-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Köszi a képekért, isten vagy! :)
Nézzük mink van: a Lipták-féle harckocsiról nagyon kevés, meg egy kis életrajz. Ezen kívűl a képanyag erősen kérdéses, eredeti képek csak a Holt traktorról vannak, a Lipták-féle harckocsiról készült képek és rajzok a szerzők által készültek. Ezek alapján a következő a véleményem:
-A Lipták-féle harckocsi terve elkészülhetett, akár mindkét változat is (a második változat mondjuk erősen megmosolyogtató, 1915-ben már nyilvánvaló volt, hogy a lovas roham már végleg a múlté, minek akkor ez ellen egy tervet készíteni?). A cikk is igen ellentmondásos ezzel kapcsolatban, meg akartak jelentettni egy históriát erről az 1940-es években, de aztén mégse tették - és ez lenne a bizonyíték.... Hát.... Ezt én nem tudom sem alátámasztani, sem cáfolni, ám kétségesnek tartom. A történet ezen része végülis elképzelhető, de én szkeptikus vagyok már ezzel kapcsolatban is.
-Hogy a harckocsi prototípusa elkészült volna, az már kétségesebb. Furcsa, hogy semmiféle megbízható adat nem maradt meg róla, holott azért a legkülönfélébb titkokról is maradtak feljegyzések (Osztrák-magyar légierő, repülőgépipar, a haditengerészet tervei a jövőre vonatkozólag, stb.). A saját véleményem az, hogy nagyon valószinütlen, hogy egy katonai próbának alávetett járműről ennyire ne maradhasson fent semmiféle információ.
-A Ferenc Ferdinándos történet végképpen furcsa, hiszen hogy egy páncélos traktorról nincs korrekt feljegyzés, hát istenem. Nade egy olyan eseményről, miszerint levetette Ferenc Ferdinándot a lova, mikor elment mellette a Lipták-jármű se maradjon semmiféle feljegyzés, már több mint érdekes. Ezt a részt én személy szerint kitalációnak tartom.