Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
@Wampa: egy lámpától meg egy griptõl szvsz nem lesz az. Amúgy az iraki képeken szinte mindeggyiken volt lámpa és grip. Grip nélkül szvsz "foghatatlan". Az viszont tény, hogy hatalmas plusz tûzerõben. :-)
[ii am throwing out numbers on average as this changes from person to person:
Centrifuge: 15sec 6Gs Pilots TEST ..some black out, point is not to > NO Anti-G Suit !
Centrifuge: G-Profile over couple minutes variating from 5G, 6G to 8Gs for more then 15sec each .. > WITH G-suit.. pilots are conscious and must be!
Jet: With "modern" G-suits (liquid based) > Pilots face 8-9G for 60seconds ! IRL in extremes. (they are prepared for that)
Honnan jön ez a - szerintem - bõdületes marhaság...?
Franciául és flamandul/hollandul beszél.
az elsõ markolat, a hordszij, a lámpa rajta, a red dot,
a tárazás (gondolom gyorsabban hárit akadásnál, vagy ha nem mûködik el a lõszer)
nem? De leginkább hogy közelre lõ:)
Amugy stabil gyerek,az a nyugodt fajta...nem hallgattam meg milyen nyelven vakerál....-
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
Azt hiszem a CQB nem a fegyver neve, vagy a nevének része, hanem a harc jellegére utal. Tulajdonképpen arra, hogy kis távolságon belül történik a harc. Ahogy a videón.
Egyébként a fegyver talán egy MINIMI 5.56 Para T.R.
-A motor fordulatszáma.
-légcsavar tollainak az állásszöge. Utóbbiról lásd lent a videót. Azonos fordulatszámon is lehet jelentõsen eltérõ vonóerõt elérni.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Irán a saját repülõgépiparában bízik, a Northrop F-5 bázisán hozták létre az Azarakhsh és Saeqeh gépeket, illetve várható a Shafaq. Ezek a gépek képességek terén az 1980-as éveket képviselik.
Kár, hogy pont az a kép nincs ott ami ide be lett linkelve, de válogatok a többibõl. :)
anno 1987
\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztõ is.\"
anno 1987

Is-is. Egyes beszállítók már szétszerelték a saját gyártósoraikat, egyesek jelezték, hogy az öntõmintákat, formákat, stb. megtartják, elraktározzák, mások jelezték, hogy nem fogják.
Egyszóval ha nem is teljesen reménytelen újra beindítani a gyártósort, de semmiféle képpen nem lesz egyszerû. Minde mellett megjegyzem, hogy a jelenlegi gazdasági körülmények között erre én nulla esélyt látok. Az F-35 önmagában is rohadt drága, és miközben századokat szüntetnek meg, új F-22A-k beszerzése elég reménytelennek tûnik - plusz még csak szóbeszéd szintjén sincs szó róla...
A Switchblade hogy is mûködik? A tengóból a kukanyíláson kivetik és?
Hihi, ez a név szimpi...
1.: Volt vala egy Northrop SwitchBlade fantázianevû vadászgép-elképzelése egy "olló-szerû" variaszárnnyal, ami a repülési irányba lehetett becsukni (vagyis negatív állásba). Ez még az 1980-as években jelent meg egy amerikai szabadalmi eljárás keretében, feltehetõen az ATF (F-22/F-23) programhoz készült. Azóta én csak a "Stealth" c. elég nevetségesre sikerült amerikai akciófilmben láttuk, de ott F/A-37 Talon néven hivatkoztak rá.

2.: Van egy Lockheed Switchblade nevû UAV, ez 2020-ban repült volna, ha 2008-ban nem húzzák ki alól a talajt. Ez egy "elfordítható szárnyú" gép lett volna, ahol a szárny a menetiránnyal párhuzamosan áll nagy sebességnél, és keresztben kis sebességnél.

3.: Amirõl szó van persze az az UAS Switchblade. Ezt a szemét-kidobó csövén küldik ki egy vízálló hengerben. A hengeren felfúvódik egy gallér, ami a felszínre emeli azt, majd egy (ki tudja milyen elven mûködõ, rugós? pneumatikus?) kivetõszerkezet kiveti a Switchblade-et, ami mintegy 40 percig tud aztán repkedni, és képet továbbítani, illetve egy kis robbanófejjel is el van látva, így képes egy célponot "kamikaze" módjára elpusztítani. A RIMPAC 2012-õn fogják a képességet demonstrálni a tervek szerint.
[center]

A Switchblade hogy is mûködik? A tengóból a kukanyíláson kivetik és?
Köszi :)
Esetleg bannaer alá mehetne egy állandó link? A többi cikket is idõvel át fogom rakni, mert szeritnem az eredeti html formátum ahogy fent vagy, szinte olvashatatlan, több ember véleménye szerint is.
A kormány megkérdezi a véleményünket többek között honvédelmi kérdésekben is: Használjuk ki okos, értelmes javaslatokkal.
http://joallam.kormany.hu/felvetes-bekuldese
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
Az alapkérdés nem az volt, hogy mi a feladata, hanem hogy a képen látható ur státusza szerint katona vagy rendõr.
Mivel katonai rendbe szervezõdnek, katonai egyenruhát hordanak, ma már nem egységeset, a kiképzésük is katonai azt mondanám, kacsa.
A minimum az, hogy a felállásuk hasonló a francia gendarmaie-hez,a feladatuk is
plusz még a CRS hez hasonlót is ellátnak,szövetségi tagállam szinten.
Idézet innen:
forrás (wikis)
"Subordinam-se aos governadores<4>4> e são, para fins de organização, forças auxiliares e reserva do Exército Brasileiro, e integram o sistema de segurança pública e defesa social do Brasil."
Mindenki forditgassa, nem vagyok tul jó a kis zsizsegõ "szláv"nyelvecskéjükben,
forrás (hivatalos site)
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
Az M16A2-nek van three-round-burst fire módja. A hozzászólásodban fordítva írtad ( „Mik az M16/M16A2 különbségei? Én ezeket gondolom: a burst helyett sorozat” ). A Nintendo gomb az forward assist és a zárvezetõt lökdösi. Különbségek még a handguard. Azt hiszem a nézõke is más. Eltérõ a csõ huzagolása is.
BTW, az M16 és az M16A2 között volt M16A1-is.