3171
-
#1049 Német 88-asról van szó! -
#1048 Nézd, ahol volt HE-m, ott ritka volt az erős páncélzatú cuccos az ellenfélnél (Shermanok voltak max., erősebbre nem emlékszem) simán kilőttem HE-vel, de takarékoskodni kellett vele, mert kevés volt belőle. Más elfoglalt-használt kis tankoknál (korai PZIV), amiket használtam, ott meg meg kellett előtte bénítani, aztán a hátába kerülni, és úgy kilőni.
IS2 vs Kingtiger.
Tudom, hogy pl. itthon is több KT harcolt, de mégis, légierő, aknák, műszaki hiba folytán pusztultak inkább el, mint egy IS2 ágyújától. Németországban persze lehetett rá példa, de két ilyen bazi nagy monstrumot, egymás ellen, különösen, hogy a KTből kevés készült ... -
bgabor #1047 Egyáltalán nem mindegy,mivel lősz,még tigrisnél sem!
Például HE lőszerrel kalibertől függetlenül szinte bármilyen tankot mozgásképtelenné lehet tenni.
A belinkelt oldalak nagyon érdekesek,nem tudtam,hogy ennyi Párduc és Tigris II semmisült meg magyarországon. Van olyan Királytigris is,amit 57mmes löveggel lőttek ki! -
#1046 na, akkor par dolog:
High Explosive (HE)
The most common shell type is high explosive, commonly referred to simply as HE. HE shells have a strong steel case, a bursting charge, and a fuze. When the fuze initiates the shell, the bursting charge shatters the case and scatters hot, sharp fragments of steel at high speed. Most of the damage is caused by being struck by these fragments, rather than directly by the blast. The fuze on an HE shell can usually be set to burst on the ground, in the air above the ground (to scatter fragments behind cover), or after penetrating a short distance into the ground (either to transmit more ground shock to covered positions, or to reduce the spread of fragments).
Armour-piercing (AP)
In naval warfare and older anti-tank shells, the shell had to withstand the shock of punching through armour plate. Shells designed for this purpose had a greatly strengthened case with a specially hardened and shaped nose, and a much smaller bursting charge. Some smaller calibre AP shells had no bursting charge at all. Plain AP shell is now very rarely seen except in naval usage, and is less common even there. See also: Armor-piercing shot and shell.
"Attól is függ persze a dolog, hogy mivel lő az ember! HE vagy AP! 88-asnál mindegy (szinte)"
-helyesebben: mivel, mire, es hova lo az ember.
mert igen szorosan osszefuggenek.
"Amúgy, nem igazán hinném, hogy sor került volna ilyen összecsapásra. Tigris I. vs IS-2 talán, KT vs IS2, háát?"
-pedig budapest ostromanal, a konrad hadmuveleteknel is "rengeteg" tigris vs IS2 volt.
http://www.battlefield.ru/destroyed/german.html
http://rkkaww2.armchairgeneral.com/battles/Hungary/Hungarydata45.htm
-
#1045 Amúgy, ha tele van lőszerrel a tank, akkor nagy az esélye, hogy ilyen esetekben rögtön felrobbansz, vagy tűz üt ki, és akkor rögtön felrobbansz! :) Attól is függ persze a dolog, hogy mivel lő az ember! HE vagy AP! 88-asnál mindegy (szinte), de kisebb PZ III-IV tankoknál taktikázni kell, bár ha kilövöd a lánctalpat, és kinyírod a lövegét, elhúznak a picsuba a tankból.
De tény: a Tigris I. jó kezekben nagyon brutál tud lenni! -
#1044 Az embereknek van nevük! Nézd meg jobban a statistiájukat. Szerintem így jó, hogy nincsenek skillek, mert akkor nagyon Commandos szintű lett volna a dolog. Pl. csak a Specnazos tudja elvágni a torkát a németeknek, csak a tankos tud beülni a tankba., stb.. Ez pont így jó. Amúgy a IS2 tényleg szétvitte volna a Királytigrist, de viszont is! :) Amúgy, nem igazán hinném, hogy sor került volna ilyen összecsapásra. Tigris I. vs IS-2 talán, KT vs IS2, háát? -
#1043 Ennél csak jobbak vannak. :) -
Rusy #1042 ja azt én is egy kicst hiányoltam hogy fejlődjenek, jó jó nem kell itt osztogatni az strength meg a dexterity pontokat, de úgy mint a panzersben, megoldhatták volna, nagyobb sebzés stb pláne hogy az embereinknek nevük is van, és vihetjük őket tovább általába...
De egy kicsit illúzióromboló is lett volna, ez is egy ilyen játékba, gondolj bele, kiirtottam egy csomó németet pl kaptam xp-t és ettől majd többet sebzek, a géppityu annyit sebez akkor is ha tapasztalt vagy LOL... -
#1041 Ja. Azt én is megcsináltam. Nekem a királytigris két lövés volt. :)
Mindamellett én inkább a német küldetéseket nézem először. Azt végignyomom, és ha elegem lesz, akkor a többit nem csinálom meg. Nem tehetek róla, de én németpárti vagyok... :)
Vásárlás ügyben: persze, extrém helyzetben nem kéne vásárlás. Ezt meg lehet oldani a sztoriban. A panzersben is van olyan küldetés, ahol nem lehet vásárolni (radartorony...). És persze presztízspontokra gondoltam.
Ha pedig nem lehet vásárolni, akkor hiányolom azt, hogy fejlődjenek az embereim. Igaz, hogy ez nem RPG...
Összességében nagyon jó game, alig várom, hogy hazaérjek és folytassam. :) -
Rusy #1040 pf a ruszki küldetések a legszarabbak? nekem kurvára tetszettek, de még csak azt nyomtam végig, ennél még jobbak lesznek? nagyin jó
szerintem is hülyeség lenne venni tankot, illúzióromboló, esetleg úgy mint a panzersban, presztizspontokér, de azt is szigorúan küldetés orientáltan ugye abból kifolyólag amit lentebb írtak, tehát olyan részen ahol pl nem gáz ha csomó tankal megyek, mert pont ez a lényege a játéknak a tank tényleg tank, tehát ha mondjuk 5 tankkal mennék az már kurva erős lenne, de a játék szépsége, hogy tényleg egy tankot egy gyalogos óvatlan pillanatba moplotovval el tud intézni, vagy gránáttal a láncot lerobbantani, tehát a tank és az ember harcát szerintem nagyon valósághűen lemodellezték, és a durva az az egészbe, hogy tényleg helyzettől függ, ahol több a tereptárgy, fedezékből molotovval simán kiirtok 2 tankot, ha van 2 koktélom, de nyílt terepen szinte esélytelen... -
bgabor #1039 Jaja,a Tigris tank tényleg Tigris tank,nemcsak iszonyatosan erős ágyúja van,de a játékban ez forgatja a leglassabban (!) a tornyát! Amikor péncélelhárító gránáttal nyomuló gyalogosok tömegét kéne megállítani,ez a legnagyobb hátránya.
Amúgy a tank attack nevű szovjet bónuszküldetésben erűsítésként kapunk egy IS-2es tankot,na az aztán eszméletlen egy cucc! 122mmes ágyú van rajta,és 1 lövéssel kicsinálja a Tigris 1-est. Szerencsére a Tigris II essel már jóval nehezebben boldogul. De például volt olyan,hogy Pz-IVest egyetlen lövéssel felrobbantotta! Méghozzá szemből! -
#1038 Mivel van egy bizonyos "sztori", így szerintem nem illene ide a vásárlás. (Kiszállsz brit kommandósokkal a parton, és veszel egy teljes angol tankhadosztályt a németek ellen, akik PZ II-t, III-at és IV-et vetnek be ellened. Ja, és a megszállt Franciaországban vagy ... (Ezek szerint Dieppe sikerült a te verizódban? :)
Késbedobásnál ritka, hogy bárki is a nyitott ajtóban áll.
Tankoknál csak arra kell figyelni gyalogsággal szemben, hogy a lánctalp ne sérüljön meg, azt pl. egy gyalog is elintézi néha gránátokkal. Molotov halálos koktél! A legbrutálabb fegyver.
Amúgy szerintem a ruszki küldik voltak a legszarabbak, a briteké volt a legváltozatosabb, és a németeké a legjobb. Az amerikaiaké átlagos.
Kiváncsian várom a kiegészítőlemezt! Jó lenne egy full háborús hadjárat ezzel a grafikkal és ezzel a rendszerrel. -
ToMy_ #1037 not installed nem eleg, az IDE portot kell letiltani, nem a drive-okat. sot az sem jo, ha az a win eszkozkezelojeben tiltod le a CDROM-okat. mert latni igy sem lehet a drive-okat, de megsem jo.
a windows mar csak ilyen... -
#1036 Ja. Nekem is Ragnarok van, és megy. Ez a nyomi Winfos is ezt csinálta, szal dettó ugyanez.
Na de: ez a game iszonyat jó lett! Nagyon tetszik az interaktív környezet, hogy szerelgeted a tankodat, stb-stb...
Egy dolog tűnik furának (a többi RTS-hez képest), hogy relatíve kevés egységet ad. Megoldhatták volna úgy is, hogy vásárolni lehessen, mint a Panzersben. Spec vennék egyből 2-3 tankos csapatot, és go elfoglalni az ellen tankjait. :)
Ami viszont jó, hogy a tank tényleg tank. A gyalogosok ellen halálos. Igaz, hogy nagy számban baj lehet, de összességében király. Ja és végre a Tigrisnek Tigris ereje van, nem úgy, mint máshol. Egy tigris kinyír simán vagy 6-8 ellenséges tankot. :)
A legnagyobb LOL az volt, amikor a 2. küldetésben (recon) végigcsináltan egy tigrissel az egészet. A végén láttam meg, hogy a másik tankban is ott ülnek az ombrék, csak üzemanyag nincs benne (ott van két hordónyi). :))
Most a 3. mapon vagyok, a városban. Elég érdekes... :)))) -
antijedi #1035 nos tényleg megy..., ráadásul csak msot tünt fel hogy ezt mindenki colne cd-s verzioval csinálta nekem meg az alcoholos ragnarok verzió van de igy is megy, szal király! igaz én lehuzkáltam cd-ket mert biosba hiába álitotam not installedre a secondary slave és mastert (a cd-k...) mégis felismerte a win... -
#1034 Hát én megcsináltam a traininget, de ez momentán nem rémlik. -
#1033 kotegben lvo granatot max talalni tucc.
kotegelni nem lehet.
vannak mas, nem kotegelt granatok, amik hasonloan erosek.
hazba kest be lehet dobni, ha ugy van bent a manus hogy le is tudnad loni (nem lovod, dobod...)
" a házben lévő ellent hogy lehet ártalmatlanítani úgy hogy az ne vegyen észre /mondjuk késsel/."
odakuszol az ablak ele (kivulrol) ahonnan belacc, es latod is az ort. Lesz egy pozicio az ablaknal, ablak alatt, pont a kozepen, ahova uda tucc helyezkedni es be fog nezni a manusod. kijelolod hogy kes, es fire at will (magatol fogja ledobni).
(alap kikepzes, ablakon valo beloves......)
-
#1032 Na és hogy lehet kötegelni? -
#1031 Kést nem lehet házba bedobni, gránátot igen, de lehetőleg kötegben dobáld! A másik csak pukkan, az előbbi szétviszi a házat is! :) -
#1030 Urak, a házben lévő ellent hogy lehet ártalmatlanítani úgy hogy az ne vegyen észre /mondjuk késsel/. Házba gránátot bedobi lehet? Hogyan? Ja igen a házban lévő ellent hogy lehet megtekinteni? -
antijedi #1029 oks :) -
Rusy #1028 hát nemtom nekem a clone cd ncryiso van meg, mivel ahoz english patc-ot tettem fel nyilván angol de nemtom... -
#1027 hold position, return fire es az options-ba auto aim off -
antijedi #1026 amugy kereszteskérdés:
az itt közkézen forgó warez verzio "english" verzio, vagy "euro" verzio? -
antijedi #1025 de én igen , de attól még te éértettél félre engem és nem én téged :) -
Rusy #1024 én nekem ki van írva és semmiféle kábelt nem kell kihúzni, kikapcsolni az ide-t, annyi az egész hogy olvasóba kell rakni, íróból nem megy... -
#1023 Köszi, megnézem... :) -
#1022 Hát te se olvastál ám vissza:) -
antijedi #1021 psssssszt zsebhuszár... :P -
antijedi #1020 te vagy az észlény mert belebeszélsz oylanba amit nem értesz és még vissza se ovlasol ;DDD -
#1019 egészpontosan a 833-as üzenet :) Tökfilkó :D -
#1018 Olvass csak visszá jópár hozzászólást és meglátod, hogy nekem azt írták, hogy kikéne húznu elvileg minden cdromot, csak azt az egyet, amiben a játék van, kell bent hagyni.
észlény! :) -
antijedi #1017 vááá, észlény barátom...
kiirt verzionál nem is kell lehuzni mindent hanem a mountolos verzionál kell..., viszont a mountolos úgy tűnik hogy nem zsákbamacska igy azt énis megprobálom ... 8olyanyira hogy első cd már lentvan :P) -
#1016 de...
sima LG szar íróval írtam, ami nem a legjobbak közé tartozik írók között, és mégis megy. Ha még mindig nem akarod megpróbálni, te bajod, ne várd, hogy sajnáljalak. :) -
#1015 NYomd meg az end gombot, és akkor TPS nézetbőél tudod az irány gombokkal irányítani az embereidet. Ha meg simán attackot nyomsz egy ellenségre, akkor addig amíg meg nem öli mindent bevet, hogy megőlje, ha gránátot dobott, utána jön a kézifegyver. -
#1014 Sziasztok!
A jómúltkor leszedtem ezt a gammát. Akkor nem indult. Most, a korábban leírt okossággal megy. THX!
Rögtön első észrevételem: A Panzers végignyomtam (legalábbis a német oldalon) úgy, hogy nem javított a kocsi. Nem is volt baj, mert így nagyon oda kellett figyelni. A többi nem érdekelt nagyon, befejeztem a Panzerst (milyen faszság, hogy csak Grádig lehet a németekkel nyomni...).
Most ebben először is az bosszant, hogy az embereimet szinte lehetetlen kordában tartani. Ha gránátot dobatok velük (fedezékből), akkor a következő az, hogy kirohannak az ellenséges össztűzbe. Emiatt marha idegesítő tud lenni. Én vagyok csak a láma egyelőre, vagy ezt így kell elfogadni?
-
#1013 Az egyik után (ha megmenekülnek): mission failure. :) -
antijedi #1012 de neked a kiirt verzio megy nem? :) -
#1011 Ezt akkor nem értem. Ha megmenekül a felderítő csapat, akkor is jönnek a tankok, ha nem menekül meg akkor is? Akkor ennek mi értelme van, hogy ígyis úgyis jönnek? Akkor minek szarakodni a felderítőkkel? -
#1010 Nekem semmit nem kellett letiltani, sőt Daemon tools is megy mellette más mountokkal.