Internet faluhelyen

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BaLeeX
A modemes internetezõk nagyrésze szélessávra váltana
írta: Bodnár Ádám , idõ: 12:13

A GTS-Datanet online kérdõíves felmérést végzett lakossági ügyfeleinek körében. A kutatásból többek között az is kiderült, hogy a modemes internetezõk többsége váltana minõségi, szélessávú internetelérésre, az ügyfelek a távközlési liberalizációtól az internetezés költségeinek csökkenését és a verseny erõsödését prognosztizálják.
A több mint 1300 válaszadó majdnem háromnegyede legalább középiskolai érettségivel rendelkezõ 19-49 év közötti férfi. A legtöbben legalább 3 éve használják már az internetet, többségük napi rendszerességgel. A legjellemzõbb, hogy otthon interneteznek, ahol is elsõsorban böngészésre, információgyûjtésre, valamint kapcsolattartásra használják a világhálót.

A válaszadók a magyar nyelvû internetes tartalmakat közepesnek, míg a világhálón található honlapok számát megfelelõnek ítélték. Az online reklámok iránt mindössze a válaszadók 4 százaléka mutatott toleranciát. Az online reklámokon belül legzavaróbbak a felugró ablakos, úgynevezett pop-up hirdetések -- derül ki a felmérésbõl.

A modemes elõfizetõk mintegy háromnegyede tervezi, hogy kapcsolatát szélessávú internetes kapcsolatra cseréli a jövõben. Elsõsorban a gyorsabb internet miatt váltanának, de fontos szempont a folyamatos kapcsolat is. A váltásban döntõ szerepe van az árnak is: 4-5 ezer forintos havidíj már a dial-upos elõfizetõk 82 százalékát csábítaná szélessávú internetezésre.

A távközlési liberalizáció kapcsán elsõsorban a verseny erõsödését, valamint az internetezés költségeinek a csökkenését várják az elõfizetõk. Az internetezõk többsége fontosnak tartja a kormányzat azon törekvését, hogy minél több otthonban legyen internet. Az érvek között elsõsorban az információk gyors elérése, a kapcsolattartás, az online ügyintézés és az internet tanulásban, munkában nyújtotta elengedhetetlen segítsége szerepeltek.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

BaLeeX
Ahogy kell.

Remélem más is elhajtja õket a 3.14csába!
Aztán majd csak leesik nekik a tantusz, hogy nem ott kéne fejleszteni, ahol már mások megtették hanem talán ott ahol még nincs semmi...

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Botond
idénmár vagy 20x telefonáltak matáv/axelero ügyfélszolgálatosok,hogy na vegyünk már adslt :-) mindnek mondtam,hogy tavaly hol voltak?mosmán dugják fel az adsl kábelt mert itt nem lesz az tuti
BaLeeX
Hát jah...
De szeretnék én is ilyen helyzetben lenni, hogy pár hónap múlva beindul a kábelnet aztán a matáv észbekap, hogy ejjha tudna itt is szakítani és körbetelefonál mindenkit és elküldeni õket a picsába, hogy amikor kellett volna akkor nem jöttek most meg húzzanak a búsba... 😊

FrezeR
én mit nem adnék azért, hogy akár csak egyszer felhivjanak ilyen ügyben eh 😊)

Botond
nálunk kell,mert nagyi már öreg nem tudnánk átszoktatni mobilra,meg olcsóbb se lenne,mert folyton helyi hívja a rokonokat barátnõit
helyes!
én már arra is gondoltam, h le kéne mondani a vezetékest, mert ugyis mindenkinek van nálunk mobilja...
de azért helyi hívásokhoz még jó..

football without ultras is nothing

Taranov
Ez tényleg jó hír. Hajrá!

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Botond
drukkolunk :-) engem ma 2x hívottmatáv,hogy rendeljek adsl-t,el is küldtemõket a f*szba :-) hozták volna amikor kellett,most már meg vagyok elégedve a chellóval,szal marad az:-)
Hi!
Nah, fejlemény a kábelnetrõl! 😊
Éppen amikor jöttem haza, akkor voltak a kábeles fiúk a házunknál, úgyhogy utána tudtam kérdezni, mikor is jön a NET.
A srác azt mondta, hogy max. egy hónap! Vágom a centit! 😊)

Botond
nálunk tavaly szept1ejévelváltozott a csatornakiosztás ugyan e miatt,és idén február utolsó hetében indult a chello,szal sok türelmet ehhez,de legalább látod a fényt az alagút végén ^^
Taranov
UPC se lenne jobb, attól tartok.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Taranov
Jah, fõleg matáv kábelTV 😄

hát ebben én is reménykedem

ma egész nap szereltek a fiuk, láttam amikor jöttem haza, meg a tv-ben sincs most semmi, csak a hangyák! 😉
én bízom benne, h õk nem olyanok. ez egyébként nem helyi cég, hanem a megyeszékhelyen vannak, már több éve õk nyomják a tv-t, csak most jöttek rá, h létezik internet! 😊

BaLeeX
Nem akarlak lelombozni, de nálunk ugyanez a szitu.
Kábeltévés társaság váltás volt a faluban (vállalkozó volt, vállalkozó lett semmi upc meg ilyesmi) és már júliusban úgy indult a dolog, hogy meg volt a hely az internet oda és vissziránynak.
Augusztusra ígérték. Augusztusban októberre ígérték.
Kíváncsi vagyok mit mondanak októberben...

Remélem nálatok nem ilyen szélhámos vállalkozók a kábeltvsek...

Sziasztok!
(egy ~2500 fõs faluban lakom, nem messze egy megyeszékhelytõl)
Megosztom veletek a tegnapi napom legszebb élményét! 😊
A TV kapcsolgatása közben véletlenül odatévedtem a helyi kábeltv-re. Épp akkor jött a reklám, amely valamilyen változást

hirdetett. Nah, mondom: megvárom! És jól tettem! 😉 Kiderült, hogy szeptember 14-tõl (mától) megváltozik a csatornakiosztás, amit

azzal indokoltak, hogy új szolgáltatást vezetnek be: INTERNETet! 😊 És ennek az elõkészítése miatt változik meg a

kiosztás. Szóval mostmár több, mint valószínû hogy nálunk is lesz szélessáv, lesz kábelnet! Bõvebb infokkal még nem

bombáztak minket, de amint lesz valami, beírom. (már ha érdekel Titeket!)
szóval tanulság: fatáv suxx, kábelTV hajrá! 😉
a többi modemes társamnak: Ki-tar-tás!!! Van remény!

Imremagdi
semmi baj sincs az erömûvel - nem kell tõle félni

http://s2b-hu.ikariam.gameforge.com/reg.php?fh=400ce81271ab4218ebc88d115104c2f1

EOX

Retteketet

Taranov
Akkor inkább lakom itt atomerõmû nélkül 😞

BaLeeX
Valamit valamiért.
Az erõmû fizeti az ADSL felét, cserébe kaptok ingyen sugárzást.

Imremagdi
Pakson szinte mindenkinek 5000 Ft ADSL-e van, nincs benne semmi buktató, a többit az atomerömû fizetni. Jó hely ez a Paks (és környéke)

FrezeR
a mázlista....vagy majd kiderül 😊

Taranov
Jah, ez bérelt vonal minõség, mikor épp nem végeznek karbantartást 😊

BaLeeX
Ilyen a mesében nincs...
Ez igen!

Követendõ példa.

Botond
reméljük átverés az egész :-) és axeleró elhúzza az idõt még 2 évig ahogy szokta
Imremagdi
internet faluhelyen ? hát ez egyszerû

Adott egy falucska, 2000-ren laknak bent, és most kötik be az ADSL-t !És el se fogjátok hinni hogy mennyiért ! 5000 Ft/hónap kerül a 384-es ADSL ! PART-os céges elõfizetés, axelero-s net lesz, és a falucska Németkér !
Szerencsére én is ott lakom, és nekem is 5000 adsl- lesz ! hehehe

FrezeR
ja hát ez ismerõs..én is már hónapok óta szervezem be az embereket szórólapozam is, mert amugy azt sem tudnák mi az az internet :I

BaLeeX
Na jó nem 40, "csak" 20...

BaLeeX
Nem hinném, hogy tele vannak ügyféllel. A helyi fórumokon rengeteget érdeklõdtem, aztán 1-2 embert találtam összesen aki ilyet használ és mondott is róla valamit.

Mellesleg amit mondtál azon valami nagyon hülye árak vannak vagy csak én néztem el valamit?
Havi 40000 meg ilyen havidíjak.

Taranov
Csak meg lehetne szervezni, hogy nálatok is legyen. Kedvezményt adni szept. 31-ig, vagy valami. Nem tudom milyen a helyzete a szolgáltatónak, lehet, hogy tele van ügyféllel a falujában.

Taranov
Bp., III. ker, WLA Interservice

BaLeeX
Nincs letöltési korlát, viszont nincs garantált sávszélesség a szerzõdésben és állítólag a ping sem túl rózsás. Egy szomszédos faluban emeltek egy tornyot, és azt mondták a mi falunk 80%-ban is elérhetõ lesz a szolgáltatás. Ezt igérték június-júliusra, majd augusztus végén elkészült.

Aztán egyik haverom érdeklõdött, hogy most akkor lehet-e nálunk is megrendelni. A válasz az volt, hogy nincs elég érdeklõdõ, ezért nálunk nem lesz elérhetõ.
Ez megint csak annyiból áll, hogy fafejû barmok vannak a szolgáltatónál és még arra sem képesek, hogy legalább valami szórólapot szétszórjanak a faluban, vagy a helyi újságban meghirdessék. Ezután persze, hogy nincs érdeklõdõ, mert a honlapjukra én is csak véletlenül jutottam el és ha nem is a mi falunkban hanem a szomszédosban van a torony akkor meg érthetõ, hogy nálunk nem tud errõl lehetõségrõl a kutya sem...

Amit ígértek kábelnet, az is 384kbit-es lesz, az ára pedig 9900 körül, letöltési korlát nem lesz. Na ezt még megvárom, mert nem mindegy, hogy van-e bekötési díj, meg hogy hány éves a hûség-szerzõdés.

FrezeR
végülis nem hangzik rosszul...van itt is megkötés, hogy szedj össze ennyi meg ennyi embert és akkor talán megyünk?😊 manapság ez a mániája minden szolgáltatónak...
s letöltési korlát van e? ami nálunk lett volna ott volt de errõl irtam korábban, ez viszont erõsen visszaveti a lelkesedésem mert 10 gb nem valami sok egy hónapra ráadásul a túllépést is keményen ki kell fizetni 1gb/1250ft...:I

BaLeeX
Hol használod és ki a szolgáltató?

gondolom nem vigasztaal, de nálunk is ígérték augusztusra a kábelnetet. semmi nifo.
most pár hete meghirdették vmi másik nete (micro-COMM cégnévvel) szal sztem ez is vmi mikrós lenne. volt ott egy 20as szám. nem veszik fel. 😞 megkerestem, h hova vannak bejegyezve, hát abba a házba sztem 20 éve nem laknak 😞(

Taranov
Én csak dícsérni tudom, 384/384-esért 12500-at fizetek bruttó, de ez a minimum sebesség 😊
1 megabitet viszi és a pingek jobbak a bixre, mint az adsl-é, de ha letöltök, akkor már nem enged fel 'low ping players only' szerverre. Idõjárás nem befolyásolja, mindent egybevéve jobb az ADSL-nél.

BaLeeX
Mikrohullámú net.

Olvasgattam róla sokat, és mindenki mást ír.
Van ahol zavarja a rossz idõjárás meg vihar, van ahol nem.
Van ahol simán játszhatóak vele netes játékok jó pingekkel, van ahol meg játszhatatlan.
Van ahol folyamatosak a kimaradozások és lassú a letöltés van ahol az ellenkezõje.

Ami nekünk lett volna az 1 éves szerzõdéssel és 384/384 sebességgel havi 10500ft.
Kicsit sokallom, de nem lenne vészes ha tényleg jó pingek lennének és nem lenne gond a szolgáltatással, de ahogy pár usertõl hallottam ez nem így van. 😞

FrezeR
az igérgetésekbõl mindig van bõven, nálunk is folyton igérnek fût fát aztán semmi nem történik😞 már nekemis tele van a.... a helyzettel ami itthon van. egyébként milyen az a MicroDSL?

Botond
ja azt hittem van vmi konkrét és elkerülte a figyelmem
BaLeeX
Még semmi, de nem kapkodják el szerintem.
Majd december környékén lesz valami. Vagy nem. 😞

Botond
vmi link az új csomagokban mi van?
BaLeeX
Ja, lentebb írtam még március környékén, hogy lesz felénk MicroDSL júliusban. Azóta sincs semmi hír, csak annyi, hogy kábelnet is lesz ám, augusztusban...

Nos azóta csak annyi hír, hogy igen lesz, majd októbertõl.
Csak évszámot nem mondtak.

BaLeeX
Na!
Több, mint egy hónapja nem írtunk ebbe a topicba.
Biztos azért, mert nem gyõzzük kapkodni a fejünket a fasztáv által kiagyalt új átalaánydíjas csomagok hírére...

Gondoltam sok mindent, amikor év elején jöttek a hírek, hogy újra lesznek átalánydíjas csomagok, csak azt nem, hogy még õsszel sem lesz semmi belõle.
Bár ha jól tudom az év végéig élnek a 15/40/100 órás csomagok és én már azon sem fogok meglepõdni ha az utánuk következõ csomagok közül egyik sem lesz átalánydíjas!
És ezt megcsinálhatják!

Szar országban élünk...

Taranov
De átalánydíjas telefonos netre meg még kisebb az esélye

Taranov
Hát sajnos nem áll úgy hozzá

FrezeR
nos igen a szélessávot mindenki szeretné, de akkor a matáv is álljon ugy hozzá, hogy mindenhol elérhetõ legyen és ne kelljen éveket várni rájuk..

Taranov
Sajnos késõ õsz elõtt nem lehet számítani olyan csomagra, amiben _tényleg_ korlátlan net van, azaz percdíj és hozzáférés egyben, de ahogy a Matávot ismerem, õsz után sem.
Kezdem úgy gondolni, hogy a netezni akaróknak egyetlen lehetõségük a szélessáv.

BaLeeX
Ja, ergo kitaláltak egy átbaszós jól csengõ nevet és átbasszák aki nem figyel és hagyja magát.
Én is felkaptam a fejemet amikor még régebben megláttam.

Aztán annyi aze gész, hogy ha 1 éves szerõdést aláírsz akkor brutto 2000ft-ért van korlátlan interneted...
Ami semmivel sem jobb, mint a freestartos vagy index-es meg hasonló ingyennet szolgáltatások.
Max van hozzá egy email címed meg 10mb webtárhely. Mindkettõbõl van ingyenes...

FrezeR
utána kérdeztem és tényleg plusszba kell fizetni a percdijjakat...pedig már kezdtem örülni😞

Taranov
Nincs benne a telefondíj 😞