95112

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
SZUsszan #93143 Mondjuk a nagy mák az volt, hogy a kikötőben robbant egy baszott nagy épület mellett. Így a lökéshullám javarészt nem a város felé ment, illetve lefogta egy épület egy nagy részét.
10 videó -
aksurv2 #93142 Az eddigi hírek szerint 2750 t ammonium nitrát ment el, azaz 0.9-1 Kt. taktikai töltettel egyenértékű robbanás. -
Ez se petárda volt!
-
-
Tévedés, azt nem tudtak sokáig, hogy mi lőtte le. Mif e eladasoknak nem tett volna jót?
Legvedelem lőtt le F-15E-tis a Sivatagi Vihar alatt. Senkit se érdekelt.
F-4-et Vietnámvan es arabok is. Egyiptom megis kifejezetten kerte a bekuleshez, hogy usa adjon neki is.
F-16 ot is lőtt le arab légvédelem. Azota us exportaljak...
Az egész kommented sztereotip. Nem ilyen bugyuta modon szuletnek döntések. -
Igen ebben igazad van, meg azt is azért nézni kell hogy nem vásárolhattunk NATO-tagként akárhonnan akármit... Szóval ha 10 szer jobb lenne a Kinai vagy Orosz megoldás akkor sem igazán vehetnénk meg, nem vagyunk Törökország :D -
horthy #93137 Én sem vagyok az orosz vadászgép fétish hive megmondom öszintén . Jobban szeretem a realitást . Biztos hogy az amcsi gépeknek jobb a radarjuk fedélzeti elektronikájuk mégha valamennyire igyekeznek az oroszok és kinaiak felzárkozni . De most jön a de hogy a legtöbb ember is az amcsi vadászgépeket nyugati média légiharc sztorikról youtubos ( dogfight ) videokból ismeri . Szerintem itt is vannak nem kicsi ferditések mint pl : az Izraeli légiharc veszteségek mitósza , statisztikája máshova irjuk a veszteséget és akkor az nem légiharc veszteség ( ezzel is romboljuk az ellenség harci morálját pszihologiai hadviselés ) de ez az USA-ra is igaz . Hosszu ideig el sem ismerték hogy egy 1 generációval fejletlenebb iraki Mig-25 lelött egy modern F-18-ast 1991-ben . Nagyon nehéz szülés volt beismerni gondolom nem tett volna jót az eladásoknak . Vagy Panavia Tornado vs Mig-29 . Vagy SA-5 állitolag megrongát egy izraeli F-35-t ők azt mondták " madár " repült neki . Sokszor évtizedekkel később derül ki az igazság amikor már nincs jelentősége .
Utoljára szerkesztette: horthy, 2020.08.04. 15:20:51 -
JanáJ #93136 Ezek se olvasnak Facebookot. Már ezerszer megszakértették, hogy a tankoknak leáldozott. ;-) -
Nem tudom miért van még mindig orosz vadászgép fétish. Persze jól néz ki a bemutatón meg biztos jó lenne ha csak dogfightolni kéne de azért ez már 60 éve sem volt igaz nem hogy ma.... -
Javasolt olvasnivalók a nyárra...
-
Nagyvaradi Szabolcs marhasagara gondolsz? -
érdemes a hozzászólást elolvasni
majdnem leestem a székről
-
Ez ugyan úgy parttalan vita lenne, mint hogy az YF-23 kellett volna választani az YF-22 helyett, vagy az X-32-őt az X-35 helyett.
Azzal együtt, hogy igen impresszív gép lett volna, szvsz érthető, hogy végül az F-15E győzött. -
Tényleg ezt kellett volna választani?
-
-
Elvakításra elég...
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2020.08.01. 17:18:37 -
Kínai harcjármű teleszkópra épített radarral és EO toronnyal. Ugyan az angol nyelvű oldalakon lövészpáncélosnak (IFV) azonosítják, de szvsz inkább felderítő jármű lehet.
https://1.bp.blogspot.com/-TgTUjqKu3gk/XyTnR6WkEeI/AAAAAAAB46c/yc_t4EqLqQkJShI_sP8_7WiEs_gZ-iF9QCLcBGAsYHQ/s1600/EeTXRppUcAAv-PM.jpg -
Rheinmetal 130mm-es löveg demonstrátor:
A tesztjármű Chally2 testre épül, és ami nekem kicsit fejvakarós, hogy gázelszívó is van rajta - tehát alapvetően továbbra is személyzettel ellátott toronyba szányják.
-
Cifu imádja a lézerpuskákat, csak ugye a hatásfokára is kiváncsi lenne. :)
Én valahol azt várnám, hogy integrálják az EO periszkópba, oszt nesze neked bárki is vagy... -
Teljesen jó, én csak a töltény vs. lőszer megnevezésben térnék el, de tudom, maradi vagyok. :) -
A model a PMM 9 x 18mm töltényekhez a két soros tárral 12 töltényhez ami az egy soros szájhoz vezeti.
Az AR-10 (T) variáns a 7.62 x 51 mm töltényhez ami rendelkezik menettel a hangtompítóhoz, egy csőszályfékkel, szerelékekkel, egy ArmaLite úszó sín rendszerrel elől, és egy módosított tussal.
Amúgy nem biztos hogy annyira jó fordítás majd valaki jobban is megcsinálja meg szövegkörnyezettől is függ de nagyjából helyes. -
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Ezt ti hogy fordítanátok magyarra?
"The model for the PMM 9 × 18 mm cartridges with a double-row container for 12 cartridges that evolves into the single-row mouth.
The AR-10 (T) variant for the 7.62 × 51 mm cartridge has the thread for fitting a silencer, a gas regulator, props, an ArmaLite Floating Rail System forend, and a modified buttstock." -
-
ezen a napon :(
The Deadliest air show in the history of aviation
Utoljára szerkesztette: z0ty4, 2020.07.27. 20:41:06 -
No akkor Cifu kedvéért egy lézerpuska...
-
OPERATION RED WINGS THROUGH THE EYES OF THE NIGHT STALKERS -
Tunnel Rat
gugli fordítós -
Russian Military Uses Anti Tank Cannon To Put Out Oil Well Fire -
Azért ez az összehasonlítás picit sántít, mert a felsorolt szovjet alakulatok nagy része sokszorosan messzebb volt az NSZK-NDK határhoz, mint az egyetlen számításba vett F-15 támaszpont. A Moszkva melletti két alakulat majdnem az NSZ-NDK határ és az izlandi Keflavik közötti távolság, ahogy a Fekete-tengernél levők is. Azok valójában inkább Törökország ellen mentek volna.
Igazán közel békeidőben csak 4 db ezred volt, ha jól látom.
Ezen felül 32nd TFS - Soesterberg AFB, Holland: 24 F-15C 1989-ben.
Szóval a békeidős, NSZK-hoz közeli Szu-27 és F-15 arány a paritást mutatta, nem az aránytalanságot.
Egy békeidős NATO OOB-t nem sok értelmét látom összemérni a békeidős szovjettel. A szovjet gépek közelebb voltak. Csak közbe otthon, balhé esetén áttelepülésre várva meg sokszor több gép volt. Ez igaz a csúcs gépekre is, F-111, F-15.
A NATO OOB szerint, most nem nézek utána részletesebben.
384 F-15A built from 1972-79
483 F-15C built 1979-85
És Izrael a B változatot is harcba küldte és az egyetlen 3 légigyőzelmes Sas volt.
Még Japánt és mást is figyelembe véve a maradék F-15 mennyiség messze nagyobb volt, mint a fenti összehasonlítás suggal.
Ettől függetlenül köszi az infót. :)
1998-ban ez volt. 500+ db F-15A/C.
-
Összeszedegettem jórészt CFE adatokból, a hidegháború végén létező Szu-27 ezredeket.
Kelet Európában, 9 ezred települt, mintegy 300 géppel. Velük szemben (főleg Bittburgban) 96db F-15 állt.
Lengyelországban mindkét ezred MiG-21bisz-ről váltott Szu-27-re, 87-ben illetve 89-ben.
Jókora ugrás lehetett a pilóták számára.
A két Balti ezred szintén 87-ben illetve 89-ben váltott, MiG-23M illetve Szu-15TM típusról.
Az Ukrajnai 831-es ezred, 85-ben váltott MiG-21PFM típusról!!!
Mindkét Fekete Tengeri ezred 87-ben váltott, Jak-28P, illetve Szu-15TM típusról.
A két Moszkva környéki különleges (kiképző, illetve bemutató) ezred, a Lipecki és a Kubinkai 85-ben illetve 89-ben kapta a Szu-27-est.
1990 végén, Lipeckben 23db MiG-29 and 15db Su-27, Kubinkán 16db Su-27, 15db MiG-29, 5db Su-24, 6db Su-25 és 3db Su-22 üzemelt.
Az egész Szovjetunió maradékára 6 ezred jutott.
A két északi ezred 85-ben illetve 87-ben lett átfegyverezve, Jak-28PP, illetve MiG-23M típusról.
A Kaukázusi ezred 90-ben kapta a Szu-27-est, ami Szu-15-ösököt váltott.
A három távol keleti ezred 85-ben, 86-ban, illetve 88-ban váltott, jellemzően Szu-15-ös típusról.
Egy ezredben jellemzően 32..40 közötti gép állt rendszerben, 1990-ben.
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2020.07.23. 09:41:21 -
Cnut #93113 -
SZUsszan #93112 -
A Defender Europe 2020 hadgyakorlaton az US ARMY M1A2 SEPv2 harckocsikon Throphy APS látható:
-
aksurv2 #93109 Nem olcsóbb. Igen csak drága mulatság tényleg megtanulni lőni. Es meg akkor se biztos hogy jó leszel.
-
aksurv2 #93108 En sokat lövök pisztollyal nincs olyan szerkezet ami a leggyakorinbb problémát a lövőhibát javitja.
A vortex csinalt ilxen mini számítógépes optikát karabelyra de az környezeti tényezőket szamolja es építi be a célzójelbe.
Pisztolynal nincs erre szükség.
-
Xsillione #93107 Tehát a pisztolyra szerelhető szerkezeted, ami értelemszerűen nem ronthat annak alapképességein, ezred másodpercek alatt elemezi a képet (a fotó érdemben el sem készül ennyi idő alatt), megtalálja a célpontott rajta, azonosítja, hogy hol a nem halálos terület, és valamilyen mozgatómechanikával (két motor némileg egyszerűbb és kevesebb energia, mint egy mágneses megoldás) célraigazítja a fegyvert. És persze még az aksi sem merül le az első öt percben...
Egy péncélos fegyverén, erősen korlátozva célpontok terén és elsősorban az eltalálást garantálni már talán belefér a modern célzőrendszerek képességeibe, persze a mozgatórész már eleve adott, és egy tankban a hely és az energia is kicsit olcsóbb, mint egy psiztolyon... -
Egyszerűbb olcsóbb megtanulni simán csak lőni, az ilyen szerkezetek mindig olyan bonyultságúak hogy abból 1001 hiba jön és pont akkor fog csütörtököt mondani a fegyver amikor legjobban kéne, az ilyen nagy ugrások fegyver fejlesztésben mindig is be szoktak fuccsolni, nehéz is lenne mert célzó számítógép, az egész mozgató szerkezet plusz akksi, ami ha lemerül megint csak baj van és jobban jársz egy hagyományos lőfegyverrel stb. Ötletnek nem rossz, de maradhat a sci fiben. -
gombabácsi #93105 mit szóltok a következő ötlethez, ami egy haverommal való beszélgetés közben jött fel:
-pisztonyra szerelhető célzást segítő vagy célpontot megváltoztató találmány.
-kamera van rajta, képfeldolgozással egy program elmozdítja a pisztolyt lövéskor.
-a pisztoly elmozdítása lövéskor történik meg, mágnessel mozgatható súlyokkal vagy más módon.
-nyilván csak minimálisan mozgatja el, nem fogunk mást lelőni vele mint akit megcéloztunk.
-nem feltétlenül a halálosabb lövés a cél, sőt, talán épp ellenkezőleg: olyan testrészt találjunk el, ami nem halálos, de megbénítja a célpontot. -
JanáJ #93104 Nem tudom mennyit számít, de a Sas 1000 méterrel magasabban kétszer annyi rakétával. -
A forduló szögsebesség M0,9 esetén már kicsit más lehet a Szu-27-nél, az F-16A és CJ is szép állandó értéket tud.
Egyébként ez a kb. 160 méter kicsi becsapós, mert a forduló szögsebesség és a G túlterhelés sokkal inkább fontos mutató, mint a sugár.
M0,8 5km-en az 500 csomó = 926 km/h
Szu-27 891 m = 7,5G és 16,4 fok/sec
F-16CJ 1054 m = 6,5G és 14,2 fok/sec
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.07.16. 13:07:32