105
Egyetemek, Főiskolák stb...
  • skristof
    én nem járok, de úgytudom nem olcsó
  • AnonymouS
    Jár valaki az IBS-re? Mik a tapasztalatai?
  • skristof
    jókor kérdezed :)
  • Bandi 18
    Melyik szakra akarsz menni?
  • helpplz
    sziasztok

az lenne a kérdésem, hogy a mi a lényeges különbség a bme villamosmérnöki és műszaki informatika szakok között. persze már találtam egy csomó, szépen megfogalmazott leírást, de az lenne a legjobb, ha valaki, aki ért hozzá vagy oda jár, le tudná nekem írni egy-két mondatban, érthetően, hogy mit fog csinálni egy villamosmérnök és egy műszaki informatikus, ha "nagy lesz"

előre is köszi
  • skristof
    azthiszem ismét aktuális válhat a téma, szóval jó lenne feléleszteni...

Veszprémi egyetemről valaki tudna véleményt mondani? az kiváltképp jó volna ha egy hallgatója lenne az illető :)
  • Monoton
    OK Igaz
    Kösz mindenkinek!
  • OPM
    minden!
  • The Garrett
    (off)ugyanaz mint az okjsek, csak azért még fizetsz is, sazl nem éri meg.

Legjobb ha elinditod a photoshopot/flasht akarmit es elkezdesz rajzolgatni / whatever vele.
    Amit "tanitani" lehet azt el tudod olvasni netes tutorialokban is.( sőt még többet is)

(on) jul26- minden kiderül/mindenki derül?
  • skristof
  • Monoton
    Az OKJ képzésnek tényleg semmi értelme.

Szerintetek a fizetős képzések érnek valamit?

• magus
    meleg, felhotlen, kb 32 fok
  • Night
    a flash nem szamitogepes grafika>)

amugy kepzomuvon van ilyen szak, bejutni lehetetlen:)

okj-s kepzeseknel keress, ott okitana ilyen alapszinten, aminek semmi ertelme:)
  • OPM
    énis örültem a találkozásnak...
  • skristof
    ennyi ésszel nem lep meg...
  • Monoton
    :)))))))))))

Kösz a tippet!!!
    Egyetemet vagy fősulit nem leltem!
  • OPM
    csodákra képes :)
  • Monoton
    Senki nem tud semmit?

• Monoton
    Hello!

Olyan iskolákat keresek ahol számítógépe grafikát lehet tanulni! (pl. Photoshop, Flash meg ilyenek)

Aki tud segísen!
  • Killgore
    csak az elo-t hagyjátok...
  • pedestrian
    Meg tudja valaki mondani, hogy hol van hangmérnök képzés Magyarországon?
  • Dzsini
    honnan sejthetné egyáltalán? kb úgy higyj neki, mint aki most megmondja a július 15-i időjárást. a trendet lehet sejteni, de ez az első év amikor teljesen mások a számítási módszerek és a felvételi rendszer - tippelni is csak annyit mernek a legtöbben, hogy emelkedni fog.
  • The Garrett
    na akkor atköltözök énis ide :)

félig meddig off, de amig várok az egyetemre elvegzek egy féléves operatőr/vágó tanfolyamot, februartol indul es juliusig tart.

ami pedig on,hogy felkerestem am agyartanarom es aztmondta szociologiara 120 körül lesz a ponthatár(tavaly 80 volt) , well... annyim nemlesz :P de azért beadom oda is hátha téved.
  • OPM
    én sem tudom igazán, miért mindenképp Pestre akarok járni

Fehérvár is kb ugyanolyan messze lenne innen, nem a távolság miatt
    de az összes haver/barát is oda készül vagy már oda jár és tartani akarom velük a kapcsolatot, ez sztem elég fontos érv mellette :)

kössz az alternatívákat. és igazad van, én sem tudom még pontosan, mi a célom, de szerintem ezzel nem vagyok egyedül az idén felvételizni készülők közül
  • Dzsini
    nem hallottam róluk semmit, de én a helyedben nem ragaszkodnék székesfővárosunkhoz, sőt...

de a te döntésed, te választod meg a sorsodat... csak ahogy látom elég haloványka elképzelésed van egyáltalán arról, hogy mi is érdekel és hova akarsz járni ezért vetem fel az alternatívákat.
  • OPM
    de német nyelven tanulni ezeket más, az már érdekel :D

és mindenképp itthon, bp-n akarok továbbtanulni
    akkor az ELTE a legjobb választás, nem?

erről a Károliról vagy a Pázmányról miket hallottatok?
  • Dzsini
    szerinted német szakon miket fogsz tanulni? - csak mert itt írod, hogy nem bírod a történelmet meg a magyart(gondolom irodalmat)

(plusz senki nem teszi kötelezővé, hogy ebben az országban járd végig az iskolát, rengeteg ösztöndíj meg ilyesmi van elrohangászni nyelvterületre tanulni)
  • The Garrett
    akkor viszont mindenképp maradj az info szakpárnál :)
    gondolj bele felvesznek es olyat kell tanulnod amit utálsz. rossz!
    (es remenykedsz h sikerül atjelentkezni :) )
  • OPM
    van sima német meg német-pedagógia (gondolom ez a tanári képzés)

ja de ilyen néprajzhoz magyar vagy töri kell, amiket annyira nem bírok :(
  • Dzsini
    ezt az adott iskola dönti el, leginkább úgy szokott úgy működni, hogy átjelentkezel - vagyis továbbra is két szakot végzel, csak nem azt a kettőt amire jelentkeztél (szerintem az elte sima német bölcsés szak is német+tanári csak nem írják külön)
    amúgy tök érdekes dolgok vannak német mellé amit kiírtak - akár a néprajz, akár a skandinavisztika - vagy lehet másodiknak venni a németet és úgy is van millió lehetőség - bár szerintem egy német-skandi az teljesen jó lehet :)
  • OPM
    akkor elvileg ha német+valami -re jelentkezem és bejutok, utána akár leadhatom azt a valamit és folytathatom az egészet mintha natúr német szakon lennék?
  • Dzsini
    rengeteg párosítás van német mellé, nézd meg a ponthatárokat meg hogy melyik tetszik (mi honnan tudnánk hogy mi érdekel téged?) - és csökkenő sorrendben irogass be 2-3at

meg az, hogy valamilyen szakpáron elkezded az iskolát az nem jelenti azt, hogy ott is kell befejezned ám - menet közben is lehet ide-oda váltogatni meg újabb dolgokat felvenni / leadni... csak kerülj be
  • OPM
    a bölcsész német mindenképp (nem tanári), és ehhez kéne valami szakpár. info lenne a legtesthezállóbb nekem
  • The Garrett
    valami bölcsész németszak?
    vagy mindenképp infoval kapcsolatos?
  • OPM
    már csak 12 nap van leadni a jelentkezési lapokat :((

azt tudom hogy némettel akarok valamit kezdeni a jövőben és az is biztos hogy az ELTE-BTK német szakját jelölöm meg első helyen, de foggalmam sincs, mik legyenek az alternatívák, ha esetleg nem sikerülne oda... tudnátok valamit segíteni?

informatikatanár - német
    informatikus könyvtáros - német

ezeket a szakpárokat nézegettem még, de semmiképp nem akarok tanár/könyvtáros lenni! :)

az eltén kívül a Károli Gáspár Református Egyetemen lenne natúr német szak, de valamiér nem szimpi nekem ez a suli...

és az miért van hogy a Pázmány Péteren csak költségtérítéses német indul, államilag finanszíozott meg nem? pedig oda szívesen mennék
  • skristof
    BMF milyen szak?!?!?!
    jah, nekem van még két évem, addig rendszerváltás lessz , de a szakok csak nem változnak
    szal, valaki világosítson már fel, mi a különbség az alábbi szakok közöt:
    programozó matematikus
    progremtervező matematikus
    programtervező informatikus
    műszaki informatikai
    és mi ez a kétciklusos dolog? alapdiploma+ lehetőség mesterdiplomára vagy mi...
    és biztos vannak itt mindenféle informatikai szakokról: melyik a jo? mik a tapasztalatok? én nem szeretnék olyan helyre menni, ahol csak az elméletet nyomják nagyon...
    válaszokat előre is thx
  • PResident Evil
    majd fogok... addig van időm
  • [Walaki]D`Lair
    Mé nem tanultál rá?
  • PResident Evil
    van még chance... jövőhéten... de akkoris...
  • [Walaki]D`Lair
    Nekem meg mégis meglesz a min. 4-es átlag...:)