Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Graf Zeppelin ismeretõ felkerült.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Bismarck ismeretõ is felkerült.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Sárga tenger is felkerült.

Ja, értem. bocs. Az tuti, hogy para minimi.

@Wampa: egy lámpától meg egy griptõl szvsz nem lesz az. Amúgy az iraki képeken szinte mindeggyiken volt lámpa és grip. Grip nélkül szvsz "foghatatlan". Az viszont tény, hogy hatalmas plusz tûzerõben. :-)
Molnibalage
Egy külföldi fórumon találtam ezt a G tûrésrõl.

[ii am throwing out numbers on average as this changes from person to person:

Centrifuge: 15sec 6Gs Pilots TEST ..some black out, point is not to > NO Anti-G Suit !

Centrifuge: G-Profile over couple minutes variating from 5G, 6G to 8Gs for more then 15sec each .. > WITH G-suit.. pilots are conscious and must be!

Jet: With "modern" G-suits (liquid based) > Pilots face 8-9G for 60seconds ! IRL in extremes. (they are prepared for that)

Honnan jön ez a - szerintem - bõdületes marhaság...?

[NST]Cifu

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

qtab986
nem hallgattam meg milyen nyelven vakerál....-

Franciául és flamandul/hollandul beszél.

Hát azért elég erõsen arra van hegyezve,
az elsõ markolat, a hordszij, a lámpa rajta, a red dot,
a tárazás (gondolom gyorsabban hárit akadásnál, vagy ha nem mûködik el a lõszer)
nem? De leginkább hogy közelre lõ:)
Amugy stabil gyerek,az a nyugodt fajta...nem hallgattam meg milyen nyelven vakerál....-

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

Molnibalage
Csuzima is felkerült.

qtab986
ez mitõl CQB? Hogy levette a villalábat?

Azt hiszem a CQB nem a fegyver neve, vagy a nevének része, hanem a harc jellegére utal. Tulajdonképpen arra, hogy kis távolságon belül történik a harc. Ahogy a videón.
Egyébként a fegyver talán egy MINIMI 5.56 Para T.R.

[NST]Cifu
Két változtatható lehetõség akkor is van:

-A motor fordulatszáma.
-légcsavar tollainak az állásszöge. Utóbbiról lásd lent a videót. Azonos fordulatszámon is lehet jelentõsen eltérõ vonóerõt elérni.

http://www.youtube.com/v/U15Z7k9a_nE&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

A dugattyús motoros gépeknél nem jelent gondot, hogy nincs sebesség váltó? Lehet h hülye kérdés, de érdekelne.

Like, de ez mitõl CQB? Hogy levette a villalábat?
qtab986
M249 FN MINIMI CQB
http://www.youtube.com/v/M2QaE1p3k08&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Picit off topic, de érdemes meglesni.
http://www.youtube.com/v/8ROYgLRifXA&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Molnibalage
A Saeqeh inkább a '70-es éveket...

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

[NST]Cifu
Irán ellen fegyverembargó van életben, ezt csak az oroszok és a kínaiak nem veszik fel annyira magukra, de az utóbbi idõben õk sem adnak el Iránnak fegyvert.

Irán a saját repülõgépiparában bízik, a Northrop F-5 bázisán hozták létre az Azarakhsh és Saeqeh gépeket, illetve várható a Shafaq. Ezek a gépek képességek terén az 1980-as éveket képviselik.

Molnibalage
Ez gépek egy részének beszerzésnek semmi értelme. A MiG-31 nem vadász-vadász harca lett tervezve. Az IAF minõségi és mennyiségi fölényée akkora, hogy semmiféle reálisan elképzelhetõ szíriai beszerzés ezen a legkisebb mértékben sem tud változtatni.

jhetedikj
Elég nagy, köszi!

Kár, hogy pont az a kép nincs ott ami ide be lett linkelve, de válogatok a többibõl. :)

anno 1987

Amerikai nyomásra nem adnak el nekik semmilyen használható fegyvert, pl, a Kínaiak még a nem túl fejlett J10-est sem hajlandók eladni Venezuelának sem. Upgradek léteznek, de fõleg a földi légvédelmet érintik.

\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztõ is.\"

Off. Csak azért mert jól néz ki. A Dakar-rally legjobb kamionversenyzõjének,a hétszeres gyõztes Vlagyimir Csaginnak és a motokrossz versenyzõ Alekszej Kolesznyikovnak a produkciója:

http://www.youtube.com/v/VZ4rTacz7Us&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Az Ural se akar lemaradni tõlük,õk is bemutatták az új technikájukat:

http://www.youtube.com/v/-LeOjj2XjzA&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Az oroszok beújítottak a szárazföldi technika terén is. Itt a Kamaz új teherautója. Komoly kinézet és páncélozottság,energiaelnyelõ ülések, és kiváló terepjáró képesség,bár ez utóbbi alapból elvárható a Dakar rally történetének legjobb kamionjait készítõ cégtõl,még ha idén gyengék is voltak,és harmadik helyezést értek el. Viszont úgy tûnik arrafelé is komolyan gondolják az IED-ek elleni védelmet.

http://www.youtube.com/v/T_FtBPmIi5Y&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Eleg nagy?
Su-34
Animefox
Pedig a klipben de állat járgány ez xD Nem akartam lelõni a poént.... éreztem hogy a vevot észre lehet majd venni :)

Nagyon csend van az Iráni Légierõ beszerzéseirõl . Nem lesznek Su-30-asok , J-10 stb ? Sziriai égbolton se repkednek a Mig-31-sek tán ilyen kemény az USA-Izrael nyomás ? Nem nagyon látok uj repülõgépeket vagy hatalmas felujjitásokat elektronikai fejlesztéseket Mig-29 flotta upregade stb .
Su-34
jhetedikj
<#eljen> Ez milyen repcsi? Az elsõ kép nincs meg nagyobb változatban valahol? :)

anno 1987

[NST]Cifu
LoL. Ha úgy mondod, a Gorillaz Dirty Harry klipjébõl van, akkor elõbb beugrik (a Youtube VEVO logó a kép jobb alsó sarkában nekem csak most tünt fel...). Ez egy BAe Casspir, illetve annak egy változata.

Animefox
Ez milyen jármû és mit lehet róla tudni?

Molnibalage
Válaszolt, minden rendben. Felkerült a Surigao szoros.

Gundark 1 1
Köszönöm!
[NST]Cifu
Cifu, hogy elkészült az utolsó Raptor, szétszedik a gyártósort, vagy még várnak hátha?

Is-is. Egyes beszállítók már szétszerelték a saját gyártósoraikat, egyesek jelezték, hogy az öntõmintákat, formákat, stb. megtartják, elraktározzák, mások jelezték, hogy nem fogják.

Egyszóval ha nem is teljesen reménytelen újra beindítani a gyártósort, de semmiféle képpen nem lesz egyszerû. Minde mellett megjegyzem, hogy a jelenlegi gazdasági körülmények között erre én nulla esélyt látok. Az F-35 önmagában is rohadt drága, és miközben századokat szüntetnek meg, új F-22A-k beszerzése elég reménytelennek tûnik - plusz még csak szóbeszéd szintjén sincs szó róla...

A Switchblade hogy is mûködik? A tengóból a kukanyíláson kivetik és?

Hihi, ez a név szimpi...

1.: Volt vala egy Northrop SwitchBlade fantázianevû vadászgép-elképzelése egy "olló-szerû" variaszárnnyal, ami a repülési irányba lehetett becsukni (vagyis negatív állásba). Ez még az 1980-as években jelent meg egy amerikai szabadalmi eljárás keretében, feltehetõen az ATF (F-22/F-23) programhoz készült. Azóta én csak a "Stealth" c. elég nevetségesre sikerült amerikai akciófilmben láttuk, de ott F/A-37 Talon néven hivatkoztak rá.

2.: Van egy Lockheed Switchblade nevû UAV, ez 2020-ban repült volna, ha 2008-ban nem húzzák ki alól a talajt. Ez egy "elfordítható szárnyú" gép lett volna, ahol a szárny a menetiránnyal párhuzamosan áll nagy sebességnél, és keresztben kis sebességnél.

3.: Amirõl szó van persze az az UAS Switchblade. Ezt a szemét-kidobó csövén küldik ki egy vízálló hengerben. A hengeren felfúvódik egy gallér, ami a felszínre emeli azt, majd egy (ki tudja milyen elven mûködõ, rugós? pneumatikus?) kivetõszerkezet kiveti a Switchblade-et, ami mintegy 40 percig tud aztán repkedni, és képet továbbítani, illetve egy kis robbanófejjel is el van látva, így képes egy célponot "kamikaze" módjára elpusztítani. A RIMPAC 2012-õn fogják a képességet demonstrálni a tervek szerint.

[center]

Gundark 1 1
Cifu, hogy elkészült az utolsó Raptor, szétszedik a gyártósort, vagy még várnak hátha?

A Switchblade hogy is mûködik? A tengóból a kukanyíláson kivetik és?

Köszi :)
Molnibalage
Küldtem. Még nem válaszolt. Egyébként miért kéne? Közöltem, hogy nem az én írásom, a nevem sem szerepel. Csak átformáztam, hogy olvasható legyen.

[NST]Cifu
Ollie-val felvetted a kapcsolatot e téren? Azért legalább egy mailt illene küldeni ezzel kapcsolatban neki...

Molnibalage
Épp szólni akartam. :)

Lehet örülni, sírni a Rafale nyert Indiában.
Molnibalage
A legutóbbi Olli hajóin megjelent cikk itt elérhetõ, két fél formátumban is.

Esetleg bannaer alá mehetne egy állandó link? A többi cikket is idõvel át fogom rakni, mert szeritnem az eredeti html formátum ahogy fent vagy, szinte olvashatatlan, több ember véleménye szerint is.

[NST]Cifu
Pár szép kép:

Sziasztok,

A kormány megkérdezi a véleményünket többek között honvédelmi kérdésekben is: Használjuk ki okos, értelmes javaslatokkal.

http://joallam.kormany.hu/felvetes-bekuldese

[NST]Cifu
A legfejlettebb verziója, a Type 99A2 igen. Alapvetõen a T-90A/T-90Sz környékén helyezkedik el képességek terén.

[NST]Cifu
A saját véleményem az, hogy belügyi fegyverek egységek rendõrök, az ország határait, illetve az ország érdekeit a határon túl védelmezõ fegyveres erõ pedig katonaság.

Pluskast
Lenne egy kérdésem, fõleg azokhoz akik nagy szakértõi az MBT harckocsiknak. A kínai Type 99 mennyire számít modern hk-nak? Úgy értem felveszi a versenyt (értem ezt elektrónikai, védelmi, kommunkiációs rendszerek stb) a mai nyugat-európai, illetve USA, dél-koreai harckocsikkal?

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Czdano
<#eljen><#eljen><#eljen>

Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX

Garou

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Molnibalage

Üdv

Az alapkérdés nem az volt, hogy mi a feladata, hanem hogy a képen látható ur státusza szerint katona vagy rendõr.
Mivel katonai rendbe szervezõdnek, katonai egyenruhát hordanak, ma már nem egységeset, a kiképzésük is katonai azt mondanám, kacsa.
A minimum az, hogy a felállásuk hasonló a francia gendarmaie-hez,a feladatuk is
plusz még a CRS hez hasonlót is ellátnak,szövetségi tagállam szinten.
Idézet innen:
forrás (wikis)

"Subordinam-se aos governadores<4> e são, para fins de organização, forças auxiliares e reserva do Exército Brasileiro, e integram o sistema de segurança pública e defesa social do Brasil."

Mindenki forditgassa, nem vagyok tul jó a kis zsizsegõ "szláv"nyelvecskéjükben,

forrás (hivatalos site)

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

qtab986
@Gunslinger: Mik az M16/M16A2 különbségei? Én ezeket gondolom: a burst helyett sorozat, a dudor a hüvelykivetõ mögött ami a hüvelyeket "terelné", meg a "nintendó" gomb a tok jobb felén ami a zárat lökdösheti vissza.

Az M16A2-nek van three-round-burst fire módja. A hozzászólásodban fordítva írtad ( „Mik az M16/M16A2 különbségei? Én ezeket gondolom: a burst helyett sorozat” ). A Nintendo gomb az forward assist és a zárvezetõt lökdösi. Különbségek még a handguard. Azt hiszem a nézõke is más. Eltérõ a csõ huzagolása is.
BTW, az M16 és az M16A2 között volt M16A1-is.