95123
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • kiskorúbézoltán #24745
    Persze, nincs is semmi problémám ezzel, szerintem is jó képek és jó téma is egy kis technikai megrágcsálásra, erről szólna a topik, nem? :)
  • kiskorúbézoltán #24744
    Még két éredkesség az .50-es puskás képekről. Az elsőn a tárak lebaxva a földre, a felső lőszer már szemmel láthatóan vastagon poros, biztos, hogy a képeken mesterlövészek vannak vagy csak egyszerű kiképzés?
    A másikon észrevettétek a csőszájfék alá tett falemezt? Gondolom rendesen felverhette a port és nem látta a becsapódásokat. Hátra viszont nyomja rendesen, lehet az előző srácnak is ezért volt nyakig poros a tára és lőszere.
  • Seaweed
    nem kizart hogy bellitott kepek sot!...ugye erdekesen nezne ki a fotos asmint egy bokrot fenykepezget, vagy a "nagy semmit"...tavolrol nezve eles helyzetben....
    de szerintem ez teljesen mind1...jo es erdekes kepek azert raktam oket be.
  • kiskorúbézoltán #24742
    Az egyik képen ráadásul legalább tíz hüvely van, gondoljátok, hogy élesben elmenne egy helyről annyi?
  • kiskorúbézoltán #24741
    És miből gondolod, hogy éles bevetésen vannak, nem csak pózolnak a kamerának? Oppá kamera, ki csinálta a képeket és hogyan? ;)
  • TVelvet
    Mondjuk azért kiváncsi lennék, mi képpen dolgozik egy Counter-sinper pl.: olyan helyen mint Iraq sűrűn lakott területei.
  • kiskorúbézoltán #24739
    [Ne szerénykedj, én egy egállal teljesen kiegyezek.]
  • TVelvet
    No offense, de ez mesterlövész ember itt szerintem csak amolyan zavarást/megfélemlítés akar csinálni, mivel 1. Felveszi videóra, terjeszti, akárki is, 2. nem tudnak hatásosan fellépni ellene, és ez ki is használja. (Ezt most a Juba-s videóra írtam)
  • [NST]Cifu
    Akkor ezek Counter-sniperek lennének? Mondjuk az tény, hogy az álcázásra a szokásosnál is jobban ügyelnek (pl. még az optikát is lefedték, minél kisebbre véve annak az esélyét, hogy megcsillanjon rajta a nap, beáldozva egy jó adagot a látószögből).
  • kiskorúbézoltán #24736
    Világtalan vagyok ebben a témában nekem a fasiszta/náci/hungarista egykutya, bár biztos vagyok benne, ez komoly tévedés. Ettől függetlenül azért - gondolom - értitek mire gondolok.
  • [NST]Cifu
    mert hogy követed a "nagyfiúk" véleményét addig oké, de hogy ezzel nagynak akarsz látszani nagyon vicces

Kiskorú hivatásos katona a Honvédségnél, engem is sokszor leoltott már, ha valami hülyeséget írok le, és ha jól rémlik, eddig egyetlen egyszer sem ok nélkül. ;)
  • kiskorúbézoltán #24734
    THX. :)
  • kiskorúbézoltán #24733
    "Szerintem az első öt képen AWM .308 látható, aminek a csővégére valami toldalékot csavartak fel (hangtompító / lángrejtő?)."

Igen a németek előszeretettel alkalmazzák ez a hangtompító szerű dolgot, ha jól emlékszem az ex-jugóban kezték el a mesterlövészellenes-lövészeknél. A fő cél nem is a teljes hangtompítás hanem inkább a lövész irányának jelentős megnehezítése és a torkolattűz szinte teljes megszűntetése.
  • degenerator
    igaz, bár én csak hungarista ismerőseimről tudom, hogy bevonulna/bevonult
  • Seaweed
    ok...visszavonulot fujok
  • kiskorúbézoltán #24730
    Ne bántsátok pls, majd lerendezzük PM-ben.
  • Seaweed
    kisfiam! van fogalmad kit ugatsz te meg?! apad lehetne, olyan tapasztalatokkal es tudassal amivel te valoszinuleg sose fogsz rendelkezni!

ugyhogy szepen vegyel vissza az agarakkal es ne szagerts itt olyanrol amirol fingod sincs!
  • degenerator
    azér ez:)
  • kiskorúbézoltán #24727
    Amik és fizetésük.
    Az ami tiszhelyettesek - legénységgel és tisztekkel nem beszéltem ilyesmiről - rendszerint többet szeretnének - ki nem ? :D - de azért rendszerint elégedettek a fizetésükkel, ill. azokkal a plusszokkal amik mellette járnak.
    A bázisokon lévő boltok rendszere tényleg érdekes, egy civil amerikai állampolgár nem vásárolhat ott (elemben egy szövetséges katona igen, ugyanolyan feltételekkel mint egy ami!). Ezekben a boltokban +/- 10%-os eltéréssel - összességében kb. hazai árakkal egy szinten - vásárolnak meg mindent, tehát az átszámolt fizetés pont annyit ér odakint mintha nálunk költené el.
    Az amik elég magas százalékban hazafias érzelmektől is vezérelve vonul be ill szolgál.
    A fikázók - mert ugye amerikát fikázni divat - figyelmébe ajánlanám engedelmükkel, hogy Magyarországon ugyanezért jobb esetben hülyének, rosszabb esetben neonácinak/fasisztának neveznék.
  • Bucser
    "zavartam meg az idegeidet a lock on topikban, mert hogy követed a "nagyfiúk" véleményét addig oké, de hogy ezzel nagynak akarsz látszani nagyon vicces. Talán azt is írhatnám hogy sok mindent nem értessz még, de nem a gumiban vagy"

ímádom mikor a nick így betéveszt valakit:D
  • Boconadi
    Tisztelt Zoltán!

Én nem "csicsergek" bele semmibe, sőtt azt is aláírom és igazat adok neked, hogy egész felé halvány tudással SEM rendelkezek e téren. Sőtt, hogy szerény legyek azt is aláírom, hogy borzoltam az idegeidet a Lock On topikba (csak tudnám miről beszélsz...). Nem áll/állt szándékomban, és fogadd bocsánatomat. De!
    Szeretném tudadni veled, hogy én csupán a véleményemet írtam le, amit erről az egészről gondolok, avagy amit láttam. Szeretnélek megkérni arra, hogy olvasd át mégegyszer amit írtam, majd utána mégegyszer átgondolni, hogy még is írni akarsz-e egyáltalán. (Először is kezd a második bekezdés első két szavával)

Mellesleg utálom ha valaki burkoltan kötekedni, avagy oktatni próbál, és nagyon érdekelne mivel zavartam meg az idegeidet a lock on topikban, mert hogy követed a "nagyfiúk" véleményét addig oké, de hogy ezzel nagynak akarsz látszani nagyon vicces. Talán azt is írhatnám hogy sok mindent nem értessz még, de nem a gumiban vagy, vagyunk.

Meg szeretnélek arra is kérni, hogy a többit ne itt folytassuk, hanem írj egy privát üzenetet.
  • RatBaG #24724
    lószőrös AK nincs? (mint a kulacs, tudjátok)
  • Punker
    na akkor kicsit borzolom én is a kedélyeket :)

• Seaweed
  • kiskorúbézoltán #24721
    OFF
    Kedves Boci!
    Mi lenne ha csak olyasmibe csicsergnél bele amihez legalább egy egészen halvány tudással is rendelkezel? A LockOn topic után legalább itt ne borzold az idegeket.
    ON
  • Boconadi
    Jah, kicsit furcsa hangot ad az a fegyver :D
  • Boconadi
    "a mesterlövész figyel, figyel, figyel, tudja a célpont szokásait, mindent tud róla, és egyszercsak jön a a parncs, hogy tűz"

Véleményem szerint ezeknek az irakiaknak nem igazán adtak tűzparancsot, és Ők "poénból" kilövöldöztek pár katonát, mivel akármelyiket kilőhették volna, akik a videón szerepeltek. Ott van például amikor 3-man ülnek a páncélozott jármű tetején. Bármelyiket kilőhette volna, csak bökött egyet és a középsőt kidurrantotta.(Avagy mégis feladata volt hogy a középsőt kell?!)

Mellesleg az egész videóra van véve, tehát ez sem azt jelzi, hogy küldetésből lőttek/lövi a faszi katonákat... Tehát úgy értem amit az utolsó mondatodban írtál, és talán erről szól az egész videó:

"a mesterlövész megérzi a hatalmat a kezében és mindenkire tüzet nyit"

#24698: Igaz, aláírom, de azokat nem veszik videóra, és itt most ez a legfőbb tény. (Avagy tudsz mutatni?)
  • Seaweed

"Maj. Jeffrey Hackett, 2nd Marine Logistics Group Forward, Explosive Ordinance Disposal Company, commanding officer, gives his remarks on Sgt. William J. Callahan and Sgt. Peter Woodall with 1st Battalion, 6th Marines, 2nd Explosive Ordinance Disposal Company, during their memorial service."

"Sgt. David Moran, 2nd Explosive Ordinance Disposal (EOD) Company gives his personal reflection on Sgt. William J. Callahan and Sgt. Peter Woodall with 1st Battalion, 6th Marines, 2nd Explosive Ordinance Disposal Company, during their memorial service."

• Seaweed

nagyban

"Master Sgt. Craig Hillsman provides a "cleared hot" call to an attacking A-10 Thunderbolt II during a training exercise at the Nevada Test and Training Range."

• Ren
    Nézzétek meg már a peremfeltételeket: 6 éve szolgáló! (tehát irakot megjárta már legalább egyszer). Valamint ez a fizetés csak az iraki szolgálat idejére igaz. Szerintem pedig havi 800-900k egyátalán nem sok 1 év állandó életveszélyért. Nem véletlen, hogy a civil contratoroknál ennek sokszorosát lehet keresni.

Ja és összehasonlításképpen, egy újonc fizetése Housing Allowance nélkül (ez amúgy sem jár mindenkinek), ugyanígy irakban 2000$. Ilyen újoncból szvsz kicsit több van mint a fenti példában említett örmesterből.

A lényeg az, hogy szerintem messze nem keresnek annyit amennyiért tényleg megéri valakinek az életét kockáztatni.
  • Thanatos
    jah és azt hogy kevés a pénz nem én irtam, én csak azt hogy kint a katonáskodás alja melo, ennyit :)
    a px az meg az amerikai laktanyák meg egyébb haosnlok területén lévő (pl anyahajokon is van asszem) lévő vegyesbolt szerü akármi csak katonáknak, legalábbis ha nem tévedek
  • Thanatos
    ott nézted be hogy magyar szemmel..., az amerikaiak amerikai szemmel nézik ezt és nem magyarral :)
  • Sadist
    Ugye még csak véletlen sem gondoltál rá, hogy nem fake?
  • Punker
    na mondjuk ilyenkor értem a fegyver törvény szigorításokat.
  • SZU
    Ezt miért nekem címzed, miközben egyetértünk? =)

Micsoda álcafestés!
  • Bucser
    A havi 4500 dollár + teljes egészségbiztosítás a családtagoknak igenis jó fizetésnek számít. odakint a rendőrök (ami egy közepesen jó állás) havi 3500 dollár körül visznek haza nettóban. Ráadásul a katona fizetés adómentes.
  • SZU
    Ezt ennek a szellemében írtam:

"Megsúgom, hogy ez amerikai léptékkel, baromi kevés. Szvsz még a magyar fizetésekhez képest sem annyira nagy szám, ha beleveszed az állandó életveszélyt."

Szóval az egy dolog, hogy magyar fizetéshez hasonlította, de még lefitymálóan.

Szerintem a magyar átlagfizetés 8-10x-ese igen is nagy szám. A mi hivatásosaink kiküldetésben ennek a pénznek kb. az 1/3-át kapják. (mondjuk ők nincsenek akkora veszélyben, mint az amerikai kollégáik)
  • Bucser
    Ott ez erősen átlag fizetés. A hiba az hogy mindenki összehasonlítja a magyar pénzel.. azért odakint az élet sem olyan olcsó mint itthon. Jó nem nyomorgnak, de ez átlag fizu nekik és nem Mo-ra jönnek elkölteni hanem kint teszik meg.
  • SZU
    Ja, havi 1millió adómentes kp, a kedvezményeket nem nézve!
    Hát ez az én magyar szememben márpedig qrva jó pénz!

Ahhoz képest, hogy 100 körül keresek kp-t és a MÁV havi bérletem 36.000Ft, így is az életemet kockáztatom, -éhenhalok- =)
  • Molnibalage
    "pl px-ben álltiolag elég horror kedvezményt kap minden amcsi katona.."

Miben?

Az 56000 dollár magyar szemmel neked kevés? Ez több, mint évi 10 millió forint és, mint ahogy írtad, ez adómentes. A családnak ingyenes orvosi ellátás. Hát ennyiért én mennék, ha más nem adódna.