95116

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
SZU #22649 Már bocsánat, hogy idekíváncsiskodok, de leírod, mi volt az a röhelyes dolog? Akár PMben, akár itt? Csak azért, hogy tudjam mihez tartani magamat! ;) -
marcio mela #22648 Leírtam idézni akartam de eltévesztettem a makrot.Sajnálom.Sose megbántani akartam mások érzékenységét de tojásokon lépkedek.Ez a 2. nickem és az elsőt egy röhelyes dologért vesztettem el kapásból figyelmeztetés nélkül.
Ha leírod,hogy f*asz vagyok akkor legyen gerinced és írd ki így link.
És ha belegondolok,hogy egy olyan VIP nevez szaporítszervnek aki az adatlapját se meri kitölteni.
-
marcio mela #22647 Leírtam,egyik hozzászólásban,eltévesztettem a makrót azért lett ennyi.
És hogy miért csinálom néha ha elmagyaráznám már megint törölnék a nickem.
Akit értdekel elolvassa mit írok oda akit nem az nem. -
Ezt a spoilerezést hagyd már abba, kibaszott idegesítő és fárasztó olvasni :| -
Thanatos #22645 szerintem nincs neki :( -
Hehe, én itt eddig csak a képeket/videókat szoktam megbámulni, de mostanában már a hangulat miatt is érdemes idejárni olvasgatni :P -
Mi a f*szt spoilerezel vazze?! Van barmi fogalmad rola hogy ez mire valo?! -
marcio mela #22642 Akkor gyere vissza a sírból:
Már káprázik a szemem a fáradtságtól és miattatok nem alszok.A Spoilert néha rosszkor használtam Idézés helyett de büntetésben vagyok ezért kerülök minden reklámot.
Beszéltünk:
a,A pakisztámi falu sufnigyártásáról.
b,beszéltünk aSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!HS .50-ről és kaliberéről.Steyr Mannlicher
Szerintem külön témaként kezeltem.Aki azt állítja leírtam egy pakisztáni faluban csinálják az bizinyítsa be.
1.Ez csak egy NOL cikk.Aki elhiszi az vessen magára.A cikk kb annyit ér mint amikor kitalálta a CIA,hogy irak vegyifegyvereket gyárt és háborúra meg a terroristák támogatására készül és megvolt a bizonyíték a támadásra.
2.Még ezt is hamisíthatják (HS.50).Nem falusi módszerekről beszélek.Nem abban a pakisztáni faluban de ahol tanultam szakközépben 15 éve 100m2-en minden megvolt ami ahhoz kelett,hogy fegyvert gyártsanak.Gyalu;eszterga;stb és régiek.1 évig a gépekhez se nyúltunk csak reszeltünk idomokat meg egyenes sík lemezből sík S-t kalapáltunk.Ma egySPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!kapsz lézeres mérőeszközt meg a rák tudja mennyi precíziós mérőeszközt.NC-t vagy CNC-t nem.Praktikerben
Talán csövet itt-ott vesznek aztán annyi.Kicsit utánaolvasok és gyakorlok aztán én is összerakok egy forgótolózárast.Csak adjanak egy műhelyt,szerszámgépet meg áramot.A cső kritikus pont,de azt lezámítva bárhol megcsinálnak/megcsinálok egy pont olyan fegyvert.
De továbbra is fenntartom,csodálom ahogy egyesek egyszerűenSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ilyen cikkeket.beszopnak
És megismétlem:[i]Franz Holzschuh, az új tulajdonos kétségbe vonja a HS.50-esek eredetiségét. Lehet, hogy másolatok, mondja, ellenőrízni kellene a gyártási sorozatszámokat. [/i ] -
marcio mela #22641 Akkor gyere vissza a sírból:
Már káprázik a szemem a fáradtságtól és miattatok nem alszok.A Spoilert néha rosszkor használtam Idézés helyett de büntetésben vagyok ezért kerülök minden reklámot.
Beszéltünk:
a,A pakisztámi falu sufnigyártásáról.
b,beszéltünk aSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!HS .50-ről és kaliberéről.Steyr Mannlicher
Szerintem külön témaként kezeltem.Aki azt állítja leírtam egy pakisztáni faluban csinálják az bizinyítsa be.
1.Ez csak egy NOL cikk.Aki elhiszi az vessen magára.A cikk kb annyit ér mint amikor kitalálta a CIA,hogy irak vegyifegyvereket gyárt és háborúra meg a terroristák támogatására készül és megvolt a bizonyíték a támadásra.
2.Még ezt is hamisíthatják (HS.50).Nem falusi módszerekről beszélek.Nem abban a pakisztáni faluban de ahol tanultam szakközépben 15 éve 100m2-en minden megvolt ami ahhoz kelett,hogy fegyvert gyártsanak.Gyalu;eszterga;stb és régiek.1 évig a gépekhez se nyúltunk csak reszeltünk idomokat meg egyenes sík lemezből sík S-t kalapáltunk.Ma egySPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!kapsz lézeres mérőeszközt meg a rák tudja mennyi precíziós mérőeszközt.NC-t vagy CNC-t nem.Praktikerben
Talán csövet itt-ott vesznek aztán annyi.Kicsit utánaolvasok és gyakorlok aztán én is összerakok egy forgótolózárast.Csak adjanak egy műhelyt,szerszámgépet meg áramot.A cső kritikus pont,de azt lezámítva bárhol megcsinálnak/megcsinálok egy pont olyan fegyvert.
De továbbra is fenntartom,csodálom ahogy egyesek egyszerűenSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ilyen cikkeket.beszopnak
És megismétlem:[i]Franz Holzschuh, az új tulajdonos kétségbe vonja a HS.50-esek eredetiségét. Lehet, hogy másolatok, mondja, ellenőrízni kellene a gyártási sorozatszámokat. [/i ] -
Ez meg a masik! Tortenelemmel illene tisztaban lenni..plane ha az magyarorszag tortenelme.... -
Spanyolország déli részét a Reconquista végéig (ami egy több száz éves folyamat volt) az arabok uralták. Sőt. Ott voltak vallásilag és államszervezetben. etc. -
"védekező dzsihád"
Nah jol van! Szerintem pihenjel egy sort, aztan ha lelassultal akkor nezz utana mit is jelent valojaban a dzsihad szo, es muzulman vallaskorben mire hirdetik ki* es ne abbol indulj ki amit osszehord baromsagokat a media!
(mindenre csak epp nem vedekezsere...LOL.."vedekezo dzsihad"...uristen...[ordithatneka van]) -
Akkor megsúgom, hogy Magyarország soha nemvolt iszlám terület csak iszlám hódoltság alatt lévő terület. Térítés nem folyt. Sőt meghagyták a török hódoltság alatt a keresztény papok státuszát. -
hat nem..nekem kezd mar herotom lenni tole.... -
"ui.: ezt a SPOILER!-es baromságot pls hagyd már meg arra amire kitalálták ..."
Ugyvan!
-
AKSURV #22634 A védekező dzsihád lényege, hogy az terület ami valaha iszlám fennhatóság alatt volt, annak mindg iszlám területnek kell maradnia, így lényegtelen, hogy annak igazhitűnek mi volt a nemzetsége aki meghódította.
Pontosan ezen az alapon formálnak jogot Spanyolország egy részére is.
-
Thanatos #22633 akkor nemcsak engem azvar a két soronkénti spoiler tag, heh :P -
MuldR #22632 Hat azt megneznem, mikor kepeznek irakban torokoket :)
Utaljak egymast. Amugy irakiak nem jonnenek ide. Minek?:) -
kiskorúbézoltán #22631 Ember ! A sírba viszel ...
Arról beszélünk , hogy háztáji módszerekkel lehet-e másolni jó minőségben , nem az ipari másolatokról ...
Lőszer , bőven van nekik ny-i is hidd el . A lőszer a legkisebb problémájuk lehet .
Miért ne Ausztria , a másolatokat leszámítva gyártják még valahol ezt az 50-es típust ?
ui.: ezt a SPOILER!-es baromságot pls hagyd már meg arra amire kitalálták ... -
marcio mela #22630 Hmm , jól értem , hogy szerinted az osztrák 50-eseket háztáji üzemben készítették ?
Anno vettem aSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!.Az újságírók látogatást tettek aZsaru Magazin-tSteyr Mannlicher-ben azt hiszem a TMP kapcsán
de szemtanúi voltak egy reklamáló vásárlónak aki elégedetlen volt a AUG-al.Rövid úton kiderült,hamisítvány.És azóta csak fejlődött a technika.Akár lehetne ez is hamisítvány.
Ott vannak a kínába telepídett európai meg amerikai autógyártók akik nagyon csodálkoztak,hogy a gyártósoraikról olyan autók is lekerülnek amik nem az ő emblémájukat viseli.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"Amiből lepasszoltak néhányat az iraki felkelőknek?"
Lehetetlen ?
"Csak az nem tudom minek a felkelőknek .50 BMG kaliberü puska?"
Na mégis minek ? Készülnek az olimpiára ...
Ha van dollár persze irán vehet csak minek nyugati technika amikor az orosz (és talán kínai) technikát preferálják,bár lehet tévedek.
Irak orosz eredetű lőfegyverekkel volt ellátva,hozzá lőszerekkel.Akkor most a felkelők átveszik a nyugati lőszert?Amikor ott van a 12,7mm M30/38.Holnap meg átveszik az M4-et és az 5.56 NATO lőszert?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"A 12,7mm M30/38 (12,7x108) kaliber kézenfekvőbb."
Mert talán mégis a szomszédban készültek a muskéták ott meg nem menő ez a golyóbis ...
A szomszéd akkor mégse ausztria?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Azt írja a NOL irán 800 puskát vett a kábítószer elleni harchoz.De a #22614-ban példával leírtam mit ér a NOL a szememben. -
"Jobban örülnél, ha kivonulnának és Irakban képeznék azokat akik jogot formálnálnak Mo-ra a 150 éves hódoltság okán? "
Milyen f*szsagokat hordasz te itt ossze?!
-
AKSURV #22628 3000 amerikait oltek meg AKval, 170 et S-Mel.
Hülyeség. A index katonai topikjában szó volt, a 170 veszteség EFP-nek köszönhetők.
Azért mert surmónak adsz egy 12.7 puskát nem biztos, hogy lőnni is tud vele, nem ugyanaz mint a Slavia.
Azé a se lesz baj ha Afganisztánban is feltűnik egy pár darab ezekből az osztrák fegyverekből és mieinket lyuggatják velük.
Egész Európa Amerika védelmén élősködik, mi is, tán nem kéne ennyire örülni, hogy ölik őket. Lehet , hogy Európa egy inváziótól meg tudná magát védeni, de hétszentség, hogy nem tudná a világban az érdekeit megvédeni az USA nélkül.
Jobban örülnél, ha kivonulnának és Irakban képeznék azokat akik jogot formálnálnak Mo-ra a 150 éves hódoltság okán?
-
kiskorúbézoltán #22627 "Majd elválik hol készült."
Hmm , jól értem , hogy szerinted az osztrák 50-eseket háztáji üzemben készítették ?
"És iránnak adtak el 800db-ot?"
Mi ebben a kérdés ?
"Amiből lepasszoltak néhányat az iraki felkelőknek?"
Lehetetlen ?
"Csak az nem tudom minek a felkelőknek .50 BMG kaliberü puska?"
Na mégis minek ? Készülnek az olimpiára ...
"A 12,7mm M30/38 (12,7x108) kaliber kézenfekvőbb."
Mert talán mégis a szomszédban készültek a muskéták ott meg nem menő ez a golyóbis ...
-
marcio mela #22626 Majd elválik hol készült.
És iránnak adtak el 800db-ot?Amiből lepasszoltak néhányat az iraki felkelőknek?
Csak az nem tudom minek a felkelőknek .50 BMG kaliberü puska?
A 12,7mm M30/38 (12,7x108) kaliber kézenfekvőbb.
-
kiskorúbézoltán #22625 A dok.filmet nem de a legyártott fegyverek némelyikét saját kezemből nézegettem ...
A osztrák 50-esről volt szó ugye és a hamisításukról . Ha azt a fegyvert olyan minőségben állították elő , hogy csak a gyári számok alapján lehet eldönteni , hogy hol készültek akkor tuti , hogy nem egy falusi mesterember készítette üllőn kalapáccsal ... -
marcio mela #22624 Nem tudom mi egy bonyolult maroklőfegyver vagy vállfegyver de azok ott valamiből csinálnak valamit ami kibírja a lőszerek nyomását és működik.
A minőségről,pontosságról,élettartamról nem szóltam de ép ésszel senki se várhatja el,hogy ilyen környezetben egySPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!-val felérő fegyvert készítsenek.Walther P99QA -
marcio mela #22623 Én nem is mondtam,hogy alumínium szkandium ötvözetü meg műanyagtokos fegyverek készülnek.
Egyébként erről a helyről a Panoráma is beszámolt annak idején. -
En lattam...pirmitiv fegyvereket mutogattak benne (kezi lofegyverek voltak), amiket tombol reszeltek, fureszeltek (martak?!) ki. Tuti hogy egy bonyolult fegyvert azok az eletben nem masolnak le! -
Nem csak éppen nem ért a fegyverekhez...
Michael Palin a brit Frei Tamás. frei Tamásnak mindent elhiszel?? -
marcio mela #22620 Láttad a dok.filmet?De lehet Michael Palin hazug. -
http://www.haborumuveszete.hu/rovatok/hirek/iran_070212/
...erdekes hogy az uj* Su-25TM-jeirol egy arva szo sem esik...kezdem osztani egysek velemenyet hogy ezt a lapot el kell felejteni...
(*.: sot a regiekrol sincs egy szo se!..es Mirage F1-esekrol(exiraki gepek) se ejt szot se, a Mig-23-asokrol(bar ezek veloszinu a veguket rugjak), a Su-22-esekrol se, es ne is emlitsuk a tobb mint 150db-os F-5E keszletet amit tudvalevoleg lemasoltak teljesen es gyartanak mai napig....radasul a cirka 200db F-4-esbol kizart hogy csak 32 marad volna! ) -
-
kiskorúbézoltán #22617 Persze , hogy megcsinálják ! Ha nem így lenne és messziről üvöltene egy fegyverről , hogy házi készítésű másolat akkor kiderülne a
"Bement egy faluba ahol minden fegyvert megcsinálnak csak vigyél be egyet és azt is lemásolják.Ha először látják akkor is megcsinálják.Pisztoly;puska;stb.És kézzel reszelővel,alig van rendes szerszám,esztergát meg marót nem is láttam."
stílusú dolgokról , hogy kissé szenzációhajhászok , ill. sokan be is dőlnek ennek ...
-
És ha odaviszel nekik egy HK-t, akkor a poligon huzagolású csövet is kézzel kireszelik neked?
-
MuldR #22615 1. Ausztria semleges orszag.
2. Az usa fegyvereket adott el/at Afganisztannak, Iraknak, Irannak.
Akkor mirol beszelunk?:)
-
marcio mela #22614 A Hoppá nem egy sokatmondó kijelentés.Felkiáktószó amivel annyiszor visszaéltek.Azért valamit arról is írhattál volna a linkben miről szól.Tiszta Blikk de a Népszabadság is átvette ezt a mentalitást.Azt ovasom egyszer a Népsz.-ban 1. oldal cím A tűzoltók body guardot kapnak aztán a cikkben kiderült a lélegeztetőkészülék neve body guard.Elsőre azt hittem van ahol megakarják verni őket és felnyírt tarkóju 120 kg-os emberek védik őket.
Mellesleg idézek a cikkből:
Franz Holzschuh, az új tulajdonos kétségbe vonja a HS.50-esek eredetiségét. Lehet, hogy másolatok, mondja, ellenőrízni kellene a gyártási sorozatszámokat.
Fegyvert simán hamisítanak.Láttad Michael Palin-t a A Himalája Michael Palinnel c. dok.filmben.Bement egy faluba ahol minden fegyvert megcsinálnak csak vigyél be egyet és azt is lemásolják.Ha először látják akkor is megcsinálják.Pisztoly;puska;stb.És kézzel reszelővel,alig van rendes szerszám,esztergát meg marót nem is láttam.
-
Erdekes tema; [url=http://www.himalayan-imports.com/gurkha.html]#2[/url] -
Hat elsore en is jot kacagtam rajta aztan jobban belegondolva azthiszem ott ram is a fraszt hozta volna
-
kiskorúbézoltán #22611 Jajj ez nagyon jó volt ! :DDD
Mennyivel jobb másokon röhögni pedig én is jártam már így de akkor valahogy nem kacarásztam ... :DDD -
http://www.liveleak.com/view?i=9731d_4407
működik, az a lényeg