-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Anno a magyar KGP-ről is ilyen prop "teszt"-eket mutogattak , ennek ellenére mégis egy guriga t*k*ny ...
Egy BV-s tisztel beszélgettem kb. fél éve, és szóba került (najó, szóba hoztam :)), hogy milyen fegyvereket használnak és mik a tapasztalatok vele. Azt mondta a srác, hogy az első sorozat KGP-9 úgy hulladék volt, ahogy kijött, akadt olyan, hogy szabályosan szétesett a lőtéren. De a mostaniakra már nem panaszkodnak, rendesen vannak összerakva, és működnek is ahogy kell. Mondjuk azt ő is mondta, hogy a rendőrségi HK MP5-ökre bármikor lecserélné őket. :))
Az M-16-os sorozat SZVSZ(!!!) egyártalán nem rossz...
Miután személyes tapasztalatom (sajnos) nincs, én csak a különféle helyekről származó információkra hagyatkozhatok. Ezekből viszont én úgy szűröm le, hogy mégse olyan hú, de megbízható konstrukció. Kezdve ott, hogy messze nem olyan strapabíró szerkezet (a fődarabok élettartamát a hivatalos anyagokban is 7-8.000 lövésre teszik, míg más nyugati tipusok 15.000-25.000 lövést említenek (persze még az is lehet, hogy az amerikaiak reálisak, a többiek meg túloznak), azon át, hogy karbantartásigényük sem kicsi (szintén hivatalos adatokat összehasonlítva), egészen az ergonomiájukig (mivel én is balkezes vagyok, nálam alapvető nézőpont :)).
Azt sem hiszem, hogy ok nélkül kezdett most mindenki M16/M4 "leváltó/kiváltó" fegyverek készítésébe...
Meg egy rakat ami katona se tudja mi a pontos típusjelzése a fegyverének ...
Jah, anno a Ghost említette, hogy mi ez a sok megnevezés (XM177A1, CAR-15, M4A1, M933 és a többi kismillió tipusjelzés), nem csoda, ha könnyebb belezavarodik az ember... és akkor az azonos tokra épülő egyébb változatokat még nem is említettük (valahol nemrég olvastam, hogy már .50 BMG kaliberű kit is létezik az AR-15/M16-hoz...).