészre bízni hova akarja.

A fültok mit segít azon, hogy nem hallod a másikat a lövésektől?

Nyilván hatalmas gond lenne plusz egy tétel. Amúgy a többi nemzetnek miért nekik kellene vinni a lőszert. Nevetséges plusz lenne.
  • savaz
    A tűzváltó a felhúzókar, meg egyebek direkt úgy lettek megtervezve, hogy hasonlítsanak a régire. Hidd el, ha meg lehetett volna oldani a régi tokokkal, akkor megoldották volna. Lásd pl a 300 Blackoutot.
  • ximix #94685
    https://www.youtube.com/watch?v=bGHD4ap2z50

Rob 1985
    2 hónappal ezelőtt
    We used to use the same technique. Its been a few decades now, but I used to fly AH-1s which also have fixed rocket pods. The direct fire range (that is aiming directly at what you want to hit) was something like 3km, but using indirect would get them our to 7+.
    To do that the gunner put his sight on the target and in the backseater's HUD a crosshair known as a Constantly-Computed-Release-Point (CCRP) would appear and drift around. The backseater would have to manuver so that the CCRP was over the fixed cross hair in the center of the HUD then fire. This usually required the nose to be WAY up, and if you started at a hover you'd quickly be doing 40 knots backwards, so you only had a few seconds to get on target and fire, lower the nose and move forward, and repeat. Not fun. Much easier to do from slow forward flight like these guys, but then you gain altitude which can also be really really bad. Either way the only thing you can see through the HUD is the airframe and the back of the front seater's head because the nose is WAY up.

It can be pretty accurate too, and because the rockets are coming down at a steep angle the range dispersion is much lower that in direct fire.

Irving Vesper
    2 hónappal ezelőtt (szerkesztve)
    The Israeli Air Force did something similar in the Yom Kippur war, primarily to stay out of the range of Egyptian SAM batteries when attacking. Airplanes approached their targets at low altitudes, below the radar detection limit. Then, out of the SAM's range, the planes would enter a short and steep climb, and then the bombs would be released, the process being timed with a stopwatch by the backseater. The bombs would then follow a parabolic trajectory. This was also a last-resort technique, as there were not many other options available to cope with overwhelming AA defenses, and precision must have been very low using this technique.

Ivan Slavutskiy
    2 hónappal ezelőtt
    On helicopters, the operation of NARs in the nose-up mode is a long-established mode that allows you to increase the firing range by 30 percent, which allows you to minimize or completely eliminate entry into the affected area of ​​MANPADS and ZU.
    The mode is used for firing NARs at an area target with known coordinates and is used from all types of helicopters.
    Having a continuous range to the target, the helicopter is accelerated to a predetermined speed, a stopwatch is started, and at a distance to the target equal to the flight of the rocket, the desired pitch is created, and the combat button is clamped.
  • ximix #94684
    Lehet rosszul emlékszem, de mintha lett volna valamilyen fizikai alkalmassági szint csökkentés, nem a mostani amit a nők miatt csináltak hanem az előtt, de lehet rosszul emlékszem.
  • fade2black
    Ha amit leírsz lehetséges meg lesz csinálva rövidesen.
    Volt 5 induló. SIG egyértelműen rájátszott a hasonloságra. Ennyi. A tenderrő amit olvastam elég simán behúzta SIG hiába volt polymer, bullpop és minden scifi is az indulók közt. Pedig a GD na az erősen máshogy néz ki.

Az NGSW program kb kéz a kézben jár evvel és az XM157 lesz rendszeresítve. Kombinálva mindent ez dobja ki azt, hogy az átlagbaka 800-1000mről ráhuzza a dotot és bingó.
  • repvez
    Egy led izző az tényleg nagy suly lenne és az akksit elég lenne este beletenni , gigy a nappali rész nem érezné meg.
    Ettól fuggetlenul meglenbne a lehetőség bármit feltenni rá és olyan felszerelést használni amit akar.
    Ha már logisztika , akkor mindegyiknek, ott a aktiv zajszuros fültök mikrofonnal ahhoz nem igen kell , hogy pár decibellel halkabb legyen sztem

És a loszernél én sem gonolom ,hogy a USA-nak ez gondot okozna, ha csak maga megy háboruba, de ha egy NATO küldetésbe van , akkor nem mindegy, hogy egyszerre az összes nemzetnek viszen utánpotlást vagy csak a saját csapatnak és külön megkell jelölni a harctéren is, hogy melyik kié.
    Ha láttad a katonák voltunkat akkor az a jelenet megvan mikor löszert visznek nekik és mindenki elkezdi felkapdosni, most ezt képzeld el egy többnemzeti egységnél, hogy kikap egy tárat majd késöbb észreveszi ,,hoyg ez nem is jo a fegyojához, nem mindig a fehér asztalnál tiszta raktárba kerül széltosztásra a motyo
  • aksurv2
    Egy ember, és van az pénz..
    Főleg egy ekkora tételnél.
  • JanáJ
    Pont az a jó benne, hogy semmi sincs beépítve. Mindent odateszel ahova akarod. Mi a töknek építenél be lámpát? Hogy cipeld nappal meg éjszaka amikor mondjuk nw-el mész? Így oda teszed ahova karod. Ha van cserélgeted.

A lőszert azzal indokolják, hogy elterjedtek a plateek és ez már átviszi. A tompító nem azért kell, hogy ne halják őket. Azért azt észreveszed ha jön az Army, hanem a tesztek alapján megkönnyíti a komunikációt a sajátokkal.

A logisztikai kérdés meg vicc. Arról a seregről beszélünk, aki hűtőt Colát visz a világ végére is csori Joenak. Meg ugye nem a másik kettő skuló mellé, hanem helyett megy. Eleve a kézifegyver lőszermekkora tétel mondjuk a kaj/pia/üzemanyag/malac mellett?
  • JanáJ
    Elvileg Cobrával is gyakorolták az amik, a HH alatt, de egy volt pilóta szerint nagyságrendekkel rosszabb volt a pontossága. Volt belső felvétel Kamovról, én nem láttam ott semmilyen célzást. Szerintem ez max zaklatni jó vagy hogy földhöz szegezd az ellent és kb annak a szánalmas ténynek a beismerése, hogy a csúcs orosz harci helin lévő rakétavédelem kb csak dísznek jó.