Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Most esik le, hogy nem tudom ezek ango nevét, így nem tudok ilyen videót linkelni. A HTKA-n nem rég linkelték ezeket valahol.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
2.: A technológiai mokok miatt elõször elhalasztották (a Zumwaltok 155mm-es löveget kapnak), majd idén le is állították a programot.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Az elme az önmaga saját helye és önmagában alkothat Mennyet Pokolból, Poklot Mennyből.
Kár, pedig jól néz ki.
Az elme az önmaga saját helye és önmagában alkothat Mennyet Pokolból, Poklot Mennyből.
Ez fantáziagép, itt az alkotója:
http://www.gregplummer.com/planes/planes.html
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
Itt mégsincs sehol.
A gép egy F-84 és háború végi légcsavaros gép keveréke - aminek a neve nem ugrik be - de a szárny alatt levõ ALQ-131 és GBU-10 teljessé teszik a sci-fit.
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
Englisül nem értõknek is ajánlott a képek miatt.
Japánt gazdaságilag is elakarták törölni. Lényegében egy hatalmas mezõgazdasági területté akarták az egész részt nyilvánítani, semmiféle ipar nem létesülhetett volna Japánban. Ehhez képest a 80-as 90-es években technológiailag legfejlettebb/legmodernebb országává vált. Robot technikában nem kicsit elõre járnak.
War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
Hát legalább 2 típus helyett lehetett volna üzemeltetni 1-et, ami ráadásul kompatibilis az éppen rohamos sebességgel elterjedõ f-4-es szériával.
Érdekes ez a japán mentalítás, nekem az jutott róla eszembe, amit a volt tengelyhatalmak csináltak az I VH lezárását követõen... :)
Van egy (két) megfelelõ típus rendszerben, minek vegyenek új gépeket, ha a meglévõkkel is meg tudják oldani a harctéri felderítést?
Amúgy a vietnámi háború kapcsán lehet-e említeni a japán haderõ bármilyen részvételét/cselekedetét?
A haderõ nem vett részt semmilyen formában a háborúban.
Ugyan tudom, hogy tiltja az alkotmányuk*, de hátha...
Ez a tipikus példája a politikusi, és politikusi vénával megvert katonai sz@rkeverésnek.
1947-ben az új japán alkotmány megalkotásakor az alkotmány 9. cikkeje kikötötte, hogy Japán a békés ország kíván maradni, és tartózkodik mindennemû erõszaktól, továbbá nem tarthat fent semmiféle hadsereget.
Ezt a cikkejt McArthurnak, Japán kvázi kormányzójának köszönhetik, aki úgy anblokk azon a véleményen volt, hogy Japánnak semmiféle hadserege ne legyen.
Ez nagyon szép és jó volt, egészen az 1950-es évekig. Akkor történt ugyanis két dolog.
1.: A Kínai polgárháború megfordult, és létrejött a Kínai Népköztársaság. Ezzel az Egyesült Államok gyakorlatilag közvetlen komolyabb katonai szövetséges nélkül maradt a Csendes-Óceáni régióban (az ANZAC-ot nem tekintették annak).
2.: Kitört a Koreai-háború, és oda vezényelték a teljes Japánban állomásozó amerikai haderõt. Ezzel gyakorlatilag Japán védtelen maradt.
A fenti két okból kifolyólag elõször egy "rendõri" erõt hoztak létre amerikai segítséggel, amelynél kínosan ûgyeltek arra, nehogy katonai jellege legyen. A páncélozott csapatszállító például "különleges célú jármû" lett.
1954-tõl pedig hivatalosan is létrehozták a Japán Önvédelmi erõket. Ez nagyon ügyesen megfogalmazva nem sérti a 9. cikkejt, de esszenciájában akkor fricskát mutat neki, hogy gyakorlatilag WC papírnak is gyenge lesz tõle az egész alkotmány. Ugyanis a leírtak szerint semmiféle hadsereget nem hozhat létre japán. Ehhez képest ugye övék a világ egyik legerõsebb haditengerészete, és légierõ valamint szárazföldi haderõ tekintetében is ott van a szeren.
Még mindig tiltja az alkotmányuk?
Igen. Tovább tágították a jogköröket, köszönhetõen annak, hogy Japán katonák mentek Afganisztánba, hivatalosan nem katonai céllal.
Engem inkább az foglalkoztat, hogy az F-14 gépek vittek el légiharc rakétát a konténer mellett. Persze ilyenkor csak a szárnytartók maradtak meg, a CL pontok nem.
Én a helyükben kiváltottam volna az RF-4-essel, de persze biztosan volt valami oka annak, hogy elutasították, s csak a Marine állította rendszerbe.
Amúgy a vietnámi háború kapcsán lehet-e említeni a japán haderõ bármilyen részvételét/cselekedetét? Ugyan tudom, hogy tiltja az alkotmányuk*, de hátha...
*: Még mindig tiltja az alkotmányuk?
Hmm, nem is rossz arány. Szine má' gyanus, nem? ;)
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
A Crusaderek összesen 20 légigyõzelmet értek el.9. oldal.
Szép is lett volna, ha ezzel érték el volna a légigyõzelmek felét. Egy táblázat is mellékelve van a cikk alatt az összes ismert légigyõzelemmel. (Több forrásból hoztam össze.)
Az USN-nek ott volt a RF-8A Crusader és a RA-5C Vigilante, miért kellett volna még egy fe3lderítõ gép?
iért csak a szárazföldi F-4F és E kapta meg a hosszabbított orrot?
Az USAF tartott csak igényt rá. Pardon, vagyis nem. Az USMC-nek is volt ilyenje, az RF-4B.

Miért hagyták ki (megint...) a gépágyú beépítését?
Mert nem látták értelmét. A légi harcban a használhatóságát megkérdõjelezték. Példának az F-8 Crusadert szokták felhozni, Vietnamban a Crusaderek kilencvenpár légi gyõzelmet értek el, ebbõl mindössze négyet gépágyúval, a maradékot mind Sidewinderrel. Az USN pedig a közvetlen légi támogatásra nem tartotta megfelelõnek a gépágyút.