95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Cifu a vízalatti AK-t láttad? Beszarás, hogy ezek a ruszkik mit kinem találnak.
(aftomat APC, 139. számú) -
Te beszélsz oroszul? -
Majd otthon, nyugodt körülmények között, most még munka van. :) -
A T-80-asat megnéztem. Érdekes felvételek vannak benne (pl. a T-64-el konkuráló rakétafegyverzetű tankról). -
Cifu! ezt a videot kotelezo megnezned! Ha jol evszem k iszegenyes orosz tudasommal akkor epp azt mutatjak ahogy alairtak egy arab orasz keviselojevel (valami husszein kiraly vagy mi, ha jol ertettem)m a Su-30MKi-re szallitasi szerzodest!!!!!!! -
Nemjól írtam a 135-ös számú a T-90-es, a 143 számú pedig a T-80-as video. -
Lattam mar par Su-30 videot..de ami ebben van..az padlo!!
-
Pedig a Cserníj Opel-ről is van benne szó (képek alapján), belső felvételek a működő műszerekről. Nameghát lőnek benne mint az "orosz".
Most töltöm a T-90-est is. A Mig-23-t nem birom még mindig leszedni (szétb@sz az ideg), 23-ról nincs semmi videom. -
Mig-29OVT nagy allasszogbol hatrabukfenc majd egybol nagy allasszogbe. eleg meggyozo !!!! 

-
hat nekem meg mindig nem jon be az oldal... -
Yak-130 az elejen..egeszen meggyozo orsozo szogsebessegrol tesz tanubizonysagot! -
Letöltöttem egy T-80-as videót (135 számút) az előbb említett oldalról. Ez valami orosz tv-ben menő haditech műsor bedigitalizálása lehet. A video 28 perces, beszél benne a tank tervezője meg egy műsor vezető, sajnos egy szót sem értek belőle. A video viszont eléggé látványos. Akit érdekel itt megtalálja.
Ha valaki beszél oroszul az megírhatná miről szól,mert qrvára érdekel. -
Woooooowwwww mar az elejen azok a anoverek! Dupla hatrabukfent tengelykorul...meg hasonlok....apaaaaaaam

-
kerestem alami normális adást és épp átszaladtam rajta:) kíváncsi voltam a főcímre.. bár ne tettem volna:D -
Megbocsáss, de mit vártál? :)
Mazohista hajlamaid vannak? :))) -
Dehogynem. Bevetették emlékeim szerint jugoszlávia, afganisztán és irak felett is, preciziós légibombákkal (JDAM) felfegyverezve. -
NA tipikus fókusz:
"Csak ebben a Hónapban 5 repülőszerencsétlenség történt a világban"... El is kapcsoltam gyorsan.... -
vetették be akart lenni -
köszi!!
a b2t nem vetették még se sehol igaz? -
A Radarnak már a nevében benne van, hogy rádióhullámokkal működik - tehát a válasz az, hogy nincs. Viszont van más módja is egy célpont felderítésének és követésének. Ilyen például az infravörös érzékelő, amely például a MiG-29-esek orrán, a pilótafülke szélvédője elött látható. És létezik optikai célazonosító, például az F-4-esek és F-14-esek esetén valóban létezett ilyen, ám ennek inkább az a feladata, hogy azonosítsa a radarral észlelt célpontot, tehát megállapítsa, hogy baráti vagy ellenséges gépről van szó. -
van olyan hogy tv optikás radar? -
26-perces Maks 05 video:
http://forum.vif2.ru:2003/nvk/forum/files/Frakir/Kp.MAKC-2005.avi -
annyira hogy egy F117-es képes magától szétesni, volt rá példa, hogy egy légibemutatón leszakadt a szárnyvége, aztán az egész szárny, majd darabokra hullott az egész
Azért annyira ne temessük - emberi mulasztás (karbantartási hiba) miatt szakadt szét az a bizonyos F-117A a levegőben.
B2-ben sincs semmi, főleg, hogy a formáját letagadhatatlanul a II. vh végén prototípusként létező GO 229-től lopták (persze ez nem lopakodó volt)
Egyfelől a "lopás" eléggé erős szó (ezzel az erővel az F-15 akkor a MiG-25 "lopása"? Ez nonszensz.). Másfelől a Northrop cég a 30-as évek óta foglalkozott repülő szárnyakkal, de nyilvánvalóan felhasználták a lefoglalt német tervekből kiolvasható tapasztalatokat.
A többi része igaz. A lopakodó gépek nem láthatattlanok a radarok számára, csak csökkenten érzékelhetőek. Tehát ha egy Földi, légvédelmi radar egy átlag vadászgépet 150km-ről észlel, akkor egy F-117A-t mondjuk csak 30km-ről. De már ez is jelentős előny, ami megfelelő taktikai előnyhöz jutattja a gépet.
Az infravörös részhez (hajtóművek) annyit tudnék hozzátenni, hogy a B-2 esetén még valami trükköt bevetettek, talán valamiféle elektromos-ion meghajtás is rendelkezésre állhat (de ez csak egy feltételezés). -
szóval akkor full igaz minden amit a gyerek leírt vagy mi? -
Tortent..de nem csak ugy szethullott...hanem letort a szarnya...ez meg semmit sem jelent...plane egy ilyen irtozatosan kisszeriaban gyartott tipusnal!!! -
Tudtommal a hazaikat a Rába gyártja, vagyis bizonyos alkatrészeket a Rába gyárt és szerel össze.
(Lehet, hogy az aksit is itthon rakják bele, hogy költséghatékony legyen) -
és tényleg történt ilyen f117 el?? -
de hülyeség amit a gyerek írt? -
milenne ? :DDD
"eszosztas"
-
Li-ION akkumulátorokkal készül a tervek szerint.
Apropó, akkumulátorok. Nemrég az egyik Afganisztánban állomásozó 'Wolf' terepjárónk akkumulátorja felrobbant. Savas aksi volt. Az érdekes csak az, hogy elvileg már évek óta zselés aksival készíti a Daimler-Chrysler az autóit (a katonaiakat is). -
erről mi a vélemény?most olvastam egy fórumban!
"Ezekben a gépeken nincs semmi különleges, annyira hogy egy F117-es képes magától szétesni, volt rá példa, hogy egy légibemutatón leszakadt a szárnyvége, aztán az egész szárny, majd darabokra hullott az egész :) pilóta katapultált. B2-ben sincs semmi, főleg, hogy a formáját letagadhatatlanul a II. vh végén prototípusként létező GO 229-től lopták (persze ez nem lopakodó volt). Amúgy igazából sima repülők, olyan formatervezéssel (lekerekített formák, vagy föld felé nagy sima felület, ezért nem érdemes velük fejjel lefelé repülni :) ), hogy minél jobban megtörje meg a rá érkező radar hullámokat, de ne szórja szét, és így ne jusson vissza a kiindulási ponthoz, tehát a radarhoz, így az nem érzékeli. És persze elrejtik a hajtómű forró levegőjét terelőlappokkal, hogy a földről ne legyen érzékelhető, így kivédik a földi indítású infravörös irányítású rakétákat. De a szinte minden modern harcigépen, alkalmazzák már az ilyen formatervezést, hogy legalább kevésbé érzékelhetőek legyenek. De a lopakodók egyetlen különlegessége, és az egyetlen titka a radarhullámelnyelő festék. Egyébként ezeket a lopakodókat B2, F117 80-as években állították hadrendbe, és a 70-es években fejlesztették ki őket. Persze ma is folytatják a lopakodó gépek fejlesztését, ilyen például az F-22-es. És ezeket a gépeket is érzékeli a radar, csak sokkal kevésbé, mint egy normál repülőt, pl lopakodót ha nincs közel a radarhoz akkor egy madár nagyságú tárgynak érzékeli, de ha közel megy simán észrevehetőek ezek is" -
Nagyon frankó lesz. Kérdés az, hogy milyen akkumulátorok lesznek benne. A hagyományos nagyon kis hatásfokú és sérülés esetén veszélyes a legénységre (Lásd 2. vh-s tengeralattjárók). Egyébként az elgondolás nagyon hasonlít a németek által tervezett gumikerekes páncélosra (erről már egy képet régebben tettél be afórumba). -
"Haladunk az Aliens-féle APC felé... :)))"
hat a koncepcio nem eletkeptelen! ;) -
Pedig töménytelen mennyiségű b@szott hosszú video van rajta. 100 megás 2005-ös parádékró stb. Van a balsarokba egy angol zászló, de hiába nyomkodom mindig a ciril betűs oldalt adja be. Én most egy harckocsisat töltök. -
Ime az AHED (Advanced Hybrid Electric Drive) páncélos prototípusa. A britek számára készülő 8x8-as jármű egy diesel-elektromos hajtáslánc segedelmével halad, ha kell, szinte zaj nélkül. A jármű olyan alacsony, hogy "normális" helyzetben sincs két méter magas (torony esetén is csak 2.2 méter), de képes 1.7 méterre "lehasalni" például aszfaltúton. A jármű orrába kerül a diesel-motor és az akkumulátorok egy része, mögötte foglal helyet a személyzet, utána pedig a "szabadtér", amely feladatfüggően 12 gyalogos katona székét, egy 30mm-es gépágyúval és pct. rakétákkal felszerelt tornyot vagy akár egy 120mm-es harckocsiágyút befogadó tornyot is jelenthet.
Haladunk az Aliens-féle APC felé... :)))
[center] -
Nem jon be az oldal...hmm -
nezem... -
Király ez az oldal, csak az angol verzió még nem műkszik. Seeawed a lapalján van egy 22.7 MB-os Mig-23 video (én sajna nem tudtam letölteni).
Ha már ismeritek, akkor bocs. -
Az MTI licenc esetén ez hogy van szabályozva? -
Cat #12006 http://www.privatbankar.hu/html/cikk/frisshir.php?hir=27327
nédda, egy az egybe kirakta, át se irta