95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Kit--Kat
    őrök..., postán is milyenek vannak már, papa remeg mint állat, meg szemüvege van, else lát a pultig:DD
    Ezk nem sokat érnek:)
  • Yetike
    Fegyvernek látszó tárggyal nehezen fog a plafonba lődözni, hacsak tényleg fegyver az a valami :).

Érdekes elképzelése lehetett ennek a bankrablónak, mit hitt, bemegy plafonba lő aztán ő a jani ? A bankokban általában fegyveres őrök szoktak mászkálni, vagy ez lényegtelen ? Szvsz túl sok ami filmet nézett a srác...
  • Cat #5674
    EU: magyar-olasz-szlovén közös harccsoport

A magyar, az olasz és a szlovén védelmi miniszter az Európai Unió védelmi minisztereinek hollandiai informális tanácskozásán szándéklevelet írt alá arról, hogy a három ország közös, nagyjából 1500 fős harccsoportot hoz létre.

Ezzel Magyarország is hozzájárul az EU gyorsan bevethető képességének kialakításához - mondta pénteken Matyuc Péter, a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs főigazgatója. Matyuc szerint - aki maga is részt vett a hollandiai, noordwijki tanácskozáson - a szándéknyilatkozat aláírása után most a technikai részletek kidolgozása kezdődik meg. A harccsoport a tervek szerint 2007-re áll majd az EU rendelkezésére, s Magyarország az 1500 fős állományba arányosan kíván alakulatokat küldeni, azaz részvételi arányunk nem egyszerű harmadolással dől majd el.

A harccsoportok létrehozását 2003 végén vetette fel Franciaország és Nagy-Britannia, s az EU idén hivatalosan is jóváhagyta a tervet. A létrehozandó 6-9 harccsoport az EU közös haderejének "élcsapata", nagyon gyorsan bevethető válságkezelő ereje lesz.
  • PREMIERE1
    Két eset lehetséges a jövőben:
    - Az összes biztonsági őr cowboyt fog játszani és annak az ügyfelek isszák meg a levét (bár Mór után bármi lehetséges).
    - Az összes "fegyvernek látszó tárgy"-as tízszer meggondolja, hogy megkísérli-e egyáltalán a rablást.
  • antijedi
    természetesen nem de ettől még nem lehet mindig optimistának lenni, éppenségel előfordulhat az is amit irtam elöbbb..., szvsz rendben van ez igy, ugyse lesz semmi ha tényleg ezt történt :)
  • Strahd_
    várta volna meg mig mint Mor on 3 lövés és megöli a támadó?
  • Strahd_
    pont erröl volt szo anno a terror topicban :(

"A rendőrség a megölt bankrablóról kegyeleti okokra hivatkozva nem árult el semmit, csupán azt lehet tudni róla, hogy férfi volt" Milyen kegyeleti okok??? Minek lövöldötzött?
    Jol tette a biztonsági ör.
  • antijedi
    gondolkodj végletekben..., mi van akkor ha biztonsági őr kicsit elmebeteg lelő egy ügyfelet és a végén kezébe ad egy pisztolyt, akkor is a munkályát végezte? mindig a legrosszabból kell kiindulni :)
  • Punkerwork
    hivatalból megszivatnak valakit aki a munkáját végezte, iszonyat mi van ebben az országban :(((((
  • [NST]Cifu
    Hivatalból eljárást kell indítaniuk, még akkor is, ha jogos a fegyverhasználat, ha az eljárás során úgy találják, hogy jogosan cselekedett, akkor megszüntetik az eljárást, ha valami szabálytalanságot találnak, akkor továbbítják az ügyet vádemelési javaslattal az ügyészségnek...
  • Punkerwork
    Lelőttek egy fegyveres bankrablót Budapesten

"Ekkor a biztonsági őr szolgálati fegyveréből, a jelenlegi adataink szerint jogos védelmi helyzetben, több lövést adott le a bankrablóra, aki életét vesztette - mondta a Tafferner Éva sajtóügyeletes. Az őr ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság emberölés gyanúja miatt eljárást indított."

ilyen nincs ez az egész nevetséges.....

• Adam II
    Erre nem is gondoltam
  • [NST]Cifu
    Persze, hogy meg lehet különböztetni a hang alapján a fegyvereket, de a hangnál is többet mond itt az, amit látsz: nyomjelzős lövedék, és vagy 15-20 lövés az ürgébe, úgy, hogy láthatóan kis szórással csapódtak be a lövedékek (nyilván nem 25 méterről lőttek rá, inkább 50 vagy mégtöbb).
    M16A2 nem lehet, az csak rögzített sorozatot tud lőni, M4A1 esetén pedig nem szórta volna így meg, hanem kontrolálltan, 3-5 lövéses rövid sorozatokkal operált volna a lövész.

Szóval szerintem Minimi volt a gyilkos fegyver. :)
  • Seaweed
    az bizony viszont konnyen lehet :DDD
  • traXion
    lehet, hogy itt az ideje. :D
  • Seaweed
    hat meg ha..de egyaltalan nem irtam meg 1 postot se a gumibugyuba .. ;]
  • traXion
    Túl sok gumiszoba mit tesz az emberrel... :D
  • Seaweed
    (bazzeg..szogtam...keszvagyok..KKKKKKKKK)
  • Seaweed
    hogy is szogtam mondani?...."homokturo barom"...:D

IJ
  • Glpetyus
    :DDDDDDDDDDDD
  • Sadist
    A fegyvereket tényleg így meg lehet különböztetni a hangjuk alapján? Vagy csak abból gondolod, hogy amcsik lőtték le és náluk az M249-nél használnak nyomjelző lövedéket?
  • [NST]Cifu
    Az én voksom az FN Minimi (M249 SAW).
  • traXion
    Mért? :)
  • Adam II
    Milyen fegyverrel lőtték le?
    Márpersze nemtom a hangjából meg lehete állapítani?
  • Punker
    mázlisták, akkor ezért nem láttam én sehol vért + égés nyomokat
  • [NST]Cifu
    Túlélte mindenki, az irányzónak pörkölődött meg egy kicsit a háta, de semmi több. Kvázi szerencse, mert sem a személyzetett nem találta el a kumulatív sugár, sem robbanóanyagot...
  • [NST]Cifu
    Érdekes megoldás: "sarokmögül" lövő fegyver, vagyis Cornershot Gun, amely végülis egy Glock pisztoly egy spéci oldalirányba hajlítható tokban, amelyen egy kis kamera képét a felhasználó egy TFT kijelzőn láthatja. (sejtelmem sincs, hogy az erős oldalirányú visszarugást vajon hogy küszöbölik ki...)

• Punker
    személyzettel mi lett?
  • [NST]Cifu
    És hogy mennyire hatásos az RPG-7 a PG-7VL rakétával az M1A1 ellen:

A körrel jelölt résznél látható a bemeneti nyílás.

A nyílás közelről.

A harctérbe bejutva az NBV védelmi rendszeren áthaladt a kumulatív sugár...

...majd tovább, az irányzó ülésének háttámláján keresztül...

...átütve a lövegbölcső mindkét oldalán lévő védőlemezt...

...és csak torony szemközti oldalfalában állt meg, mintegy másfél centis lyukat hagyva rajta...
  • Punker
    lol ezt a pancsert
  • [NST]Cifu
    Miért ne az út közepéről indítsunk RPG-t?
  • [NST]Cifu
  • Seaweed
    Aha ertem, de ezzl meg nincs megoldva semmi szerintem, mert ismerteim szerint a sugarzott anyagtol fuggetlenul bemerheto egy nagytelljesitmenyu ado. Azaz mind1 hogy mit es milyen frekvenciatartomanybvan ugralva sugaroz, maga a sugarzas merheto nagy telljesitmenyel (ugye kell a nagy telljesitmeny, mert kulomben konnyen zavarhato).
    Tehat ha tegyuk fel 256 vagy netan 1024bit-es titkositassal is dolgozik tegyuk fel 20-30Ghz-es frekvencisavban es titkositva minden "ugras" elott az utolso utjara bocsajtott "csomaghoz" hozzacsapva ott van a jelzes hogy melyik frekvenciasavon kovetkezik a "musorszoras" folytatasa, es ezt szinte lehetetlen real time megtorni, de az erosen sugarzo ado meg muszerekkel merheto, attol fuggetlenul hogy mit sugaroz...
    Legalabbis en most hirtelen igy gondolkozom...bar ettol meg lehet tevedek, es erre is gondoltak/ki van ez talalva...tenyleg jo lenne tobbet tudni az egesz mukodesi elverol, mert engem is erdekel!
  • Seaweed
    ? Nem azert irtam hogy ketesfel-harom...de tudjuk az megis csak egy tovabbfejlesztett F-13 ;) (de ahogy elnezem a kabint mar mar egy-egy harmadik generaciossal is felveszi a versenyt...pl ott a HOTAS (bar szinte biztos hogy az nem 100%-os HOTAS)...de ha pl azt nezzuk hogy az F-16A vagy Mirage 2000 -ben is csak 1 LCD van..akkor mar elorebb is van... ;)...szal azert nem rossz az egy F-13 reinkarnacitol (azert nem veletlen az uj szarnyprofil...sok minden valtozott az oshoz kepest..ezert is irtam hogy "nyomokban" vagy tavlatokban F-13 az mar csak ;))
  • Seaweed
    Nem hiszem, mert akkor azt mondom hogy +2 fo..es az meg mindig nem 12 fo..
  • [NST]Cifu
    Elvileg egy korábban (kb. fél éve?) belinkelt oldal szerint a frekvenciaugrásos technológiát használják (kérdés mihez? a WLAN nem ez a kategória elvileg), ez pedig jelentősen megnehezíti a bemérést.
    Az jó kérdés, hogy milyen frekvencián adhatnak...
  • [NST]Cifu
    Egy lokátor nélküli gép 3. Generációs lenne? :)))
  • [NST]Cifu
    Talán most fegyverzik fel a gépeket, miközben a pilóta köti be magát?
  • Seaweed
    abban a sulyban benne van a sisak meg az M4 is...(legalabbis az en olvasatomban)
  • Seaweed
    Hmm...most kicsit gonolkoztam ezen az egeszen amit ide bevagtal...es legjobban a Wlan-on rokonyodtem meg!!!
    Ugyanis azt igen hatasosan lehet zavarni..ha meg olyan hullamsavban uzemeltetik (pl katonai frekvencian, es nem a polgari 2.4Ghz es 5Ghz..hanem pl 25Ghz), az meg egezsegkarosito hatasu.. (plane hogy a fejen van az abra szerint...eredmeny:lesz sok agytumoros katona)..
    Masreszt ha erositik a jelet hogy ne vagy nehezen zavarhato legyen, es igy "mindig" meglegyen a kapcsolata a cuccnak, az meg olyan eros jelet jelent amivel pl egy kitanult (ilyen ugye sok van) tenorista (), meterre, de kozelrol (pl varosi harc) centire pontosan ki tudja szamitani(meg tudjaallapitani) hogy melyik fedezek mogott es hol rejtozik az o ellensege! Mindezt akar egyszeru haromszogeleses modszerrel is!...Aztan egy joliranyzott RPG-7 a fedezekre es huss "american dream"....

Szal nekem nagyon santikal ez az egesz teknolodzsi...(es ez csak a wlan miatt jutott eszembe...)