Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pluskast
Lenne egy kérdésem, fõleg azokhoz akik nagy szakértõi az MBT harckocsiknak. A kínai Type 99 mennyire számít modern hk-nak? Úgy értem felveszi a versenyt (értem ezt elektrónikai, védelmi, kommunkiációs rendszerek stb) a mai nyugat-európai, illetve USA, dél-koreai harckocsikkal?

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Czdano
<#eljen><#eljen><#eljen>

Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX

Garou

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Molnibalage

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Üdv

Az alapkérdés nem az volt, hogy mi a feladata, hanem hogy a képen látható ur státusza szerint katona vagy rendõr.
Mivel katonai rendbe szervezõdnek, katonai egyenruhát hordanak, ma már nem egységeset, a kiképzésük is katonai azt mondanám, kacsa.
A minimum az, hogy a felállásuk hasonló a francia gendarmaie-hez,a feladatuk is
plusz még a CRS hez hasonlót is ellátnak,szövetségi tagállam szinten.
Idézet innen:
forrás (wikis)

"Subordinam-se aos governadores e são, para fins de organização, forças auxiliares e reserva do Exército Brasileiro, e integram o sistema de segurança pública e defesa social do Brasil."

Mindenki forditgassa, nem vagyok tul jó a kis zsizsegõ "szláv"nyelvecskéjükben,

forrás (hivatalos site)

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

qtab986
@Gunslinger: Mik az M16/M16A2 különbségei? Én ezeket gondolom: a burst helyett sorozat, a dudor a hüvelykivetõ mögött ami a hüvelyeket "terelné", meg a "nintendó" gomb a tok jobb felén ami a zárat lökdösheti vissza.

Az M16A2-nek van three-round-burst fire módja. A hozzászólásodban fordítva írtad ( „Mik az M16/M16A2 különbségei? Én ezeket gondolom: a burst helyett sorozat” ). A Nintendo gomb az forward assist és a zárvezetõt lökdösi. Különbségek még a handguard. Azt hiszem a nézõke is más. Eltérõ a csõ huzagolása is.
BTW, az M16 és az M16A2 között volt M16A1-is.

Köszi. Én azt hittem a RIS-es nyílt irányzék az A4 sajátja.
De ha nem akkor hogy lehet ilyen a katonáknál? Vagy Coltból is van? Eleve csak a Colt szállít be az amiknak?

@Molni: A vicc hogy mikor gugliztam folyamatosan shermanokat dobált az elején. :-)

@Gunslinger: Mik az M16/M16A2 különbségei? Én ezeket gondolom: a burst helyett sorozat, a dudor a hüvelykivetõ mögött ami a hüvelyeket "terelné", meg a "nintendó" gomb a tok jobb felén ami a zárat lökdösheti vissza.
[NST]Cifu
Valóban katonaság volt hajdan az PMMG, a kolóniák idejében, de jelenleg mint rendõri, belügyi erõ mûködik a közbiztonság fenntartási érdekében. Tehát nem katonaság.

Forrás.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Minas Gerais Military Police

Azaz Minas Gerais állam katonai rendõrsége...ergo katonai rendõr, ergo katona😛

Fenrir
Mindenhol rendõrt írtak.

A halál csupán a kezdet...

Pontosabban ez egy brazil katona.....😛

Molnibalage
Volt már?

Tláltam igazi fotóritkaságokat.

Csúcsszuper Streak Eagle fotók.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Az M4 (elõször Colt Model 777 majd Colt Model 920) nem az M16, hanem az M16A2 karabély verziója, néhány dologban eltér a két fegyver egymástól.

[NST]Cifu
Ez egy Brazil rendõr.

Forrás

Molnibalage
Számomra a vicces az, hogy ez akár az M4 harckocsira is vonatkozhatott volna. 😊

jhetedikj
Ez egy izraeli egyenruha?

anno 1987

[NST]Cifu
"Nem tudja véletlen valaki, hogy mi a különbség a colt m4a1, m4a2 és m4a3 között?"

Most már engem is érdekel, mert sak nagyjából tudom.

Colt M4 és M4A1: Az M4 ugye az M16 rövid karabély verziója, az M4 esetében a tûzváltó Biztosított, 1-es lövés és 3-as rögzített rövid sorozatlövés. Az M4A1 esetében Biztosított, 1-es lövés és Sorozatlövés. Ie.: Az M4-el nem lehet folyamatos sorozatlövést kiváltani, csak 3 lövéses rövid sorozatot.

Bushmaster M4A2 és A3: A Bushmaster cég M4A2 és A3 néven forgalmazza a saját M4/M4A1 klónjait (a Colt beperelte ezért a céget, de a bíróság úgy döntött, hogy az "M4" nem tekithetõ a Colt egyéni jogtulajdonának, lévén ez a hadsereg jelölése a fegyverre). A Colt fegyverekhez képest az egyetlen különbség, hogy más fajta a válltámasz (a Colt-é négy változtatható hosszúságban kihúzható, a Bushmasteré hat változtatható hosszúságban).

Molnibalage
Én iknább a CAS-ra tippeltem volna. A Mach számhoz túl kicsi az eltérés. Nagyon érdekes dolog, hogy a CAS 12 km felett is erõtlejesen csökken, a hangsebesség értéek viszont nem nagyon változik.

Szintén csak sejtés, de mivel 11km felett az értékek állandóak, és 0 magasságon nagyjából 340-es értékek vannak, szerintem a Mach-számnak megfelelõ sebességet jelöli m/s-ben, ugyan akkor az értékek 11km-nél nagyjából 40m/s-mal kevesebbek mint kellene, ugyan akkor az értékek azonos sebességnél ugyan akkorák mindkét ábrán.

TG

karosszéktábornok.blog.hu

Molnibalage
Köszi. Bár így sem értem. A bal oldalni felül valszeg KN. A sebesség van X tengelyen. Viszont akkor mik a paraméterek a szaggatott vonalaknál? A magasság paraméter OK.

A fajlagosz fogyasztásra tippeltem én is.

Az elsõ görbe a hajtómû maximál gázon való üzemmódja, a második a maximál forszázson való üzemmódját ábrázolja. A felsõ fele a táblázatoknak a tolóerõ és a sebesség viszonyát mutatja, az alsó része pedig talán a fogyasztást (de ezek csak találgatások részemrõl a mértékegységbõl).

TG

Molnibalage
Elvileg AL-31 hajtómûvel kapcsolatos görbék.

Innen.

Molnibalage
Bakker, ezt mindig elfelejtem...

Fenrir
You are not logged in or you do not have permission to access this page. This could be due to one of several reasons:

A halál csupán a kezdet...

Molnibalage

Javult, de szerintem maradj a két tónusú szürkénél (a zöld még mindig belelóg néhol a szövegbe), vagy esetleg nyáron válts sivatagira <#papakacsint>, viszont a kék kereszthivatkozás színét meg kellene változtatni, ha marad a világosszürke alapszín mondjuk sötétebb kékre, vagy akár zöldre (a címkék gyakorlatilag olvashatatlanok a mellettük lévõ fehér számmal együtt).

De igazából nekem a régebbi változat jobban bejött.

TG

Molnibalage
Nálam most is álcamintás.

Így azért jobb.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Köszönöm az észrevételeket. Konkrétan nem értem mi bajotok van, hiszen álcaminta, tehát megnehezíti a felderítést<#fejvakaras>. No mindegy, alakítottam rajta, remélem így már jó lesz<#hawaii>.
Hát nekem sem jön be ez a háttér így, és csak egyet tudok érteni Molni minden megjegyzésével. Viszont tetszik, hogy folyamatos a hírfolyam és nem kell mindig a napokra kattintani.

TG

halványzölddel profibb volt, tényleg
gondolom nem végleges még ez se - tõlem persze lehet akármilyen <#worship>

Szent Haba-kukk

Molnibalage
A háttér borzasztó. A kék linkek olvashatalanok, de az alap szöveg is. Javaslom lecserélését, mert íg fejfájást kapok, mire elolvasom a hírt. 😞

de nem 90 fokról lõtték, hanem olyan szögben, amerre "néz" a párduc tornya, szemmértékre meghatározva, a lövedék kb pont a küzdõteret a motortól elválasztó lemez közepén csapódik be, ha egyenesen halad tovább

Másik fórumon felmerült:
"Nem tudja véletlen valaki, hogy mi a különbség a colt m4a1, m4a2 és m4a3 között?"

Most már engem is érdekel, mert sak nagyjából tudom.
Ezt legalább másodszorra szívják be. Én tuti nem ejtenék ami fogjot. :-)
Tény, még nekem is feltünt a vászon heveder. :-(
Köszi.
Random_
Ok, csak ha megnézed a berakott képet és megszámolod a görgõket, akkor látható, hogy a hûtõ jóval hátrébb van. Továbbá így van értelme annak, hogy miért kezdett el lángolni. A hûtõ találata esetén ez szerintem nem történt volna meg. Legalábbis inkább a motortér lángolt volna ami el van választva a küzdõtértõl.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

http://www.panzerduell.de/

ez a lentebb már belinkelt oldal, itt írták többek között azt is, hogy az elsõ hûtõ találat volt, a 2. átütötte a lövegpajzsot...stb.

Random_
Szerintem az elsõ a hûtõ elõtt hatolt be, és ekkor elkezdett füstölni, de láng is felcsapott a toronyból, ha megnézed a videót amit linkeltem.

A második találat a torony és a test találkozásánál vagy a lövegpajzson csapódott be és nem hatolt át. Véleményem szerint.

A harmadik a rádiós mögött vagy a helyén hatolt be és szerintem az is lõszert talált ahogy az elsõ. A következõ képre alapozva. (az állítva tároltakat találhatta el)

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

már pedig azt írják, hogy M77-es volt

az elsõ hûtõ találat volt, 5. görgõnél, ferdén, a 2. volt a lövegpajzs (ez is átment, pedig kb onnan szokott volt lepattanni és átütni a küzdõtér tetejét), ekkor kezdett el láthatóan égni (lángolni), eladdig csak füstölt, a 3. talált után közvetlenül pedig már 2 méteres lángnyelv csapott ki a pékákupolából

Ulvar
Lehet hogy eltalálták a lõszerrekeszt (esetleg elõfordulhat hogy HEAT lõszerrel?). Mert ha csak AP akkor nem hiszem hogy így berobbant volna. (sztem).

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Ez igaz,de itt ugye nem történt meg,lehet a Párduc lõszerei robbantak be?
Feltételezve hogy volt benne bõven.
Azokat is át kéne ütnie ahhoz hogy a másik oldalon kijöhessen.
Ahol a luk van,ott elvileg lehetett lõszer még.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

A 90 mm M3 lövegnek nem okozna komoly problámát két, kicsit döntött 50 mm-es lemez, még az M77 jelû lövedékkel se.

Az ilyen keresztül lövések nem feltétlenül végzetesek a harcjármû szempontjából. Utána még javítható maradhat a gép. Sokkal kellemetlenebb az amikor a töltet (feltéve ha van a lövedékben) aktiválódik, berobban és tüzet okoz.
egy kis töltelék
a témához

Igen ez az,és már lerabolták a szuvenírvadászok kicsit.

Random work
De kellene szerintem. Ez az a tank? A tornya nem így állt, vagy kilövés után befordították?

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

De ebben a Pershingben másik 90mm es volt.Sokkal rövidebb csövû.