619
Hogyan internetezzünk ott, ahol SEMMI sincs?
  • dieselG
    www.emagyarorszag.hu :)

Amúgy ma beszéltem a Matáv egyik belső emberével, ő is furcsállja a dolgot, de mindenesetre utánanézi.. Persze inkább csak gyakrabban frissítenék a katasztrofális lassúságú adsl-tudakozójukat, ami az adsl.matav.hu oldalon érhető el.
  • Taranov
    Reméljük nem lesz a későbbiekben annyi ügyfél, hogy leterheljék a hálózatot.
  • Taranov
    Még akár igaz is lehet, ha nagyon mennek a minőségre. Mert pl. a GTS Datanet MDSL szolgáltatása is bérelt vonal árban van.
  • skristof
    asztakurva
    hát no komment....
    bazzeg
    ezt az e-magyarország pontot hol lehet megnézni?
  • shabba
    tracert www.bix.hu ?
  • Kami
    A cég neve LHComputer. Mindez Mezőkövesden, Füzesabonyban, Tardon érhető el egyenlőre. Lehet hogy még több településen is csak azokról nem tudok. Két napja van meg a net és még a tesztidőszakon belül vagyunk, úgyhogy néha még ki ki hagy 5-10 másodpercre. Még nem is a végső nagy hatósugarú antenna van felszerelve a bázisállomásra, mert nem érkezett meg határidőre, csak jövő hétre lesz 100% -os a rendszer. Talán Én voltam az első magánfelhasználó akihez bekötötték a netet. Úgyhogy netes játékokat még ki sem próbáltam megvárom míg stabil-stabilabb lesz a dolog.
    Lentebb írta valaki hogy pingeljünk a BIX-re. Itt vannak az adatok:
    194.38.118.50 ping-statisztikája:
    Csomagok: küldött=4 fogadott=4 elveszett=0
    Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
    minimum=15ms, maximum=26ms, átlag=19ms
  • dieselG
    Hát mifelénk is van mikrohullámú szolgáltatás, de az január óta csak a helyi általános iskola és a polgármesterasszony veszi igénybe, másoknak nem nagyon engednek a Mátracom bt. emberei, hiába hívtuk fel őket többször és könyörögtünk nekik.. ja meg állítólag drága, a polgármesterasszony valami 60ezerről beszélt. Ez nem lehet igaz, itt van felettünk 500m-re egy bázistorony, rajta a mikrós antenna is, és úgy mint a matáv, mint a mátracom bt. is, magasról szarnak ránk..
  • dieselG
    Mindenki döntse el maga a Matáv Rt. megbízhatóságáról!
  • Taranov
    Hát merrefelé helyileg?
  • Taranov
    Igaz, ilyen tekintetben valóban vannak korlátok.
  • BaLeeX
    Kis élménybeszámolót még tarthatnál. :)
    Pl. engem az érdekelne, hogy milyen a ping játékok alatt pl. CS-zni próbáltál-e már?
    Mert mint írtam lentebb nálunk is lesz lehetőség rá hónap vége felé és nyitottam is egy fórumot neki máshol, hogy írjanak tapasztalatokat de nem sokan írtak viszont egyvalaki azt írta, hogy elég gyakran kihagy a forgalom és CS-ben ugrál a ping 70-150 között ami nem túl egészséges.
    Úgyhogy most el vagyok bizonytalanítva.
    Igazából játék miatt kellene nekem csak szélessáv, mert a cégben van ADSL letölteni itt is tudok.
  • khmmmm
    Mi a cég neve? Vagy valaki nem tud "jó" mikrós cégeket? Mert nálunk is ez a helyzet jelenleg ADSL+kábelről nem is álmodhatunk... Az első ISDN vonalat kb 2 hónapja kötötték be!!!
  • shabba
    Azért ez így nem igaz. Gondolj bele van egy kis micros cég vesz egy 2mbps-es bérelt vonalat. Ennek a vonalon szó szerint nincs adatforgalmi korlát de azért a vonalnak vannak korlátai. 2mbps-en 1 hónap alatt durván 600GB adat jöhet lefelé, viszont ennek a vonalnak nagy valószínűséggel nem lesz 100%-os kihasználtsága mert azért este meg délelőtt nincs akkora netezési kedv(gondolj csak az adatforgalmi diagrammokra BIX-en milyen jellegzetes görbét rajzolnak meg). Szóval napközben szinte biztos hogy ilyen kicsi kapacitásnál 100% közeli lesz a terheltség de ez nem lesz igaz 24h-ban. Egy átlagos 50%-os kihasználtság mellett havi 300GB forgalom fog generálódni ezen a 2Mbps-es bérelt vonalon. Ha erre 30 user lesz rákötve és hozzájuk wireless szétosztva a net akkor átlagosan fejenként 10GB jut. Persze ez nem ilyen 1xű mert nem minden user tölt ilyen sokat vannak kisfelhasználók akik havi 1 gigával is beérik és az ők fel nem használt kapacitását vissza lehetne forgatni a közösbe egy de ilyen kis kapacitású hálózatot könnyen meggyilkolhat pár nagyétkű hardcore user azzal hogy nekiállnak 50-100 gigákat letölteni.

Persze minél nagyobb egy hálózat és nagyobb a közös szétoszható hálózati erőforrás és fajlagosan gazdaságosabban lehet szétosztani az ügyfélkör között annak kevésbé jelent ez problémát. De kis hálózatoknál kényszerből előre gondolkodva meg kell húzni bizonyos ésszerűségi határokat különben nagyon könnyen kihúzhatják alóluk a szőnyeget.
  • FrezeR
    igaz, hogy nem megkárosit vele, de pofátlan, mert tudják, hogy it más nincs és nem is lesz egy darabig és ezt kihasználva jönnének most ide. persze eddig se sem sz**tak mert 30 fő alatt nem állnak szóba senkivel és nálunk max 10 eber jöhet szóba. és most meg eljönnének akár 1-2 emberért is...szóval érdekes gondolkodás részükről de mégis mit tehetnék? msá szolgáltató nincs a környéken...
  • Taranov
    Mondjuk azért, ha forgalmi díjat kér, az nem megkárosítás. Adja annyiért a szolgáltatását, amennyiért akarja.
  • Kami
    A szolgáltatómnál nincs adatforgalmi korlát, szóval annyit töltök le amennyit nem szégyellek, valamint a díj is nagyon baráti.
    Pl.: 128/64 = 6500Ft/hó
    384/128 = 10000Ft/hó
    512/384 = 15000Ft/hó bár ebben nem vagyok biztos(a feltöltési értékben)
    Az általad leírtakból is látszik a magyarországon eluralkodó helyzet, hogy mindenki próbálja a lehető legpofátlanabb módon megkárosítani az embertársait. A mi példánk csak egy a sok közül! De ez már más téma!
  • Mihail
    egyébként én is falun lakom.. :)
  • Mihail
    falun??? van internet???
  • Taranov
    Csodálkozom, hogy ilyet oszt le, valószínűleg azt várja, hogy ebből plusz pénze jön be, ugyanis nem nagyon tudom, hogy ő milyen olyan netet tud leosztani a felhasználók között, amit ő is adatforgalmi korláttal vesz. Szerintem ezt ő találta ki, neki korlátlan az adatforgalma.
  • FrezeR
    nálunk itt a környéken aki van micros szolgáltató csak olyan csomagokat tud adni amiben 10 gb-os az adatforgalom. és után minden gigáért +1250ft-t kell fizetni. és az alapdij 12500ft és 384/128-as ez a csomag ez igy szerintem elég gáz és gondolom neked nem ilyen van. de erre nagyobb az esély mint a dsl-re de mégsem lennék boldog ezzel sem felhőtlenül:( azt hiszem érthető miért
  • Kami
    A hét évet úgy értettem hogy az isdn volt még akkoriban a "nagy sebességű" elérés és akár hiszed akár nem az isdn-t is csak kb. 1 - 1,5 éve lehet csak igénybe venni!!! Ez aztán a haladás a matáv részéről!De most már... Remélem minnél több alternatív szolgáltató kap észbe és használja ki a fatáv kapzsiságát és az ebből fakadó tenni nem akarását! Ezen csak Mi és Ti nyerhettek!
  • Taranov
    Gratulálok!

Mondjuk azért a 7 év várakozás az nem teljesen igaz, hisz 7 éve még nem volt szélessávú net, vagy ha volt, az még nem volt elérhető a lakosság számára.
    A 3-4 hónap kiépítési idő a Matáv tempójához képest gyors, de pl. nekem a megrendeléstől számított 4. napon építették ki a mikrohullámú netet :)

Taranov

u.i.: mégegyszer gratulálok a netedhez!
  • FrezeR
    nagyon jó olvasni az örömödet, komolyan:) remélem, hogy egyszer mindannyian mi modemesek is átéljük ugynezt amit te.
  • Botond #236
    grat!február óta én is jókat alszok éjszaka megint,igazándiból ez az ami megfizethetetlen :-)
  • EOX
    grat!
  • Punkerwork
    :))))))
  • Kami
    Hali!
    VÉGRE! Hét azaz 7 év után lett szélessávú netem. Nem-nem a matáv-tól. Mikrohullámú internetelőfizető lettem. A 384/128 -as elérés havi 10.000 pénz. Jobb mint a matáv ADSL-je mert nem kell hozzá vezetékes telefon sem. Ki is köttetem a vezetékes telcsit! Évek óta rágtuk a fatáv fülét hogy jöjjön az adsl-el, de szartak ránk. Egy telefon majd személyes egyeztetés a mikrós cég vezetőjével és kb. 3-4 hónap alatt ki is épült a szolgáltatás. Nagyon várom hogy mikor kapok levelet a matáv-tól hogy jönnének adsl-t szerelni! Majd megmondom hová mennyenek! :-) BOLDOG VAGYOK! Remélem másnak is lesz szerencséje mihamarabb kipróbálni a korlátlan és gyors netelérés örömeit! Nem kell az órát nézni percenként, vágyakozni a nagyobb terjedelmű fájlok után, éjfélig fellenni, stb. Aki modemes az tudja miről beszélek! Bocs a bő lére eresztett dumáért, de szerettem volna másokkal is megosztani az örömömet! Csá all!
  • icool
    Valakinek nincs tapasztalata a PGSM GPRS-el?
    Náluk 500mb-ot 6250FT-ért adnak igaz napal nem lehet használni de akkor is olcsób a vodánál én lehet hogy át állok csak érdekelne hogy müködik e legalább ugy mint a voda.
  • Botond #231
    ja,én se hallottam,hogy változtattak volna ezen,és én 2 évig kentem a 6-7iget,szal tudom miről beszélek :-(
  • Aquli
    Irtam emilt ugyfelszolgalatnak. es 7-kor. ugyhogy orulok ;)
  • Botond #229
    1212-t hívd fel sztem,hazudni direktbe nem hazudhatnak
  • Aquli
    Valaki nem tudja biztosan esetleg?
  • Aquli
    Hmm jó lenne ha 7kor, mert bátyám fél 5kor megy melózni, akkor felébreszt engem, és akkor kezdek netezni, de 7ig jobb lenne mint 6ig ;)
  • Botond #226
    egy fél éve még 7kor kezdődött a csúcsidő,én mindennap 6-7között reggel neteztem csak 0,5ft/percért vmi ingyenes dialup szolgáltatóval,matáv erős havi 4-500ftokat kaszált rajtam :-D mennyivel is jobban jártak mintha behozták volna adslt...
  • Aquli
    Nem tudjátok véletlenül, hogyha axeleros netelőfizetéssel netezek, akkor a telefondíjban a kedvezményes éjszakai időszak reggel 6-kor, vagy 7-kor végződik?
  • icool
    Ezt már látátok?http://index.hu/eu/matav0604/
    szegény matáv most már sajnálom is.
  • icool
    Most mér én se a matávot. :)
    Na jó le szarnám a vezér fejét.
  • dieselG
    Hmmf.. itt verjük a 4ezres létszámot, és a fatáv le se szar minket..
  • EOX
    Nálunk szerencsére simán összejött a 25
  • FrezeR
    mi is annyian lakunk kb és mégsem tudok összeszedni max 10 embert és ki is fujt...az meg nagyon kevés:(