31
-
#31 "Itt ugye procikrol beszelunk" Akkor miért jössz a motorokkal? (#16-os)
"egy tipikus amerikai szeker 200.000 merfoldnel meg enekel es javitani sem kell." Erre csak annyit, hogy OMSZ (Toyota) 500.000 km fődarab csere nélkül. Igaz nem 1000-es, de nem is V8/4000!! Ja és volt már Mercim! :-D
-
#27 Gratula ennyi hülyeséget összeírni! Tipikus amerikai felfogás...
pl:
"4 henger 1000 kobcentivel 300 km/h-t menni, ide legalabb V8/4000 kobcenti kell es hidd el az nem elhet levegobol"
Ezt majd mondd a japánoknak. Biztos kiröhögnek!:-D -
AtisH #23 Eleg szanalmas, ha ez a fogyasztas megmarad majd a kereskedelembe kerulo modeleknel. Bizom abban, hogy azert ennyi, mert tk. prototipusrol van szo. Viszont az is igaz, hogy csak 2,8GHz-en megy es valszeg a fejlesztesek folyaman ugyan csokkentik a teljesitmenyfelvetelt, viszont emelni fogjak az orajelet, tehat wattban ugyan ott lesznek 2005-ben mint most. Sajnos elsodlegesen a szamitasi teljesitmeny a fontos, a fogyasztas csokkentese csak a sor vegen van fejlesztesi listan. A procigyartas is kezd hasonlitani az amerikai autogyartasra....
Enterprise: Akkor hasznalj sokkal fejletteb es nagyobb tudasu mobiltelefont es told a talicskat, amiben majd az aksik lesznek... -
An-Dee #18 Enterprise, hülyeségeket irtál, de most ezt neked elnézzük.
szerintem jogos a felháborodás, egyre modernebb technikával csinálják a procikat, SOI + 0,13-as tehcnilogia. (ezt most amd-ből néztem mert arra emlékeztem.) és ennek ellenére nő a hőtermelés. Mindegy hogy AMD vagy Intel. Egy mai notebook ugyan annyi ideig használható mint 5 évvel ezelött, csak hogy az energi felvétele is nőt, hiába jobb a akkuja. mellesleg minek kell egy erőmű egy irodába? egy 1 gigás proci + 256 mb ramnak elégnek kéne lenni, ha hogy winxp hát gáz. Kimondatlanul is látszik, hogy a nagyobb softwarefejlesztők és hardwarefejlesztők egymás malmára hajtják a vizet, és mi buta felhasznók meg mindent beveszünk, mert hogy 'értünk van'. Kiváncsi lennék, hogy hányan használják ki a gépük teljesítményét, ha a játékokat nem nézzük. Aki játszani akar vegyen console-t és akkor elég mellé egy kisebb teljesítményű PC.
-
#14 Ehhez meg hely kellene... :-/ -
#12 Abban igazad van, hogy nem disszipálhat többet, mint amennyit felvesz, de a proci által felvett villamos áram ~99% alakul át hővé (picit több is...). Tehát a disszipált teljesítmény egyértelmű jellemző szám a pillanatnyi teljesítmény felvételre. -
#11 Érdekes most sokan írják, hogy a feljlődés velejárója, bezzeg, amilkor az AMD-k ettek többet, akkor sokan akik most elfogadják egyszerűen kályhának csúfolták a procit. Akkor hogy is van ez?
Egyébkén én is Cat véleményét osztom. Egy megközelítőleg 500-600 W össuzteljesítmény felvételű gép komoly kiadás egy napi 10 órában működő gépnél. Ez kb. 6 KWh/nap kb 30 Ft-tal számolva 1 kWh-ot ez napi 250-300 Ft ez egy hónapban összevethető pl. egy normál intenet előfizetési díjjal... -
#9 150W akkor is kibaszott sok, nevetséges, ez inkább visszafejlődésnek, mint, hogy előrelépésnek tűnik. Izomszagú az egész -
#7 Nem tudom, de itt arról írnak, hogy 150W-ot felvesz, tehát ebből az ember arra következtet, hogy ennyi a fogyasztása.
Viszont tényleg úgy állunk, hogy lassan kW-os szintű tápegységre lesz szükségünk, mivel a gép alkatrészei egyre energiaéhesebbek... -
#6 150W-t disszipál, és nem felvesz... ráadásul ez az elméleti maximum, a valós, és átlag felhasználás alatti sokkal inkább 100W közelében lesz... ehhh, mind1 :)
(amúgy volt már tojássütés-mod valahol a neten) -
#4 150 W?????? Wow! Nem sok az egy picit? Erősítőm eszik 160 W-ot, ez meg csak egy hülye proci. -
Cat #2 azért annyira nem hagyján, mert ha a proci fogyaszt 150et (najo, mintapéldány, legyen 120), a vidkártya 70-80at + ventilátorok, merevlemez stb. 450 wattos táp biztos kell
namármost nekem a gép megy 6-8 orát naponta, azért fél kilowatt meglátszik a villanyszámlán :( azokról nem is beszélve akiknél állandóan be van kapcsolva a gép... -
#1 150W meg hagyjan , de hogy fog ez melegedni ? :)))