Dream Theater

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

http://www.demonoid.com/files/details/1152377/6155072/

hát, én lemezboltban szereztem... ;-)
Da Capo-t nagyon nehéz találni, miután feloszlottak, már sehol sem árulták a cd-jüket. amúgy a Wendigo-ba mentek át :-)

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

dinomano
Da Capo-t, Stonehenge-t, Wendigo albumokat hol lehet szerezni? Netes elerhetöseg is érdekel; bevallom, torrenteket probaltam keresni de nem talaltam sajna...(Stonehenge-töl 3 szamot hallottam; azok nagyon tetszettek + allitolag a Da Capo (ha jol tudom, a zeneszei atmentek a Stonehenge-be) is nagggyon jóóó...

\"Héjjá-héjjá-héjjá-hóóó; pici kupó mogyoró!!! :-P\"

dinomano
Ez a RUSH amugy csak progmetalt nyom ugyszint(vagy inkabb prog. rock)? Ismerös ez a RUSH név, valahol már hallottam(de nem ismerem)...Most PRIDE-ot hallgatok, picit tingli-tangli hangzasra (ugy ertem, picit light-os + slageres); de jol toljak + dallamos music...

dinomano
A Scenes nagyon tetszett, legjobb albumuk (örökös kedvenc...de sajna odaig voltam dream-es... Szamomra a Scenes egy "best of album", egy kummulált, süritett DREAM-esszencia/ami utan (szubjektiv velemeny jön) lefele ment a szinvonal/; Az utobbi albumok nagyon nem nyertek el a tetszesem... RUSH-ra ranezek... :-P

Ez szerintem egyéni, kinek tetszik, kinek nem...

Me0w
/aggree

Together we'll fly someday...

HTS s3rg1nh00
szegény Portnoy az új lemez promójában(vagy valami videóban,nemtom...)azt hangoztatja,h.a zenekar útja / ilyen irányban emelkedik...hát a scenes óta én pont inkább ennek fordítottját látom...a 6DoIT csak kissé vett vissza a színvonalból(inkább a történet miatt mondom,a számok magukban igencsak jók voltak,elvégre a TGP-el ismerkedtem meg elõször^^),train már lopkodás,de még legalább dreames tekerésû volt,az octa már mutálódik,az a 2 szám ami meg most kint van,röhejes...<#szomoru1>
sajnos tényleg nekem is ezt kell mondanom:RIP Dream Theater,koncertre sem megyek(mérlegelve h.a 3 órás mûsorból 2+ óra az új lemez+octa...hát 5 szám meg nem ér 8,5k-t,inkább veszem meg eredetiben a budokan-t awake-el,eddig úgyis csak a Score eredeti<#wilting><#sir>)
viszont amit ki tudok jelenteni már most,hogy az év progmetál lemeze:RUSH-Snakes and Arrows...btjunkie-n van torrent,tessék leszedni!<#wink>

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

szacsi
ahah, nem tetszett a scenes? :|

:-O http://www.ashes.hu O-:

dinomano
Valamikorra (hetekben) várható az uj Dreamscape lemez is; (meg hát uj DT...)az uj DT-re nagyon kivancsi leszek; kérdés h. mennyire lesz jó...(uccsó 3-4album nem tetszett, nagyon valoszinü hogy ez sem fog...) :-|

Kijött a Symphony X új lemezének promója! Juppí, nemsokára meghallgatom. :D
most látom erre külön topic van :)

nemtudjátok, lesz dedikálás?

dinomano
Oké, kiprobalom milyen... :-) Töltöttem Freakey-t, egesz jó... :-P

szacsi
hallgass amplifier-t

dinomano

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_progressive_metal_artists

ebböl a listabol csemegézek épp; talaltam pár nekem tetszõ zenét...gondolom ti mar ismeritek; de belinkelem, hatha valaki akar nezelödni...

dinomano
Töltöttem (izééé...fúj warez..."szereztem") STRIDE-ot, picit lightos, inkabb prog. rock; de egesz jó; tetszik..egy albumuk van IMAGINE cimmel...

dinomano
Meg hát a pár éve kiadott PUNK COVERS is egesz ahhanyos dolog volt..tingli-tangli pop-szamok punkositva...ahhanyos... :-)

Dying Soul
Pont azért, amiért koncerten filinges, ha egy metálzenekar eljátszik egy popszámot.

dinomano
Jó ez a K3... Engem is érdekel(ne), h. honnan lehet ezt megszerezni...

dinomano
Nem tudom, csak technikailag erdekelne, hogy mas zenesz hogyan interpretal egy Dream szamot... :-| Csupan kivancsisag...

artschiatwork
nemtom, ott a link, nézd meg ott :)

ez kurvajó! cd-jüket hol lehet megszerezni?

a tribute albumok lényegét sose értettem meg; mi a jó abban, h valaki eljátsza más számát, és ezt kiadja lemezen?

dinomano
Tudtok valami jó, hallgatható tribute to Dream Theater albumot? ...

wow! a mázlisták!!!
artschiatwork
ezt olvastátok?

K3 - Jordan Rudess-szal!
<2007-05-04>

Kállai János, a K3-ból mondta lapunknak: "Az a nagy megtiszteltetés érte a K3 zenekart, hogy a 2007 nyarán megjelenõ Under A Spell címû albumán, nem más, mint Jordan Rudess a Dream Theater billentyûse szerepel!!!!" A csapat weboldala itt található.

Most fedeztem fel (már megvolt egy ideje) az Octavarium albumról az uccsó számot, az Octavarium-ot. És különösen a vége tetszik, ahonnan kezdõdik a gitárszóló, és az azután következõ gyönyörû fokozást! Nagyon szép, nagyon meghatott!

Slayerboy
Az alap elképzelés nem lenne rossz, de kurva szar hangzása van, sok a basszus, gitár alig hallatszik, gitár hangzás is lehetne picit jobb.. Az énekbe nem kéne ez a torzító effekt..mert gondolom nem minden számban ilyen az ének.. Amúgy jó szám lenne..

Voltam zárás elõtt. _______________

szacsi
van ebbõl még toolos, nine inch nailses és mastodonos is, szóval nem ritka... (:

dinomano
Szerintem is nagyon profi, klasszikus hangszereken lenyomni dream-szamokat... :-| Kell hozzá NAGYON-NAGYON tudni...

dinomano
http://www.mybittorrent.com/info/365489/

nekem megvan, nagyon tetszik, szerintem nagyon profi, érdemes meghallgatni!
artschiatwork
linkt!

dinomano
Da Capo Players - 2007 - The String Quartet Tribute To Dream Theater -öket ismeri valaki? Klasszikus hangszeres(chello, hegedû) DT... eleg komoly... :-) Régi szamokat dolgoztak fel (klasszikus DT szamok), Pull me under, Lifting shadow of a Dream, Hell's Kitchen, Ytse Jam, Dance of eternity... :-)

artschiatwork
ok, legyen :)

Dying Soul
Hát érdekes lett. Elég könnyen emészthetõ zenécske, elég egyszer meghallgatni és mindent értesz, prog nem sok szorult belé, a Glass prison tényleg rettentõen benne van.

Igazad lehet, de ne felejtsd hogy a csúcsról csak lefele vezet út :). Nem hiszem hogy el lehet várni, hogy akkora klasszikusokat csináljanak újra és újra. Másrészt még mindig azon a véleményen vagyok, hogy várjuk meg az új albumot, hallgassuk meg jó minõségben, fogadjuk be és utána mondjunk véleményt vagy jelentsük ki hogy végük. Tény, hogy más irányba fordultak már rég, de ezt már 2 albuma láthatjuk, lehet hogy ez az album ennek lesz a kiteljesedése. Hallgassuk meg a többi számot is és utána térjünk vissza erre szerintem :).
artschi
tudod, a gond az, hogy valahogy nem azt érzem az új számoknál, mint mondjuk anno az Images vagy a Scenes from... albumoknál... valahogy nem az a progresszivitás, eredetiség jön le, mint azoknál az albumoknál. Bár ettõl függetlenül valószínûleg megveszem az új CD-jüket, már csak a gyûjtemény miatt is +sajnálom azt is, hogy erre a koncertjükre sem tudok majd elmenni.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!

Nem értek egyet veled, de ezen nem fogunk most vitát nyitni, mert nincs értelme.
"Nem tudom mi a bajotok ezekkel a számokkal, ..."
"Én a DT-tõl azt várom el, hogy összerakott legyen, PROGRESSZÍV, újító, magát nem ismétlõ."

Nekem legfõképp az a bajom, hogy az egész egy összelopkodott témákból összehegesztett fércmunkának hangzik, agyatlan reszeléssel kitöltve, hogy meglegyen a kilenc perc. Igazából nem is értem, mit tartasz ezen progresszívnek, ráadásul már maguktól is pofátlanul nyúlnak, az Eternal Night közepe pl. egy az egyben a Dance of Eternity...

\"nekiultem es az uncsarted stablistajat 200 foig szamoltam. mind mas nev!\" -576 fórum-

Nem tudom mi a bajotok ezekkel a számokkal, nekem kevésbé tetszene ha egyszer csak meghallanék egy új DT számot, amit elsõ hallgatás után kívülrõl fújok. Annyi egyszerû, könnyen fülbemászó zene van, még ebben a mûfajban is naponta jönnek ki a lemezek. Én a DT-tõl azt várom el, hogy összerakott legyen, PROGRESSZÍV, újító, magát nem ismétlõ. A Constant Motion valszeg nem a lemez legjobb nótája lesz, ez a Metallicás vonulatot viszi tovább (mint ebben a kritikában is látjuk, ez a 10xMetallica szám, ami az elõzõ lemezen is volt), a The Dark Eternal Night pedig nekem elsõre nagyon fura volt, de már második hallgatásra is nagyon tetszik. Kemény, játékos, humoros és vadi új egyben. LaBrie hangja tökéletes, az utóbbi két évben nyújtotta élete legjobb formáját valaha, csak a felvétel nagyon szar minõségû. Még a hangerõ is változik benne, nagyon össze is van tömörítve, elveszik rengeteg részlet emiatt, nem igaz hogy ez nem tûnt fel nektek.
Hallgassátok majd meg a végsõ lemezt ötször és utána mondjatok kritikát, ne most egykét szar minõségben kikerült szám alapján. Azt meg hogy a DT eladja magát és Metallica majmolást csinál... fasság, erre nem lehet mit mondani.
legyen Pain of Gildenlow :-)

szacsi
(((:

lassan lehetne az a neve a posnak, hogy daniel gildenlow project. vagy valami hasonló.

artschi
arra értettem, hogy xar az új dream szám +még ez is... tudod, kilépett a dobos, Lenin is meghalt és már én sem érzem jól magam... <#zavart1>

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!

szacsi
mert még honnan lépett ki a dobos? <#vigyor3>

artschiatwork
Na, a Pain Of Salvation-bõl is kilépett a dobos...

szacsi
sajnos szinte kizárt, a youtubeos promo videóban is bennevan ez...meg aztán a constant motion senem jobb.... :/

artschi
sajnálom, hogy ezt mondom, de ez bazzeg retekszar... bízzunk benne, hogy ez csak egy félresikerült demo, ami kikerült a netre.