95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
bocs, de szerintem kicsit durván gondolkodtok.... nem igaz hogy két rendőr egy késest nem tud megállitani gázspayvel és gumibottal, amivel elég lenne csak a lábára baszni egyet össze is esne... ha jozan lett volna az öreg talán m,egértem, de egy full részeget clubokban puszta kézzel utnek ki... Ráadásul nyomorékká tette... ja és két méterről nyakon loni nagyon durva, ilyen távolságbol még én is lábon találtam volna...
tulkapás. -
Sötétben, egy folyamatosan mozgó részeg ember lábát eltalálni nem olyan könnyű, ráadásul a társa is ott volt a cél közelébe...
De ahogy már írtam, ilyen helyzetben inkább nyomorítson meg egy embert, minthogy az valakit megkéseljen... -
Szvsz azért, mert nem olyan könnyű a lábát eltalálni (mondjuk a kezét sem...), és mert ha már alkalmaztak gázsprayt, megvolt a felszólítás, sőt, a figyelmeztető lövés is, ennek ellenére még mindig késsel támadt a járőrre, akkor innentől kezdve akár fejbe is lőhette volna... -
én kinyírtam volna sokkal kevesebb gond van vele, az ilyen meg megérdemli. -
Törvény szerint jogos, de ésszerű volt? Miért nem lábon lőtte, kevesebb kockázat, igy most lenyomoritott egy embert. -
Azt még el tudom képzelni hogy tényleg kézre célzott de bemozdult a részeg és véletlen találta nyakon.... de én sem értem miért nem inkább lábra célzott... -
Amennyire én tudom, ilyen helyzetben teljesen jogos volt a fegyverhasználat, sőt, adott esetben akár az önvédelmi fegyver használata is, ha nem rendőr lett volna... -
Mint egy LAN partyn
Egy néhány négyzetméteres teremben ülve mindenki a monitorokra tapadva :D
-
Simán nem. Azt mondták hogy a kést tartó kézre célzott, ehhez képest a csuklyás izmán át a tüdejét és a gerincét találta el a golyó. Ha meglövi a lábát elmenekülni valószínűleg nem tud, a kést meg egy földön fetrengő részeg embertől már csak el tudják venni. -
Aki nem bírja a bezártságot, annak mondjuk problémás, de ő meg akkor döntsön: ha matróz akar lenni, akkor tengeribeteg lesz, vagy klausztrofóbiás. 
[center]
BTW, nekem nem tűnik túl klausztrofóbiásnak, ez egy svéd Gottland-osztályú D/E tengeralattjáró vezénylőterme.
(És igen, a háttérben bal oldalon látható egy szőke hölgy... Mindjárt jobban hangzik, nem?:))
-
Szerintetek jogosan használta a fegyverét az a rendőr aki tegnap tarkon lőtt egy részeget mert nem tudták ketten lefegyverezni? A részeg egy késsel hadonászott és két rendőr gázsprayvel és gumibottal nem birta megállitani.... hm
ha jol emlékszem egyikotok rendőr... -
"Vetocsoveket elarasztani!! Ertettem! Csovek elarsztva! Kettes-negyes tuuz!" :DD -
csak a depresszió meg a klausztrofóbia:D Bár ha rohamot kapok benyomnak egy torpedócsőbe és feltöltik vízzel:D -
-
Tengeralattjáróra kell menni, ott nem oszt és nem szoroz a legnagyobb vihar sem.
-
ok :) -
Ha be van hajtva a bipod, akkor végülis van egy rövid kis előágy-szerűség, de tény, hogy nincs se első pisztolymarkolat (mint pl. az AUG-on), se egy normális előágy (mint pl. a FAMAS-on). Itt egy kép, hogy lőnek vele. (és egy apró javítás: Khaybar a rendes neve, a Khyber félreértés volt, elnézést)
[center] -
De a legdurvabb a viharos tengeren a kisero rombolo...uhh..nah tudom miert nem fekszik nekem a matrozelet :D... -

Nagyon jo! (...ejjj faj a sziivem....) -
Yetike #6217 Érdekes ez a puska. A támasztókézzel hogy fogja meg ? Hővédő kesztyűben ? -
[center][b][u]M2
-
Azt a porbafingo homokturokat...en mar regen atomot adtam volna mindenek...
Jokis orosz atomot :D -
A TOW és HK G3 / MP5 licencgyártás azt hiszem még a sah idején kezdődött, és minőségileg rendben vannak. Ami azt illeti, az Irániak eléggé jók gyártástechnológiában, noha azért nem kell csúcstechnikás dolgokra gondolni, de azért nem csinálhatják rossz minőségben. Fejlesztések terén ugyan látható némi külső 'segítő kéz', elég csak a ballisztikus rakéták fejlesztésénél az Észak-Koreai-Pakisztáni-Iráni tengelyre gondolni, vagy az új Safagh vadászgépre, amit a MiG-MAPO segítségével hoztak össze. De amúgy szinte önnellátóak, nemrég ugye saját szállítógép gyártásába kezdtek, kézifegyvereket, rakétákat (a válról indítható pct. rakétáktól a ballisztikus rakétákig), repülőket és helikoptereket gyártanak, sőt, olyan elsőre bonyolultabbnak tűnő dolgokat, mint pl. éjjellátó szemüvegek és távcsövek. A TOW rakétákat is továbbfejlesztették állítólag, bár erről nincs konkrét infom, csak utalást találtam ilyesmire.
Pár képes példa:
[center]
Az új Khyber (Kíber?:)) bull-pup gépkarabély gyártása, érdekesség: 5.56x45mm NATO lőszert tüzel...
A Khyber bemutatásának sajtótájékoztatója.
A fegyver első blikkre kicsit FAMAS ill. Type 98 (kína) utánérzés.
AH-1 és Bell 206 (?) helikopterek felújítása a HESA-ban (Iráni rep.gép gyár).
A felújítás részeként lapos (LCD? TFT?) kijelzők kerülnek a műszerfalra, és az AH-1-ek úgy fülketetőt kapnak.
Az egyik átalakított/felújított AH-1.
Dolgoznak egy komolyabb feljavító csomagon is, négylapátos főrotor, új FLIR, illetve beépített IR zavaró rendszeren. -
Yetike #6213 Ezek az Iránban összerakott HK és egyéb cuccok (TOW) licenszben készülnek ? Illetve milyen minőségűek ? -
Lent van.... és nagyon jó! -
Islamic Army videó 1.
Islamic Army videó 2.
Islamic Army videó 3. -
Emlékeztek az AH-56 'Cheyenne' helikopterre az 1960-as évek végéről? Az AH-56-nál a nagyobb sebesség eléréséhez egy propeller került hosszirányban a faroktartó végére, amely tolólégcsavarként lehetővé tette, hogy 408km/h-s végsebességet érjen el az AH-56, maximális hatótávolsága pedig 1400km legyen. Az AH-56 azonban túl bonyolult gépnek bizonyolt, tele gyermekbetegségekkel, és végülis dobták az egészet, utána pedig kiírták az AAH (Advanced Attack Helicopter) tendert, amelyen a YAH-64 győzött.
Nos, úgy tünik, hogy feltámadni látszik a tolólégcsavar elve, persze kicsit modernizálva. Még 2000-ben mintegy 26 millió $-os szerződés keretében nekiálltak a Tolóerő-Vektoros, Gyűrűházas Légcsavar (Vectored-Thrust Ducted Propeller - VTDP) technológiai próbaváltozatának, a YSH-60F-nek az átalakításába. A tervek szerint ezzel a megoldással a helikopterek számára jelenleg elérhető, mintegy 270km/h maximális végsebességet sikerülne 440km/h környékéig feltornázni (a prototipus számára mintegy 400km/h a cél). Mindemellett a légcsavar által keltett légáram irányításával képes ellensúlyozni a főrotor forgatónyomatékát, így kiváltva a farokrotort. További előny, hogy a tolólégcsavar sokkal effektívebb üzemanyag felhasználás esetén, így egy H-60-as (Black Hawk) szériájú helikopter esetén a hatótávolság legalább a duplájára nőne.
A haditengerészet számára eredetileg a megoldás nem is a sebesség miatt érdekes, hanem amiatt, hogy az MH-60S helikopterek nem képesek egyszerre két aknamentesítő készüléket húzniuk maguk után (erre a feladatra jelenleg a CH-53-asokat használják), reményeik szerint azonban az így nyert tolóerő-pluszal már erre is képesek lehetnek. A terv azonban kissé belassult, miután a haditengerészet szembesült a tényel, hogy sokkal drágább lesz a fejlesztés, mint elsőre becsülték. Jelenleg a haditengerészet beleegyezett, hogy részben civil pénzből folytatódjon a fejlesztés, még azon az áron is, hogy így az FAA felügyelni a repengedélyt.
Fantáziarajz a H-60 VTDP változatról
A YSH-60F prototipus kb. 70%-ban már készen van, 2005 végén vagy 2006 elején szálhat fel először a tervek szerint.
És az ős: az AH-56. -
Nem tudnád valahova felrakni, mert épp lassú volt a netem mikor szedtem le és mire leért volna letörölték, vagy lelállt a szerver. :(
Előre is THX! -
NEm pánikoltam én semmit:D csak kíváncsi voltam, hogy mi történt:) ennyi:) -
Nem kell itten a hangulatot kellteni, St már javította a bugot, és ezentúl a VIP-ek korlátozott ideig már szerkeszteni is tudják a hozzászólásaikat. Jól fog ez még jönni nekem. :))
(mondom én, hogy jól fog jönni, elsőre' hozzászálsaikat' írtam... :))) -
Háhhhááá!!! látom átállították megint a fórum motort:) Minden képes beírás el lett baxvca:D -
Szép videó!!!! Tetszett:) Pláne az aelején hogy a Top Gun zenéjére mentek a lassú vágások:) -
Skyflash #6204 Iráni F14 egy Hawk rakétával a szárnya alatt
Kreativitásban nem szenvednek hiányt, az biztos.... -
Az első kép király:) Tiszta Ramada a Nagy Durranás 2-ből:) -
Egy kis Irán:

Hiába szídják, mégis a 'fattyú' amerikai gépekre a legbüszkébbek :))

Optikai tuningon átesett T-55

Mi ez? TOW pct. rakéta. Hol gyártották? Iránban...

Irak-Iráni háború. Egy újabb jól kiképzett katona... (az út közepéről, állva...)

IIAF = Imperial Iranian Air Force (kb. Iráni Birodalomi Légierő)

Iráni gyártmányú MP5K -
Skyflash #6201 Élet a Kuznyecovon -
Cnut #6200 Ja, látom 55k. -
Cnut #6199 Mennyi volt? -
A múltkor a Vaterán láttam eladó Panzerfaustot!/hatástalanított/
Ultraaaaaaa
-
Skyflash #6197 Cifu írta:
"A külső tartályoknál meg csak bámultam ki a fejemből bambán: ez meg egyáltalán hogy jutott eszükbe?!?"
A (nagyon)távoli repterekre történő áttelepüléskor jól fog jönni. Más haszna nem nagyon van.
Yetike írta:
"Ehhez milyen codec kell ? Nekem 2-t nem játszik le."
Nekem a Media Player lejátsza mindet. Melyik 2 nem megy?
És egy újabb videó:
Spanyol Harrier landol a Garcia hadihajón.

.jpg)