3171
  • antijedi
    nekem ha átváltok a 2. oldalra majd vissza akkor jó lesz
  • bgabor
    Úgy tűnik,eltűnt néhány hozzászólás.

Még mindig nem tudja senki,melyik küldetésben van az SU-152?
  • a.carkey
    Mi van itt?
  • a.carkey
    Na baz. Csak én nem látom a beírásokat? :(
  • antijedi
    jah de filmekben nincs, bár ez gondolom a.carkeynek szólt :)
  • Creator
    Lehet hogy nem eredeti, de legalább ezek arra hasonlitanak aminek titulálták.
    Müködő Tigris tényleg nincs /cirka 60 év/, de elég jó állapotban azért maradt egy pár, pl. Londontól 40km-re található egy tank muzeum ott és még németországban is.
  • bgabor
    De van működő Tigris!
    Nemrég az anglai Bovington tankmúzeum felújított egyet.
    A felújítási project honlapja:
    http://www.tiger-tank.com/
  • bgabor
    Melyik pályán van SU-152?
  • antijedi
    ezt mondom énis :) amugy asszem erről a haditechnika topicban volt anno szo, ott szépen leirogatták hogy mivel mit helyetesitete... :)
  • a.carkey
    Működő Sherman van. Működő Tiger (bármilyen típus) nincs.

A Kellyben és a Ryanben is átalakítással oldották meg.
  • antijedi
    nem akarlak elkeseriteni de a tigris ott is csak imitáció volt... :)
    a sherman-ra igy hirtelen nem emléxem, bár abból lehet végül sikerült valamit előkotorni...
  • Creator
    Ha Sherman vs Tigris akartok látni akkor a Kelly hőseit nézzétek meg, ott valodi mind a kettő. A másik amiben realisztikusan ábrázolták a Tigrist az a Rayen közlegény, ott látható hogy a bazoka lövedéke egyszerüen lepattan róla, de egy Hanomag-ot /félhernyótalpas páncélozott szállitójármü/ egylövéssel kilő.
  • Shep
    ez igaz, de ettől még nekem tetszik a film, mondjuk lehet azért mert ezen nőttem fel.
  • bgabor
    Abban a filmben 1 darab eredeti Tigris sincs. De még Sherman sem! Az még hagyján,hogy tigris nincs(háború után 2-3 db maradt meg),de a szövetséges oldalon sincs egy darab sherman sem! Arról nem is beszélve,hogy az amcsi katonák német MP-40essel lőnek benne. Nagyon gáz az a film. És akkor még nem is szóltam a hősnek ábrázolt amcsi katonákon,és a bárgyúnak, gonosznak, elvetemültnek ábrázolt német katonákról. Ez egyébként az összes háború utáni háborús amcsi filmet jellemzi. Annyira,de annyira szánalmasak.
    Ugyan olyan,mint mikor az amcsik a Vietnámi Győzelmüket emlegetik! Mintha nem laposkúszásban iszkoltak volna el Vietnamból. Persze ők győzelemről beszélnek.

Persze hogy a Dircoveryn a Sherman győzött a Tigris ellen! Nem ismered azt a mondást,hogy mindig a győztesek írják a történelmet? A valóságban többször előfordult,hogy a Tigris páncélzatáról egyszerűen lepattantak az ellenséges lövedékek,sőt,arra is sok példa volt ,hogy a Tigris lövedéke
    egyszerűen keresztülvitte a Shermant!
  • Bitbull
    sztem is:)
  • Shep
    tudom rákerestem, azért is kérdeztem, mert elég furának találtam, ennyi erővel mondjuk modelleket is csinálhattak volna, néhol úgyis csak az volt a filmben, 1-2-t meg a főbb jelenetekhez szerezhettek, vagy megépítették volna nagyban, na mindegy ettől még az egyik legjobb film, szerintem.
  • Bitbull
    viszont a sherman helyett nem bulldog szerepelt, megnéztem, de akkor nemtom mivolt az, de nem sherman az száz.
  • Bitbull
    keress rá google-n az m26 pershingre, és akkor kapsz róla képeket is, háát eléggé hasonlít a "filmszínész"-re:)
  • Bitbull
    az, de csak így tudták megoldani a dolgot, hogy tigris helyett azt szerepeltették, és tigrist mondtak, mert a valóságban az volt:)
  • Shep
    na de várjál az USA tank nem? már mint az M26?
  • Shep
    na hát nekem is gyanús volt, de a filmben végig tigrist mondtak, na mindegy.
  • Bitbull
    Az pedig M26 pershing akart akart lenni nem pershimg
  • Bitbull
    Tiszteletem!

Azok nem Tigrisek voltak, ha jól rémlik talán m26 pershimg, de tévedni emberi dolog:), viszont a sherman se sherman volt annyi szent:) talán bulldog de ezis csak tipp, viszont a tigris az nem tigris volt, nehéz lett volna bárhonnan is ennyi működőt összeszedni.
  • Shep
    Látta vki A halál 50 órája c. filmet? Az abban szereplő német tankok, most tigris tankok voltak, vagy sem, mert most nézegettem képeket, de se az 1-es se a 2-es tigristank képei nem egyeznek a filmben látottakkal.
  • Shep
    na ennyit már találtam

• M4 Sherman •

--------------------------------------------------------------------------------

A Sherman volt nyugati szövetséges haderő legfontosabb páncélosa, és egyben a legsokoldalúbb. A Sherman az M3 futóműjének továbbfejlesztett változatát használta és kapott egy 75 mm-es löveget. A löveg, mint az összes amerikai páncélosnál, fel volt szerelve egy automatikus vízszintes stabilizáló szerkezettel, és így mozgás közben is lehetett vele célozni, illetve lőni. Először El Alameinnél vetették be 1942 októberében. Átlag 1000 db-ot gyártottak belőle havonta! Később kiderült, hogy a 75 mm-es löveg nem megfelelő, ezért kicserélték 76 mm-esre. Az első Sherman tankok megbízhatatlanok voltak, gyakran kigyulladt a motor, majd felrobbant a tank. A 75 mm-es löveg nem volt olyan jó, mint a német Párduc, vagy Tigris páncélosoké, az amerikai taktikai szabályzat megtiltotta a direkt harcot a német páncélosokkal. A Sherman ereje az óriási számában rejlik, egy párducra 15 Sherman jutott! Majd amikor megkapta a 76 mm-es löveget és a páncélzatát is megnövelték, akkor lett méltó ellenfele a német páncélosoknak.
    Hossz: 6,83 m
    Szélesség: 3,05 m
    Magasság: 2,9 m
    Fegyverzet: 76,2 mm-es M7 löveg
    Lövedék: 54db
    Tömeg: 29,6 tonna
    Motor: GM 375 lóerő
    Sebesség: kb. 50 km/h
    Fogyasztás 100 km-en: 233 liter
    Üzemanyag szállítás: 750 liter
    Lánctalp: 42,1 cm
    Személyzet: 5 fő
    Gyártás: 1942-1943. (4993 db)
    Páncélzat
    Első: 38 mm / Hátsó: 19 mm / Oldal: 19 mm
    Torony páncélzat
    Első: 57 mm / Hátsó: 25 mm / Oldal: 25 mm
  • gstup
    Hi all!Csak annyit a sherman gyorsaságáról,hogy úton 38km/h-val ment,mig a tigris 46km/h-val.
  • PREMIERE1
    Ott is a taktika volt a lényeg.
  • PREMIERE1
    Egy biztos: Itt 1 méteren 0.1 litert eszik.
  • PREMIERE1
    Egyszer volt a Diszkótverőn egy tank vs tank film. A Shermant és a Tigert hasonlították össze. A Sherman nyert. Fel is röhögtem rögtön. Kicsit kiábrándultam a Diszkótverőkből. :(
  • Shep
    Valahol régen olvastam/hallottam, hogy marha sok benzint evett egy tigris, nem tudja vki megmondani pontosan mennyit?
  • Fritz Von...
    Hát ugye anno Wittmann a tigrisével 16-17 Shermant csinált ki. És túlélte. A Sherman, mint tank iszonyat gyenge. Abban volt az előnye (a T-34-hez hasonlóan, bár a T-34 jobb tank), hogy nagy számban tudták előállítani és olcsón.
  • PREMIERE1
    Nem kínszenvedés, csak okosan kell taktikázni ! :)
  • bgabor
    A sherman-nak a páncélzata gyenge. A lövege nem rossz,75mm-es. A sherman hatalmas előnye az,hogy úgy megy,mint a mérgezett egér,és iszonyat gyorsan forgatja a tornyát.Plusz még az hogy 200 lőszeres géppuskája van,egyenesen a gyalogosok rémévé teszi.

A Tigris tényleg jó,de csak bizonyos körülmények között. A városi harc a hadjárat 5.pályáján kész kínszenvedés vele.

SU-152-es melyik pályán van?
  • PREMIERE1
    Hát nem tudom. Szemből lőttem még egy Shermant 88-as HE vel. Felrobbant. (Bár az is igaz, hogy talán a közepesek között a Sherman a leggyengébb tank. :) AP-vel is meglőttem egy másikat, az is felrobbant. Szóval mondom: a Tigris nagyon brutál tud lenni. :)
  • Creator
    Nah mostmár végignyomtam minden küldit, a bónuszt is, sőt már multiztam is, csak ezek a külföldi köcsögök mindent csinálnak csak nem coop-olnak, mindenki megy arra amerre lát.
    Akit érdekel a multi az jöjjön fel IRC-re a #showw2 csatira vagy a TS2-re /IP:152.66.93.29/itt gyülekeznek a multisok.
  • formatuq
    pontosan igy van.
    SU-152,152mm, HE lovedekkel tisztan oldalba lottem egy pz3-t 20m-rol. a lancot ledobta, es fejtetore allt (1x atpordult a levegoben) mas baja nem lett.
    Mig egy IS-2, AP lovedekkel darabjaira tepte.
    szoval szamit a lovedek, meg hogy hol lovod meg a donort.
  • bgabor
    A páncéltörő gránát sebzése nagyogy sokban függ attól,hogy hol és milyen szögben találod ez a célt. Kilőheted az összes AP lőszered egy Pz4esre,ha rossz helyen találja a lőszer,semmi baja se lessz. Ha egymásután beviszel 2-3 darab hatástalan találatot,akkor érdemes más lőpozíciót keresni. Minden azon múlik,hol találod el. Minden tanknak szemből a legerősebb a pácélzata,oldalt vékonyabb,hátul pedig még annál is vékonyabb,míg fölülről a legvékonyabb. Ezért van az,hogy a tanknak a fölülről jövő támadás a legnagyobb ellensége (repülőgép,RPG kézigránát,molotov koktél)
    Például van egy pont a korai PzIVesek tornyának hátulján,ahova ha beviszel egy AP lövést,atomjaira robban a tank. Gondolom az ott tárolt lőszer miatt.
  • Rusy
    elég a 4x-es legalábbis nekem úgy megy, legújjab clone cd protected pcgame funkció ennyi...
  • Sir IvanHoe
    Az amugy jo,hogy a T-43-es 30 panceltoro lovedekel se lovi a halalba a P4-et?
  • Sir IvanHoe
    Koszi!