95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
MuldR #11163 Haaat, valtozo. Milyen tuningal, milyen messzirol, melyik testreszt :)
Van hogy eszre sem venni a talalatot. Altalaban testreszeken nem problema. kb 3 masodpercig erzi az ember. A huzosabb, az a szaj, ful, orr, arc, nyak. Az kellemetlen tud lenni. Egy sallal meg lehet oldani. Igy mar nem a csupasz vekony bort kapja el, es nem faj annyira. Amugy az AS fegyverek sokkal gyengebbek mint a PB Markerek. Szoval ossz vedoeszkoznek egy vedoszemuveg eleg. Azert poloba es rovidgagtyaba senki se nyomja ! :) Katonai gyakorlo eleg vedelmet nyujt,hogy ne maradjon lathato nyom. Ha csupasz bort kap el, akkor lesz ott egy "pattanas" szeru nyom. Ez nehany nap alatt eltunik.
(Bar hallottam mar olyanokrol, akik balatonnal 1 szal furdogatyaba es 1 vedoszemuvegbe nyomtak. Nekik csak gratulalni tudok) :) -
Duck Dodgers #11162 Köszi ! Gondolom azért kellemetlen lehet ha eltalálnak vele valakit . -
MuldR #11161 Az airsoft fegyverek 6 vagy 8 mm -es muanyag golyot lonek ki, kb 1 Joule energiaval. (tuningal, max 2,5 Joulig fel tudnak menni) Lotavjuk 35-50 meter. Lovedek kezdosebessege: 250-300 Feet per Second. (Tuningal max 600 FPS)
Az airsoft ugy van megtervezve, hogy nem kepes atszakitani az emberi bort. -
Duck Dodgers #11160 Teljesen jogos ! De sose gondoltam volna , hogy airsoft-hoz gyártanak külön motyót .
Egyébként mi a külömbség az airsoft és a mezei légpuskák között ? -
Duck Dodgers #11159 Én vadászpuskával nem lőttem még soha , de ha az SzVD-t elfogadjuk golyós+távcsőnek (ok , messze van a vadászpuskák minőségétől , de talán esetünkben ez most nem is lényeges) nekem akkor is jobb térdelve mint állva , gondolom ez már inkább az izlések és pofonok világa .
Remélem azért abban egyetértünk , hogy fekve , feltámasztva a legstabilabb (golyós+távcső ill. SzVD) ?
-
Sorozatlövő fegyverrel még nem lőttem sem állva, sem térdelve, de vadászpuskánál határozottan kényelmesebb állva, és semmivel sem volt stabilabb térdelve (golyós vadászpuskából következik, hogy távcsővel használva). De ezért hangsúlyozom, hogy ez csak az én személyes nézetem/észrevételem. :) -
MuldR #11157 Nem vagyok hajlando 300$os alkatreszt venni a szamitogepembe se :)
Nalam a lelektani limit brutto 30 000:) amugy ja, tenyleg annyi mint egy kozepkategorias VGA kartya. De minek vegyem meg, ha AS-ben a 60$ -os ugyanugy teljesit?:) -
Duck Dodgers #11156 Azért az a 300 dolcsi másképp nézve csak egy középkategóriás VGA , nem ?
-
Duck Dodgers #11155 SZVSZ a térdelő testhelyzet stabilabb mint az álló , lejjebb van a súlypont , a könyököt fel tudod támasztani a térden . -
Van olyan térdelő testtartás, amiben a fegyver tartása teljesen stabil.
Stabilabb, mint álló helyzetből? Tüzelés közben is? -
MuldR #11153 Airsofthoz paintballhoz kulon gyartanak. A rendes Aimpointok 200-300$ ba kerulnek. Az AS/PB replikak 30-100$. nemtudom egy Aimpoint mivel tudhat tobbet. Szerintem a belseje stabilabb, mert egy igazi fegyvernek van egy durva visszarugasa. Szoval folyamatossan razkodik, mig egy AS verziot lehet silanyabb anyagbol csinalni, hiszen ott nincs visszarugas. (leszamitva a Gas Blow Back rendszerueket, de ott meg a nemmozgo alkatreszhez rogzitik a sint, igy ott is minimalis a razkodasa.) -
MuldR #11152 Hat 300$-os Aimpointra nekem se telik. Ez egy Top Point 60$-os keleti reddot. Semmi gond nem volt vele. Siman bejott. Persze a dobozra nem azt kell rairatni, hogy Reddot for killing :) 3 zacsko BB mellett sima elhiszik, hogy ez Toy Parts :)
Vegulis az. :) -
Hát szerintem egy "rendesetre" nem az lenne írva ,hogy Made In Japan -
Duck Dodgers #11150 Különösen ez a fajta tűnik sérülékenynek :
Igaz ez egy airsoft-os oldalról származik de nem hiszem , hogy az airsoft-hoz külön gyártanának iylesmit , tehát feltételezem , hogy "rendes" fegyvere is ilyen van . -
Duck Dodgers #11149 Nekem inkább keleti optikákhoz volt szerencsém eddig , azok elég jól bírták a gyűrődést , de a legtöbb reddot irányzék - legalábbis nekem - elég sérülékenynek tűnik így képről . -
Annyira sérülékeny mint egy optika általában. Minden optikához van + védelem ami lehet egy plexi lap, egy rács, használaton kívül egy ráhajtható gumi/műanyag borítás, de nem dobálásra tervezték.
#11139 Cifu:
Van olyan térdelő testtartás, amiben a fegyver tartása teljesen stabil. -
Duck Dodgers #11147 Az ok , hogy kis távolságra találták ki , éppen ezért érdekel , hogy közepes távra milyen lehet . Vámnál volt vele valamilyen probléma vagy simán meg lehet rendelni ? -
MuldR #11146 Hat a reddotot CQBra talaltak ki. Nem hiszem hogy 300 meterre lehet vele loni. Nem tudom, nekem Airsoft M16 oson van. Azzal kb 50 meterig lehet loni:) De addig teljessen jo :) -
Duck Dodgers #11145 Ja , még egy dolog , mennyire sérülékeny ? Kell rá figyelni , vagy nem jobban mint általában egy fegyverre ? -
Duck Dodgers #11144 Tudom mi a reddot csak használni nem használtam még ilyesmit . Mennyire pontos egyébként ? 300 m-ig van olyan pontos mint a sima nyilt irányzék ? -
MuldR #11143 Ahh elgepeltem :) Sokkal nagyobb latoteret. :) -
MuldR #11142 Hat a reddot egy nagyitas nelkuli "tavcso" Egy led vilagit az elso uveglapra egy piros pontot. 2 szemmel lehet nyugodtan nezni, igy nem csokkenti a latoteret. Csak magadele tartod, es mesz. Ahova vilagit a piros potty, oda losz. :)
Rendkivul egyszeru, de hihetetlenul sokat segito kis eszkoz:)
CIFU meg majd linkel neked nehany kepet rola, mert biztos tud:)
De ha jatszottal a Battlefield2 vel, ott a SpecOps egysegeknek reddot van a puskan. Amikor celzol vele, latszik hogy is nezne ki. Az egy mas dolog, hogy rosszul implementaltak, mivel itt ha celzol vele, akko rugyanugy belassul mintha tavcsovel menne. Sokkal gyorsabban lehetne vele haladni mint ahogy lemodelleztek. Ja es ottkal nagyobb latoteret enged. -
Duck Dodgers #11141 "Baromi kellemetlen tud lenni egy ko"
Próbáld ki az üvegszilánkot és visszasírod a követ !
Sose láttam még ilyen reddotos dolgot kézközelből , írnál róla pár szót ? -
MuldR #11140 Az a gugolva araszolas szerintem inkabb gornyedve araszolas. Ha megnezed ezeket a jatekokat kulso nezetbol, akkor mar ottis latszik, hogy ha mozog, akkor nem gugol. Bar CSben valoban "bekajarasban megy" de pl COD ban csak gornyed, meg asszem BF2 ben is.
Amugy szerintem van ertelme a megall/leterdel/lo, felall rohan tovabb dolognak. Ha megallsz egy pilanatra, sokkal jobb celpontot nyujtasz. Akar jatekban is kiprobalhatod, hogy sniperrel kovetsz valakit. amig szald, nehez rajtatartani a celkeresztet, raadasul a mozgas miatt sokkal nehezebb is elloni. Ha megall 1 masodpercre akkor viszont biztos a headshot :)
Es szemely szerint a kovetkezokeppen szeretem: gornyedve menes, terdek szigoruan egyutt, reddot folyamatossan elottem. Ha tuzharc van, vagy azonnal lovok, vagy ha latom, hogy nem vesznek eszre, akkor terdeles, es utana loves. (ezert volt megvaltas szamomra mikor megvettem egy terdvedot. Baromi kellemetlen tud lenni egy ko) :) -
A játékokban a realitás a legtöbb esetben még nyomokban sem fedezhető fel, inkább a játszhatóságnak nevezett dolgot eröltetik. Erre a kedvenc példám az, hogy a legtöbb játékban a mesterlövész fegyverekkel séta/futás közben is lehet lőni. Namost aki már fogott a kezében távcsöves fegyvert, az tudja, hogy még álló helyzetben is kell legalább egy-két másodperc (a cél kiválasztására, azonosítására és a célzásra), amíg egy lövés leadása megtörténhet, mozgás közben ez egy 3-4x vagy még nagyobb nagyítású távcsővel szinte lehetettlen, erre a feladatra a reflex és red dot irányzékok valóak.
A gugolás maga szerintem inkább célfelület csökkentésére szolgálhat a valóságban, és nem a pontosabb célzáshoz (nem kaptam ezzel kapcsolatos kiképzést, tehát a saját tapasztalatomra tudok csak hagyatkozni, ami lehet akár teljesen téves is :)))). A féltérdelő pozició már más tészta, de szerintem (ismétlem, szigorúan a saját véleményem!) e pozicióban sem fogod stabilabban a fegyvert, mint álló helyzetben (sőt! álló helyzetben sokkal kényelmesebb és jobban követheti a célpont mozgását).
Ami jelentősen növelheti a találati hatékonyságot az a fekvő pozició, amikor a fegyvert letámaszthatjuk (akár bipodra, akár csak egy homokzsákra). Persze a fegyver letámasztása álló helyzetben is sokat segíthet. -
Duck Dodgers #11138 "hogy lőnek a katonák."
Össze vissza , ahány hadsereg annyiféleképpen csinálják . A guggolva lövés pl izraeli specialitás . -
Duck Dodgers #11137 Pont most nyomtam egy kis single R6IW-t ott térdelnek , de emlékeim szeint a H&D-ben is térdeltek és nem gugoltak . -
Ott a baj, hogy játékokat és filmeket veszel alapnak. Látogass el a katonai weblapokra, és meglátod, hogy lőnek a katonák. -
Gugolva tényleg rosszabb lőni és célozni, de féltérdre ereszkedve már jobb, viszont lehasalva mégjobb. -
Remelem nem leszek valami nagyon OFF.. de fogalmam sincs hol ferne el ez a tema.
tudom hogy a jatekok nem elethuek...de ma elgondolkoztam valamin...
Ja es filmben is lattam hasonlot.
A lenyeg hogy jatekokban altalaban ha allsz akkor loves kozbena golyok jobban szetszorodnak.
Viszont ha legugolsz akkor mar nem annyira.
Nahmarmost, en meg sosem lottem. Nemhogy meg gugolva de cseppnyi parasztagyammal szerintem gugolva nem 'pisztos' hogy jobban lehet loni mint allva.
Kezdjuk ott, hogy gugolva az ember tartasa sokkal instabilabb mint allva.
Tehat burst modban jobban meg lehet tartani a fegyvert allva mint gugolva.
jo ok ertem hogy gugolva megkisebb a celpont.
PLusz gugolva araszolni valamerre es ugy celozni sokkal nehezebb lehet mint allva.
Szoval a lenyeg hogy elhiszem hogy az ember kisebb kisebb celpont gugolva de nem vagyok biztos abban hogy gugolva jobban lehet celozni...
egy tegnapi filmben a katonak meg azt csinaltak hogy futottak.. legugoltak lottek 3 at felugrottak futottak leugrottak lottek 3 at es igy tovabb....
szerintem ennyi szarakodas alatt allva 3 szor annyu lovest le tudtak volna adni.. a sok le fel ugralastol csak elfaradnak es szarabbul lonek...
-
dara #11133 Múltkor ki is hivatkozott ol vehemensen a Magyar Nemzetőrségre? Ugye, hogy nem komoly! Legalábbis remélem. -
MuldR #11132 A kanadai zaszlofelvonas nem minosul hivatalosan invazionak?:) -
Han-sziget:
Dán zázszlófelvonás 2002-ben, és kanadai 2005-ben:
-
Hogy a földdarab miatt kirobban-e az első dán-kanadai háború, azt nem tudni, de a dánok nagyon mérgesen néznek a kamerába.
Hát ez nagyon lol, hihetetlen mennyire kicsinyesek tudnak még mindíg lenni. Egy kis picsányi sziget fölött vitatkozni, egyszerűen nevetséges.... -
Szerintem kamu a dolog.... -
Nehogy már. Lazán elsétáltak. gondolom a lövésztiszté lett volna a felelősség, és egyszerűen megakarta úszni az egészet, és elsunnyogott. Egyébként a csávó simán meg is halhatott, de belsővérzése + bordatörések tuti vannak. -
Szerintem föl se fogták, hogy mi történt. -
MuldR #11126 http://index.hu/politika/kulfold/hanszg0729/
Dania vs Kanada :) -
Már láttuk, be volt linkelve nem iy olyan rég... -
Egy kis baleset
Érdemes megfogyelni, hogy milyen segítőkésezk a szerencsétlen katona társai...