95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Ezt demegneztem volna eloben!! Sajna erre semmi eselyem ma mar..kivontak ok is a Mirage-aikat... 
Mirage III RS Live Fire Demo -
kiskorúbézoltán #11964 Ha az irányzékról lenne egy közelebbi az alapján talán rájönnék , majd szétnézek guglival . -
Sajnos olyan képet vagy részletesebb leírást nem találtam, ahol ezt kifejtik, csak ennyit:
An important characteristic of the AGS-17 is its ability to provide indirect fire from protected positions against enemy troops in trenches, on reverse slopes of hills, or behind wooded areas. The gunner can engage targets by high-angle indirect fire at ranges from 1000 - 1730 meters. -
De montad jól, én b@sztam el (szokás szerint). Csigatár és nem dobtárról van szó. :) -
kiskorúbézoltán #11961 Azért jó egy fegyverláb (bipod) az RPG-7-esen és klónjain mert töltött állapotban meglehetősen orrnehéz a fegyver és az elsütő szerkezete is elég durva ami célzáshibákat okoz . Feltámasztott RPG kb 50-100 m-rel távolabbi célokra hoz olyan lőeredményt mint egy feltámasztás nélküli . -
kiskorúbézoltán #11960 Van az irányzékáról közelebbi képed ? El nem bírom képzelni , hogyan lőnek ezzel közvetett irányzással ("indirekt tüzelési módban") ...
-
kiskorúbézoltán #11959 Szvsz kizárt hogy az dobtár legyen , ahhoz túl hosszú viszont az átmérője kicsi , inkább csigatárnak néz ki . Van róla metszetrajz ? -
Franciak durvan kenik a szinkronrepulest!
Voltige Victor 2002 -

Nem tudok betellni a Mirage 2000-el...szeressem nagyopn ;)))
Mirage 2000 a Djibouti -
Jah odabasz rendesen! Felszallasbol az a manover 
Meg a vegen a hajtomu "riszalasa"

-
Ha fekve akarod használni. :) -
Az iráni alkalmazásról szóló feljegyzések megbízhatattlanok (elég a két fél által nyílvántartott lelőtt ill. elvesztett gépek közötti különbségbe belegondolni), tőlem elfogadhatjuk (viszon akkor milyen eredményességel?), de akkor meg ne haljak még egy olyat, hogy az R-27, R-73 vagy a Mistral még nem bizonyított harctéren.
-
A háttérképek.hu oldalról felesleges is próbálkoznod, mert nem működik a hotlink. -
Thanatos #11952 vagy eladják :) -
5. képen az RPG-7?? Annak minek bipod? :) -
LizardX #11950 Hümm hümm, én mintha olvastam volna mindenféléket az iráni alkalmazásról, az iráni-iraki háború idejéből. ??? Vagy csak az amerikaiakról volt szó?
-
A patricksaviationön a mig 29 OVT videót megnézted már??? elég impresszív amit csinál:) -
Az AIM-54 sose bizonyított harcban (utálom ezt a szófordulatot, de tény, hogy egyszer sem vették igénybe...), eredetileg a nagy távolságra lévő, nagy magasságban haladó légi célok elleni harcra szánták, de e feladatkör szinte feleslegesé vált. A Phoenix hamarosan úgy is elavulttá válna az AIM-120D mellett, egyszóval a kiselejtezése már eléggé időszerű volt.... -
Akkor jó mert mi sem:D egyébként remélem nem háttérkép nagységú képeket akrtál betenni!!! -
Maverick 18 #11945 Az én képeimet látja valaki? Mert én nem -
Maverick 18 #11944 Nem mondod:) -
ez nem pityu, hanem gránátvető:) -
ellövöldözik légi célnak vagy kísérleti célnak. hidd el fantáziadúsak az amcsik kellően:) Egyébként a kivonást már megtörtént ha jól tudom. Anyahajó fedélzeti vadászgépe már csakis az f/A - 18 -ak vannak a NAvynál... HA jól tudom:) -
Ha meg az AGS-17-re gondolsz, az egy 30mm-es automata gránátvető, az valóban hevederből lő, melyet a fegyver melletti lőszertárolóba helyeznek el, egy heveder 29 gránátot jelent. A csőtorkolati sebesség 170m/s, effektív lőtávolsága direkt célzással kb. 400 méter (a csőtorkolattól mintegy 50m-re élesítődnek a gránátok), indirekt tüzelési módban (ballisztikus röppályán) lőtávolsága 1000-1750m. Alaphelyzetben egy 2.7x nagyítású optikai irányzékkal van ellátva. Maga a fegyver 12kg, háromlábú állvánnyal és irányzékkal együtt a töltött fegyver 31kg-ot nyom. Tűzgyorsasága 400 lövés/perc, és repesz-romboló VOG-17M vagy az újabb, nagyobb hatású VOG-30 gránátot tüzeli.
[center]
-
Maverick 18 #11939 Egy ilyen pityuval.............. nem is mondok semmit! A szürke hétkönapkon jól jönne! 
-
Hevederes géppuska? Ha az utolsó képen lévő fegyverre gondolsz, az nem géppuska, hanem két Type 87 35mm-es automata gránátvető. Bipod verziójuk 12kg-ot nyom, háromlábú állványal már 20kg-ot. 6-os, 9-es és 12-es dobtárjuk van, melyekbe HEAT (~80mm-es páncélátütési képesség) és HE gránátok tölthetőek. A lövedék sebessége csőtorkolatnál 200m/s, effektív lőtávolsága kb. 300-400 méter körül lehet, max. lőtávolsága 1760m, tűzgyorsasága 500lövés/perc.
[center]
-
Maverick 18 #11937 Sziasztok! Egy valamit szeretnék tudni! Ahogy így olvasgattam az írásokat láttam hogy eléggé jártas mindenki a repűlők terén! Én a haditechnika minden részét szeretem úgy hogy jöhet bármi! Biztos tudjátok van az amcsiknak egy F-14 Tomcat nevű gépük! Azt hallottam meg hallom most is hogy le akarják selejtezni! Holott ez a típus képes a világon csak a legnagyobb legdrágább és legnagyobb hatótávolságú Phoenix levegő-levegő rakéta hordozására és indítására! Ha nem lesz gép mit csinálnak a 2 millió dolláros rakétájukkal? A hajukra kenik?????????? -
"He made his calculation based on an incorrect mean-sea-level altitude of the airfield. The pilot incorrectly climbed to 1,670 feet above ground level instead of 2,500 feet before initiating the pull down to the Split S maneuver."
Igen csakhogy ezt ugytudom ott se a pilota allitja be, hanem a muszaki szemelyzet...bar a pilotanak le kell ellenoriznie(az hogy ki szamolta ki, vagy ki "mondta" a beallitando erteket passz...nem tudom hogy ez odakint hogy megy)....de lehet a viharmadaraknal olyan profik hogy soha nem fordult meg elo ilyen hiba, es 100%-osan megbiznak a muszakiakban..megha az az eloirassal szemben is all...
Persze egy ilyen rossz beallitas csak igy okoz egybol repesemenyt, hisz ez mint tudjuk "Split S" manovert hajtott vegre (akik nem tudnak, felszallas utan, meredek emelkedes majd forditasbol "leboritas"-bukfenc). Valoszinu hogy szimpla kikepzorepulesnel a feszallas es utvonalazas kozben egybol kiderult volna hogy a muszer rossz erteket mutat, es nem egyezik az iranyitok adataival stb.. -
Pilótahiba volt, legalábbis a hivatalos jelentés szerint. ;) -
Cifu ami az asztalon van hevederes géppuska, nekem nagyon tetszik. Valami kis infót nekem izibe:) -
Hat vegulis a "nagy segges" se pilotahiba volt
(a rosszul beallitott avionika...ergo emberi mulasztas) -
öööö de
-
Nem vagy te egy kicsit előítéletes? 
Egyébként szép kis programjuk van a Thunderbirds-öknek, 2005-ben (eredetileg) 200 nap repültek (volna) légishowkon, NFL döntőknél, és egyébb ünnepségeken. Mondjuk elnézve milyen közel repkednek egymáshoz, az is szép teljesítmény, hogy 6 évente csak egyszer ütköznek össze (a tavalyelötti balesetnél szólórepülésnél csapódott a földbe a pilóta). -
Nem kis ironiaval mondom! De ide akarnak not pilotanak?!! 
Akkor pedig jo lesz ha hozzaszoknak! Ahogy a nok vezetik/torik az autokat...
"Koccanás a levegőben
A hétvégén Chicagoban rendezett légi és vízi shown összekoccant a levegőben az Amerikai Egyesült Államok Légiereje Thunderbirds bemutató kötelékének két F-16 Falconja.
A hétvégén az Egyesült Államokban, Chicagoban rendeztek légi és vízi showt, melyre több mint egymillió néző volt kíváncsi. A szombati program során a Thunderbirds bemutatója elején, a gyémánt alakzat repülése közben a négyesszámú F-16-os jobb szárnyvégi rakétaindítója összekoccant a kettesszámú Falcon baloldali stabilizátorával, aminek következtében a négyes gép rakétaindítója leszakadt és a közeli tóba zuhant. Az esetet követően a csapat azonnal megszakította a bemutatóját és a tömeg nagy csalódására a vasárnapi programjukat is lemondták.
Az esemény kivizsgálását megkezdték a szakemberek, melynek befejezéséig törölték a csapat összes bemutatóját. „Meg akarunk győződni arról, hogy minden tökéletesen rendben van, mielőtt visszatérnénk a levegőbe,” mondta Angela Johnson százados a csapat PR tisztje. Utoljára 1999-ben fordult elő, hogy a csapat két gépe összeütközött a levegőben." -
[center]
-
Pár kép a jelenlegi Orosz-Kínai hadgyakorlatról:
[center]
-
Köszi, hogy tisztáztad végre a dolgot! 
Ezzel asszem végleg pont került a téma végére... -
Én szívem szerint a "zöldség" jelzővel illetném az egész történetett, de igyekeztem diplomatikusan fogalmazni. :) -
"A Ferenc Ferdinándos történet végképpen furcsa, hiszen hogy egy páncélos traktorról nincs korrekt feljegyzés, hát istenem. Nade egy olyan eseményről, miszerint levetette Ferenc Ferdinándot a lova, mikor elment mellette a Lipták-jármű se maradjon semmiféle feljegyzés, már több mint érdekes. Ezt a részt én személy szerint kitalációnak tartom"
Én pedig csak URBAN legendnek hívom:) -
Köszi a képekért, isten vagy! :)
Nézzük mink van: a Lipták-féle harckocsiról nagyon kevés, meg egy kis életrajz. Ezen kívűl a képanyag erősen kérdéses, eredeti képek csak a Holt traktorról vannak, a Lipták-féle harckocsiról készült képek és rajzok a szerzők által készültek. Ezek alapján a következő a véleményem:
-A Lipták-féle harckocsi terve elkészülhetett, akár mindkét változat is (a második változat mondjuk erősen megmosolyogtató, 1915-ben már nyilvánvaló volt, hogy a lovas roham már végleg a múlté, minek akkor ez ellen egy tervet készíteni?). A cikk is igen ellentmondásos ezzel kapcsolatban, meg akartak jelentettni egy históriát erről az 1940-es években, de aztén mégse tették - és ez lenne a bizonyíték.... Hát.... Ezt én nem tudom sem alátámasztani, sem cáfolni, ám kétségesnek tartom. A történet ezen része végülis elképzelhető, de én szkeptikus vagyok már ezzel kapcsolatban is.
-Hogy a harckocsi prototípusa elkészült volna, az már kétségesebb. Furcsa, hogy semmiféle megbízható adat nem maradt meg róla, holott azért a legkülönfélébb titkokról is maradtak feljegyzések (Osztrák-magyar légierő, repülőgépipar, a haditengerészet tervei a jövőre vonatkozólag, stb.). A saját véleményem az, hogy nagyon valószinütlen, hogy egy katonai próbának alávetett járműről ennyire ne maradhasson fent semmiféle információ.
-A Ferenc Ferdinándos történet végképpen furcsa, hiszen hogy egy páncélos traktorról nincs korrekt feljegyzés, hát istenem. Nade egy olyan eseményről, miszerint levetette Ferenc Ferdinándot a lova, mikor elment mellette a Lipták-jármű se maradjon semmiféle feljegyzés, már több mint érdekes. Ezt a részt én személy szerint kitalációnak tartom.