95132

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Lacusch69 #66714 Zsukov egyszerűbben oldotta volna meg... -
SZUsszan #66713 Claymore hatástalanítás
-
Hmm cipurusiak...hmmm azt meg lehet, sot biztos hogy tele van ciprus orosz ajkuakkal, meg talan az is hogy ilyen fos az idojaras, de hogy az ut rossz oldalan kozlekednek?!
-
Freeda Krueger #66707
Bár a 30t-s darut már átpingálták, de azért még felismerhető, a fotós meg kb15 percre lakik innen úgyhogy hány éves a kapitány ?
[NST]Cifu #66709
Két hk.-n van akna kiforgató, valószínűleg valami új egyirányú határátkelő helyet mennek építeni a lelkes csapattal.
-
JanáJ #66710 (Csoró ukránokat sajnálom. Eleve jó volt nekik régen is, a rendszerváltás után is csupa jó kormányuk volt és most ez a csihi-puhi is kellett nekik. Mondjuk ugye minden országnak olyan kormánya van ...) -
Jaja, a képarány volt torz, de a 2. sor első képén nagyszerűen látszik, hogy igen, T-80U-kat látunk. -
[NST]Cifu #66703
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: ximix, 2015.01.21. 16:02:29 -
Freeda Krueger #66707 A helyszín egy Kaliforniai múzeum,elég nagy tárlattal,és sok érdekességgel.
link
-
SZUsszan #66706 Egyértelműen PSL. Nézzétek meg a tusnál hiányzik az SVDn található ?szétszedő? kar, valamint az SVD-nek nem ilyen a hátsó irányzéka sem, és nincs rajta gázhenger leszorító kar. Az SVD tűzváltó kar is teljesen máshogy néz ki.
Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2015.01.21. 11:31:09 -
Papichulo #66705 Ezek alapján oroszok (vagy ciprusiak :P) lehetnek.
Akkor ciprusiak, Ukrajnaban ugyanis nincs RF eredetu haditechnika... Putin is megmondta :) -
Köszi a választ Cifu! :) -
Rossz minőségű és torz (szvsz 4:3-as képarányú felvételből csináltak 16:9-es képarányút), de nekem T-80U-nak tűnik, leginkább a torony bal hátsó részén lévő kiálló dobozok miatt. Ami elbizonytalanít az a toronygéppuska, mert mintha előrébb lenne jóval, mint a parancsnok búvónyílása, de nem tudom hova rakni miért tűnik így (talán a torzítás miatt?). Ezek alapján oroszok (vagy ciprusiak :P) lehetnek.
-
Valamelyik szakértő meg tudná nekem mondani, hogy a videó elején milyen típusú harckocsik láthatóak (én T-90-re tippelek de lehet tévedek)?
-
szenyor Lopez #66701 Valóban PSL alapú lehet, a tárból látszik. Érdekes az infrabakra helyezett távcső szerelék, jó magas. -
Nem értek túlzottan hozzá, de keresgéltem a PSL-re hasonlít leginkább, kapott pár kiegészítőt gukkert, buzogányt , 2 asztallábat, meg egy kis festést, a tussal meg mokányoltak valamit.
---------------------------------------------------
(a fényképész már nem aktív legalábbis a domain-t árulják, van egy hasonló cég USA-ban hogy ő-e az passz, valaki nagyon englis megkérdezheti a helyszínt ha akarja ha jó a tel. szám
)
----------------------------------------------------
Na ez már klafa :) a kakas taréjával lehet célozni is ? -
A #66691-esnek én is szívesen elhamvasztanám a hüvel.... oké, elnézést, ciccer volt. :D
Leánykorában ez amúgy egy SzVD volt? Mármint a fegyver. -
SZUsszan #66698 Vajon hány lövéstől forrósodna fel annyira, hogy zavarná a lövészt? =) -
Szinte biztos, hogy custom. A kisebb szériás átalakító műhelyek általában ügyelnek arra, hogy a fegyveren jól látható logón vagy feliraton hirdessék magukat. :) -
Freeda Krueger #66696 az a plussz,de aki megtalálja hol van helyileg ,ahol a foto készült az mindent kideríthet 
-
JanáJ #66695 Azt hittem az a kérdés mi van letakarva mögötte a ponyvával. -
Freeda Krueger #66694 Na igen,ettől jók az ilyenek...
persze a feladvány a jármű lesz amin pózol
-
Erről jutott eszembe , hogy ifjú koromban egy vadászújság oldalain láttam egy kiskaliberű 4,5mm-es vagy 5,5mm-es lőfegyvert ami elektromos gyújtásos elhamvadó hüvelyes lőszerekkel üzemelt, a képeken vélhetően egy sárga réz végű, fehér hüvely és szabályos kúp hegyű lőszer volt. -
Én észre sem vettem a puskát a képen...
-
Freeda Krueger #66691
ez vajon "custom made" puska lehet,vagy valami kisebb gyártó/átalaíitó terméke? -
Hmmm, érdekes megoldás, nem kell aggódni az ütőszeg-törés miatt, viszont lehet elemet cserélni a zárdugattyúban, és nem használhatsz bármilyen lőszert... :)
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.01.20. 13:29:35 -
Ütőszeg helyett lézer.
VOERE Laser Ignition
-
DCS topikból. MiG-21 dezertálási kísérlet. -
Egy 2012-es bemutató, a tüzérség még "rajzolgat" is, lőnek egy Fujit :) (6:23)
A magyarok tudnának Hortobágyi gémeskutat szürkékkel ? vagy búsuló juhásszal?
7:30-nál az az igazi önjárólöveg :)
Japán wiki
Utoljára szerkesztette: ximix, 2015.01.20. 01:43:54 -
Találgatok, a felhasználási területtől függhet, pl egy olyan ország rendelne ahol sokk a sík vidék és messziről pufogtatnának akár állóhelyből ott jó a "sniper" L/55 ahol dimbes-dombos menetből tüzelős ott meg elég a rövid ?
A hosszabb cső első sorban nagyobb páncélátütést jelent. Sajnos a japán (saját) pct. lövedékekről nincs még csak komolyabb becslés se, de a német DM63 az L/44-es csővel 680mm RHA páncélt tud átütni @ 2km, míg L/55-össel 720mm-et. Látszólag nem nagy különbség (~7%), de mindezt "mindössze" a hosszabb csővel hozták össze. A koreaiak meglépték ezt pl. (az ö K2-esükbe L/55-ös lett szerelve)
Ez amolyan első gondolat, miszerint ha a stabilizátor egy picit bizonytalan az a hosszabb csőnél felerősödik, nagyobb az elmozdulás a cső végénél mérve + belül a forgáspont mögött kell plusz annyi súly,mint amennyivel hosszabb vagy ezt hidraulikával kompenzálják lehet benne annyi tartalék ?
Nem tudok róla, hogy a stabilizátor problémázott volna, valami olyasmi rémlik, hogy a Leo2A5->A6 upgrade esetén ezt nem kell cserélni. Amúgy a hosszabb cső "csak" 153kg pluszt jelent összességében (1347 vs. 1190 kg a lövegcső). -
A CVT váltó még nagy sárban is jó amikor a tank súlya és a nagyobb talaj ellenállás közösen akkorára ellen erőt fejtenek ki, hogy egy magasabb fokozat váltásakor szinte megáll a tank, elveszti teljes lendületét.
pl: itt az alacsony fokozatban nincs meg a lendület a magasabb fokozatban meg a dombon elfogy a szufla és pont váltani kellene az emelkedő közepén
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Találgatok, a felhasználási területtől függhet, pl egy olyan ország rendelne ahol sokk a sík vidék és messziről pufogtatnának akár állóhelyből ott jó a "sniper" L/55 ahol dimbes-dombos menetből tüzelős ott meg elég a rövid ?
Ez amolyan első gondolat, miszerint ha a stabilizátor egy picit bizonytalan az a hosszabb csőnél felerősödik, nagyobb az elmozdulás a cső végénél mérve + belül a forgáspont mögött kell plusz annyi súly,mint amennyivel hosszabb vagy ezt hidraulikával kompenzálják lehet benne annyi tartalék ?
Utoljára szerkesztette: ximix, 2015.01.19. 23:40:51 -
Nem, hydromechanical transmission. Nem tisztán hidraulikus.
Itt egy doksi a működéséről: link
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.01.19. 18:38:08 -
Ez angolban a hydrostatic lenne? -
Fade2Black a lényeget belinkelt, lényegében egy hidromechanikus váltót szereltek bele, így a motor maga közel állandó fordulatszámon pörög, miközben a harckocsi sebessége közel lineárisan változhat. Egyfelől bár bonyolultabb, mint a hagyományos sebváltó, de a motort magát kevésbé veszi igénybe (nincsenek durva fordulatszám-változások), másfelől mivel a lánctalp is egyenletesen kapja a nyomatékot, így terepen sem okozhat gondot az, hogy laza talajon sebességváltásnál esetleg "megkaparjon". -
fade2black #66681 CVT -
Mi az a CVT? -
Na igen, a CVT váltóval alkottak egy szépet a japánok. :)
Mondjuk az számomra picit meglepő, hogy csőhosszban maradtak az L/44-nél (még ha ki is emelik, hogy opcionálisan van L/50 vagy akár L/55 csőhosszra lehetőség), el nem tudom képzelni, mi lehet a döntés mögött a mozgató rugó (nyilván nem a költségek csökkentése, de akkor mi?). -
Az alacsony fordulatszámú, nyolchengeres motor hangja tetszik a legjobban.
https://www.youtube.com/user/UsaMilitaryChannel/videos
Utoljára szerkesztette: ximix, 2015.01.19. 12:24:47 -
Japán Type-10 harckocsik az amerikai Yakima gyakorló lőtéren.
-
JanáJ #66676 htka -
Armisael #66675 Nem találtam külön topikot ennek, akit érdekel távoli élő stream a Donecki reptérről. ahol most Ukrán ellentámadás van a tegnap/ma elvesztett új terminál visszaszerzésére...