95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • kiskorúbézoltán #5996
    KGP

-rémálomba illő válltámasz (AMD jellegű)
    -a biztosító/tűzváltó kialakítása teljesen elhibázott , ha kinyujtod az ujjad a sátorvasra és egy kicsit figyelmetlen vagy már ki is biztosítottad
    -a tár gyenge és csak 25 lőszert fogad be , a kioldó miatt könnyű elhagyni , ha viszont kiürül akkor ki kell tépni a fegyverből amikor tárat cserélsz mert a zár hozzányomódik
    -tűzgyorsaság túl nagy
    (csak egy pár hétig használtam aztán sikerült visszaadni ...)

M-16

-hadifegyvernek megfelelő az élettartama szvsz
    -a legtöbb ami elégedett vele mint írtam , pedig nekik van tapasztalatuk vele
    -személyes tapasztalatom nekem sincs vele (na jó , egy kicsi , de az alapján nem lehet megismerni egy fegyvert) amit írtam azt az amik elmondása alapján tettem

"Meg egy rakat ami katona se tudja mi a pontos típusjelzése a fegyverének ..."

-ezt félreértetted :DDD
  • [NST]Cifu
    Az a VA-111 rakétatorpedó, szép kis darab, 200 csomó feletti végsebesség... Korábban mintha itt, ebben a topicban is írtam volna róla...
  • [NST]Cifu
    Anno a magyar KGP-ről is ilyen prop "teszt"-eket mutogattak , ennek ellenére mégis egy guriga t*k*ny ...

Egy BV-s tisztel beszélgettem kb. fél éve, és szóba került (najó, szóba hoztam :)), hogy milyen fegyvereket használnak és mik a tapasztalatok vele. Azt mondta a srác, hogy az első sorozat KGP-9 úgy hulladék volt, ahogy kijött, akadt olyan, hogy szabályosan szétesett a lőtéren. De a mostaniakra már nem panaszkodnak, rendesen vannak összerakva, és működnek is ahogy kell. Mondjuk azt ő is mondta, hogy a rendőrségi HK MP5-ökre bármikor lecserélné őket. :))

Az M-16-os sorozat SZVSZ(!!!) egyártalán nem rossz...

Miután személyes tapasztalatom (sajnos) nincs, én csak a különféle helyekről származó információkra hagyatkozhatok. Ezekből viszont én úgy szűröm le, hogy mégse olyan hú, de megbízható konstrukció. Kezdve ott, hogy messze nem olyan strapabíró szerkezet (a fődarabok élettartamát a hivatalos anyagokban is 7-8.000 lövésre teszik, míg más nyugati tipusok 15.000-25.000 lövést említenek (persze még az is lehet, hogy az amerikaiak reálisak, a többiek meg túloznak), azon át, hogy karbantartásigényük sem kicsi (szintén hivatalos adatokat összehasonlítva), egészen az ergonomiájukig (mivel én is balkezes vagyok, nálam alapvető nézőpont :)).
    Azt sem hiszem, hogy ok nélkül kezdett most mindenki M16/M4 "leváltó/kiváltó" fegyverek készítésébe...

Meg egy rakat ami katona se tudja mi a pontos típusjelzése a fegyverének ...

Jah, anno a Ghost említette, hogy mi ez a sok megnevezés (XM177A1, CAR-15, M4A1, M933 és a többi kismillió tipusjelzés), nem csoda, ha könnyebb belezavarodik az ember... és akkor az azonos tokra épülő egyébb változatokat még nem is említettük (valahol nemrég olvastam, hogy már .50 BMG kaliberű kit is létezik az AR-15/M16-hoz...).
  • [NST]Cifu
    Mit gondolsz miért dolgoznak már évek óta az XM8-on (illetve az elején még csak azt feszegették, hogy az OICW KE részét külön is rendszeresítenék)? Csak éppen elég nagy ellenállás van e téren...
  • Dzsini
    hmm, most megy a spektrumon egy műsor "mit tanulunk az állatoktól" meg ilyesmik terén - és víz alatt majdnem hangsebességgel haladó lövedékeket (és esetleg járműveket) mutogatnak - kavitációs elven egy légbuborék keletkezik körülöttük és gyakorlatilag levegőben haladnak... nagyon érdekes, nemsemmi látvány.
  • traXion
    Bocs, tényleg lehet, hogy A4-es. :)
  • kiskorúbézoltán #5990
    Meg egy rakat ami katona se tudja mi a pontos típusjelzése a fegyverének ...
  • kiskorúbézoltán #5989
    Hmm , szerintem , ha szólsz a gyártó cégnek hálásak lesznek ! :)
  • traXion
    A legelterjedtebb M16 pedig az A2-es...
  • traXion
    ez egy A3
  • kiskorúbézoltán #5986
    M-16A4

Nem tudom hogyan kell átméretezni ezért csak link , sry ...
  • traXion
    Nem akarok kötekedni, de mutass nekem egy képet az M16A4-ről légyszíves....
  • kiskorúbézoltán #5984
    Az M-16-os sorozat SZVSZ(!!!) egyártalán nem rossz , bár teljesen más elveket követ mint az AK (mondom ezt annak ellenére , hogy belső szekezetben sok hasonlóság van a két fegyver belső felépítése között) . Aki AK-hoz van szokva az az AK-t szereti , aki az M-16-hoz az az M-16-ot . Az amik 90%-a elégedettaz M-16-tal (A4 van a legtöbb helyen) annak ellenére , hogy a legtöbben már kipróbálták az AK sorozat valamely tagját . A extrém karbantartási igényrő szőtt legenda sem a fegyverből adódik , hanem az amik egyes elmeroggyant karbantartási szemléletéből . Ha csak a működés a szempont az M-16 nem igényel sokkal több karbantartást az AK-nál .
  • kiskorúbézoltán #5983
    Anno a magyar KGP-ről is ilyen prop "teszt"-eket mutogattak , ennek ellenére mégis egy guriga t*k*ny ...
  • Skyflash
    Titokban már megegyezett Blair az amerikai rakétákról?
  • Sadist
    Lőni is csak akkor lőtt, ha minden bevetés előtt alaposan megtisztogatták :)
  • Yetike
    Ennyi erővel ugyanakkor az M16 - ot is kidobhatták volna, az se éppen vált be (mondjuk lőni lőtt..).

USA vs reality. USA wins!
  • Sadist
    Amcsik nem tudnak fegyvert tervezni. Német precizitás, az kell ide :P
  • [NST]Cifu
    Pontosan erről van szó: a kinézetről. Vicces/szomorú (a nem kivánt kihúzandó), de sokszor ott sem racionális alapon döntenek...

Ha ezt a nacionalista dolgot vesszük, akkor az M249 sem amerikai, hanem belga.

És elötte hány évig szívtak az M60-al, mire nagy nehezen elismerték, hogy egy használhatattlan fegyverrel bohóckodnak? :)
  • Yetike
    Ha ezt a nacionalista dolgot vesszük, akkor az M249 sem amerikai, hanem belga.
  • Yetike
    Ezzel gyakorlatilag semmit nem változik a dolog (csak egy gyengébb fegyverről van szó az XM8al szemben), mert ez is HK. Vagy itt a kinézetre alapoznak ? :P
  • [NST]Cifu
    Korábban már többször szóltam az amerikában kb. egy-két éve folyó "gépkarabély-háborúról". A lényege ugye az, hogy a sereg már nagyon ki akarja dobni az M16/M4 családot, mert közismert problémák vannak vele. A HK-val együttműködve szép eredményeket értek a G36 "amerikai" változatával, az XM8-al, csakhogy több amerikai cégnek és hazafias érzelmű katonának/szakértőnek/állampolgárnak nem tetszik az a megoldás, hogy bújtatva egy idegen nemzet fegyvereivel menjenek háborúba nemzetük katonái. A Barrett és a Springfield vezeti az "ellenállókat", és új lőszert is prezentálnának a gyengének tekintet 5.56x45mm NATO lőszer helyett, a fegyver pedig a szinte jelképpé vált M4/M16 külsejét viszi tovább, minimális belső változtatással (nehéz lenne elmagyarázni, hogy a fegyvermániás amerikaiak hogy éreznek az M16/M4-el kapcsolatban, de ha belegondol az ember a .45 ACP lőszer mai napig tartó kiírthatattlanságára, némi sejtése lehet róla).
    A HK azonban erre reagálva elkészítette a saját M4 változatát, a HK M4-et. Ez szintén minimális eltéréssel viseltet a "klasszikus" M4-el szemben, épp csak a zárszerkezetett módosították meg, hogy ne legyen annyira érzékeny a koszra, mint felmenője. Nos, a HK most hadjáratott indított, hogy bizonyítsa, mennyire jó fegyvert is alkotott:

A HKM4, a feliraton kívűl árulkodó lehet a HK-stilusú tűzváltó.

Szépen kivitték a Yumai sivatagi lőtérre, ott pedig alaposan összekoszolták...

...hogy aztán lőjenek vele egy jót...
    (és közben gúnyosan megkérdezték a résztvevőktől, hogy a hagyományos M4-essel is hajlandóak lennének kipróbálni ugyanezt...:)))
  • Glpetyus
    Az alsó kurva jó,de a felső nem :P
  • Skyflash
    Még kettő:
    PSD training video
    What's your limit?
  • Skyflash
    Abrams tolat
    Német hídvető hk.
    M577 munka közben
  • Skyflash
    Kirándulás Szpecnaz módra:)

• ghost cb
    Királyosak!!!!
  • Skyflash
    Két CQB-s szösszenet, powered by svéd hadsereg:
    Egy
    Kettő
  • traXion
    mint az atom :D
  • Punker
    boNba? az valami új csodafegyver?:)
  • traXion
    2.vhs boNba egy bányánál
  • Punker
    mi robbant fel? csak fél füllel hallotam a híreket :)
  • ÁjjLe BoBBi
    lesz majd terheléses lövészet is...nah az lesz még a szépség :) várom már
  • ÁjjLe BoBBi
    rendészeti suli. rendőr és határrendész képzés folyik
  • Punkerwork
    milyen suli?
  • ÁjjLe BoBBi
    suliba szétkaptunk már egy pár fegyvert. többek között a PA-63 típusú pisztolyt, a P9R-C típusú pisztolyt és az AMMSZ (AK63D) gépkarapélyt.
    hát elég jó fegyverek mitmondjak...meg mondjuk az AK-t sokkal könnyebb szétkapni mint a P9R-C pisztolyt...jövőhéten fogunk lőni...:PP
  • Seaweed
  • Cat #5959
  • Seaweed
    Valahogy meg kellene szerezni ezt a filmet! A szinkron is egesz jo volt...kell nekem ez a film..de sajna nem ismetli a duna..szal most mar igy elore tudvan se tudom felvenni :(
  • Doma #5957
    Ez a film tényleg nagyon jó! Anno egy mozimagazinban olvastam hogy a rendező is egy nagy tehetség és a főszerlolőt Sergei Bodrov Jr-t is nagyon tehetséges színésznek tartották!
    Sajnos azonban egy lavina közbejött a forgatáson és Bodrov és kb 50 ember meghalt!