105
Egyetemek, Főiskolák stb...
-
skristof #65 én nem járok, de úgytudom nem olcsó -
AnonymouS #64 Jár valaki az IBS-re? Mik a tapasztalatai? -
skristof #63 jókor kérdezed :) -
#62 Melyik szakra akarsz menni?
-
helpplz #61 sziasztok
az lenne a kérdésem, hogy a mi a lényeges különbség a bme villamosmérnöki és műszaki informatika szakok között. persze már találtam egy csomó, szépen megfogalmazott leírást, de az lenne a legjobb, ha valaki, aki ért hozzá vagy oda jár, le tudná nekem írni egy-két mondatban, érthetően, hogy mit fog csinálni egy villamosmérnök és egy műszaki informatikus, ha "nagy lesz"
előre is köszi -
skristof #60 azthiszem ismét aktuális válhat a téma, szóval jó lenne feléleszteni...
Veszprémi egyetemről valaki tudna véleményt mondani? az kiváltképp jó volna ha egy hallgatója lenne az illető :) -
Monoton #59 OK Igaz
Kösz mindenkinek! -
OPM #58 minden! -
#57 (off)ugyanaz mint az okjsek, csak azért még fizetsz is, sazl nem éri meg.
Legjobb ha elinditod a photoshopot/flasht akarmit es elkezdesz rajzolgatni / whatever vele.
Amit "tanitani" lehet azt el tudod olvasni netes tutorialokban is.( sőt még többet is)
(on) jul26- minden kiderül/mindenki derül? -
skristof #56 -
Monoton #55 Az OKJ képzésnek tényleg semmi értelme.
Szerintetek a fizetős képzések érnek valamit?
-
#54 meleg, felhotlen, kb 32 fok -
#53 a flash nem szamitogepes grafika>)
amugy kepzomuvon van ilyen szak, bejutni lehetetlen:)
okj-s kepzeseknel keress, ott okitana ilyen alapszinten, aminek semmi ertelme:) -
OPM #52 énis örültem a találkozásnak... -
skristof #51 ennyi ésszel nem lep meg... -
Monoton #50 :)))))))))))
Kösz a tippet!!!
Egyetemet vagy fősulit nem leltem! -
OPM #49 csodákra képes :) -
Monoton #48 Senki nem tud semmit?
-
Monoton #47 Hello!
Olyan iskolákat keresek ahol számítógépe grafikát lehet tanulni! (pl. Photoshop, Flash meg ilyenek)
Aki tud segísen! -
#46 csak az elo-t hagyjátok... -
#45 Meg tudja valaki mondani, hogy hol van hangmérnök képzés Magyarországon? -
#44 honnan sejthetné egyáltalán? kb úgy higyj neki, mint aki most megmondja a július 15-i időjárást. a trendet lehet sejteni, de ez az első év amikor teljesen mások a számítási módszerek és a felvételi rendszer - tippelni is csak annyit mernek a legtöbben, hogy emelkedni fog. -
#43 na akkor atköltözök énis ide :)
félig meddig off, de amig várok az egyetemre elvegzek egy féléves operatőr/vágó tanfolyamot, februartol indul es juliusig tart.
ami pedig on,hogy felkerestem am agyartanarom es aztmondta szociologiara 120 körül lesz a ponthatár(tavaly 80 volt) , well... annyim nemlesz :P de azért beadom oda is hátha téved. -
OPM #42 én sem tudom igazán, miért mindenképp Pestre akarok járni
Fehérvár is kb ugyanolyan messze lenne innen, nem a távolság miatt
de az összes haver/barát is oda készül vagy már oda jár és tartani akarom velük a kapcsolatot, ez sztem elég fontos érv mellette :)
kössz az alternatívákat. és igazad van, én sem tudom még pontosan, mi a célom, de szerintem ezzel nem vagyok egyedül az idén felvételizni készülők közül
-
#41 nem hallottam róluk semmit, de én a helyedben nem ragaszkodnék székesfővárosunkhoz, sőt...
de a te döntésed, te választod meg a sorsodat... csak ahogy látom elég haloványka elképzelésed van egyáltalán arról, hogy mi is érdekel és hova akarsz járni ezért vetem fel az alternatívákat. -
OPM #40 de német nyelven tanulni ezeket más, az már érdekel :D
és mindenképp itthon, bp-n akarok továbbtanulni
akkor az ELTE a legjobb választás, nem?
erről a Károliról vagy a Pázmányról miket hallottatok? -
#39 szerinted német szakon miket fogsz tanulni? - csak mert itt írod, hogy nem bírod a történelmet meg a magyart(gondolom irodalmat)
(plusz senki nem teszi kötelezővé, hogy ebben az országban járd végig az iskolát, rengeteg ösztöndíj meg ilyesmi van elrohangászni nyelvterületre tanulni) -
#38 akkor viszont mindenképp maradj az info szakpárnál :)
gondolj bele felvesznek es olyat kell tanulnod amit utálsz. rossz!
(es remenykedsz h sikerül atjelentkezni :) ) -
OPM #37 van sima német meg német-pedagógia (gondolom ez a tanári képzés)
ja de ilyen néprajzhoz magyar vagy töri kell, amiket annyira nem bírok :( -
#36 ezt az adott iskola dönti el, leginkább úgy szokott úgy működni, hogy átjelentkezel - vagyis továbbra is két szakot végzel, csak nem azt a kettőt amire jelentkeztél (szerintem az elte sima német bölcsés szak is német+tanári csak nem írják külön)
amúgy tök érdekes dolgok vannak német mellé amit kiírtak - akár a néprajz, akár a skandinavisztika - vagy lehet másodiknak venni a németet és úgy is van millió lehetőség - bár szerintem egy német-skandi az teljesen jó lehet :) -
OPM #35 akkor elvileg ha német+valami -re jelentkezem és bejutok, utána akár leadhatom azt a valamit és folytathatom az egészet mintha natúr német szakon lennék? -
#34 rengeteg párosítás van német mellé, nézd meg a ponthatárokat meg hogy melyik tetszik (mi honnan tudnánk hogy mi érdekel téged?) - és csökkenő sorrendben irogass be 2-3at
meg az, hogy valamilyen szakpáron elkezded az iskolát az nem jelenti azt, hogy ott is kell befejezned ám - menet közben is lehet ide-oda váltogatni meg újabb dolgokat felvenni / leadni... csak kerülj be -
OPM #33 a bölcsész német mindenképp (nem tanári), és ehhez kéne valami szakpár. info lenne a legtesthezállóbb nekem -
#32 valami bölcsész németszak?
vagy mindenképp infoval kapcsolatos? -
OPM #31 már csak 12 nap van leadni a jelentkezési lapokat :((
azt tudom hogy némettel akarok valamit kezdeni a jövőben és az is biztos hogy az ELTE-BTK német szakját jelölöm meg első helyen, de foggalmam sincs, mik legyenek az alternatívák, ha esetleg nem sikerülne oda... tudnátok valamit segíteni?
informatikatanár - német
informatikus könyvtáros - német
ezeket a szakpárokat nézegettem még, de semmiképp nem akarok tanár/könyvtáros lenni! :)
az eltén kívül a Károli Gáspár Református Egyetemen lenne natúr német szak, de valamiér nem szimpi nekem ez a suli...
és az miért van hogy a Pázmány Péteren csak költségtérítéses német indul, államilag finanszíozott meg nem? pedig oda szívesen mennék -
skristof #30 BMF milyen szak?!?!?!
jah, nekem van még két évem, addig rendszerváltás lessz , de a szakok csak nem változnak
szal, valaki világosítson már fel, mi a különbség az alábbi szakok közöt:
programozó matematikus
progremtervező matematikus
programtervező informatikus
műszaki informatikai
és mi ez a kétciklusos dolog? alapdiploma+ lehetőség mesterdiplomára vagy mi...
és biztos vannak itt mindenféle informatikai szakokról: melyik a jo? mik a tapasztalatok? én nem szeretnék olyan helyre menni, ahol csak az elméletet nyomják nagyon...
válaszokat előre is thx -
#29 majd fogok... addig van időm -
[Walaki]D`Lair #28 Mé nem tanultál rá? -
#27 van még chance... jövőhéten... de akkoris... -
[Walaki]D`Lair #26 Nekem meg mégis meglesz a min. 4-es átlag...:)