95127

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Freeda Krueger #28234 Egyértelmüen a 22-es.Nem csinál akkora felfordulást. -
A .22-es, mert az atomot nem lehet 30 méterről bevetni
-
jövőheti témánk a meliyk a jobb 22-es lőszer, vagy a 2. VH-s atom :) -
bgabor #28231 Nagy ész lehetett az aki elkezdte az idegenlégiót az SAS-el összehasonlítgatni.
Mintha egy F-22-est akarnánk egy szovjet Tájfun típusú tengeralattjáróval összehasonlítani. -
bgabor #28230 Beszélhetnél emberi nyelven is, de nyiván a specnazra gondolsz.
Arról meg annyit hogy a specnaz egy vicc mondjuk az SAS-hez képest. -
Nos. Asszem már két század (wing?) kapott belőle. Hagyományosan az FF farokkódos Langley bázison állomásozó egység és az Alaszkaiak.
Az, hogy hány F-22-est akarnak ezt kire érted? Mert az USAF és a Kongresszus álláspontja egészen más. A Kongresszus adott az egész programra asszem 80-84 millárdot és ebből a fejlesztésre elment 40-42 asszem. A gond az, hogy nem marad elég pénz arra a mennyiségre amit az USAF akar. Asszem ez 370 gép környkén van, de jelenleg csak kb. 250-270-re futja ebből. Egyes "okos" politikusok most is azzal kapmányolnak, hogy majd ők eltörlik az egész programot. Azért ennek az esélye durván 0.
Kb. ez a helyzet most. -
ezek az elit alakulatok, amiket felsoroltatok, megközelítik a szpecialnogo naznacsenyija szintjét? -
Thanatos #28227 miért olyan jó? ember, hol mondtam én hogy jó? ne magyarázzál már bele mást a szövegeimbe pls :)
mit nevezel átlag katonának? mert az se mind1... a magyart? amcsi? német? angol?
és mint már ezerszer leirtam a légio NEM elite egység vagy specforce vagy akármi kutya füle, tök sima reguláris hadsereg ami a hagyományaival kilog a sorbol, meg azzal hogy ugye külföldi állampolgárokat is tárt karokal vár...
franciák nem szorulnak sporolásra? MINDEN állam sporolásra szorul, igen az amcsik is, a franciák is bárki, ez sima közgazdaság, semmi köze a hadászathoz :)
üdülötele? hol irtam én ezt? mellesleg a légios krumplipucolo szakosztály pont olyan biztonságos mint a magyar, a megfelelő alegységeket a megfelelővel kéne összehasonlitgatni
civil falut nyirbálni? de megtörténhet, mint ahogy bármelyik másik hadseregben vagy háboruban is, votl erre nem egy példa jobbrol is ballról is, volt amit siekrült eltusolni volt amit nem, a légio mitől lenne más? de ettől még nem ez az átlag heti program, és az átlag légios neked nem fog naponta 45 négert lemészárolni a sivatagban csak azért mert légios, adott bevetésen lehet , persze, de kérdem én hol nem? amelyik ország hadserege akcioba kell hogy lendüljön az már nem üdülötelep, ebben a légio se külömb, kezdem azt hinni hogy te nem is a légiot misztifikálod tul hanem az átlag hadseregeket nézed üdülőtelepnek...
de a gond ott van hogy egyik véglet se helytálló, az igazaság valahol a kettő között van, szerintem a mai átlag kalandvágyo vagy szerelmibánatos ifjonc aki kimegy egyikse fogja azt kapni mint amit szeretne, tul sokat fog unatkozni és álldogálni az unalmas örségben mint szeretné, és joval több bevetése is lessz mint szeretné, egyszerüen an ez is az is, nem kell a végletekbe elmenni
és igen, az átlag légios nem öl mebert 5 év alatt ahogy a maygar baka se vagy az usmc krumplipucolo zsenije se, minden beosztástol, helyzettől és alkalomtol függ, ennyi
ha meg midnen áron spec force egységeket akartok a légioval hasonlitgatni meg misztifikálni vegyétek pl a GCP-t, azzal nyugottan hasonlitgathattok a SAS-tól kezdve a deltaforceig szerintem bárkit (ezzel nem azt mondom hogy jobbak, csak hogy a légion belül ők a specforce...) és lehet velük kapcs találgatni hogy mikor milyen katyvaszt generálnak, kellemes szorakozást :) (ja hogy a GCP van vagy amx két szakasz tudomásom szerint és az átlag légios oda a büdös életbe nem kerül be? hát ez már más tészta :P) -
üdv!
Az usaf-nál hány darab F-22 -es van szolgálatban? Illetve mennyi repképes? Mennyit terveznek belőlük? Lehet ezekről tudni valamit?
Köfi^^ -
Thanatos #28225 olvasd el mégegyszer, mint irtam netes IS személyes IS, de ha érdekel van még nyomtatott irodalom IS :) -
Thanatos #28224 te modntad, 3 évig birta, ilyen téren nekem ennyi elég, amugy meg nem biráltam és nem nézem le, igy is messzebb jutott légio ügyileg mint sokan mások, csak annyi hogy onnantol kezdve hogy dezertőr erősen megkérőjelezhetőek a rémtörténetei, ennyi, de mondom ebben igazad van, egyén és alkat függő kinek mi jut a légiobol, ezt nem is tagadtam soha, nem tudom miért probálod ezt sugallni :) -
Thanatos #28223 a légio változatlanul nem specforce és nem olyan hude elit, vagyis ez nézőpont kérdése, de specforce egységekhez köze nincs :) az meg hogy sokan betérnek? ugyan csak 7-8ezer fő az állomány tudtommal de mivel elég nagy a lemorzsolodás (egyszeri jancsika 90% ugye 2 nap jó esetben 1-2 év után dezertál) igy mégis igen nagy a cserélődés, ergo ilyen mindenféle 1-2 napot hetet évet lehuzott szökevényt tényleg midnen második bokorban találni, na ha már olyat keresel aki lenyomott olyan 15-20 évet becsülettel, na olyan nem lessz annyira sok már :)
amugy a légioba bekerülés esélye relativ
tudtommal manapság 8-9 emberből egy kerül be, igen az utcárol bejövökböl, hogy a 8-9 jelentkezőböl hány az aki ksézült is rá azt mondjuk nem tudni, ez alapján el lehet dönteni mennyire elit vagy nem elit
szerintem tulmisztifikálni iylen téren ninc értelme a légiot, nem egy sas szint, se létszámban, se feladatkörben se semmiben -
Zenty #28222 hm úgy mondtad, hogy olyan embert bírálsz, és lenézel akinél nem tudod mit, és hogyan élt át.
Egyébként 3 évet húz le a légióba, és utána járjon a szád :).
Szóval ahogy látom főleg netes ismereteid vannak, nagy fórumozásokkal. Lejjebb meg azt írtad nekem csak netes ismereteim vannak, és az nem ér semmit... hát erre most csak annyit, hogy LOL! :D
"de akkor alapozd is meg az urbanlegendjeidet" Te is, hogy miért olyan super..?
Egyébként nem dramatizáltam sehol. A légiónál arra utaltam, hogy nem kímélik az embert. Nem fognak kiállitani fegyver nélkül pucéran a sivatagba, de nem is úgy vigyáznak rád mint egy átlag katona esetében.
A légió nem össze egyeztethető a rendes hadseregen belüli elite egységekkel. ( nem tudásra értem)
1. A Franciák meg nem szorulnak sporolásra.
2. "a kalandvágyó fiatalokat akarják begyüjteni..., ergo nem fogják sehol reklámozni hogy miylen dög unalom az állandó örség , meg ugy ált a napi rutin ha nincs semmi tournant vagy valami extra..." Ez hihetetlen naívság. Igen a végén kiderül, hogy a légió egy üdölő hely.. Mond inkább azt, hogy légió fan vagy, és valóság nem érdekel, csak hogy super az egész? :D A probléma az , hogy ezek a "fiatalok" ezekből a fórumokból ,meg reklámokból nézik a hülyeséget. Azt amikor olyan humanitáriánus dolgokat kell csinálni példáúl, hogy egy civil falut nyirbálni - Jah persze ilyen most nem történhet meg a léigóba ugye ? A másik, hogy az ilyen fórumokon a sok "légiós" nem ölt embert 5 év alatt. Ez nekem még kicsit gyanús a nagy hiteleségükbe :O
Szóval ne eröltesük már ezt a baromságok hogy a légió olyan faint, és biztonságos mint a honvédség krumpli pucoló egysége - a konyha ablakból őrködve. -
Ehhez képest aki ide írogatott eddig, hogy megy a lgéióba az erről vagy nem tudott, vagy nagyon kemény legénynek képzeli magát. A magyarok általános fizikai állapota a béka segge alatt van. -
timexxx #28220 az SAS az egy kisebb elit alakult! a légio is elit katonákból áll és egyáltalán nem olyan könnyü be kerülni! a jelentkezök 10% át veszik csak fel. lehet hogy sokan át mennek a felvételin de azoknak az embereknek lehet hogy több mint a fele a kiképzést már nem birja -
Potonsan így volt, komoly fegyverzetet csak ímmel-ámmal adtak nekünk '44-ig. Akkor meg már mindegy volt, hogy mit kapunk.. -
Bizony, sokan még ma is azt hiszik, hogy cask úgy pazarolják az élőerőt.
1. Akkor senki nem menne katonának, ha ez így lenne, mert az ember azért ennyire nem hülye.
2. Ahogy írtad, $$$$$$$$$$! Egy mezei lövész kiképzése sem olcsó, de minél specializáltabb és "elitebb" valaki, ez annál többe fáj. Nem fogják lehetetlen helyzetekbe dobni és fölöslegesen szivatni őket. Mi érteleme lenne? Semmi.
Azért azrét még megkérdezném, hogy ha a légió olyan fúú de elit, akkor hogyan lehet az, hogy olyan sok "utcáról betérő" embert bekerül. Olyan sok embernek van itt légiós ismerőse.
Volt itt régebben téma SAS vs. Légió. Hát az SAS-be tényleg nem egyszerű bekerülni, a légióba meg úgy tűnik nem olyan nehéz. A kettő létszáma közt is van vagy 1 nagyságrend difi. Az SAS-ben kb. jó, ha 400-500-an szolgálnak cakk-pakk, a légióban meg több ezeren tudtommal... -
úgy néz ki, a tengelynél nagy hagyománya volt a bürokráciának. mire Speer a képbe ért, már mindegy volt. -
jah a 39 elötti hadsereg tartalékos tisztjei nagyrészt postásokból, tanítókból, meg irodakukacokból kerültek ki, akik az alakizást tartották az elsőnek. a tiszteknek kiadott kézikönyv meg 57 oldalon foglalkozik a támadással, és csak 9 oldalon a védelemmel. -
Ren #28215 Azért ez nem ilyen egyszerű. A németek több okból sem látthattak volna el minket felszereléssel. Egyrészt nekik sem volt elég (igazából csak 44-re tudták felfuttatni a termelést rendesen), másrész nem is akarták odadni, mint ahogy pl most sem adja oda amerika az F-22-est senkinek, akkor az volt a legmodernebb haditechnika. A németek pontosan tudták, hogy eléggé kényszerű szövetségesek vagyunk, nem a hűdenagy meggyőződésünk miatt hanem csak a várható haszon miatt csatlakoztunk (meg mondjuk más választásunk nem igazán volt). Ha licenszet adnak át, az sem minden esetben járható út, mert a magyar gazdaság egyszerűen képtelen volt bizonyos dolgokat előállítani (Gyártástechnológiát azért nem olyan egyszerű átvenni). -
Thanatos #28214 ok, ohne személyeskedés, de akkor alapozd is meg az urbanlegendjeidet (amugy azért sirni nem fogok hiddel, már rég megszoktam neten hogy amikor nagyon elmegy személyeskedésbe a dolog simán /ignore :) )
hol modntam én hogy nem éli meg másként minden ember? szeirtnem sehol mivel ezzel telejsen egyetértek ez igy van, én csak annyit jeleztem hogy aki husdarálónak minősiti a légiot ugy hogy még ahoz se volt elég vér a pucájában hogy lenyomja az 5 évet az jobb ha hallgat, ennyi :)
a légio marketingje meg potn nem erről szól mert ők a kalandvágyó fiatalokat akarják begyüjteni..., ergo nem fogják sehol reklámozni hogy miylen dög unalom az állandó örség , meg ugy ált a napi rutin ha nincs semmi tournant vagy valami extra...
a forrásai meg elég szerteágazóak tekitnve hogy én nem csak egy szökevény lázálmai alapján itélek :) hagy ne copyzzak be ezer +1 honlaot a netről, elég ha rákeresel a googleban, vagy ott van az index idevágó topikja is nem egy volt és jelenlegi légiossal, de igen, még személyes ismeretségem is van mint "forrás", sőt tovább megyek, még olyan ismerős is van személyesen mint a tied, msá tészta hogy az ő meséin ált inkább csak mosolygok :)
és melelsleg még annyit hogy én sehol sem modntam hogy a légio nyugis, csak annyit mondtam hogy igen erősen tuldramatizálsz néhány urban legendet, és hogy nem vagy tisztában vele hogy a modern hadviselésben miként alkalmazzák az élőerőt (itt most logikusan a fejlettebb hadseregekre godnolok, nem a rongyfejü öngyilkosmerénylőkre...)
ennyi -
Akkor nehezebb dolguk lett volna?
Hmm, akkor 50mm-esek pattogtak volna le a ruszki frontoldali lemezekről 37-esek helyett, valóban komoly akadályt képeztünk volna... ^^
Itt olyan alapvető hiányosságok álltak fent, amin nem segített volna, ha hozzánkvágnak 10 Pz.V-öt. (ahogy nem is segített.) Vagy mire gondolsz? -
Zenty #28212 mindesetre komolyabbanak tűntek a mostani hadsereghez képest.. A menetelesük király :D vh2 -
Zenty #28211 A háború elejénél kaptuk volna. Annyi idő alatt csak megtanulták volna.. :D -
A legjobb fegyver sem ér semmit a tanulatlan baka és az idióta vezetés kezében... -
Zenty #28209 ha itteni összes szövetséges teljes német fegyverzetet kap - kétlem, hogy könnyű dolgok lett volna :) -
csak kevesebb ideig bírtuk volna tartani magunkat mert kb 10-ed olyan mínőségű kiképzést kaptak az emberek... -
akkor kb ugyanakkora erőnk lett volna, mint bármelyik másik német hadseregnek, amit eltapostak a ruszkik. -
Zenty #28206 igen, de mi arról beszéltünk , hogy mi lett volna "HA" teljes német fegyverzetet kapunk. -
Zenty #28205 A személyeskedésed fölösleges - bele mehetünk ilyen játékba is, de akkor sírni fogsz :).
Még midig nem mondtad a forrásodat? Vagy a haverodnak a haverja mondta neked, hogy csoda jó a légió? Egyébként fel kéne fogni, hogy minden ember más, és máshogy éli át, de úgy látom ezt nem akarod fogni...
Te megálmodot, hogy milyen nyugis ,és jó dolog ez. Mivel a légió marketingje is erről szól - nem fogják azt hirdetni gyere bazmeg dögölni lol :) Kicsit logikusan kéne gondolkodni -
nem a 3as rendszer szerint ment. asszem 2 ezred volt egy hadtestben. vagy 2 zászlóalj egy ezredben? nem emlékszem már. na meg a katonáknak 30%ának volt puskája, lőszer még kevesebb. -
Tipikusan magyar ami a II. hadsereggel történt... -
Nna igen, többek között ezért is jelöltek ki méretileg tarthatatlan frontszakaszt. Afféle "teszkó gazdaságos" hadsereg, amitől azt várták el, amit egy "normálistól". De ha jól emlékszem(?), valami trükk is volt a dologban, mert hivatalosan "megvolt" a hadsereg, tehát névleg viszont rendesen felkészült, zárt szerkezeti egységet alkotott. Csak azt felejtették el hozzátenni, hogy nem egészen "szabványosan" kezelik az alegységek fogalmait. -
engem az lepett meg, hogy a rendes 27 ezred helyett csak 18 volt. szóval névleg volt csak feltöltve. -
Megjegyzendő, hogy a II. hadseregnek egy olyan és főleg akkora frontszakasz védelmét jelölték ki feladatul, amit normális felszereléssel SEM lehetett volna megoldani. Mélységi, tagolt védelem az adott létszámmal egész egyszerűen nem megoldható. A folyamvédelmi doktrínákat pedig, amikkel akkor dolgoztak, ki lehetett vágni már a kukába. Külön vicc, hogy védelemre különösebben egyébként sem volt felkészítve a magyar baka. Mindehhez hozzájön, hogy a műszaki zár is teljesen elégtelen volt.
Röviden: a Don-kanyarban (gondolok itt konkrétan Urivra és Scsucsjére) már akkor eldőltek a dolgok, amikor az orosz megindult.
Ebből a szempontból tehát maximálisan egyetértek Nemeskürtyvel, a felelőtlenség és a kényszerhelyzet ténylegesen azt eredményezte, hogy meghalni küldték őket ki. -
ez a vita pont az én kérdésemből alakult ki. a requiem egy hadsereg miatt. és az a könyv leírja, hogy a magyar hadsereget nem kelllett komolyan venni. -
a barátnőm dédnagyapjának megtaláltam az első vh-s naplóját, gondolkodtam, hogy beírom vmi blogba, szerintetek megéri? -
Thanatos #28197 milyen könyvekbe? :) -
Thanatos #28196 jah hogy egy dezertőr a fő forrásod, fasza, nem csodálom hogy keserű szájizel beszél az aki 5 évet se tud lehuzni.., az minek megy ki aki nem birja? senki nem modnta hogy a légio szeretetszolgálat :)
és én nem azt modntam hogy vigyáznak rád, hanem azt hogy amiket te kitalálsz meg megálmodsz hogy ágyutöltelék meg stb az egyszerüen hülyeség, ennyi, se több se kevesebb, ettől még nem lessz egy hadsereg se életbiztositás, igaz tuti vágóhid se... :)
és igen, ezért jött létre, sőt még részlegesen midnig ezt a funkciot tölti be , de ettől még ennek az elvnek köze nincs a vágohid effektushoz
meg msot őszintén, szerinted manapság mit csinál a légio? csak kiváncsiságbol hogy szerinted hol és mi a nem humánus meg humánus... (azt már fel se merem vetni hogy a hadászat, háborusostul gerillástul, mindenféle fegyveres konfliktosostul alapbol nem a humanitáriánus elvekért jött létre, de hát ez ugye miért is érdekelne téged... :D) -
Zenty #28195 jah ez van most a könyvekbe..