95127

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
a weichrauch hw98, vagy a többi verzió is oilyan elnyűhetetlen? -
aha. köszi.
és a toldattal monnnyuk az alfánál mennyire csökken le az élettartam? befolyásolja az, hogy milyen töltényt használok? -
katz #28754 A gaz-riaszto viselesi kartyat a helyileg illetekes rendorsegen tudod kerni.
MKH bevizsgalas/kartya akkor kell ha nem boltbol veszed a gaz riasztot, hanem hasznaltan es nincsenek hozza papirok (vagy kocsog a rendor ott ahol laksz es nem hajlando betartani/nem ismeri az illetekes torvenyeket).
Toltenyeket altalaban 10 es 25 kiszerelesu dobozban aruljak.
Ha rendszeresen hasznalod a rakertakilovo toldatot (ami szilveszterkor roppant jo moka
) az jelentosen csokkenti a cso elettartamat. A minosegibb gaz riasztok tobb 100 lovest kibirnak.
Ha kevesnek talalod vegyel egy Weihrauch HW88, az szinte orokeletu.
hasznos info -
katz #28753 1830: Back action lock - ezzel hol talalkoztal?
breach loaded guns - hatul toltos fegyverek -
Ren #28752 Pin-fire cartridge: gyúszeges lőszer
Rimfire cartridge: peremgyújtásos lészer
Centerfire cartridge: központi gyújtásos lőszer
A back-action lockot nem tudom magyarul, de az egy nem túl jelentős dolog a zárszerkezettel kapcsolatban, szerintem ne foglalkozz vele. -
na és még egy kérdés. a töltényeket milyen kiszerelésben árulják?
meg, egy alfa 040es hány lövést bír ki? -
a gázpisztolyos topik kihalt, szóval inkább ide írom.
itt azt írja, hogy 2060 forint az mkh kártya. ez a fegyverviselési kártya? és ezt ott helyben adják? -
"te szentséges ég, micsoda korlátolt emberek vannak. csakazértis hajtogatják a maguk elképzeléseit."
nyehehe, újra elolvastad a hozzászólásod? :)
"már építgetik a kúthálózatot japánban és az usában is az ilyen gépjárműveknek, és közgazdászként annyit mondhatok, hogy úgy nem építenek "benzin"kutat, hogy nincs jármű amibe bele is tankolják majd az üzemanyagot"
Építgethetik a hidrogén kutakat, mert környezetkímélő. Ezt a tulajdonságát senki nem is vitatta, csak azt, hogy ez lesz a jövő KORLÁTLAN energiaforrása. Lehet a vizet bontogatni elektromos árammal, és azzal hajtani a járműveket, de elektromos áram nem nő csak úgy a semmiből, ahhoz a szenet el kell tüzelni, az uránt szét kell hasítani, a szél útjába oda kell tenni egy szélturbinát, a napfény elé meg napelemet. Lehet, hogy kurva jó közgazdász vagy, de fizika témakörben inkább hiszek annak a sok aranyplecsnisnek. -
Nem az első sci-fi lenne ami a spektrumon megfordul. (volt már jópár) -
Én csak annyit jegyeztem meg, hogy több energiába kerül előállítani mint amit kinyersz belőle. Ergó az előállítása negatív eredménnyel zárul mindig. Akkor lehet célravezető a megoldás, ha az előállításhoz az elektromos energiát nem fosszilis anyagokból hanem Naperőművek és szélerőművek segítségével nyerik vagy atomerőművekből.
Nem azt mondtam, hogy hülyeség. Csak amíg a fosszilis olcsóbb és gyorsabb megoldás energianyerésre addig az marad.
BTW Németországban már 6-7 éve építik a hidrogénkút hálózatot és a BMW gyárt is hidrogénhajtású autókat. A gond az hogy nagyon ritkás a hálózat és drága az anyag bele.
Alapvető fizikai törvényeket meg nem tudunk felülírni. Maximum az elektromos energia kinyerésére lesznek más megtérülő megoldások, de akkor meg miért babrálnánk a hidrogén hajtással, ha olcsó elektromos energiánk van? Akkor már az autókat is azzal kéne hajtani. Nem? -
nem fogom látni lévén nem vagyok itthon ugyanis dolgozom abban az időben. -
steweee #28745 te szentséges ég, micsoda korlátolt emberek vannak. csakazértis hajtogatják a maguk elképzeléseit.
ezt már egyszer mondtam, de vagy két évvel ezelőtt a hardware topicban volt egy olyan hsz-em, hgoy valószínűleg olyan irányba fog mozdulni a videokártya teljesítménynövelés, mivel akkoriban megrekedt a fejlesztés üteme, hogy több videokártya egyidejű használata lesz majd a tuningolós törekvések jövője
rögtön jöttek a nagyvolumenű hozzászólások, hbogy az nem, meg így meg úgy, mert nem fér el a házban majd, egy csomó pénzbe kerülne, nem elég neki a táp meg ebgyebek
namármost ahhoz képest már három meg négy kártyát is össze leeht csatizni.nem mindenütt ilyen árérzékeny a piac mint szegény kishazánkban, és egy jólkereső ember külföldön nagyívben leszarja azt a párszázezer forintot is akár egy fejlesztésre
visszatérve erre meg a japánokon kívül a bmw is bejelnetette kb féléve hogy kész a sorozatgyártásra érett hidrogénmeghajtású szgk-ja, de mivel a kúthálózat még nins kiépítve, ezért nem várható a tömeges elterjedése. ezt is írtam, akkor is ez volt rá a válasz
nemrég olvastam hogy az usa 2010-re tervezi a buszok rohamos mértékű hidrogénessé alakítását az egész országban a légszennyezés mérséklésére
azon kívül amikor erről szó volt, linkeltem egy cikket egy már évek óta üzemben lévő ha jól emléxem mitsubishiből HÁZILAG átalakított hidrogénes kocsiról, ebből jött az ötlet tesóméknak mivel mérnökök.de idő hiányában nem valósult meg (bár valószínűleg amúgy egyébként sem sikerült volna nekik házilag)
szóval bravo a pesszimistáknak, én tudom hogy megint nekem lesz igazam, egyetlen egy dolog miatt. már építgetik a kúthálózatot japánban és az usában is az ilyen gépjárműveknek, és közgazdászként annyit mondhatok, hogy úgy nem építenek "benzin"kutat, hogy nincs jármű amibe bele is tankolják majd az üzemanyagot
vagy lehet hogy ma is csak egy science fiction látam a spektrumon :)
ajánlom mindenki figyelmébe a műsort -
ha valaki tudna segíteni, pár fordítással nem vagyok tisztába. pl.
1830: Back action lock
breach loaded guns
1840: Pin-fire cartridges
1859: Full rim-fire cartridge
1869: Center-fire cartridge
sejtésem van de örülnék ha valaki tudná a pontos megnevezésüket. köszönöm. -
Vetítik:
SPEKTRUM: december 19. Szerda, 12:10
december 27. Csütörtök, 17:40 -
Bemondhatják akár a CNN-en is az ellenkezőjét, az alapvető fizikai törvények akkor is érvényesek maradnak.
A vizet szét kell bontani hidrogénre, és oxigénre, amit gondolom elektromos árammal tesznek. Utána a hidrogént érdemes cseppfolyósítani, mert légnemű állapotában nem sok fér egy jármű tankjába, ráadásul ha elégeted biztosan nem kapsz vissza ugyanannyi energiát, mint amennyit befektettél, mert a belső égésű motorok vagy turbinák hatásfoka nagyon gyatra. Nem kell mindent elhinni, amit a TV-ben látsz, még ha valamelyik ismeretterjesztő csatorna is. -
Majd megnézem remélem ismétlik az adást emberi időpontban is. A fenntartásaim azért megvannak (mint minden spektrumos Discovery-s és NateGeo-s műsorral kapcsolatban). -
AKSURV #28740 A AK pontossága szerintem kisebb probléma A Zichermann Pista leírta többször nyilt irányzékkal eltalálta 600 m az egész alakot 300 m belül meg még jobb simán elég arra ami a harctéren kell, ami inkább problémás vele az a már százszor letárgyalt ergonomia/optika kérdés. -
steweee #28739 talán előbb nézd meg a műsort,aztán mondj véleményt -
A gond az hogy a hidrogén alapú meghajtás még mindig csak úgy éri meg, hogy állami támogatást kap. mind a hidrogén előállítása mind a terjesztése. És különben is fosszilis energiahordozók felhasználásával előállított energiával gyártják az üzemanyagként felhazsnált hidrogént... nem sok értelme van hosszútávon.. az aksis elektromotoros autóknak akkor már inkább több. A feltöltéshez szükséges energiát pedig megújulókkal (szélkerék+napenergia) állítanák elő.
"világpolitikai alakító tényező hogy ha elterjed, mindenkinek lesz bőven energiája, megszűnik a függőség. max egy évtized, és mindenki ezzel termeli majd az energiát."
És a hidrogént miből állítják elő? Az előállítás során túl nagy az energiaveszteség. nem éri meg ha 3-4-szer annyi energia kell adott teljesítmény előállításához. Ugyanezért nem létezik perpetum mobile sem. nem tudod a megtermelt energiát 100%-ig visszaforgatni a folyamatba, veszteséged mindig lesz. Ez az energiakörforgással is így van. -
steweee #28737 ajánlom mindenki figyelmébe a spektrum televízió műsorán, ma pl 12:10-kor volt a
Hidrogén kora c. műsor
nos, kb másfél évvel ezelőtt vetettem fel itt a topicban, hogy tesóm és pár kollegája akar építeni egy elektorlízisen alapuló hidrogénmotort. akkor mindenki csóválta a fejét, hogy ilyen nincs, nem létezhet, még csak kísérleteznek vele, többe kerül a víz bontása mint az előállítot energia meg hasonlók
hát én sem gondoltam volna hogy ennyire hamar elkezdik a tömeggyártását. ugye nem gondolja senki hogy csak úgy hipsz hopsz kerültek elő a működőképes tervek ? már rég készen van a dolog, de most vált aktuálissá.
világpolitikai alakító tényező hogy ha elterjed, mindenkinek lesz bőven energiája, megszűnik a függőség. max egy évtized, és mindenki ezzel termeli majd az energiát. hogy miért most? nagyon nagy bajok lehetnek az éghajlatváltozás és a felmelegedés miatt. muszáj meglépni -
Ezzel kapcsolatban akkor mi az igazság? -
MuldR #28735 Szerintem az lehet mogotte, hogy az USAnak az kell, mert ezt a format szoktak meg. Ha meg ebbol elkezdenek millioszamra gyartani, akkor a HK megprobalja ezt eladni, mert nem annyira eri meg tobb tipust gyartani, hiaba jobb.
Na meg marketing is leegyszerusodik. Nem kell bizonygatni, hogy milyen jo, eleg azt mondani, hogy "azusa is eztethasznajja" :) -
majd berakják 1-2 filmbe a 416-ost és rögtön viszik mint a cukrot, die hard-okban mindig MP5-ösök voltak, de a 4. részben már UMP tuti nem véletlenül :) -
SZU #28733 Előre is Kellemes Ünnepeket! =) -
Pardon, de pár apróságra kitérnék:
1.: Kurucék G-36 alapverziókat kaptak, a HK már két éve kijött a G-36A2-vel. A zárszerkezete egyszerűbb és strapabíróbb az A2-nek, beleértve a zárrugó rögzítését, ami az alap G-36-nak tényleg gyenge.
2.: A G-36 kettős optikáját sokan szídják, az exportra szánt fegyverek vagy csak a 3.5x nagyítású optikát tartalmazták, vagy nem volt hordfogantyú, és szereléksin volt a fegyver tetején.
3.: Az XM8 több téren is eltér azért a G-36-tól, egyfelől a zárrugó probléma kiesett, a válltámasz nem azonos a G-36-oséval, sokkal ergonomikusabb az egész fegyver.
4.: Az AK szériát azért nem teljesen fer így összevetni a G-36-al. A nyugati fegyvergyártóknál a fegyver pontossága mindig is komoly tétel volt, az oroszos gondolkodásmód szöges ellentétben van ezzel, a könnyű gyárthatóság, a könnyű kezelhetőség és a megbízható működés minden előtt állt az AK széria esetén. Hajdan azért tudtak nyugaton is ennek megfelelően gondolkodni, lásd még Sten géppisztoly.
Ami a tesztben engem meglepett, az a HK416 szereplése, számomra nem teljesen világos, hogy érheti meg a HK-nak foglalkozni vele. Oké, jobb, mint az M4. De ezen kívűl, meg azon túl, hogy az M4-re hajaz külcsínyben (nem belsőségben) egyszerűen nem látom miért éri meg nekik foglalkozni vele. A félelmetes az, hogy lehet, hogy a G-36-ot is felváltja, a norvégoknál például a G-36A2 helyett nemrég a HK416-ost küldte versenybe a fegyvertenderen a HK... -
Én meg pont azt hittem ,hogy nem szabad visszaengedni. Így mondjuk ne csodálkozzunk ,hogy nem olyan megbízható a fegyver. A hiba a felhasználóban van. -
bgabor #28730 Benne. A sok "kis militatista köcsög" ugye? Te aztán tudsz segítséget kérni az emberektől!
-
"Ahogy azt sem, és így ez is tiltva van, hogy a felhúzókart elengedjük. Azt csak visszaengedni szabad fékezve."
Nyugtassatok meg, hogy ez vicc. -
AKSURV #28728 a G36 egy az egyben az mint az mint a XM-8.
És nem annyira megbízható legalább is eszerint....
G-36 szubjektív tapasztalatok -
Én max. harci repülőgépekben tudok segíteni.
-
köszönöm, most szóltak hogy 10percre kell sűríteni. szóval kb. semmi részlet nem lesz, nem gond, már megvan hogy hogy lesz, mindenesetre minden nemű segítséget köszönök. -
http://homestudy.ihea.com/aboutfirearms/00obj.htm
Itt például a puskák fejlődéséről van egy rövid vázlat. -
mert nem tudtam hogy akkor jöttek az ilyenek :D
ezért kértem a segitségeteket, mert itt ahogy láttam eddig, eléggé bennevagytok a témában.
am. valaki segithetne akár abban is, hogy mi ezeknek a szakforditása, mert ha én leforditom kétlem hogy minden helyes lenne.
forrás -
miért nem kezded amcsi polgárháborús cucokkal? az első igazi áttörések ott jöttek, gattling és társai... -
nem nem, részletezem akkor.
suliban kell tartanom előadást (komolyat, szóval nem ilyen osztályszintűt)
és nagyon frankót akarok, ezért kértem itt segitséget, mert tudtam hogy sok itt a militarista kis köcsög (bocsánat.vegyétek nyalásnak). szóóval.
15-20percben kéne megejtenem, kivetítő használatával.
úgy terveztem hogy némi említést teszek egykét első világháborús modellről, aztán néhány nevesebbet a 2. világháborúból, és lehetőleg többet a mai kézi lőfegyverekről (elsősorban), és kicsit háttérbe helyezve, magáról az egész technikai fejlődésről.
nem kellenek hatalmas részletek és információk (persze nem árt, ha belekérdeznek) egy áttekintés féle. leginkább a kézi lőfegyverekről (karabélyok-gépisztolyok-géppuskák)
lehetnek benne nagyságrendbeli számok, a seregek méretéről. mennyi pénzt fektetnek fegyvergyártásba a földön stb. sokminden ami a témához kapcsolódik. hátha igy hamarabb találok rá. mintha elkezdenék keresgélni. -
Öhm, és mégis milyen fegyverekre? Kőbaltától az atombombáig? -
jónapot. nem tudtok valami gyors segédanyagot péntekig? amiben röviden áttekinthetném a fegyverek történetét? pár utalás a régebbi modellekre, és részletesebb kitérés a mai darabokra. valami hasonló kéne...
bármily féle segítség érdekelne. köszönöm -
SZU #28719 Szerintem a G36 is durván lealázta volna. Csodálkozom is a HK 416 "gyenge" szereplésén. -
AKSURV #28718 Ráadásul sokkal rosszabb lehetett volna teszt, nem véletlenül csinálták csak 600 lövésig az egyes fázisokat. Erik azt irta a katonai topikon, hogy kb. 800-900 lövésnél menetrendszerű a kettős töltés és más durva akadályok...
Vicc az lett volna, hogy benevezték volna egy AKM-t jó minőségű lőszerrel (hogy ne legyen abból elakadás) még durvább lett volna kontraszt... -
pénz pénz pénz, nincs itthon lóvé moduláris rendszerekre, örülnek ha horvát mellény jut nekik és nem maguknak kell megvenni.