3060
  • mod
    Igen, az biztos! Rossz példát hoztam fel, pont a legjobban sikerült albumot! :-)
  • szacsi
    Hát az octa nálam semmiképpen sem egy scenes, mivel számomra az egyik legszarabb album tőlük... ((:
  • mod
    A The Ministry of Lost Souls szerintem a "legmuzikálisabb" szám, szép refrénnel. Abban nem értek viszont egyet, hogy jobb, mint az Octa, mert pl. nincs rajta olyan színvonalú szám, mint pl. a Root...
    Nem jobb, azt mondanám, hogy egy szinten van az Octával, de semmiképpen sem Scenes.
  • Dougie
    szerintem is az In The Presence of Enemies két része egybe, az album legjobb száma, a másik kedvencem a The Ministry of Lost Souls

a Forsaken se rossz, de elég rövid és slágeres, plusz nagyon rövid benne a szóló, hasonló a Prophets of War is, rövid és nincs benne semmi különös, és sok benne a szöveg
    a Repentance, mint folytatás egész jó (bár a Glass Prisonnal magasra tették a mércét maguknak) csak nekem pont a beszéd belevegyítése nem tetszik benne (special guestek ida vagy oda)
    a Constant Motion szintén elég jó, főleg Rudess része, de a többi is, és a The Dark Eternal Night is tetszik, itt is Rudess hozza a formáját, Petrucci pedig szinte már követhetetlen, de nagyon nagy
    a The Ministry Of Lost Souls lenne a legjobb szám az albumon, ha nem lenne a két részes mű; Rudess gyakorlatilag úgy játszik a hangokkal ahogy kedve tartja, iszonyat nagy, és 15 perc? ez már valami, amiben olyan szóló részek vannak hogy koncerteken ha játszák, akkor LaBrie gyakorlatilag az alatt megvacsorázhat
    az In The Presence of Enemies első részének eleje nagyon jó, de az 5 perces bevezető után olyan érzésem van, hogy a 9 perc rövid (hogy nekem mindig ez a bajom?) (szerintem egy kb. 6-7 perc alatti szám nem tud kibontakozni úgy ahogy kellene, persze nem is mindig olyan maga a szám, hogy ez szükséges legyen, na mindegy, a komoly művek úgyis hosszabbak) de ha egybe nézzük akkor több mint 25 perc, na az már igen, több tételes mű
    a záró rész pedig a legjobb, méltó lezárása az albumnak, van benne minden ami kell
    remélem sokat játszanak majd a koncerten az új albumról
  • szacsi
    nekem az In The Presence Of Enemies tetszik, a két rész, egymás után hallgatva...bár a második részbe nem kéne az a másfél percnyi talicska majmolás...
    de jobb ez az album, mint az akvárium...csak sajnos itt se domináns annyira a dt...de azt hiszem már letették az asztalra azt, amit kellett.
  • speedy493
    eddig nekem teccik ez az album különösen a Prophet.
    Már vagy 15 ször meghallgattam. Olyan hajrázós. :)
  • speedy493
    van
  • speedy493
    gondolom hogy nem 10 éves technikája
  • szacsi
    az már nem floppys (;
  • speedy493
    ez van a floppyn jordan szintijében. :)
  • Dougie
    itt pedig az látható, hogy a Prophets Of War-t hogy vették fel a stúdióban 50 rajongó segítségével
  • Dougie
    ezen a videón találtam rá erre: (4:24-nél mutatják kb. fél másodpercig)

és hogy mi is ez?
    ez az In The Presence Of Enemies Part 1-nek a "forgatókönyve" illetve annak egy részlete, bárcsak meglenne az egész; meghallgattam a szám elejét ezt nézve és igencsak durva
  • Dougie
    nagyon jó videó
    Petrucci 7 húroson nyomja végig
  • speedy493
    jól számolom hogy ez a 10. album?
  • dinomano
    ..Jóh, mondtam ebböl nem csinalunk ügyet; ez elvegre DT oldal; ha még ujabban sokat offolunk is...
  • szacsi
    egyetertek praksival -.-

http://www.roadrunnerrecords.com/artists/DreamTheater/showVideo.aspx?fileID=2343
  • dinomano
    Ne nyissunk vitát; mert nem vagyok hajlando még csak 1 kalap alatt emlegetni sem Akost Lovassy-val... ugyhogy itt hagyjuk abba mindkettönk erdekeben... :-D
  • praksi
    Ákos neked fahangú? nemtom, sztem pont ő egy jó példa arra, h valaki a tehetségétől lesz valaki, nem azért mert megnyeri a megasztárt....

a Kispált meg én nem bírom (-:
  • mod
    Igen, a repentance nem rossz szám.
  • dinomano
    Wendigot probalok szerezni majd(gondolom csak lemezbolt..amugy nem sok érte a 2000 ft; minimalis összeg - és tök faxa zene... :-P)... Da Capo enekeseröl a fahangu Akos ugrott be, de ettöl eltekintve (kövezzetek meg, de nem birom a magyar nyelvü szamokat (kiveve Kispál)), a zene nagyon jó (3 szamot talaltam neten Da Capotol)
    Uj DT-t töltöm, kivancsi leszek... :-|
  • AnonymouS
    Az bizony, ugyanaz a szöveg és majdnem ugyanaz a riff. Uhh, én még emésztem, mert szerintem nagyon mély és teljesen újfajta ez a lemez.
  • szacsi
    pedig az inkább csak simán metallica.
    a repentance ellenben lefogadom, hogy a glass prisonos sorozat 4. része...
  • McGrady
    a Constant Motion nekem kicsit This Dying Soulus, az első számban meg kifejezetten szarul szól Petrucci gitárja a tekergetős résznél, de még elég felületesen hallgattam, valamikor belemerülök :-)
  • Dougie
    persze meg is kell venni, csak előbb meghallgatom hogy mit veszek
    (egyébként nekem tetszik az egész így elsőre/másodikra/harmadikra... persze nem Images de azért jó lett szerintem)
  • praksi
    óhe.
    [/megveszi csakazértizs]
  • HTS s3rg1nh00
    a Rush a DT egyik ősének tekinthető...Portnoy még 10 éves sem volt tán,mikor a példaképévé már Neil Peart vált:1974-től máig a Rush dobosa,szövegírója,motorja(akárcsak a kékszakállú)egyébiránt kicsit egyszerűbb,fogyaszthatóbb zene,mint a Dream(mellesleg az eredeti nevet is egy Rush számból vették:Portnoy hallgatás közben elsütött egy olyat,h."this song is so majestic",innen jött a Majesty név...amennyiben angol tudásom nem csal(Score dvd-n dokumentumfilmben nyilatkoznak a banda alapításáról elég sokat...):)
  • szacsi
    az.
  • mod
    Ez most tuti komoly?
  • mod
    Whááóó!
  • Dougie
    vagy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    http://www.mininova.org/tor/698334
  • Dougie
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    http://www.demonoid.com/files/details/1152377/6155072/
  • praksi
    hát, én lemezboltban szereztem... ;-)
    Da Capo-t nagyon nehéz találni, miután feloszlottak, már sehol sem árulták a cd-jüket. amúgy a Wendigo-ba mentek át :-)
  • dinomano
    Da Capo-t, Stonehenge-t, Wendigo albumokat hol lehet szerezni? Netes elerhetöseg is érdekel; bevallom, torrenteket probaltam keresni de nem talaltam sajna...(Stonehenge-töl 3 szamot hallottam; azok nagyon tetszettek + allitolag a Da Capo (ha jol tudom, a zeneszei atmentek a Stonehenge-be) is nagggyon jóóó...
  • dinomano
    Ez a RUSH amugy csak progmetalt nyom ugyszint(vagy inkabb prog. rock)? Ismerös ez a RUSH név, valahol már hallottam(de nem ismerem)...Most PRIDE-ot hallgatok, picit tingli-tangli hangzasra (ugy ertem, picit light-os + slageres); de jol toljak + dallamos music...
  • dinomano
    A Scenes nagyon tetszett, legjobb albumuk (örökös kedvenc...de sajna odaig voltam dream-es... Szamomra a Scenes egy "best of album", egy kummulált, süritett DREAM-esszencia/ami utan (szubjektiv velemeny jön) lefele ment a szinvonal/; Az utobbi albumok nagyon nem nyertek el a tetszesem... RUSH-ra ranezek... :-P
  • mod
    Ez szerintem egyéni, kinek tetszik, kinek nem...
  • Me0w
    /aggree
  • HTS s3rg1nh00
    szegény Portnoy az új lemez promójában(vagy valami videóban,nemtom...)azt hangoztatja,h.a zenekar útja / ilyen irányban emelkedik...hát a scenes óta én pont inkább ennek fordítottját látom...a 6DoIT csak kissé vett vissza a színvonalból(inkább a történet miatt mondom,a számok magukban igencsak jók voltak,elvégre a TGP-el ismerkedtem meg először^^),train már lopkodás,de még legalább dreames tekerésű volt,az octa már mutálódik,az a 2 szám ami meg most kint van,röhejes...
    sajnos tényleg nekem is ezt kell mondanom:RIP Dream Theater,koncertre sem megyek(mérlegelve h.a 3 órás műsorból 2+ óra az új lemez+octa...hát 5 szám meg nem ér 8,5k-t,inkább veszem meg eredetiben a budokan-t awake-el,eddig úgyis csak a Score eredeti)
    viszont amit ki tudok jelenteni már most,hogy az év progmetál lemeze:RUSH-Snakes and Arrows...btjunkie-n van torrent,tessék leszedni!
  • szacsi
    ahah, nem tetszett a scenes? :|
  • dinomano
    Valamikorra (hetekben) várható az uj Dreamscape lemez is; (meg hát uj DT...)az uj DT-re nagyon kivancsi leszek; kérdés h. mennyire lesz jó...(uccsó 3-4album nem tetszett, nagyon valoszinü hogy ez sem fog...) :-|