1678
Joystickok, gamepadok és más játékvezérlők
  • Mic ACE
    Hát ez mind szép és jó, de most már akár a low end joyokba is simán beletehetnék, nem beszélve a középkategóriáról. Vagy arról van szó, hogy a gyártósorokat lenne költséges átállítani, vagy csak egyszerűen több bevételt jelentenek ezek a cuccok, ha pl. évente, két évente tönkremennek, és újat vesz az ember. Esetleg mindkettő igaz.
  • Bucser
    A Microsoft Joyokba azok voltak... ÉS a mai napig a legpontosabb joyok:) Azt hiszem az X-52 is hasonló technika-t hasznal de nem vagyok biztos benne:) Cougarhoz van Hall Sensor mod(olyan mint a microsoft joyokban van) ÉS a jobb pedálok sem használnak mágneses potmétereket már.
  • Mic ACE
    Ezek egyébként új joy-okkal kapcsolatos problémák voltak, nem kikopott potisokkal.
    Azt pedig igazán nem értem, hogy mi a francért nem raknak minden joystickba, de legalább is a kicsit jobbakba optikai érzékelőt, mint az egereknél. Ez manapság már nem akkora összeg, hogy ne lehessen megcsinálni. Valahogy az optikai érzékelők elterjedése nem érintette a joystickokat, egyszerűen nem fejlesztenek a nagy cégek ezen a téren valamiért.
  • Bucser
    IGazából elkalibrálódás minden agyonhasznált Joy esetén előbb utóbb előjön. lévén a potméterek elkopnak.. De egy kis tisztítás 2-3 havonta kontaktsprayyel csodákra képes... Persze ehhez szét kell kapni a Joyt.
  • Mic ACE
    Hát igen, a center állással kapcsolatban olvastam több problémát Lock On-ban. Pontosan azt, hogy elkalibrálódik. Részleteket nem tudom, mert saját tapasztalatból nem ismerem az ügyet, de több helyen láttam ilyen probléma leírást, és azt hiszem több megoldás is volt, de már nem emlékszem mi. Lehet, hogy az egyik pont a deadzone növelés volt.(?)

Sure, te mennyire gyilkoltad a cuccot, hogy egy év alatt kikoptak a potijai? Gondolom azért elég rendesen használtad, nem csak olyan heti két-három órát?
  • sure
    Mi volt több embernek vele a gond Lock Onban? Nálam gyári CD elindult, driver jó volt. És a joyt is imádtam.

Az általad említett "hintázás" miatt kis Deadzone-t kellett adni neki már eleinte is - de SZVSZ minden más joynak is kell.

Kikopott egy év után, illetve dzsuvásak lettek a potik valószínűleg, és ezért menet közben elkalibrálódik, de lusta vagyok egyelőre egy alapos szétszedéshez és nagyjavításhoz.
  • Inquisitor
    Általában semmilyen hardverhez nem szoktuk ajánlani, hogy a hozzáadott drivert használják, miért a joy lenne kivétel? ;)
    Amúgy a hivatalos drivert szedted le vagy amit belinkeltem decemberi "bétát"?
  • Mic ACE
    Én ezt úgy értelmezem, hogy a rugója nem elég ahhoz, hogy középen tartsa. Ha így van az elég gáz. Amilyent én eddig boltban fogdostam egyiknek sem volt ilyen baja, bár mondjuk jóval gyengébb a visszahúzó erő, mint a Logitechnél, de ez nekem tetszett, mert nem fárasztja úgy a kezet, mellesleg lehetővé teszi a pontosabb irányítást is. A Lock On-ban pedig már több emberkének volt vele gond, de ha jól emlékszem megoldható a problem. Nézz körül a fórumon/neten, ha továbbra se tudnád belőni a Lock On-t (úgy rémlik, valamelyik újabb Lock On kiadás a bugos).
  • quack
    picit "laza", tehát ha elengeded, es aztan gyengen hozzaersz akkor is elmozdul egy piciket tehat nem olyan stabil
    na jo ezt nem lehet megmagyarazni :D
    de nem zavaró
    kipróbáltam játékban is
    FS-ban magától beállította es tökjó ^^
    Lock on-ban hát ott meg nem :D
  • Mic ACE
    Tuti, hogy a Winfossal van a gebasz, nem a CD-vel, pláne, ha a CD-t át tudod másolni hiba nélkül. Ez a lötyögés nem egészen világos. Ha meg fogod, akkor a kezeddel te döntheted csak meg, nem? Ha elengeded beáll vissza középre, ugye?
  • quack
    na mindegy netről leszedtem hozzá, szal kicsit túlreagáltam de ez akkor is parasztság, a gamepadomnál is ilyen jólhasználható cd-t adtak
    bár llehet hogy az én készülékemben vot a probléma ^.^

na szal játékban még nem próbáltam de kívűlről nagyon faszasnak nez ki, vilagito gombok rohasdtjol neznek ki, ez az allithato magassag meg allithato felso panel is fasza, meg hogy at lehet tenni balkezre
    egyetlen problemam vele eddig hogy kicsit lötyög, tehát ha megofgom akkor egy pict eldől (de ezt még nem veszi irányváltoztatásnak)
  • Mic ACE
    Estleg kézikeg próbálj meg elindítani minden install dolgot, felrakni hardvert .inf fájl alapján. Kézileg muszáj, hogy menjen, ha a CD olvasható. A jövő héten nekem is jön a wirelesses cucc, ha addig nem oldódik meg neked, akkor majd segítek amikor látom, hogy mi és hol van rajta.
  • quack
    na megvettem
    de ez a kurva install cd nem indul el
    feljön egy ablak, azt 1 pillanat múlva bezáródik....
  • Inquisitor
    A Forceos joyt kivéve a sima Cyborg sorozatot is átlehetett már szerelni. Emlékszem amikor a Guru standon ki volt rakva pár ilyen csoda joystick :)
  • k8bal
    Cyborg Evo-ba nem csak ez a jó h balkezesre is át lehet rakni! (én is ezért vettem egyébként)
    hanem h világít! xDDD
  • quack
    jáj de szarláma vagyok
    pedig pont neztem is azt h mi az a kis csavar ott
    akkor mégiscsak ez lesz a nekem való joy :D Razer egeret is azer vettem mer vézna pici nyomi balkezem van ^^
    köszi mindenkinek
  • Mic ACE
    Van egy még jobb kép:
  • Mic ACE
    kér méretének -> kéz méretének
  • Mic ACE
    Hahaha!:) Hát ez tetszik! A Saitek Cyborg EVO az egyetlen olyan általam ismert joy, amelyiket teljesen át lehet szabni balkezesre. Az a bizonyos támasz a rúd aljánnál teljes mértékben szimmetrikusan átszerelhető a bal oldalra, sőt alacsonyabbra, magasabbra állítható a kér méretének megfelelően. És mindehhez még csavarúró sem kell! ;)
    Ő lenne az:
  • Bucser
    Át lehet szerelni balkezesre...:) Nem úgy mint a Legotech joystickjait
  • repvez
    Ez pont jo azoknak is csak át kell rakni a másik oldalára a csuklotámasz meg a gombokat a másik irányba dönteni.Azért vannak rajta a tekerök hogy kézhez lehessen állitani.
  • quack
    na megnéztem ezt a cyborg evo-t
    hát nagyon tetszik, de nincs olyan joystick ami balkézre is jó?
    mert én (sajna) balkezes vagyok
  • quack
    kösz a gyors választ, majd akkor körbenézek ^^
  • NeoMaN
    Ritkán használom, de semmi gond vele. Nagyon kényelmes, minden kézreállítható, potos. Nekem kicsit vékony, de meg lehet szokni.
  • repvez
    köszi
  • Mic ACE
    NeoMaN, te vagy az én emberem. Nagyon k0váncsi lennék a tapasztalataidra tartósság, esetljeges jelvesztés vagy sleep problémákkal kapcsolatban. Mennyire használod sűrűn a cuccot?
  • Mic ACE
    Persze. A Saitek orosz oldalán elérhető: Saitek EVO szétszedve

• repvez
    én csak a hivatalos oldalon leirtak alapján irtam.Pontosan én se tudom melyik alkatrész.Egyébként megtudod adni a képek elérését ahol szétszedva van az evo?Mert tervezek egy mechanikát és minden kép jol jön.
  • NeoMaN
    Saitek Cyborg EVO
  • NeoMaN
    Saitek EVO

Nézz körbe az apróneten, én 6000-ért vettem wirelesst 1 éve. :P
  • Mic ACE
    Konkrétan milyen alkatrészekre gondolsz, a rugóra, meg az állító csavarokra? Szétszedett Saitek EVO-rol már láttam képeket a neten, de Logitec-ekről még nem nagyon. Tud valaki ilyent?
  • repvez
    Ennyiért a saitek EVO a jo választás szerintem.Föleg hogy abban már fémböl készült pár alkatrész a mechanikájában,igy hosszabb ideig tudod használni nem fog kikopni pár honap mulva és lötyögni.
  • quack
    hi!
    szeretnék venni egy joystickot, de ebben a témában nem ismerem ki magamat, ezért a ti segítségeteket kérném .)
    szóval max. 10k-ért (nembaj ha olcsóbb :D )szeretnék venni, teljesen "hobbiszinten" nyomnám, tehát idáig repülős gémmel nemnagyon játszottam, nem is szeretnék ezentúl sem nagyon sokat
    melyik a legjobb válastás ilyen árkategóriában?
  • Inquisitor
    New beta 32-bit and 64-bit Saitek drivers and software
  • Inquisitor
    "ost egy masik USB porton van az adoja, es feltelepitettem a saitek.com-rol minden drivert"
    A fórumban és csak a fórumban megtalálható 2005 decemberi bétával is próbálkoztál? (Összes joyhoz külön-külön van, a linkek az egyik topicban vannak.
  • Mic ACE
    Up! Nem bánnám, ha valaki hozzászólna ahhoz amit írtam.
  • Mic ACE
    Hasznos infókat írtál. Mindazonáltal az zavar, hogy x-edik olyan véleményt olvasom a neten, hogy pl. ha Fight Simulatorozás közben hosszabb időre úgy hagyják a joy-t, akkor nem lehet normálisan beíndítani, mert úgy lekapcsol, hogy csak elem kivétel és behelyezés után tér újra magához. Hát ha ez igaz, az nagyon nagy gáz, akkormár inkább a Logitech két év garival, mint egy máskülönben jobb Saitek állandó problémával. Nálad ilyen nem jelentkezett HUaRC?
  • HUaRC
    Amugy ergonomiailag teljesen rendben van a joystick, preciz. Visszaolvastam 633-as hozzaszolasomat, kicsit felreertheto amit irtam, pontositanek. Az idonkenti jelvesztes amirol irtam, soha nem hasznalat alatt kovetkezett be, hanem Reboot, sleep mode es hasonlo out-of-use allapot utan, tehat nem kell aggodni hogy jatek kozben meg egy 10 seces elemcseret is be kell iktatni :) De mint irtam, miota a Saitek oldalrol letoltottem a drivereket, es a joyhoz tarozo egyeb programokat, azota felismerte az adot is, ugyhogy azota egyszer sem volt "jelvesztos" problemam. Visszagondolva, arrol lehetett szo, hogy software-s alapja volt a jelvesztesnek es nem hardware-s.
  • HUaRC
    Igy visszaolvasva azt vettem ki, hogy a FFB-s joyokat nem igazan kedvelik. Visszaterve az uj Wireless-es EVO-ra ugy latom a sleep mode-al kadnak csak gondok, pl. most is eg a piros led, pedig 2 oraja senki nem ul a gep elott :P... Ez vicces ebben a pillanatban aludt ki :). Most 2 dolog lehetseges:
    1. A Sleep mode nem mukodik rendesen
    2. Mikor beultem a gep ele, es megmozditottam az egeret, hogy rendszer "felebredjen" es a monitor bekapcsoljon (engergiatakarekon volt), akkor bekapcsolt a joystick is, csak nem vettem eszre...Ezt kulon letesztelem majd, ill. megkerem az itthoniakat mig dolgozom, hogy neha nezzek meg "alszik"-e a joy mig megy a gep :)
    3. Miutan eszrevettem, hogy eg a led , direkt megnyomtam az egyik gombot, hogy kikapcsol-e a gombnyomastol szamitott X idon belul (mint irtam,kikapcsolt). Ez eddig a legvaloszinubb, de elotte akkor is egett led, szal a SLEEP mode meg tesztelesre szorul.
  • Mic ACE
    Izé, elnézést, az előző kérdés természetesen nem f2d-nek szólt, hanem HUaRC-nak.