1678
Joystickok, gamepadok és más játékvezérlők
  • f2d
    Hát... Joystick-ba a másik két márkánál a Saitek-et tartják jobbnak. Ha teheted próbáld ki, hogy neked mejik válik be jobban, az utána kiderül. Azért az ár is fontos tényező.
  • f2d
    Szia! A gamepad árakat nem ismerem, de joy-ba kb úgy 8000 Ft-tól kezdődnek a használhatók, gondolom ez gamepad-nál is igaz. A rezgősnekmeg semmi értelme. Én spec joy-ba vettem force-osat és qrvára megbántam, ráadásul drágább is.
  • Bucser
    szerintem szart sem ér csak hazavája az izuleteidet:)Ö de én a Joystickban sem szeretema rezgőset:)
  • Anthony001
    Hát láttam egy Logitech Dual Action-t, 6000 ért.
    Van egy olyan ami detto ugyan az csak rezős 8000 ér:S
    Nagyon jó ha rezgős?
  • Sanyix
    5000-6000 ft értékben semmiet :) inkább 1000-2000 ft értékben :)
  • Anthony001
    Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy olyan 5000-6000 Ft értékben milyen gamepadot vegyek?
    Köszi a segítséget
  • Uly
    Sziasztok!

Nincs vagy legalábbis nem találok gamepad-os topicot, ezért itt teszem fel a kérdést: Szerintetek melyik jobb gamepad ezek közül?
    - Logitech cordless rumblepad 2 vezeték nélküli
    - Logitech dual action
    - Logitech rumblepad 2 vezetékes
    - Saitek P3000 wireless vezeték nélküli
    - Saitek P880 Rumble pad
    - Saitek P 2500 Rumble pad
    - Genius maxfire G-12 U Vibration

Ha valaki tud légyszi írjon le pár topicot hol irogatnak gamepadokról, mert én sehol nem találok.
    Thanks
  • Sanyix
    Hmm összeszereltem a genius f-23 joystickomat, ami 3 hónapig egy szatyorban figyelt a polcon, darabokban (eredetileg azért lett szétszedve, mert a játékokban Y tengelyen összevissza rángatott). Összeraktam, és jól működött, sehol a rángatás, de nemértem mitől szűnt meg. Amúgy a joy kalibrálásánál a vindózban, ha kiíratom az érzékelt koordinátákat, x-en és y tengelyen is 4-esével ugril. Gondolom egy minőségi joystickon ez 1-esével megy ugye? Na mindegy, mostmá karácsony körül tényleg beruházok egy normális joyra.
  • f2d
    Nem kell, teljesen különálló progi. Igaz a Project 1-re épül, de más a terep és a repülőgép tíousok eltérnek a WoV-ban. Egyébként a gépek teljesen kompatibilisek mind a két játékban.
  • Bucser
    Project 1 ami kell a Wings over vietnamhoz.
  • f2d
    Wings over Vietnam
    Falcon 4 Allied Force
  • Sanyix
    Lock-on.
  • vki
    Csá! Mondjatok már valami fanya repülőgépes játékot, de valami modern fajtát. Az IL2 az megvan.
  • f2d
    Tetszik az IL-2, de én inkább a sugárhajtóművekért meg a rakétákért vagyok oda(megvissza). A légcsavaros gépekhez és kizárólag csak gépágyúkhoz/géppuskákhoz sokkal nagyobb kitartás és ügyesség szükségeltetik mint amivel én rendelkezek.(Nameghát szabadidő is kell hozzá.)
  • Sanyix
    Hát il2-ben gyakorolni kell egy kicsit, hogy eltaláld az ellent, de még jó joy sem kell, csak gyakorlás. Én most egy 8 éves 4 gombos joystickal nyomulok, és szoktam lőni azért pár repcsit ;)
  • f2d
    Szimulátorhoz a force kimondottan zavaró, ezt több fórumon is megemlítik. Nekem soha nem volt eddig szerencsém testközelbe találkozni force-os joy-jal, ezért nem hallgattam a nálam tapasztaltabb emberekre. (A kiváncsiság hibájába estem, majd kifúrta az oldalamat, hogy milyen lehet egy rángatós bottal gyűrni a szimeket.) Én is úgy gondolom, hogy a force-talan Cyborg evo sokkal jobb mint a drágább force-os, bár nem próbáltam, szerintem összeségében ez egy jó bot, csak amiért több pénzt fizettem az a hátránya.
    Tanulság képpen azoknak akik repülős játékokhoz szeretnének beszerezni botkormányt: Saitek Cyborg evo és nem Saitek Cyborg evo Force. Így jelentős mennyiségű pénzt lehet spórolni, és egy csomó bosszúságot is elkerül az ember.
  • f2d
    Sajna ehhez a játékhoz én eléggé benga vagyok, anno amikor megjelent próbálkoztam a régi joy-ommal légigyőzelmeket "halmozni", de mindig az lett a vége, hogy "kifingatott" a gaz ellen. (Valszeg nem a joystick-ban keresendő az eredménytelenség oka.) Így hát az IL-2-vel kapcsolatban sajna semmi tapasztalatot nem szereztem a Saitek Cyborg evo Force bottal. Egyébként a Wings Over Vietnam c. game-ben qrva jó lenne, ha az a fránya force nem zavarna állandóan amikor lőpozícióba kerülök.
  • Sanyix
    IL2 vel próbáltad? Csak mert sztem ott lehet a joy tényleges mniőségét meghatározni, mert a lockon néha érdekesen kezeli a joyokat...
  • Bucser
    A rudder a síma cyborgban amit most yúzok nekem sem tetszett de pedállal lényegtelen:) Úgyhogy marad a pedál az sokkal jobb:) viszont a többiről csak latívuszokban tudok szlni. Force-os joyokat meg nem szeretem:) VAgy a gom bekvés rajtuk (mert egy kezesek) vagy a force hatások vannak elqrva a progikban nem tudom nekem nem áll kézre:) Szóval ha HOTAS rendszerben lenne esetleg akkor érdekelne a force egyébként felejtős:)
  • f2d
    Na megnyaggattam az újonan vásárolt Saitek Cyborg evo Force joy-omat, és a következőket tapasztaltam. A botra ergonómiai szempontból lehet azt mondani, hogy tökéletes, csak a talp hátuljára helyezett gázkar szokatlan nagyon. A HAT kapcsoló kimondottan használható, az általam próbált más joy-oknál sokkal jobb. Ennyi volt a pozitív tapasztalat, kizárólag csak az ergonómia. A bot egyébként pontatlan, a rudder-t beállítani lehetetlen, ki is kellett kapcsolnom Lockon alatt, mert egyszrűen mindig az egyik végállásba beragadt. A joy túl könnyű, így a legszélső helyzetbe kitérítve a talpa megbillen. A tartósságáról nem tudok még nyilatkozni, de szerintem nem fog annyit kibírni mint a régi jó Logitech Wingman Extrem-em (9 év), abból az anyagot nem spórolták ki. Összességében jobbra számítottam, nem ért meg nekem 12000 Ft-ot. Mondjuk én csak szimeket játszok vele, így a force teljesen fölösleges (+4000 Ft).
  • soloisdead

Eladó egy Logitech Attack3 joy. Ár: 4000Ft
    Valamint egy Roces Rome 42-es kori vadi új rollerblade kerekekkel abec 3 -as csapágyakkal. Ár: 5000Ft
    Ha érdekel küld privit.
  • f2d
    Így igaz, de valójában csak 4000, amint már alant írtam.
  • f2d
    Köszi! Megis vettem, most 10 perce, a force-osat. Az ára 12 ezer magyar tallér, csak 4000-rel drágább mint a force-talan.
  • Ramore
    5000Ft+
  • Sanyix
    Hát szerintem force nem valami hasznos, de 5000 ft a cyborg?? ez egy kicsit nekem kevésnek tűnik. Amúgy cyborg evo megéri sztem.
  • Ramore
    olvass vissza picit
  • QPR
    Sziasztok, a Fifa 2005-höz mit ajánltok?
  • f2d
    Sziasztok!
    A hétvégén megyek lanozni és jelenleg nincs joy-om. Anyagi okok miatt lekell modanom az X45/X52 joy megvásárlásáról, sajna hétvégéig nem fog rá össze jönni a pénz. Helyette vásárolni szándékozok egy Saitek Cyborg Evo vagy Cyborg Evo Force botot. Ha valaki rendelkezik tapasztalatokkal e két botról légyszi írja meg. Vegyek-e ilyet vagy ráse nézzek, megéri-e a kb 5000 Ft + beruházást a force, stb? Elsősorban Lockon-hoz használnám, de a Steel Beast-et is ezzel gyűrném.
  • Sanyix
    Nekem működik az átalakító amit a m*stralban vettem, sőt azhiszem ha be van önmagában dugva az usb-be az átalakító aztis fel kéne ismernie, joy nélkül is.
  • Goliath
    Sziasztok!

Egy hatalmas problémával fordulnék hozzátok. Van egy marha jó kis saiotek st110 botkormányom gázkarral. Gameportos. Namost frissítettem gépet és az újban nincs gameport csak usb. Van egy másik gamepadhoz usb-gameport átalakítóm azzal próbáltam életre hívni de nem megy mert a winfos nem látja. Nincs hozzá driver, mivel elvileg a genericet kéne használnia. Nem tudok hozzáadni joy-t mert nem lát gameportot

Kérdés: Életre lehet vhogy hívni?Van működő usb-gameport ? Létezik olyan, hogy gameport kártya? Van egy régi pci-os hangkártyám, lehet csak gameportként használni a meglévő alaplapi hangom mellé?? Köszi előre is a válaszokat
  • zs0ltee17
    sziasztok!

tegnap vettem egy saitek dual analog rumble pad X6-38V típusú gamepadot!
    de amikor fel akarom cd-ről rakni a driverét akkor hibát ír ki a telepítő!

nem tudtok linket adni ahonnan le tudnám szedni az illesztőprogramját?
    már voltam számítógépes boltba és ott azt mondták hogy valszeg az olvasóval lesz a gond! de mááár megpróbáltam mindennel!

előre is köszi a segítséget!
  • Ramore
    lassan 1 éves lesz, nem hinném, hogy ennyi idő elteltével magától bemondaná az unalmast, sokkal inkább az én dühöm teheti tönkre :)
  • Sanyix
    Majd lesz :) eleinte a gagyi 3000 ft-s joyokkal sincs gond :)
  • MaSzKa
    nekem sincs
  • Ramore
    "Joystickok, gamepadok és más játékvezérlők" topikja

Én a Saitekről hallottam rosszakat ezidáig, de tudod mit, izlések és pofonok, nekem semmi gondom sincsen a logitechemmel.
  • Bucser
    Saiteken ugyanaz a 2 év garancia van mint bármely legotechen ez az egyik dolog és én pl baromi nagyot csalódtam a Joystickjaiban... (ismerősöknek is kellett többet is ugyanzzala gonddal visszavinni és én is vittem már vissze legotech joysticket...)

Mert ugye ez Joystickos topic:D

Mai állás szerint Legotech = drága bóvli dzsósztik ami jól néz ki de hamar szétesik ha rendeltetésszerűen haszálja az ember sokat:) míg a ssaitek a ronda és finm kategória:)

ismételm ez csak joy Gamepaddal nem játszom:D
  • Ramore
    én nem vennék Saitek-et, de még az általam sohasem hallott Speedlink-et sem, ugyanis a Logitech nekem ezidáig bevált és 2 év garancia sem utolsó szempont.
  • Kaplan
    Hát enm nagyon pörög a topik.
  • Kaplan
    Pénzzel nem jó játszani , így jó lenne ha elmesélnéd.
    Logitechből a második ps2 controllert vettem szombaton mert az analog paramétere vagy mije jobbra húzott :P Az ilyennel nem lehet mit csinálni?
    Szóval Logitech kilőve.
    S ez a Speedlink :

Nekem nagyon tetszik s egész jó áron van.
    Ugye jól tudom , hogy PC-s vezetéknélküli gamepadtól irtózni kell, mert az ROSSZ :D
  • xarina
    Vettem egy Logic3 USB Rumble gamepadot, amit sajnos a játékok nem ismernek fel. A vezérlőpultban sikeresen tudom tesztelni, s a NFS Underground is kitünően megy rajta. A problémám az, hogy ezeken kívül viszont semmilyen játék nem ismeri fel a gamepadot. Letöltöttem a logic3 weboldaláról a legújabb drivert hozzá, de azzal is ugyanaz a helyzet. Nem tudom, mit lehet a gond. Azok a játékok, amikkel próbáltam és nem mennek: The Incredibles, Shrek2, Prince Of Persia, Sw Battlefront, UT 2004.
    Segítsen valaki