1678
Joystickok, gamepadok és más játékvezérlők
-
Lazlo #597 Version 1008 2005/08/31 update
OS All
Description K8N Release BIOS 1008
1. Patch USB issue.
2. Patch Hardware Monitor Smart-Fan PWM function.
File Size 386.95 (KBytes)
na volt itt valami frissítés aszem ez nemd river hanem bios frissítés jön közben más is ami alaplap dricer új csak lassan gondltam addig ezt is kipróbálom. ezt hogy tudom feltenni? .rom kiterjesztésü :S -
Nagyon egyszerű, símán csak telepíteni kell a legújabbatt. Az XP-t azért kérdeztem, hogy tisztázzuk az elején a félreértéseket. Nézd meg, hogy a startmenü\beállítások\vezérlőpult\játékvezérlők alatt megjelenik-e a bot, mert itt tudod bekalibrálni. Ha nem jelenik meg, akkor próbálkozz ugyanitt a hozzáadással. -
Lazlo #595 ö hogy tegyem fel az alaplapi drivert? szoal írd le pontosan mit csináljak kérlek csak hogy biztosan úgy csináljam ahogy gondolod és ne legyen félre értés :) asus k8n alaplapom van csak ha éppen kérdeznéd :) köszi még 1x -
Lazlo #594 nem a joynak nincs drivere szoal ismernie kéne mondom régebben hasznaltam és elraktam most vettem elő újra. jó persze azóta új alaplapom van stb... de az nem számít azt tom. és igen xp-t ahsználok. akkór addig megpróbizom az alaplapi drivert. thx -
Először próbálkozz egy alaplapi drivert feltelepíteni, ezek ált tartalmaznak usb vezérlő szoftvereket, esetleg ha a joystick-nak is van drivere akkor azt is. XP-t használsz? -
Lazlo #592 Szijasztok!
van egy turstmaster 2002 fifa world cup duopack joystickom 12 gombos és 8 irányos és elvileg úgy kéne mennie hogy csak bedugom az usb-be és magától felismeri. 1éve ahsznaltam utoljára most elővettem a most wantedhez de a winfos nem ismeri fel. a házon elöl van usb abból is csak az 1ik működik(direkt így van bekötve) ha ide dugom akkór kiírja lent 1 buborékba hogy ismeretlen eszköz a winfos nem ismeri fel. ha hátulra dugom nem történik semmi. valaki help please. nagyon emgköszönném. előre is köszönöm bye -
Ahogy írtam: a bill-t ki szeretném iktatni, mivel nevelőapám a bumszli ujjaival csak az előre gombot tudja nyomni. :-) -
Hátakkor marad az egér+billentyűzet kombó, úgyis erre vannak kitalálva. -
Na igen, gamepad elvileg jobb lenne, de azt általában két kézben fogjuk, ugyebár. És a gamepad -n a nézés elég gyér, nem? -
FPS gémekhez inkábba gamepad a jobb, joy-al próbálkoztam fps-ezni, de énnekem nem nagyon jött be. Mindkétkezes joystick pl a Saitek márkájú botok mindegyike.
Itt megnézheted a Saitek joy-okat, gamepad-okat. -
Üdv!
Megpróbálkozom a kérdésemmel itt is, hátha itt választ is kapok. :-)
Nevelőapámnak hatalmas ujjai vannak, amivel egyszerre 2-4 gombot is képes lenyomni. Leginkább az akció (FPS) játékokkal szeret játszani, de az irányítás a billentyűzetről kész rémálom a számára.
Ezért gondoltam arra, hogy veszek neki egy joystick -t, esetleg gamepadot, hogy arra állíthassam neki a mozgást, de az egér maradhasson a nézésre/célzásra.
Viszont sajnos nem tudom, hogy mennyire támogatják az FPS -k a joy -t, mennyire konfigurálható. És ha van, ami jó ilyen célokra... az melyik?
Feltételezem azért lenne jobb a joy, mert azt elég lenne egyik kézben fogni, míg az egérrel a nézést vezérelni. Ez esetben olyanra lenne szükség, ami nem csak jobb kézre áll.
Remélem próbálkozott már itt valaki ilyenekkel, s tud választ adni. Előre is Köszi! -
Így igaz a cougar alapja sokkal nagyobb mint a f-16-é. Azt hiszem tűcsapágyak lesznek benne. De elő kell vadásznom hozzá a terveket:) -
Ha nem rakok bele olyan bivaly erös rugot akkor birni kéne.Meg lehet megerösitem a talapzatát egy lemezzel hogy nehogy kiszakadjon.
Egyébként abban a modban használtok csapágyat vagy csak sima illesztésel van osszetéve?
MMaisterrral már értekeztem ez ügyben de azt monta hogy az ö modja nem fog beleférni az enyémbe igy saját modot tervezek hozzá. -
áhh bocsi félreolvastam:D
Igen az Mmaister félét:)
F-16FLCS/TQS mellé nem tudom a fém mechanika mennyire jó megoldás mivel az alap konstrukció műanyag:( és nem tudöom, hogy a fém/műanyag együtt hogy fogja bírni a terhelést... -
Én se cockpitre gondoltam ha megnézted az oldalt akkor ott a Cougar belsejét cserélték ki egy másik mozgato mechanikára. -
Asszem majdnem minden szim versenyen amit a jetfly szervez kint van a Putyin cucca. Ha szépen megkéred biztos engedi hogy leülj bele:) -
ezzel semmi gond:) csakhogy mikor lenyomod a bal oldali pedált akkor a jobboldali nem mozdul meg:) míg a rudder esetén ha lenyomod a joboldalit akkor a baloldali ugyanannyira feljön. Így nagyon pontosan lehet kezelni a ruddert. akár folyamatosan egy adott szögben tartani és korrigálni ha kell. Nem beszélve arról, hogy Toe Brake-t (ilyenem nincs még) nem tudsz hozzáadni a kormányról levedlett változathoz míg a rudderhez igen:) (ez újabb 2 analógtengelyt ad egyébként) -
nem tudja valaki
hogy az bal analógkar állandó an balra húz
2év gari van a logitechre
ezt kicserélik-e? -
Amúgy próbálkozok ilyen rendszerekhez ülni, de nincs hol :) és nincs miből :D
Nem igazán értem mire gondoltál a pedállal kapcsolatban :) szóval megnyomom bal oldali pedált, akkor balra rudderel, ha a jobboldalit, akkor jobbra? Nem így kéne menni? -
"Nem az élmény változik, hanem az irányíthatóság :) max a pedállal nagyobb élmény"
Bocs de véleményem szerint baromira nem probáltál még oneway pedallal egy HOTAS rendszer közepébe beülve repülni:D Különben tudnád, hogy mekkora hülyeséget mondtál...
"max a pedállal nagyobb élmény, de ha valakinek van kormánya pedállal. Kipróbálhatja, hogy megy :)"
Működik persze semmi gond.. csak ugye a rudder nem ugy működik, hogy ha egyik oldalt lenyomod úgymarad a másik oldal hanem ellentétesen mozdul el.. ez egy 2 pedálos mefoldásnál nem hiszem hogy műxik.
repvez: Cockpitet nem tervezek inkább csak egy putyin székéhez/asztalához hasonló cuccot összeszedni. -
Nem az élmény változik, hanem az irányíthatóság :) max a pedállal nagyobb élmény, de ha valakinek van kormánya pedállal. Kipróbálhatja, hogy megy :)
Én azt csináltam hogy a visszadugtam usb-be a pár percig megjavultnak tűnő genius f23u-joyomat, usb gameport átalakítóba pedig a kormányomat pedálostul, és beállítottam il2-ben joy-t xy tengelyre, a pedálokat meg ruddernek :) gond nélkül kezelte, mondjuk a joy y tengelyen negatív irányban pár perc után uganúgy elkezdett rángatni mint régen... Úgyhogy visszatettem a gameportos joy-t de egy usb gameport átalakítóm van, úgyhogy így a pedált nem tudtam használni, és inkább jobb joy pedál nélkül, mint a nagyon szar joy pedállal :) -
Ez nagyon komoly cucc. Az olcsó joy-oknak megvan azaz előnyük, hogy ha tönkremegy, akkor vesz az ember egy másikat, nem kell sok pénzért javíttatni. Mondjuk játszani nem akkora élmény velük mint az überfaxakúlszuper joyconfig-okkal. -
Az elöbbi nem lett jol linkelve a kép
De ezen az oldalon találsz több képet is rola
HOTAS mechanika -
Milyen belsöt tervezel beleszerelni?MMaister félét vagy valami egyedit?
Nekem az elödje van meg az F-16FLCS/TQS és majd valami hasonlo mechanikát szeretnék bele mint az ÜberCougar NXTII
Bár nekem egy kicsit az elektronikát is kell javitanom hogy XP kompatibilis legyen, de már folyamatba van. -
Egy Thrustmaster Hotas Cougar
De ez egylőre szerelés alatt mert ki kell cserélni a belsejét.
Valamint van hozzá egy Simped Pro Rudder USB
A joystick programozható mint az X-52 (kb 3 évvel előtte már tudta ugyanazt) csak teljes egészében fém építésű és éppenezért a rosszul megtervezett belső gimbal ami a bot mozgáásért felelős elkopott így abból van egy újratervezett változat most a legyártáshoz keresek szakembert (rozsdamentes acélt nem tudok precíziósan otthon kezelni). A HOTAS egyébként nagyon fasza:)
Sajnos már nem gyártják de elvétve e-bay-e még lehet kapni az eredetihez képest dupla áron.. (asszem potom 390 euroért láttam mostanában bontatlan darabot
)
-
Milyen cuccosod van? -
17!:)
Értem, hát van benne valami -
HA 16 éves lennék én sem:D Csakhogy benőtt a fejem lágya és szimezés közben nagyobb élményre vágyom így vettem egy elég komoly rendszert:) Ízlések és pofonok különbözőek:) -
Ha lenne 30K-m nem vennék:D
-
Ha lenne 30k-m vennék... -
Jaja... x52 Rulz! 

-
Mert nem vagy elég megszállott és nem csinálod elég komolyan ahhoz hogy 30 e-s joyt vegyél. de akim ondjuk a játékidő nagy részét szimekkel tölti lehet hogy az élmény miatt megéri... -
Azér messzenem... Énis szivesen vennék egy x52-t de 30k az kicsit sok. -
Sziasztok, van egy dual analogos gamepadom. Állitolag rezeg is (a beállitásoknál a windowsban rezeg is!) de a játékok alatt mért nem rezeg? Leginkább sportjátékoknál probáltam (PES,NBA,Madden). Ez mért van? A játék nem támogatja vagy vmit még bekell állitanom? Köszi előre is a segítségeket! -
Csak megszállottság kérdése hogy ki milyen joy-t vesz... -
bruce68 #562 Lehet, hogy láma kérdés. Kovács úr megvette élete első joystick-ját: SpeedLink Black Hawk. (Még nem esett szét, bár egy gombja már nem működik, viszem is a garanciába. De nem ezért írok.)
A Z kivételével minden tengely esetén a képernyőn a fizikai út felénél-egyharmadánál éri el a maximumot, mindenféle kalibrálás ellenére. Lehet ezzel valamit tenni? -
Valahogy én is így jártam, amikor teljesen elkészült a régi joy, akkor azt montam, na most aztán veszek egy tuti komlyat (X45/X52). Utána rájön az ember, hogy ez azért egy kicsit luxus. Pedig én állandójövedelemmel rendelkezem, lehet, hogy pont ezért. -
ez 6 hónapot bírt, de csak az y tengely egyik felén rángat. Ha hátrahúzom. Előre egyáltalán nem. És kontakt sprayel intéztem el, mert úgy mégrosszabb lett.
Saitek cyborg evo-t akarok venni, mer aszondáják azjó :) x45 meg 52-re nincs zsém. -
Az y tengelyen a rángatás attol van öregebb joystick-oknál, hogy a potméterek elkopnak, ezek kontakt spray-vel javíthatók egy darabig, utána úgy elkopik, hogy végleg vége. Nekem így járt a régi botom, 9 évet bírt, abból még nem spórolták ki az anyagot. Az alján volt egy vastag vaslemez, így elég nehéz volt felbillewnteni, ezt a mostani joy-okból hiányolom.
Egyébként milyet akarsz venni? Esetleg a Jézuska hozza, az meg olyat hoz amilyet akar. -
Okés, rendben, akkor marad a sima Logitech Dual Action
Köszi!