Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
FEHOVÁ-n pl megteccet ez a csõletörõs revolver replika. Röpke 17k volt, amiért már egy közepes kategóriájú gázpisztolyt kapni.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"
Az egész csak azért érdekelt, mert érdekelne a hatástalanított pisztoly. :) Van valami bolt, ahol hatástalanított marokfegyvereket lehet kapni? Ehhez is kell külön papír?
Pl, ha van egy hibástöltény, és nem sül el, akkor szét kell szedni az egész szerekezetet? Vagy hogy van ez?
Mondjuk kiváncsi lennék, hogy iratták be a fegyverkönyvbe, és hol vesznek hozzá lõszert. :)
A hülye ötletek valósulnak meg a leggyorsabban...
A hülye ötletek valósulnak meg a leggyorsabban...
Amikor elkezdtem utánanéz az IPSC-nek, én is láttam ezt a minor meg egyébb kategóriákat, de mivel a versenykiírásban és a magyar nyelvû szabályzatban nem szerepelt ilyen megállapítás, úgy gondoldoltam, hogy itt egy kicsit eltértek a nemzetközi szabályoktól. Ebben amúgy semmi meglepõ nincs, nyugaton például kispuskánál szinte alap a zárt irányzék, itthon nálunk, Fejér megyébe is idén lesz elõször ilyen versenyszám (van is belõle gubanc, mivel minden sportegyesületnek csak nyilt irányzékú Toz-8-asa és Zul kispuskája van, zárt irányzék csak elvétve található errefelé).
Ami a Typhoon-t illeti, ott egyáltalán semmiféle tengerészeti igényt nem vettek figyelembe a tervezésnél, tehát alaposan át kell tervezni az egész gépet, nem csak a futómûvet, pl. megerõsített csatlakozási pont a törzs végén a fékezõhorognak, ill. felhajthatóvá tenni a félszárnyakat. Szvsz ez az áttervezés szép kis összeget emészthet fel (cirka 2-3 milliárd dollárba belekerülhet).
Amúgy érdekes, hogy az F-35B méreteit tekintve alig kisebb, mint a Typhoon, és nagyobb, mint a Rafale.
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Kiváncsi lennék a tengerészeti Typhoon orrfutójára. Jelenlegi formájában nem hiszem, hogy akár csak egy leszállást is kibírna. Mondjuk ez igaz a fõfutójára is.
A Pssh.hu oldalról letölthetõ a versenyszabályzat.
Ebben pedig ennyi van:
Minimum 9mm kaliberû, DA vagy DAO, illetve SAFE ACTION (glock) rendszerû, gyári kivitelû maroklõfegyver. Két kivételtõl eltekintve módosítást a fegyveren végrehajtani tilos. Az engedélyezett módosítások a markolat burkolathéjának cseréje, illetve az irányzék más (fém) irányzékkal való cseréje.
Szó nincs semmiféle hüvelyhosszról vagy bármiféle 9x19-rõl. Csak a kaliber van megadva. Pont.
Én odamentem ezek alapján felkészülve. Mikor jött a versenybíró, hogy 9mm-es shortal nem indulhatok, ki is fakadtam, hogy sehol sem tesznek említést semmiféle korlátozásról a 9mm-es kaliberen túl, márpedig annak megfelel a fegyver. Na mindegy, legközelebb marad a CZ-75B.
Ne csoda, hogy nem indulhattál Browning Short-tal. Elméletileg nem elég erõs még Minor kategóriához sem. Emellett a minimális lövedékátmérõ mellett (9mm) meg van határozva a minimális hüvelyhossz is: 19mm! Itt a Divisions alatt elolvashatod mindezt.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Most új "B terv" körvonalazódott, mégpedig meglepõ fordulattal - az új hordozókra francia Dassault Rafale M gépeket telepítsenek. Már a felvetésre is majdnem kiugrottak a bõrükbõl a franciák, mivel mintegy 150db géprõl lenne szó, ami nem jönne rosszul az eddig kissé gyengélkedõ exporteredmények után. A terv mellett szól, hogy a Rafale M kész van, nem kell kifejleszteni, az is, hogy a francia Richellieu hordozó a Queen Elizabeth féltestvére lesz, így üzemeltetés terén a francia és az angol tapasztalatmegosztással mûködhetne, és ráadásul az ára alacsonyabb lehet, mint az F-35B gépé. Persze a felvetéshez lesz pár szava valószinüleg még az Eurofighter lobbynak is, akik egy hordozófedélzeti Eurofighterrel álmodoznak együtt, de gyakorlatiasan nézve az új felvetés egyáltalán nem hamvában holt.
A Terv: F-35B
B terv: Rafale M
C terv: Tengerészeti Eurofighter
Belme Attila egy IPSC versenyen (a fegyver nekem CZH 2003-nak tûnik, ez a jó öreg Vz.58 félautomata sportváltozata).
Sorry az utolsó kép szélessége egy picivel nagyobbra sikerült mint 800 pixel.
folyamatosan kussolva játszódjál basszájba.
Visszatérve a Sturmtiger-re: a lövedéke ugyebár rakéta és nem RAP (Rocket Assisted Projectile - rakéta póthajtású lövedék). Mert szerintem az elõbbi. És nekem úgy tûnik a szakmai álláspont is ez.
A katonai lõszerrel üzemelõ fegyvereket csak vadászathoz nem lehet használni tudtommal.
Ennek majd utánakérdezek még a hatóságoknál.
A magyar fegyvertörvény tervezetében emlékszem, hogy ki is volt ez még emelve a lõszerek terén (valami olyan megfogalmazással, hogy lõszernek minõsül a ..., kivéve, ha kifejezetten katonai célra tervezték). A jelenlegi fegyvertörvény egy kalap ********, a szövege semmitmondó, abban hiába keresel erre utalóan bármit. De ha vásárolni akarsz mondjuk egy 7.62x39-es vadászfegyvert, és azt fel is vezetik a fegyverkönyvedbe... na az már egy szép kaland lenne. Érdemes egyébként a lenti MFS weboldalon megnézni a nagy kaliberû lõszerek osztályozását, vannak ugye a vadászlõszerek és vannak a katonai lõszerek.
Pisztolylõszereknél egy idõben (90-es évek) a Makarov lõszer volt tiltva, mivel ugye a rendvédelmi erõk azt használták.
"...itthon a szabályozás szerint katonai kaliberû fegyver nem engedélyezett civil tartásra..."
Idéznéd az adott törvény/rendelet számát, pontos szövegét? Csak azért, mert akkor 9x19 Luger/Parabellum és 9x18 Makarov sem tartható civil célokra, mivel mind a kettõ hadilõszer (is). Azt tudom, hogy az olaszoknál így van, azért is kell a sportolóiknak 9x21-et használni.