619
Hogyan internetezzünk ott, ahol SEMMI sincs?
  • skristof
    te merre laksz? mekkora falu?
    miota van szélessáv?
  • barret
    Nekem az elsó van.Ennyi pénzért,nem rossz!Korlátlan:)
  • skristof
    mindegyik korlátlan. nem mondtak semmiféle adatforgalmi korlátot. remélem nincs is! ;)
    cselló sux :D
  • BaLeeX
    Királyság!

Én is irigyellek. :D

A az első lehetőség 128kbyte/sec is nagyon jól hangzik ennyiért, ha korlátlan.
  • FrezeR
    gratula:) irigyellek jól
  • skristof
    hali!
    jó egy hónapja írtam, h jön a kábelNET. és lássatok csodát, tényleg!
    ezen a héten jönnek szerelni (lehet, h már holnap). 3 csomag közül lehet választani:
    128kb/sec - 1db e-mail - 6000Ft/hó
    512kb/sec - 3db e-mail - 10000Ft/hó
    768kb/sec - 5db e-mail - 14000Ft/hó
    Az egyszeri beszerelési díjak:
    Hűségnyilatkozat nélkül: 15000Ft
    1 éves hűségnyilatkozattal: 5000Ft
    2 éves hűségnyilatkozattal: 0Ft

Mi a kettes csomagot rendeltük meg, egy éves hűségnyilatkozattal.
    Van, akinek már 2-3 hete megy, megkérdeztem, azt mondta nagyon frankó...
    Mostmár tényleg vágom a centit! ;)

Jah, és akik hasonló cipőben járnak, mint én voltam (tehát kis falu, aamire a matáv szarik): próbálkozzatok a kábeltv-seknél. ha sokat basztatjátok őket, csak elgondolkoznak a dolgon...
  • skristof
    hát nálunk már jó 4 éve van kábeltv és most jöttek rá, h kéne net is..
    de azért sok sikert! hajrá
  • Aquli
    En kis faluban lakok (topicot is en nyitottam ;)). Eddig itt nem volt kabeltv egyaltalan. Most kezdték csinálni, a villanyoszlopokon már mindenhol megvan, de a házakba még nem vitték be sehol, tavaszra igérték hogy elkészül (vagyis azt mondták akkor, hogy két hét múlva), azóta semmi. Pedig ha kész lesz, akkor elméletileg kábelnet is lesz benne. Most olyasmit hallottam, hogy azt ígérik, "még a tél előtt".
    hát nem tudom, de nagyon reménykedek.
  • BaLeeX
    Ja, meg mennyit hallani mostanában a fatáv új átalánydíjas net csomagairól, mi?

Kicsit elhamarkodták bejelenteni, hogy megszűnnek évvégén a 15, 40, 100 órás csomagok. Megmondom mi lesz: annyira elült a felháborodás ezekről a csomagokról, hogy szép sunyiban januártól kiadnak megint ilyen net előfizetés + x órás csomagokat és nem lesz köztük egy átalánydíjas sem vagy ha lesz, az szélessáv áron, vagy drágábban...
  • FrezeR
    nem is tudom honnan vették ezt, ki akar itt szélessávot?? jó ez a modem!! most komolyan ugy irnak erről mintha olyan nagy szám, meg olyan nagy újdonság lenne, hogy sokan akarnának váltani...pf. ahelyett, hogy irnak/kérdezgetnek róla inkább tegyenek érte, hogy mindenkinek legyen végre szélessávú internet!
  • BaLeeX
    A modemes internetezők nagyrésze szélessávra váltana
    írta: Bodnár Ádám , idő: 12:13

A GTS-Datanet online kérdőíves felmérést végzett lakossági ügyfeleinek körében. A kutatásból többek között az is kiderült, hogy a modemes internetezők többsége váltana minőségi, szélessávú internetelérésre, az ügyfelek a távközlési liberalizációtól az internetezés költségeinek csökkenését és a verseny erősödését prognosztizálják.
    A több mint 1300 válaszadó majdnem háromnegyede legalább középiskolai érettségivel rendelkező 19-49 év közötti férfi. A legtöbben legalább 3 éve használják már az internetet, többségük napi rendszerességgel. A legjellemzőbb, hogy otthon interneteznek, ahol is elsősorban böngészésre, információgyűjtésre, valamint kapcsolattartásra használják a világhálót.

A válaszadók a magyar nyelvű internetes tartalmakat közepesnek, míg a világhálón található honlapok számát megfelelőnek ítélték. Az online reklámok iránt mindössze a válaszadók 4 százaléka mutatott toleranciát. Az online reklámokon belül legzavaróbbak a felugró ablakos, úgynevezett pop-up hirdetések -- derül ki a felmérésből.

A modemes előfizetők mintegy háromnegyede tervezi, hogy kapcsolatát szélessávú internetes kapcsolatra cseréli a jövőben. Elsősorban a gyorsabb internet miatt váltanának, de fontos szempont a folyamatos kapcsolat is. A váltásban döntő szerepe van az árnak is: 4-5 ezer forintos havidíj már a dial-upos előfizetők 82 százalékát csábítaná szélessávú internetezésre.

A távközlési liberalizáció kapcsán elsősorban a verseny erősödését, valamint az internetezés költségeinek a csökkenését várják az előfizetők. Az internetezők többsége fontosnak tartja a kormányzat azon törekvését, hogy minél több otthonban legyen internet. Az érvek között elsősorban az információk gyors elérése, a kapcsolattartás, az online ügyintézés és az internet tanulásban, munkában nyújtotta elengedhetetlen segítsége szerepeltek.
  • BaLeeX
    Ahogy kell.

Remélem más is elhajtja őket a 3.14csába!
    Aztán majd csak leesik nekik a tantusz, hogy nem ott kéne fejleszteni, ahol már mások megtették hanem talán ott ahol még nincs semmi...
  • Botond #367
    idénmár vagy 20x telefonáltak matáv/axelero ügyfélszolgálatosok,hogy na vegyünk már adslt :-) mindnek mondtam,hogy tavaly hol voltak?mosmán dugják fel az adsl kábelt mert itt nem lesz az tuti
  • BaLeeX
    Hát jah...
    De szeretnék én is ilyen helyzetben lenni, hogy pár hónap múlva beindul a kábelnet aztán a matáv észbekap, hogy ejjha tudna itt is szakítani és körbetelefonál mindenkit és elküldeni őket a picsába, hogy amikor kellett volna akkor nem jöttek most meg húzzanak a búsba... :)
  • FrezeR
    én mit nem adnék azért, hogy akár csak egyszer felhivjanak ilyen ügyben eh :))
  • Botond #364
    nálunk kell,mert nagyi már öreg nem tudnánk átszoktatni mobilra,meg olcsóbb se lenne,mert folyton helyi hívja a rokonokat barátnőit
  • skristof
    helyes!
    én már arra is gondoltam, h le kéne mondani a vezetékest, mert ugyis mindenkinek van nálunk mobilja...
    de azért helyi hívásokhoz még jó..
  • Taranov
    Ez tényleg jó hír. Hajrá!
  • Botond #361
    drukkolunk :-) engem ma 2x hívottmatáv,hogy rendeljek adsl-t,el is küldtemőket a f*szba :-) hozták volna amikor kellett,most már meg vagyok elégedve a chellóval,szal marad az:-)
  • skristof
    Hi!
    Nah, fejlemény a kábelnetről! :)
    Éppen amikor jöttem haza, akkor voltak a kábeles fiúk a házunknál, úgyhogy utána tudtam kérdezni, mikor is jön a NET.
    A srác azt mondta, hogy max. egy hónap! Vágom a centit! :))
  • Botond #359
    nálunk tavaly szept1ejévelváltozott a csatornakiosztás ugyan e miatt,és idén február utolsó hetében indult a chello,szal sok türelmet ehhez,de legalább látod a fényt az alagút végén ^^
  • Taranov
    UPC se lenne jobb, attól tartok.
  • Taranov
    Jah, főleg matáv kábelTV :D
  • skristof
    hát ebben én is reménykedem

ma egész nap szereltek a fiuk, láttam amikor jöttem haza, meg a tv-ben sincs most semmi, csak a hangyák! ;)
    én bízom benne, h ők nem olyanok. ez egyébként nem helyi cég, hanem a megyeszékhelyen vannak, már több éve ők nyomják a tv-t, csak most jöttek rá, h létezik internet! :)
  • BaLeeX
    Nem akarlak lelombozni, de nálunk ugyanez a szitu.
    Kábeltévés társaság váltás volt a faluban (vállalkozó volt, vállalkozó lett semmi upc meg ilyesmi) és már júliusban úgy indult a dolog, hogy meg volt a hely az internet oda és vissziránynak.
    Augusztusra ígérték. Augusztusban októberre ígérték.
    Kíváncsi vagyok mit mondanak októberben...

Remélem nálatok nem ilyen szélhámos vállalkozók a kábeltvsek...
  • skristof
    Sziasztok!
    (egy ~2500 fős faluban lakom, nem messze egy megyeszékhelytől)
    Megosztom veletek a tegnapi napom legszebb élményét! :)
    A TV kapcsolgatása közben véletlenül odatévedtem a helyi kábeltv-re. Épp akkor jött a reklám, amely valamilyen változást

hirdetett. Nah, mondom: megvárom! És jól tettem! ;) Kiderült, hogy szeptember 14-től (mától) megváltozik a csatornakiosztás, amit

azzal indokoltak, hogy új szolgáltatást vezetnek be: INTERNETet! :) És ennek az előkészítése miatt változik meg a

kiosztás. Szóval mostmár több, mint valószínű hogy nálunk is lesz szélessáv, lesz kábelnet! Bővebb infokkal még nem

bombáztak minket, de amint lesz valami, beírom. (már ha érdekel Titeket!)
    szóval tanulság: fatáv suxx, kábelTV hajrá! ;)
    a többi modemes társamnak: Ki-tar-tás!!! Van remény!
  • Imremagdi
    semmi baj sincs az eröművel - nem kell tőle félni
  • EOX
  • Taranov
    Akkor inkább lakom itt atomerőmű nélkül :(
  • BaLeeX
    Valamit valamiért.
    Az erőmű fizeti az ADSL felét, cserébe kaptok ingyen sugárzást.
  • Imremagdi
    Pakson szinte mindenkinek 5000 Ft ADSL-e van, nincs benne semmi buktató, a többit az atomerömű fizetni. Jó hely ez a Paks (és környéke)
  • FrezeR
    a mázlista....vagy majd kiderül :)
  • Taranov
    Jah, ez bérelt vonal minőség, mikor épp nem végeznek karbantartást :)
  • BaLeeX
    Ilyen a mesében nincs...
    Ez igen!

Követendő példa.
  • Botond #345
    reméljük átverés az egész :-) és axeleró elhúzza az időt még 2 évig ahogy szokta
  • Imremagdi
    internet faluhelyen ? hát ez egyszerű

Adott egy falucska, 2000-ren laknak bent, és most kötik be az ADSL-t !És el se fogjátok hinni hogy mennyiért ! 5000 Ft/hónap kerül a 384-es ADSL ! PART-os céges előfizetés, axelero-s net lesz, és a falucska Németkér !
    Szerencsére én is ott lakom, és nekem is 5000 adsl- lesz ! hehehe
  • FrezeR
    ja hát ez ismerős..én is már hónapok óta szervezem be az embereket szórólapozam is, mert amugy azt sem tudnák mi az az internet :I
  • BaLeeX
    Na jó nem 40, "csak" 20...
  • BaLeeX
    Nem hinném, hogy tele vannak ügyféllel. A helyi fórumokon rengeteget érdeklődtem, aztán 1-2 embert találtam összesen aki ilyet használ és mondott is róla valamit.

Mellesleg amit mondtál azon valami nagyon hülye árak vannak vagy csak én néztem el valamit?
    Havi 40000 meg ilyen havidíjak.
  • Taranov
    Csak meg lehetne szervezni, hogy nálatok is legyen. Kedvezményt adni szept. 31-ig, vagy valami. Nem tudom milyen a helyzete a szolgáltatónak, lehet, hogy tele van ügyféllel a falujában.