Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha az oxigén fogy el az zárt térben biztos roszabb.

A hülye ötletek valósulnak meg a leggyorsabban...

Sadist
Tök mindegy, a lényeg, hogy elszívja az oxigént és csökkentse a nyomást (vákuumbomba), hogy a bent lévõknek minél kellemetlenebb legyen. Zárt térben értelem szerûen hatékonyabb.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Meglehet.Azért én nem vennék rá mérget mert ezek elõbb szétporlasztank valamit aztán begyújtják.Különbségnek mindenképpen lennie kell aközött,hogy kint vagy bent robban.Például kell egy minimális térfogat,hogy megfelelõ arányban keveredjen a környezet oxigénjével a szétporlasztptt anyag.Ha rossza keverék akkor csökken a hatásfok.
Annyit értettem ebbõl az oldalból,hogy az RPG-7 hez való rakéta robbanófeje 2kg TNT-vel egyenértékû robbanást produkál.Az szabadban milyen távolságból öl meg valakit?

Punker
bent nagyobb pusztítást csinál az tuti

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

Az ilyen kis lövedékeknek a szabadban kell felrobbanni vagy belõhetik zárt térbe (épület;barlang)?

[NST]Cifu
Legalábbis én olyanról nem hallotam még. Gránátvetõbe való gránátról illetve vállravetõs HSN, vagy rakétameghajtású gránátról van tudomásom (pl. az orosz RPO Shmel, vagy az amerikai SMAW-vetõ thermobaric töltetû rakétával).

RPO

SMAW

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Olyan nincs ami kézigránát?

most néztem meg judie foster/ Chow Yun-Fat anna és a király c. 99es filmet (http://www.xpress.hu/dvd/film.asp?FILMAZ=4539). Arról szol, hogy sziámba megy egy angol tanárnõ, hogy tanítsa a király fiát. 1867-ben járunk, most van az amerikai polgárháború. De ami a lényeg: tökéletesen prezentálja hogy az angolok a kereskedelemmel vállvetve hogyan tudták befolyásolni a politikai életet, milyen kis praktikák vannak, hogyan szítanak ellenségeskedést két szomszédos ország között, hogy azután az egyik az õ segítségükkel meghódítsa a másikat, majd persze arra is kiterjesszék a protektoriátusukat. Onnan kiindulva pedig jön a következő szomszéd, ahol felhasználják az előző ország katonáit (persze a film nagyon nem errõl szól, akit ez érdekel, ne nézze meg ezt a romantikus filmet, ez csupán egy háttérszál).

De ott nem volt CNN ---> gyakorlatilag szabadkéz...

I.C.ram
Bezzeg az angolok Indiában... Pár ezer katonával tartották az egész indiai szubkontinenst :D
Z Cargo
Láttátok a Vírus címû filmet? A C-130-asról valami hasonló thermoizét (olajbombát?vákuumbombát?) dobnak le majdnem egy fertõzött falura(aztán a tengerben robbant)...

[NST]Cifu
Az XM29-hez 20mm-es thermobaric gránátot terveztek, de azt hiszem az nem készült el. Az M307 és az XM25-höz 25mm-es HEAB (High Explosive Air Bursting) gránát már van, amennyire én tudom ez a legkisebb eddig.

[NST]Cifu
A létszámcsökkentésrõl annyit, hogy az Iraki biztonsági helyzet enyhén szólva is katasztrófális. Az ország egy forrongó üst, és az iraki rendvédelmi erõk nincsenek a helyzet magaslatán (a dolgukat nem könnyíti meg, hogy sok a besúgó közöttük). Magyarul még a jelenlegi létszámmal sem képesek az amerikaiak egy stabil, nyugodt állapotott fentartani, és hiú ábrándnak tûnik, hogy majd az iraki rendõrség és katonaság kiválthatja az amerikai katonákat az országban.

[NST]Cifu
Sorry, de ha dara linkje nem elég, akkor kissé késõbb majd egy bõvebb ismertetõt összeüthetek róla, de most kevés szabadidõm van sajna, az is be van táblázva. :\

Mekkora a legkisebb thermobaric gránát?

Amerika bombázni indul

Irakban hadmûveletet indítottak az ellenállók Szamarra melletti támaszpontjának felszámolására az amerikaiak és a kormánycsapatok.

Az offenzíva olyan nagyszabású légitámadással kezdõdött, amilyenre a 2003-as invázió óta nem volt példa - közölte egy amerikai katonai szóvivõ Bagdadban. A hadmûveletben több mint 50 légi harci jármû, másfél ezer amerikai és iraki katona, és mintegy 200 harcászati jármû vesz részt. A Bagdadtól északra lévõ Szamarra egyik síita szent helyét a múlt hónapban felrobbantották, és a merénylet után mindennapossá váltak a siiták és a szunniták közötti leszámolások.

Az amerikai csapatok mégis sokáig Irakban maradnak? Meddig maradnak Irakban az amerikai csapatok? A vita folyamatos, ahogy a jelenlét is. Elképzelhetõ, hogy az Egyesült Államok nem zárja ki a hosszú távú katonai jelenlétet sem Irakban, azzal a deklarált céllal, hogy segítse a térségben a mérsékelt erõket a szélsõségesekkel szemben, és megvédje az olajlelõhelyeket is. Legalábbis errõl beszélt az amerikai Kongresszus egyik albizottsága elõtt az Irakban lévõ amerikai csapatok fõparancsnoka, John Abizaid tábornok.

Abizaid úgy fogalmazott, hogy egy ilyen politikát egy iraki nemzeti egységkormánnyal közösen lehetne kialakítani, ha és amennyiben létrejön egy ilyen kormány. De korai volna még errõl beszélni - tette hozzá a generális. Megfogalmazása szerint nincs kétség afelõl, hogy a térségben szükség van ilyen katonai jelenlétre. Abizaid még azt is hozzátette, hogy az Egyesült Államoknak és szövetségeseinek létfontosságú érdekei vannak ebben az olajban gazdag térségben.

Az általa elmondottak azért különösen érdekesek, mert a Bush-adminisztráció eddig mindig elhárította azokat a felvetéseket és feltevéseket, miszerint a jövõben állandó amerikai katonai bázisokat, támaszpontokat építenének ki Irakban. Abizaid nyilatkozata az elsõ eset, hogy nyilvánosságra kerül: Washington esetleg mégis ezt fontolgatja. Abizaid tábornok ugyanakkor azért megismételte Bush elnök hétfõi állásfoglalását, amely arról szólt, hogy az Egyesült Államok csökkenteni szándékozik csapatainak létszámát Irakban.

Elrontottam a duplázott kép linkjét
Szal:
Ez lenne az

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

"Thermobaric gránátok "

És ez micsoda? <#nemtudom>

Biztos én is kidõltem volna a röhögéstõl =). Egyébként itt van róla több kép, õ Colonel in chief Niels Olav:

A Csernobili roncstelepre nemtom mi kell. Csak találtam egy orosz linket, amin képek vannak. Sajnos csak ennyit tudok, nem vagyok penge oroszból... =7

Ez még egy komoly gránát:

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

[NST]Cifu
A legtöbb hadsereg lemondott róla, legalábbis a hagyományos változatáról. Helyette leginkább a Thermobaric gránátok terjedtek el.

Punker
biztos van mindenhol 1-2 raktárban.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

Melyik hadsereg használ ma lángszorót?

[NST]Cifu
Egy kis háttértörténet: az amerikai haderõ évek óta küzd az un. "Jitters" (ami a Joint Tactical Radio System (JTRS) rövídítésbõl jön) rádiókkal. Ezek lennének az új, egységesített kommunikációs eszközök. Jelenleg a négy amerikai haderõ (US ARMY, US NAVY, USAF és USMC) egymástól eltérõ rádiókat használnak, sõt, haderõkön belül is elõfordul eltérõ, egymással nem kompatibilis rendszer. Ez fõleg azért kellemetlen, mert a haderõk közötti kommunikáció csak úgy valósítható meg, ha minden rádióból van az elõretolt bázisokon. A "Jitters" egy teljesen digitális rendszer, amely egyetlen antennával és készülékkel széles sávtartományt fogna le, így minden helyzethez szükséges frekvenciát egyetlen készülék használatával meg lehetne oldani. A "Jitters"-ek azonban nem szerepelnek túl jól a teszteken, a probléma az, hogy nem is olyan egyszerû egyetlen antennával széles (2Mhz-tõl 2Ghz-ig terjedõ) frekvenciatartományt lefogni, sõt, egyesek egyenesen lehetettlennek minõsítették azt. Most az egyik lehetséges alternatíva az IP-telefon, amely viszonylag kiforrott, és megbízható technológia, és lehet, hogy alapjaiban új megoldást fog jelenteni a problémára.

A "Jitters" gyalogsági prototípusa

"...halló, központ? Egy R-beszélgetést kérek a Pentagonba!"

I.C.ram
Ez a csernobili, nem? Oda tudtommal kell engedély. Már magába a szellemvárosba is csak engedéllyel lehet bemenni, a kataoni roncstemetõbe, meg még szigorúbb az engedély, de biztos lelehet zsírozni kis pénzzel a dologt. De ezek a roncsok tudtommal még csak le sincsenek mosva sugárzássemlegesítõ oldattal, tehát biztos recseg-ropog a közelükben a Geiger-Müller.
Kell engedély ahhoz,hogy valaki felkeresse?

I.C.ram
Fõleg akkor lehet durva, amikor tényleg úgy zajlik, ahogy írtad. Tehát, hogy éppen mondják a vezényszavakat, és betotyog egy pingvin :D
I.C.ram
Én nem biztos, hogy kibírtam volna mosolygás nélkül! :D

Elõljáró! Viiiigyázz!

Z Cargo
Zsuzsának: <#puszis><#integet2>

Sné Zsuzsa
köszönöm szépen mindenkinek a felköszöntést :)))

Canon 450 D

schrank

schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"

Ez csak egy rövid film.Nincs 5 perc.Az eMule-val letölthetõ a Battlefield Vietnam The Airwar a Discovery Channel-rõl felvéve.

[NST]Cifu
A neten letölthetõen én még nem. De keres rá az E-Donkey 2000 filecserélõ hálózaton, szvsz lesz pár. :)

[NST]Cifu
Golyóálló üveg megfigyelõ-pajzsok HMMWV-n, Bradley-n és Abramson:

[NST]Cifu
Delhi-osztályú romboló (pardon, a fregatt besorolás félreértés volt részemrõl)

Vízkiszorítás: 6,700 tonna
Hossza: 163 m
Szélessége: 17 m
Merülése: 6.5 m

Meghajtás:
2db diesel-motor (2x 5,000 le)
2db gázturbina (2x 27,000 le)
2db hajócsavar

Max. sebesség: 28 csomó

Legénysége: 360 fõ

Radar: LW-08 nagy hatótávolságú felderítõradar
Top Plate 3-D légi felderítõ radar
Szonár: APSOH/2630 Spherion a hajótestbe beépítve

Fegyverzet:
2db 3K90 M-22 "Shtil" (NATO: SA-N-7) légvédelmi rakétarendszer, 48db rakétával
16db 3M-27E (NATO: SS-N-25) hajó elleni robotrepülõgép
1db 100mm-es löveg
4db 30mm-es gépágyú
2db RBU-6000 mélységi töltet vetõ (12db reaktív mélységi bomba egyenként)
2db háromcsövû 323mm-es torpedóindító csõ

2db Sea King helikopter

[center]
Shtil légvédelmi komplexum

3M-27E robotrepülõgép

Z Cargo
Üdv! Látott valaki vietnami háborús videókat a neten? Ha igen lécci ossza meg a nagyérdemûvel a linket. <#whatever>

[NST]Cifu
Irak, 2003:

Bucser
szerintem igen de csak mélységi töltetekkel:D

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Punker
pecázni lehet róla? :)

Punker
jó képek :)

a ladik mit tud?

[NST]Cifu
Ha csak ez kell :)))

Delhi-osztályú fregatt (India):

Utánanéztem és valószínüleg összekevertem ezzel:
http://video.google.com/videoplay?docid=2249172592427516957&q=crash

A Sea Knight-os balesetben 7 v. 8 ember meghalt, a többieket kimentették a felvételen is látható két kis hajón tartózkodó SEAL-esek.

Nem emlélszem hol olvastam, de úgy tudom, hogy a személyezet kisebb sérülésekkel megúszta, de legalábbis mindenkit kimentettek es senki nem halt meg.

nagyon brutál. persze sokmindent fel lehet hozni a pilóta védelmére (tengeri leszállás, hullámok, mozgó hajó, szél, stb.), de ez akkor is nagyon blõd.

Köszi, megnéztem ...1 heli mínusz..mínusz személyzet..

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Azta! Hogy hagytam figyelmen kívül, majdnem minden nap csekkolom ezt a topicot! =O

Akkor elnézést minden jó érzésû fórumozótól. Hamut szórok a fejemre...

Megvan: a 16553-as számú cifu-féle hozzászólás

\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant