-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
A játékokban a realitás a legtöbb esetben még nyomokban sem fedezhető fel, inkább a játszhatóságnak nevezett dolgot eröltetik. Erre a kedvenc példám az, hogy a legtöbb játékban a mesterlövész fegyverekkel séta/futás közben is lehet lőni. Namost aki már fogott a kezében távcsöves fegyvert, az tudja, hogy még álló helyzetben is kell legalább egy-két másodperc (a cél kiválasztására, azonosítására és a célzásra), amíg egy lövés leadása megtörténhet, mozgás közben ez egy 3-4x vagy még nagyobb nagyítású távcsővel szinte lehetettlen, erre a feladatra a reflex és red dot irányzékok valóak.
A gugolás maga szerintem inkább célfelület csökkentésére szolgálhat a valóságban, és nem a pontosabb célzáshoz (nem kaptam ezzel kapcsolatos kiképzést, tehát a saját tapasztalatomra tudok csak hagyatkozni, ami lehet akár teljesen téves is :)))). A féltérdelő pozició már más tészta, de szerintem (ismétlem, szigorúan a saját véleményem!) e pozicióban sem fogod stabilabban a fegyvert, mint álló helyzetben (sőt! álló helyzetben sokkal kényelmesebb és jobban követheti a célpont mozgását).
Ami jelentősen növelheti a találati hatékonyságot az a fekvő pozició, amikor a fegyvert letámaszthatjuk (akár bipodra, akár csak egy homokzsákra). Persze a fegyver letámasztása álló helyzetben is sokat segíthet.