1678
Joystickok, gamepadok és más játékvezérlők
  • Solt
    Hmmm... akkor jó kis áradat jön! :) Ez a teljesen fém kialakítás nagy bejön... nem szeressem a műanyag kütyüket. X52-t is ezért nem vettem eddig, de már nem bírom, kell valami HOTAS...
  • Bucser
    Nem. Az a CH warthog joystickja.

A thrustmasteré másmilyen lesz ha minden igaz.
  • Solt
    Az van a #1431 alsó képén.

Jól hangzik, de tuti, hogy iszonyat ára lesz. Vegyél egyet, én meg megveszem a Cougar-od! :D
  • Bucser
    És ne feledd jön egy másik dual throttle Cucc a Thrustmaster HOTAS Warthog.

Sneakpeak már van róla a Thrustmaster kezdőlapján lévő flashben.

reklám szerint totál fém kialakítás és nem potméteres lesz az sem hanem Hall sensoros.
  • Solt
    Sanyo mester cikkét én is olvastam, de abban még nincsenek tapasztalati észrevételek...

A 3 közül úgy látom csak a G940 lehet alternatíva nekem. Force Sensing nekem kizárt... mindig egy olyan kormány jut róla eszembe ami nem forog, de az autó kanyarodik. Isten ments! :D

Ha biztatóak lesznek a G940 tapasztalatok, akkor az szerintem jó vétel lehet ilyen áron. Ha nem, marad az X52... ( csak végre meglenne már legalább az... :S )
  • DummyBoy
    Nos, flyonline.hu-n olvashatod Sanyo mester G940-es cikkjének az első felét, a másodikért még hisztizünk rendesen, de nem akarja elkapkodni azt mondta :)

http://www.flyonline.hu/hardware/logitechg940teszt1.html

Saitek X65-F:

http://www.flyonline.hu/hardware/saitekx65fhotas.html
    A Saitek cucc az Force Sensing stick lesz, erőérzékelős, tehát nem olyan mint a sima joy-ok ahol a bot kitérését érzékeli a cucc, hanem itt azt érzékeli a joy, hogy milyen erővel nyomod ... (Pár vadászgépben van ilyen, asszem pl: az F-16-osban ...) Cougar-hoz is van ilyen mod, de a fórumok szerint moddolt Cougar tulajok azt mondják, hogy a jelenkori szmulátorokhoz maga az isten, de propelleres szimekhez és helihez nem jó, nem jó vele repülni (Bár van aki szerint nem számít ... várjuk az első teszteket ...)

Előrendelhető, valami 330 font körül :(

Valamint jön még a TM hotas Warthog is ami a Cougar utódja lesz és A-10-es vezérlőrendszer replika lesz ...

Hall sensor, fém joy mint a Cougar vagy az X-65F ...

Kiváncsi vagyok mennyibe fognak kerülni :)
  • Solt
  • Solt
    Üdv Urak!

Mostanában jelent, illetve jelennek meg új HOTAS-ok. Ki mit hallott ezekről?

http://www.itechnews.net/wp-content/uploads/2009/06/logitech-flight-system-g940-flight-simulation-controller.jpg

A G940-ről esetleg valakinek személyes tapasztalat? 60-70000.-Forint környékén már kapható, és ruderrel együtt ez nem rossz ár.
  • Dobronski
    Fú..

Fél éve kb vettem egy Cyborg Rumble Pad-t, használtam is, de utána már nem volt játék amihez illett volna a gamepad, de most megint elővettem... a jobb ravasz nem nagyon akar érintkezni... mit csináljak? Gari még van rá, de úgyis elküldenek vele a picsába. Fater ért az ilyenekhez, meg lehetne forrasztani vagy valami?
  • DummyBoy
    Nos, lehet hogy hülyeség, de egy próbát megér ...

Én úgy emlékeztem, hogy volt Saitek 3D USB a profil editorban, de most nem találom ...

Lehet meg kellene próbálni feltelepíteni a legutolsó Cyborg 3D USB-vel működő SST-t egy XP-s gépre, és annak a Controllers könyvtárából kimenteni a joy DLL-jét (persze hogy nem név alapján van eltárolva ... nehogymár könnyű legyen ...) és ezt a dll-t bemásolni a 64 bites SST alá ... egy próbát megér ...
  • norbi2fraktal
    Sziasztok Logitech Chillstream-ról vélemény?megéri, jó vele gamelni?
  • repvez
    És tudsz adni egy linket hogy hol tudom leszedni ezt a verziot vagy hogy hol találom meg ?
    Mert a legujabb SST-ben nincs azt már néztem .
    errol lenne szo
    Az EVO meg a roumble benne van a listába de nem érek vele semmit ha nem látom hogy melyik gombra éllitom vagy ha kevesebb a beállithato gomb mint ami nekem van .A hozzávalo régi driver meg nem megy fel w7 alá.
  • JoeDestroy
    Egységes az sst. próbáld bármelyik cyborg sst-ét letölteni. Nekem a listában (game com pro) van cyborg 3D-s joy.
  • repvez
    tud valaki segiteni abban , hogy hogyan lehetne müködésre birni a saitek cyborg3d platinum joystikot w7 64bit alatt.
    Mert addig rendben van hogy a win feltelepiti szabványos játékvezérlöként, de a saitek hivatalos oldalán ehhez a tipushoz nincs se driber se SST provilgyárto program se vista se w7 hez.64bitre meg pláne nincs.
    Probáltam feltenni a hozzávalo XP-s drivert, de arra azt irta ki hogy csak XP alatt fut.Kompatibilis uzemmodon felment ugyan de amikor kiirta hogy dugjam rá az eszközt akkor nem érzékelte és szürke maradt a tovább gomb.
    Utánna feltettem a legujjabb w7 64bites SST progit, de abban meg nincs cyborg3d platinumhoz profilszerkesztö.
    Szoval akkor hogyan tudok profilt gyártani hozzá ?
  • Ben007
    én is szoktam il-2 őzni de nekem csak sima ff nélküli van és az is tökéletes
  • oriwalter
    Hello! Olyan kérdésem lenne hogy Saitek Cyborg Evo ból a simát vegyem meg vagy a Force feedbackest? Az ára dupla annyi a force osnak, de így is ,,csak'' 12 rongy. Ha nagyban fokozza a játékélményt lehet szánok rá. Elsösorban Il-2 zésre szeretném hanszálni.Olvastam fórumokat, hogy a force feedback hazavágja a joystickot, ez miatt kicsit félek a megvásárlásától...:S
  • Willenbrock
    Hol lehet kiválasztani hogy melyik joystick legyen az alapértelmezett?A játékvezérlőknél próbáltam úgy hogy a speciális fülnél kiválasztottam az egyiket előnyben részesítettnek,de a programok mégis a másikat veszik alapértelmezettnek-mit kell csinálni?
  • Neoncsoves
    Na végül Saitek Cyborg EVO mellett döntöttem. Cyborg X-et sehol se kapni, X52 nekem túl drága, meg ki se használnám, úgyhogy maradtam az EVO mellett. Remélem jól fog teljesíteni.
  • DummyBoy
    Van ott mindkettő :) Tök vicces, hogy ott a külön gázkar a képen, erre "Gázkar: Nem" ...

Húúú ... most hirtelen nem emlékszem kinek van ilyen Thrustmaster joy-a, de dobd fel a kérdést a repülős topikokban, FSX, IL2, Rise Of Flight, LockOn, valahol olvastam róla ...
  • Neoncsoves
    Vélemények erről?

Nem rég találtam, jól néz ki, ígéretes dolgokat írnak róla. Már csak az kérdéses, hogy mennyire kompatibilis egyes játékokkal
  • Rue East
    trehányság és hülyeség, ne hidd el
  • Neoncsoves
    X52
    ez most mi? nem elforgatható botkormány? Gázkar: nem? mi ez most?
  • Neoncsoves
    Cyborg X-ről egy kicsit elrettentő video :S nem tudom mi legyen :\
  • Neoncsoves
    Szerintem maradok Cyborg X-nél, így jobban belegondolok, felesleges nekem az X52. Azért köszi a válaszokat. Használtan meg nem szeretek semmit se venni.
  • DummyBoy
    Biztosan meg lennél vele elégedve ArmA alatt is, (nekem pl: Arma2 alatt működött a gázkar ... de csak egyszer próbáltam ...) de szvsz oda felesleges Hotas ...

Esetleg ha nem gáz neked akkor használtan hasonló árban találsz X-52-t mint újonnan Cyborg X-et, akkor érdemes lehet ...

Arra fel kell készülni, hogy jó sok helyet foglal az asztalon :)

• Neoncsoves
    ahha. köszönöm a felvilágosítást:D
  • repvez
    nem épp forditva, ezeknél külön van a gázkar és a bot.
    Csak annak a röviditése hogy nem kell levenni a kezeidet a gázkarrol és a botrol ha valamit át akarsz kapcsolni.
  • Neoncsoves
    Szóval amikor egybevan a gázkar és a "bot"... értem :) kösz
  • Rue East
    Hands On Throttle And Stick
  • Neoncsoves
    Apropo, ez a HOTAS ez mi akar lenni? A gázkar?
  • Neoncsoves
    Köszönöm a válaszokat!
    Flight Simulator szintű szimulátorozásra nem készülök, csak ha ArmA2-ben vagy BF-ben a kezembe kerül egy heli vagy repülő, azt normálisan, precízen, hatékonyan tudjam irányítani. Bár olvastam, hogy az X52 gázkarja nem nagyon akar működni ArmA2-ben.
    Feldobták azt is ajánlatként, hogy vegyek Saitek Cyborg X-et (egész jól néz ki) olcsóbb is, meg ha csak ArmAhoz kell, akkor elég ha azt veszem meg. Egyelőre komolyabb szintekben nem gondolkozok, szóval szerintem inkább Cyborg X. Majd ha úgy hozza a sors, hogy több pénzem lesz, meg esetleg jobban fog érdekelni a szimulátorozás, akkor meg beruházok valami pedálos joyra. Köszönöm még1x a válaszokat.
  • DummyBoy
    Kicsit lentebb írtam, nekem volt X-52-esem, most X-52 Pro-m van ... Ár-érték arányban a legjobb Hotas a piacon ...

Ha kicsit komolyabban gondolod a repkedést akkor érdemes belevágni.
    (Ha a pénztárcád engedi akkor persze ott van még a Logitech G940 ennek még vannak kisebb gondok a drivereivel, de FFB-s és van hozzá pedál, vagy a TM Cougar, ami elég régi de full fém konstrukció, vagy most jönnek az újak, TM Warthog, CH A-10, Saitek X65F ... )

X-52-ről mi érdekel? Precíz joy, ha sokáig akarod használni akkor érdemes kenni a középre állító tányért valamivel, hülyére lehet programozni, ergo komolyabb szimeknél is be lehet úgy programozni, hogy ne kelljen a billentyűzethez nyúlni ...

Van egy Shift gomb, azzal minden gombhoz lehet még egy funkciót rendelni. Emellett van benne egy mode váltó kapcsoló, minden mode alatt más-más funkciókat tudsz a gombokra programozni ....

Van egy miniegér görgővel, gombokkal, 3 nyolcállású kapcsoló, 2 trim tengely, egy "zoom" és a többi ...

Lehet Macro-kat is programozni a gombokra ...

Egy dolgot nem tud (még ...) sajna, a joy érzékenységgörbéjét nem lehet driverből állítani. de állítólag tervezik ...

Egyéb kérdés?
  • repvez
    Szerintem az mindent elmond, hogy a virtuális repülöszázadokba is szinte mindenki ezt használja, már akinek nem tellett HOTAS cougarra.
    De ha csak az arma-hoz akarod használni akkor oda felesleges sztem, mert nem fogod kihasználni a plussz funkciokat.
    Ha a késöbiekben komolyabban gondolod a szimulátorozást akkor viszont érdemes. ezt neked kell eldönteni.
    Sztem egy 5 évet biztos addhatsz neki ha nem bánsz vele mostohán.
  • Neoncsoves
    Saitek X52-ről vélemény? :)
  • Eftörsokk
    Üdv megint!
    SAITEK P480, erről a darabról tud valaki véleményt mondani?
  • Ragamofi
    Sziasztok
    Nekem az lenne a problémám hogy a gamapadomat nem ismeri fel egyetlen játék sem a cd-n amit kaptam hozzá csak 1 driver volt a gamepadom:Speedlink 360 style gamepad
  • wapee
    Dejóóó.
    A felfogatás érdekelne...
    Rakjál már be képeket.
  • l-toro
    öcshééém kurva joooo. vegyél ilyet. szigetelőszalaggal atom stabilan le lehet fogatni az asztalra! kék leddel világítja meg a gombokat tiszta ufo. gazkarja kegyetlen hogy ketté lehet szedni. lejár a botja azon meg már tényleg lehidalsz milyen jóóó.
    egyenlőre pontos barátomat szimulátorokba alázom! ;) neki game padja van.
  • wapee
    Ahh ne mondd már! Van valami tapasztalatod amit megosztasz velünk?
  • l-toro
    most veszem ill. megvan rendelve.