619
Hogyan internetezzünk ott, ahol SEMMI sincs?
-
#339 Bp., III. ker, WLA Interservice -
#338 Nincs letöltési korlát, viszont nincs garantált sávszélesség a szerződésben és állítólag a ping sem túl rózsás. Egy szomszédos faluban emeltek egy tornyot, és azt mondták a mi falunk 80%-ban is elérhető lesz a szolgáltatás. Ezt igérték június-júliusra, majd augusztus végén elkészült.
Aztán egyik haverom érdeklődött, hogy most akkor lehet-e nálunk is megrendelni. A válasz az volt, hogy nincs elég érdeklődő, ezért nálunk nem lesz elérhető.
Ez megint csak annyiból áll, hogy fafejű barmok vannak a szolgáltatónál és még arra sem képesek, hogy legalább valami szórólapot szétszórjanak a faluban, vagy a helyi újságban meghirdessék. Ezután persze, hogy nincs érdeklődő, mert a honlapjukra én is csak véletlenül jutottam el és ha nem is a mi falunkban hanem a szomszédosban van a torony akkor meg érthető, hogy nálunk nem tud erről lehetőségről a kutya sem...
Amit ígértek kábelnet, az is 384kbit-es lesz, az ára pedig 9900 körül, letöltési korlát nem lesz. Na ezt még megvárom, mert nem mindegy, hogy van-e bekötési díj, meg hogy hány éves a hűség-szerződés. -
#337 végülis nem hangzik rosszul...van itt is megkötés, hogy szedj össze ennyi meg ennyi embert és akkor talán megyünk?:) manapság ez a mániája minden szolgáltatónak...
s letöltési korlát van e? ami nálunk lett volna ott volt de erről irtam korábban, ez viszont erősen visszaveti a lelkesedésem mert 10 gb nem valami sok egy hónapra ráadásul a túllépést is keményen ki kell fizetni 1gb/1250ft...:I -
#336 Hol használod és ki a szolgáltató? -
skristof #335 gondolom nem vigasztaal, de nálunk is ígérték augusztusra a kábelnetet. semmi nifo.
most pár hete meghirdették vmi másik nete (micro-COMM cégnévvel) szal sztem ez is vmi mikrós lenne. volt ott egy 20as szám. nem veszik fel. :( megkerestem, h hova vannak bejegyezve, hát abba a házba sztem 20 éve nem laknak :(( -
#334 Én csak dícsérni tudom, 384/384-esért 12500-at fizetek bruttó, de ez a minimum sebesség :)
1 megabitet viszi és a pingek jobbak a bixre, mint az adsl-é, de ha letöltök, akkor már nem enged fel 'low ping players only' szerverre. Időjárás nem befolyásolja, mindent egybevéve jobb az ADSL-nél. -
#333 Mikrohullámú net.
Olvasgattam róla sokat, és mindenki mást ír.
Van ahol zavarja a rossz időjárás meg vihar, van ahol nem.
Van ahol simán játszhatóak vele netes játékok jó pingekkel, van ahol meg játszhatatlan.
Van ahol folyamatosak a kimaradozások és lassú a letöltés van ahol az ellenkezője.
Ami nekünk lett volna az 1 éves szerződéssel és 384/384 sebességgel havi 10500ft.
Kicsit sokallom, de nem lenne vészes ha tényleg jó pingek lennének és nem lenne gond a szolgáltatással, de ahogy pár usertől hallottam ez nem így van. :( -
#332 az igérgetésekből mindig van bőven, nálunk is folyton igérnek fűt fát aztán semmi nem történik:( már nekemis tele van a.... a helyzettel ami itthon van. egyébként milyen az a MicroDSL? -
#331 ja azt hittem van vmi konkrét és elkerülte a figyelmem -
#330 Még semmi, de nem kapkodják el szerintem.
Majd december környékén lesz valami. Vagy nem. :( -
#329 vmi link az új csomagokban mi van? -
#328 Ja, lentebb írtam még március környékén, hogy lesz felénk MicroDSL júliusban. Azóta sincs semmi hír, csak annyi, hogy kábelnet is lesz ám, augusztusban...
Nos azóta csak annyi hír, hogy igen lesz, majd októbertől.
Csak évszámot nem mondtak. -
#327 Na!
Több, mint egy hónapja nem írtunk ebbe a topicba.
Biztos azért, mert nem győzzük kapkodni a fejünket a fasztáv által kiagyalt új átalaánydíjas csomagok hírére...
Gondoltam sok mindent, amikor év elején jöttek a hírek, hogy újra lesznek átalánydíjas csomagok, csak azt nem, hogy még ősszel sem lesz semmi belőle.
Bár ha jól tudom az év végéig élnek a 15/40/100 órás csomagok és én már azon sem fogok meglepődni ha az utánuk következő csomagok közül egyik sem lesz átalánydíjas!
És ezt megcsinálhatják!
Szar országban élünk... -
#326 De átalánydíjas telefonos netre meg még kisebb az esélye -
#325 Hát sajnos nem áll úgy hozzá -
#324 nos igen a szélessávot mindenki szeretné, de akkor a matáv is álljon ugy hozzá, hogy mindenhol elérhető legyen és ne kelljen éveket várni rájuk.. -
#323 Sajnos késő ősz előtt nem lehet számítani olyan csomagra, amiben _tényleg_ korlátlan net van, azaz percdíj és hozzáférés egyben, de ahogy a Matávot ismerem, ősz után sem.
Kezdem úgy gondolni, hogy a netezni akaróknak egyetlen lehetőségük a szélessáv. -
#322 Ja, ergo kitaláltak egy átbaszós jól csengő nevet és átbasszák aki nem figyel és hagyja magát.
Én is felkaptam a fejemet amikor még régebben megláttam.
Aztán annyi aze gész, hogy ha 1 éves szerődést aláírsz akkor brutto 2000ft-ért van korlátlan interneted...
Ami semmivel sem jobb, mint a freestartos vagy index-es meg hasonló ingyennet szolgáltatások.
Max van hozzá egy email címed meg 10mb webtárhely. Mindkettőből van ingyenes... -
#321 utána kérdeztem és tényleg plusszba kell fizetni a percdijjakat...pedig már kezdtem örülni:( -
#320 Nincs benne a telefondíj :( -
#319 erről ki mit tud?
Mindenkinet -
#318 30.000 a kiépítési díj vagy 30.000 a havidíj? -
#317 A covysoftnál 30.000 FT juthatnék ASL színtű nethez... ebbeől nem kérek! -
#316 :(
-
rolcsi01 #315 Úgyhogy egy ideig marad a percdíjas ISDN -
#314 Hát nem lakossági felhasználóknak tervezték, az biztos.
A bérelt vonallal mondjuk lehet, hogy fel tudja venni a versenyt. -
rolcsi01 #313 Biztos van vmi jobb is, de ez jutott eszembe. Engem nem nagyon érdekel a dolog, mert már egyszer megérdeklődtem, és jót nevettem amikor megmondták az árát.
-
#312 "Magyarórszági Tóvább eladók vagyunk" :) -
#311 :DDDDD
Szépen magyarul van írva az oldal :D -
rolcsi01 #310 1. Itt nálunk SK-ban a 64kb/s-os ISDN kb. 7kB/s-al megy, a 128-as pedig nekem max. 15kB/s volt (a 16 ból). Szóval nem rossz.
2. A műholdas internettel meg az a helyzet hogy kegyetlenül drága (mármint a 2 irányú) - www.satdsl.hu
Az egyirányúhoz meg még kell egy másik internet kapcsolat uploadra.
-
#309 Hali az isdn milyen gyórs a tényleges letöltésben? és mivan a műholdas internettel az emnnyibe kerül?
-
rolcsi01 #308 Úgyhogy sorry Shabba, de tolódik a dolog.
De augusztusban azért írok, hogy mi a helyzet.
-
rolcsi01 #307 Hát ezek a telekomunisták aztán megérik a pénzüket. Most olvastam az inet.sk-n, hogy augusztustól csak az újonnan beszerelt vonalakra lehet megrendelni ezt a bizonyos Családi internet csomagot. Akinek már megvan a vonal, annak csak szeptembertől. Na jól van... várunk...
-
rolcsi01 #306 OK -
shabba #305 Akkor várjunk még 2-3 hetet mire lehull a lepel, azután majd elmondod mi sült ki belőle. -
rolcsi01 #304 Egy enlőre nem tudok semmi +költségről, de lehet hogy van benne valami turpiszság. Amúgy a www.inet.sk oldalon van a cikk, bár nem hiszem hogy megértitek mert szlovák.No, majd meglátjuk augusztus 1.-én (mert ugye csak akkor lép életbe), de ha átvágás, akkor eláshatják magukat. -
shabba #303 Ez még mindig gyanusan olcsó. Nálunk 2 éve szünt meg az un. "Mindenkinek" csomag ami egy kvázi átalánydíjas internet volt közel hasonló kivitelven 18-07h között illetve hétvégén egész nap lehetett használni mindenféle plusz percdíj nélkül. Ha jól emléxem akkoriban 2800Ft volt az analóg vonal havidíja, 4000Ft volt a "Mindenkinek", hozzá egy internetelőfizetés további 3750-4500Ft volt. Ez durván 11300Ft ami 2.5x-e az általad leírt díjnak. Biztos nincs nálatok semmilyen további járulékos költség ezen kívül(pl. percdíj)?
Két év óta csak óraszámhoz kötött kombi csomagok vannak amik magukba foglalják a telefonos percdíjakat is. 15/40/100 órás csomagok vannak. A 100 órás 9000Ft, az analóg vonal alapdíja 3210Ft. Ezt 16-24h között lehetett felhasználni azon kívül büntető perdíjak voltak. Most jún. 15. óta a napszaktól függetlenül bármikor fel lehet használni, ennyit változott 2 év alatt a magyar tázközlés. -
rolcsi01 #302 Az analóg vonal havi 1900 FT-ra jön ki, aztán kell egy DIAL BASIC nevű csomag, ami az internet csatlakozásra van (510 FT) + ez a Rodinný (Családi) internet nevű csomag.
vagyis: 1900+510+2200=4610 FT. Szóval 5 kilóból meg lehet úszni egy hónapra, ha még egy kicsit többet is telefonál/netezik az ember. -
shabba #301 És pontosan mit takar ez a 2200Ft-os csomag. Benne van a telefon díja vagy csak egy szimpla internetelőfizetés? Kicsit pontosabban írd le kérdek hogyan is működik ez nálatok. Előre is thx. -
#300 Axelero = Pénzéhes kapitalista köcsög banda ahol a cél a rablóprofit .