1678
Joystickok, gamepadok és más játékvezérlők
  • Bucser
    küld vissza. (megj.: ezért gáz lyen dolgot rendelni)
  • Mark007
    Sziasztok!
    megjott a joystick de van egy kis gond..
    kivettem es az egyik gomb (6) le van torve.. viszont benne van egy kis darabka amit nem lehet kiszedni.
    egyszerubb ha visszkuldom, vagy meg lehet csinalni?
  • Bucser
    Il-2höz tökéletes de egy idő után úgyis kicsinek fogod érezni a botot és veszel egy X-52-t:D Már ha komolyan fogod csinálni:) De a kategóriájában szerintem is a legjobb joystick.
  • f2d
    Mindkét játékhoz kimondottan ajánlható ez a joy. Egyáltalán nem zavaró, sőt nem csak azt tudod állítani, hogy jobb vagy bal kéz hanem sok másmindent, pl gombok dőlése, távolsága, stb.
  • Mark007
    Koszi!
    Mar meg is rendeltem. IL-2 hoz akarom hasznalni, meg MS FS-hez.
    Egy kerdes meg: van a boton egy allithato valami ( jobb vagy bal kez). Az nem zavaro?
  • f2d
    Akarommondani: az FFB-s sz@rabb és megbízhatatlanabb, de legalább drágább.
  • f2d
    Szerintem megéri. Ez elég jó joy, véleményem szerint ebbe az árkategóriában a legjobb. Egyébként Saitek Evo joy-ba az FFB-s sz@rabb és megbízhatatlanabb, de lagés drágább.
  • k8bal
    megéri!!
    én is annyiért vettem és nagyon jó!
  • Mark007
    Sziasztok!
    szerintetek megeri venni egy Saitek Cyborg evo-t 9.000FT-ert?
    Mennyire megbizhato joystick? vagy van jobb is hasonlo arban?
    FFB-s nem szukseges, meg dragabb is sokkal...
  • PhantomAss
    lesz az il2 all-in-one kiadásában mindhárom rész, FB+AEP+PF, 404m-verzióig, valszeg csak európában fogják terjeszteni( tegnapi adat, nem 100%)
  • sure
    A kettő között kompromisszum a Saitek X52.

A szimulátorozást komolyan vevők között nagyon sokan használják ezt, illetve az elődjét, az X45-öt, de azt valószínűleg nem kapni már Magyarországon újonnan.
    X52-t viszont igen, és ha nagyon-nagyon sürgős, akkor (BP-en a Westend Mediamarktban/Europark Saturnban) én még pár napja is láttam, 39900-ért.
  • Bucser
    HA vársz egy picit elvileg egy bundle packban most adják majd ki az összes Il-2 részt akciós áron. POntos infot majd vagy az ubi.com-on vagy a www.pacific-fighters.com on tesznek közzé. Persze kérdéses, hogy ez lesz-e Magyarországon mert ugye Forgotten Battles van Pacific Fighters van Ace expansion pack (ami ugyan kieg mégis nélkülözhetetlen a merged installhoz) nincs Itthon.
  • Nashville
    Kössz a válaszokat! Gyorsak voltatok! Egy biztos: Logitech kilőve!
    Úgy látom a másik fórumban tapasztaltakkal, hogy nem a játékok FF- es támogatása a kérdés most már, hanem inkább az ár.
    Gondolom Bucser neked ilyen van:

63000 forint! Én azt hittem, hogy a 12500- at nem lehet tovább fokozni!

A célzásnál egyébként nem lesz zavaró a rázkódás, éppen az élethűség a lényeg! Majd megszokja a fiam!

Ezt az Ace Expandsion- t honnan lehet letölteni? Torrenten nincs! Külföldről rendelve mennyibe kerül?
  • Bucser
    De ha kikapcsolod akkor meg minek FFB? Nem bezsélve azon orvosok által is hangoztatott esetekről, hogy az ízületeket tönkrevághatja...
  • Bucser
    PAcific fighters mellé vegyél egy Forgotten battles-t és tölts le (vagy rendelj külföldről) egy Ace Expandsion packot és több mint 200 repülhető gépet kapsz.. nem is lesz szükséged CFS-re:D

Mint lláthattad az előző postomból én nem javaslom a legotech joyt. Inkább a saiteket de ez személyes vélemény. Érdemes belemenni a Joy témába hisz ha megtetszenek a játékok akkor ezekkel évekig is fogsz játszani (ha a fiad nem is:D) És akkor bizony igencsak el kell gondolkodni hogy mit akarsz majd tekergetni:)
  • Sanyix
    A logitech joyokról sok rosszat hallani, gyorsan tönkremennek, a saitekek viszont jók. Az erővisszcsatolást általában minden gémben lehet használni, de a keményebb szimulátoroknál, lehet hogy zavaró lesz, ha célzás közben elkezd rázni a joy, stb. :) de kikapcsolható a funkció, szóval végülis mind1.
  • Bucser
    Az én 8 éve vásárolt logitechem 7 éve halott.. Aztan vttem egy masikat az is meghalt utanna vettem a cougart. az a mai napig élt csak kikopott a fém gimbal középen ezért nagyon laza ez meg lesz szerelve és továbbra is tökéletesen fog működni. Szóval szerintem Logtitech joyok hosszútávon
  • Nashville
    Szevasztok srácok!

Már megszereztem egy pár repülőgépes játékot, de még nem használtam joystick hiánya miatt. Éppen a napokban tervezem a hiányt pótolni, mert már nem bírok a fiammal (10 éves)! Mondjuk, az apjának is jó lesz...! :) Ezt a műszert néztem ki:
    - Leírás 1
    - Leírás 2
    Igaz nem olcsó, de egy egyszerűbb is 6500- tól indul. Ha már egyszer rászánom ,gondoltam veszek egy jót. Ez tényleg ilyen jó, vagy egyáltalán ki lehet használni ebben a játékban az erővisszacsatolást? Ha nem, akkor milyen játékot ajánlottok? Megvan a Combat Flight Simulator 3 és a Wings Of War, Pacific Fighters is.
    Érdemes ennyire belemenni a joy témába?

Előre is köszi a válaszokat! Nem ártana, ha gyorsak lennétek, mert közeledik a kis pilóta szülinapja! :)
  • f2d
    A régi Logitech-ek nagyon sokáig bírták, igaz az enyém is a potméter végelgyengülése miatt halálozott el, majd 10 évet bírt.
  • Mark007
    ok koszi!
  • Bucser
    Bemész bármilyen elektronikai boltba azt mondod az eladónak, hogy kérsz kontaktspary-t és adni fog egy Sprayt amiben alcoholos elegy van.
  • Mark007
    bocs a lama kerdesert de mi aza kontaktspray?
    lehet hogy tenyleg potit kene cserelni..
    de nem csak a twist a rossz..
    az x tengely is.. ha jatszok kb. fel orat akkor jobbra nem megy ki es ugral ha hozza erek....
    azert koszi
  • Bucser
    POnt ez a hiba az ami miatt mindenkit eltanácsoltam eddig a legotech joyoktól. Ugyenis típushiba, hogy a twist potija elkopik.. minden más jól működik de a twist egy idő után megőrül sajna... csak időszakos megoldást tudok neked javasolni sajnos:( Kiveszed a joyból a potit és kontaktspray-el ellátod a baját majd vissza joyba. és ezt havonta 1-szer ismételed... vagy pedig kicseréled... ha van mire... Vagy veszel új másik Joystickot.
  • Sanyix
    elkoptak benne a potik.
  • Mark007
    Sziasztok!
    tudna valaki segiteni?
    van mar regota egy logitech extreme 3D pro joyom.
    a gondom az hogy ha hasznalom egy oraig kb. akkor utana jobb oldalra nem megy ki teljesen.az mar masik dolog hogy neha magatol kiugrik jobbra az egesz..
    van valakinek valami otlete ez mitol lehet?
    felraktam jopar drivert hozza de semmit nem ert..
  • 42nd Intruder
    Beállításban probáld meg finombeállítani. Hátha...
  • Mic ACE
    Hát egyelőre megtalálja probléma nélkül. Remélem nem szükség soha ilyen elem ki-be rakásra. Amúgy nekem Lock On alatt amikor az ruddert használom fordulás közben, akkor kicsit rángatva mozog. Nem nagyon zavaró, de nem tudom mi lehet az oka, bár szoftveresnek tűnik lévén, hogy más játékban nem észleltem.
  • 42nd Intruder
    Én már több mint 1 éve használok Wireless Evo-t. Eddig semmi probléma vele! :)
  • vki
    Szerintem nem is lesz. Nekem is ilyen van, több mint egy féle éve. Ha pillanatnyilag nem találja, akkor vedd ki az elemet, és rakd vissza.
  • Mic ACE
    Megan a Wireless Evo. :) Első tesztre probléma mentesnek tűnik. Nem tapasztaltam kapcsolati problémákat. Remélem így is marad.
  • Mic ACE
    Hát ennek nem sok köze van az optikához, inkább a mágnesességgel kapcsolatos. Én különben az optikánál, nem az egerek egyszerű belső fotocellás-ledes megoldására gondoltam, hanem inkább valami olyanra, mint az optikai egereknél van, tehát egy olyan chipre, ami képet dolgoz fel, mert az szerintem az sokkal precízebb lenne. Amúgy sem az egyik, sem a másik megoldás nem túl drága manapság. Majd talán pár év múlva változik is a helyzet, és lesznek ilyen cuccok olcsón is, de addig azt hiszem kár rajta többet eszelni.
  • Sanyix
    Én úgy általában az optikai érzékelős joyokra gondoltam :) amúgy ez a Hall izé sem tűnik bonyolultnak, sőt.
  • Bucser
    Itt van egy leírás a Hall effect sensorrol.. de nem azon az elven működik ahogy te gondolod:)

• Sanyix
    Optikás joystickban gondolom ott valami forgó izé fogacskákkal(ezt forgatja amikor mozdítod a kart valamelyik irányba) infravörös led, és egy érzékelő között(mint a golyós egereknél, végülis közvetetten optikai azis), amikor forog a forgó izé, akkor egyszer eltakarja a ledet az érzékelő elől, egyszer nem. Legalábbis ez a legkézenfekvőbb. Sztem egy régi egérből be lehetne rakni ilyen érzékelőket a potik helyére, csak az elektronikát kéne megoldani...
  • Bucser
    nekeverd az egérben lévő optikai érzékelőt a joyban lévőével:) Az egérben tudtommal csak azt kell vizsgálnia, hogy miben tér el a minta. Míg a Joystickban vaolamilyen módon a forgást kell visszaadni. Nem vagyok elektronikai zseni de szerintem ezt nehezebb problémamentesen megoldani mint az egyenesfutás lehetőségét (bár lehet nem olyan nagy trükk)

hát ha utánna szeretnél nézni hogy milyen is a Hall sensor mod a Cougarhoz (csak érdeklődés szintjén akkor google-ba írd be, hogy

Cubpilot Hall sensor Cougar. Ki fogja adni Cubie honlapját:) Sok érdekes dolog van ott:)
  • Sanyix
    Miért adnák optikai érzékelővel az olcsó joyokat? Akkor lehet hogy inkább azokat vennék, mint a 30000 ft-s cuccokat, meg ígyis veszik sima potis joyokat amiket sztem 1000 forintért előállítanak, és 10000 ért adják. Tiszta haszon.
  • Mic ACE
    Conrad, vagy valamilyen elektronikai szaküzlet, mint pl. a RET Szegeden (és Budapesten)?
  • Mic ACE
    Hát azt én sem tudom mibe kerülhet az érzékelő, meg azt sem, hogy milyent szerelnek a Cougar modba, de az tuti, hogy olcsón is meg lehet úszni, ha nem akarunk olyan borzasztó precizitást elérni. Vegyük csak például az optikai egereket, ma már sz*rét-h*gyért lehet kapni ilyent, míg kb. három éve 8-10e alatt nem lehetett megúszni. Gondolom a Cougar Hall Sensor modnál az is benne van az árban, hogy egy legendás joyhoz készült a cucc, ergo a márka az ami rengeteget drágít, persze gondolom a minősége sem utolsó.
  • Bucser
    De ha azt veszem, hogy a Cougarhoz a hall sensor mod olyan 300USD joyra gázra együtt akkor elgondolkozom... Kapok ezért a pénzért egy átalakított nyomtatott áramkört új szenzorokat és az egész drop in. Na most az új áramkör legyártatása drága a szenzorok drágák nem tudom. de egy biztos a hall sensor többe került mint a hagyományos potmeter. (potit kapok 200 Ft-ert akar Hall sensort nem tudom mennyiert mernek..)
  • Bucser
    mindkettő igaz:)