95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
kiskorúbézoltán #12326 Mi úgy 20-30-cal álltunk bele , elég volt az is .
-
Pfff...az szep baleset...
Nekem is volt "ilyen" esetem bar en mashogy "serultem"...egy Zil 131-el...
97 nyaran a Natoexpresszre keszulodve, hordtuk a szazadepulet moge a foldet egy godor betemetesehez, hogy megiscsak nezzen mar ki valahogy az epuletunk kornyeke..
Szal mar sotedett..es hajtottunk..senkinek nem volt kedve ejjel teherautok lampainal, vilagitva, foldet lapatolni
(vegul az utolso ket fuvart megis igy kellet letudni)...
Szal tepunk a kufuto mogott a folduton ki a repter moge vagy 80-al a Zillel..mondom is sofor komanak (vontatos volt..jol ismerutk egymast)...hogy figy tudod..jon az a kis katyu a kifurto vegenel...
Erre o! Ahh megnezzuk 80-al mit lep az oreg jarmu ra
Hat lepett! Egyben maradt..kivulrol...mi meg belul a fulkepben muszerfalastul a plafonhoz vagodtuk harmadmagammal...hat kellemes volt a terdemnek es a labszaramnak a lemez muszerfallal talakozni ropteben
-"Gyorsan" (fokozottan idezojelben :P) kikaszalodtunk..futomu egyben..motor jar..mentuk tovabb...de azutan mar a katyunal kb 5-el mentunk at mindig ... -
kiskorúbézoltán #12324 Nem igazán , megfogtunk egy árkot . :))) -
Gondolom a tobbiek meg a rohogestol levegot alig kaptak?!
-
Jah latom mar te is linkelted..jo ez a google :DDDDDDD -
Akkor ert valamit az a nyavadt melleny...
-
kiskorúbézoltán #12319 Csak a combomat horzsoltam le , a mellény jól jött akkor . -
RPG-rol keresgeles kozben talaltam:
-
Az kellemes erzes lehett
-
kiskorúbézoltán #12316 Szvsz egy ilyen van a csőben :
-
kiskorúbézoltán #12315 Hassal és combbal , a motorháztetőről másztam vissza .
-
kiskorúbézoltán #12314 A Bazalt választékából :
-
Tudnal errol kepet mutatni?!
update:
job also?
-
Fejjel? :DD -
kiskorúbézoltán #12311 Gyártanak hozzá mindenféle fejet . -
kiskorúbézoltán #12310 Én is megtanultam ...
-
Ez "home made" vagy rpg "sajatossag"? -
-
kiskorúbézoltán #12307 Repeszgránát . -
Arvind #12306 Ha viszont nincs pénz akkor miért nem maradtunk a Migeknél, azok is vannak olyan jók imnd a Grippenek nem?!
Esetleg lehet volna őket korszerűsíteni.
-
kiskorúbézoltán #12305 Utólsó előtti kép : a szélvédő leszerelve az UAZ-ról , de az ablakfúvó terelőlemezei maradtak , egy szerencsétlenebb bukkanónál az anyósülésen ülő csúnya leckét fog megtanulni ...
-
... (eskuszom neha elragadtatom magam az ilyen temakban..inkabb nem irom le a velemnyem..mert az csunya lenne...) -
Es mi van a csobe beledugva?
-
kiskorúbézoltán #12302 Afrikában előfordult már , hogy kimondottan gyerekekből szerveztek csapatokat ...
-
kiskorúbézoltán #12301 Vajh az az RPG az első képen barnára van festve vagy totál rozsdás ?
-
Elso kep rohejes...mindig a csipobol vakatban ordibalva tuzelo nyugat afrikai kepek jutnak az eszembe....
(Kivancsi vagyok menyi az atlageletkor ezek a rembok kozott!!!???) -
[center]
-
Persze igaz! Hiaba vennenek akar ***F/A-22-t*** is..ha meg egy szal gepagyuloszer sincs hozza....(de az ***F/A-22*** helyere barmi behelyettesitheto...)
Tudod nagyon jol, hogy nekem sincs semmi bajom a Gripennel...jo lesz az nekunk....
(Legalabb a 120C5 mar valamilyen szinten "biztos"...es ez biztato...ha masnem a keszi szempontjabol...)
Az meg hogy a mi hibrid EBS HU-nk hogy szerepel...majd az ido megmondja...2010 korul visszaterhetunk ra... -
csak akkor tudnak lenyúlni pénzt, ha mindent drágábban vesznek... Hülyék lesznek majd az olcsóbb ajánlatot elfogadni, azzal is kockáztatva a horvát tegnerparti weekend házát... -
Szvsz a Gripen sem lenne rossz, csak egyfelől egy reálisabb árat kellett volna kiharcolni, másfelől alapból hanyagolni kellett volna a JAS-39A/B változatot, és a JAS-39C/D kellett volna választani. Ezen kívűl meg nem ártana hozzá megfelelő fegyverzet... -
kiskorúbézoltán #12295 Ohh , ezek a gyors gépek meg sem tudnának fordulni kis hazánkban ...
-
hmmm..csak probalkoznak...
http://www.f-16.net/f-16_news_article1454.html -
Hat eszerubb lett volna akkor mar pl F-16Block 60, vagy F/A-18E/F...de ezek sem nem olcso gepek...
Meg mindig azt mondom hogy akkor mar az belga F-16A MLU vagy a jenkik F-16A ADF-et kellet volna elfogadni...
De babjatekhoz jo lesz a Gripen is...soot! -
De, felmerült, hogy a "közeli barát" országok, mint Izrael vagy Ausztrália vásárolhasson Raptorokat, de ebből nem lett semmi. Izrael esetében még az 1990-es évek végén, a Clinton-kormányzat alatt merült fel a lehetőség, hogy így pótolhassák a "leépített" USAF megrendelés miatt kieső gépeket a Lockheed számára. Az Izraeliek viszont köszönték szépen, de inkább az F-15I-t és az F-16I-t versenyeztették, és végül az F-16I mellett döntöttek. Ausztrália esetén is felmerült a Raptor (főleg a Kínai és Indiai Szuhoj megrendelések után), de az eszeveszett költségeket látva a politikusok gyorsan a kukába dobták a felvetést.
2000-ben egy tanulmány is készült az eladási lehetőségeket és feltételeket vizsgálandó, melyben megállapították, hogy az USA a fenti országokon kívűl Nagy-Britanniának és Kanadának is felajálhatná a típust, de az angolok esetében a már megrendelt Eurofighter miatt ez alapból ostobaság, míg Kanada esetén szintén a költségek voltak túlzóak. Felmerült még Japán, de ott meg a hazai F-2-vel nehéz versenyezni.
Az Export F/A-22 természetesen egy "butított" verzió lett volna, gyengébb/korlátozottabb radarral és fedélzeti elektronikával, valamint bizonyos "forró" technológiák (első sorban a lopakodóképességel kapcsolatban) esetén egyszerűbb megoldásokra lettek volna lecserélve.
A 2000-es tanulmány egyébként 71 millió $-os várható vételárról fantáziált. -
Ren #12291 Valamint mintha az amerikaiak nem nagyon ajánlgatnák exportra :) -
Garfield #12290 Azé', mert a MNB pincéjében levő dollárhamisító nyomdagépet nem sikerült edig még beüzemelni...
Kevésbé hülyén fogalmazva: ugyanazért nem vettünk, amiért egy középiskolai tanár sem jár Jaguar X-Type-pal. -
Arvind #12289 Hi
Miért nem vettünk F-22 vadászgépet a Grippen helyett?
Hisz az sokkal jobb nem?

-
En egyensnek neztem az elso "szarnyait"...ezert mondom hogy talan E verzio...nah de terjunk ra reszletekre:
"Ha nálad a felhánytorgatásának elkerülése azt jelenti, hogy "Jegeljük a témát, mert kiderül, hogy a másiknak van igaza!", akkor bizony csak sajnálni tudlak. A jelek szerint erről van szó."
Gratulalok megint! Szep hozzaszolast kerekitettel!
Egyszer arra lennek kivancsi, hogy epito jellegu hosszaszolast is kepes vagy e produkalni, vagy csak mas megugatasara/hsz-nek lereagalasara vagy kikepezve/felhatalmazva........szerencsetlen....
Az egeszet arra vagtam be hogy te minek velted az N meg a P jelzeseket...de ha megvan a konyv nezd meg magad..mar regen letoroltem tarhelyrol.
Segitek mert szinte biztos hogy elferditened a tenyeket is:
"(Export AIM-9L: -9N - NATO országok részére, -9P NATO-n kívüliek számára (lehet pont Pakisztán nevéből ered a típusjel)"
De boncoljuk csak tovabb...az toled ugyse all messze igaz?!
"Szerintem azért az E változat jól láthatóan nem hasonlít a J/N/P-re!"
-Mar miert kellene hasonlitania?! Kimondott/allitott ilyet?!!! -Jah hogy te szentiraskent allitod a magadet, es ahhoz kepest?! (marhasag!....)
"Ezenkívül az E vezérsíkjának egyenes a belépőéle, a J/N/P-é viszont meg van törve!!! Ez tisztán látszik a kérdés feltevésekor belinkelt képen és a #11440-ben linkelten is"
-Erdekes! Ez nekem olyan erzes mintha te meg akarnad mondani hogy mas mit lasson?! Vagy az a hulye-marha-fasz aki nem azt lat amit te?! GRAT!
(Megjegyzem meg mindig azt mondom hogy nem tudom hova tenni a kepen lathato fegyverzetet....de ez nem ok arra hogy mas a velemenyet raeroltesse arra aki nem biztos a dologban!....)
"...ásiknak van igaza!,"
-Milyen "igaza"???? Nem volt se vita se semmi aminek a vegeredmenye valaki igaza lehetne!(Feltevesek voltak minden oldalrol...de ha te a "frankot allitod" az szep bizonyitvany rolad...)
De tegyuk fel megis volt jogalapja az igazsagnak! Ugyan kinek az olvasataban?! Szanalmas...
-
dara #12287 A PDF-eket nem tudtam megnézni, mivel not found üzenetet kaptam. Az inkriminált könyv nekem is megvan, korábban már hivatkoztam is rá!
Szerintem azért az E változat jól láthatóan nem hasonlít a J/N/P-re! Az E-nek minden egyéb változathoz képest hosszabb az orra (mármint az a része, ami vezérsíkok előtt található), ami az eltérő hűtőrendszer (Peltier a gázhűtés helyett) következménye. Ezenkívül az E vezérsíkjának egyenes a belépőéle, a J/N/P-é viszont meg van törve!!! Ez tisztán látszik a kérdés feltevésekor belinkelt képen és a #11440-ben linkelten is! A J/N/P vezérsíkjaira jellemző csak ez a forma! Sidewinder
Ha nálad a felhánytorgatásának elkerülése azt jelenti, hogy "Jegeljük a témát, mert kiderül, hogy a másiknak van igaza!", akkor bizony csak sajnálni tudlak. A jelek szerint erről van szó. -
Repülgépbalesetek előfordulnak keleten/nyugaton. A K36-os katapult ülés megint jól vizsgázott, jópár orosz pilóta köszönheti neki az életét.