1678
Joystickok, gamepadok és más játékvezérlők
  • f2d
    Figyu! Már egy kicsit unalmas vagy.
  • hunbasser
    de lehet h más tudni fogja :P
  • Bucser
    De ha egyszer megmondtuk, hogy nem tudunk? Mi a francért könyörögsz? ha tudod hogyan kell cisnáld meg magad. Mi nem tudjuk.
  • hunbasser
    szeretném ha segítenétek.
    szóval colinban beállítottam a gamepadot,h a kormányzás digitális legyen,és ne analóg.nos,utána be kell állítani,h mivel kanyarodjon jobbra-balra,és nem reagál semmit.amikor meg analógra van beállítva,akkor ugye az van,amit mondtam,h vagy teljesen kanyarodik,vagy sehogy.most akkor rossz a gamepad d padjának x tengelye?(vagy h mondják -.-)
    vagy pedig windowsban vmit be kellene állítani?mert ugye van olyan,h kalibrálás,de ott az van,h felugrik a kereszt a bal felsőbe,és onnan nem mozdul,akármit csinálok.
    kérlek szépen benneteket,segítsetek!
  • hunbasser
    na végre,az első ember te vagy,aki érti a problémámat :)
  • Sanyix
    Il2-ben is van ilyen filtering ami fokozatossá teszi a mozgást(billenntyűzetnél), de akkor is 2 állás van, csak a 2 között fokozatosan megy végig.
  • hunbasser
    jó,oké,elmondták h a gamepad d padja úgy működik,h vagy 0 vagy 1,de a játék tudja máshogy érzékelni,mint a billentyűzetnél is,h fokozatosan gyorsul,és h lehet szépen kanyarodni is,nem egyből elrántja a kormányt.most itt elmondtam,h beállítottam a kormányzást más gombokra,és úgy jó volt,kérdésem h a d paddal miért nem müxik rendesen?
  • Inquisitor
    Lehet nem értek hozzá, de ha nincs analóg kar, akkor minek az érzékenységéről beszélünk?
  • hunbasser
    nekem ez is jó :P
    és továbbra is várom a segítséget! :)
  • Bucser
    nem ugatott le senki senkit. csak közöltük, hogy amennyit itt szenvedsz látványosan messze sokkal értelmesebb lett volna egy rendes dual analogos banánt venni inkább...
  • hunbasser
    na,nagyokosok,nem fogtatok ki rajtam.igazam volt. :)
    van f1 játék,és abban ahol be lehet állítani,h mivel add a gázt,mivel fékezz,mivel kanyarodj jobbra-balra,ott van egy ilyen kis ábra.ott egyből le tudod tesztelni.a gáznál azt látom,h szépen fokozatosan megy fel,persze gyorsan.ugyanez a féknél.a jobbra-balra,viszont egyből piros.szal olyan mintha villanna egyet.beállítottam h jobbra-balra L1-el és R1-el menjen.és mit ad isten?:a kanyarvétel fokozatos,nem rángatja a kormányt,hanem szépen veszi be.ugye billentyűzetnél alapból így van,ott is megnéztem az ábrán.aztán beállítottam a gamepadot újból,először a x-1 a balra.nyomtam egyet,fokozatos.
    aztán beállítottam a jobbot is(x+1),és már is megint elbaszódott mind2.mi lehet a baj?h tudnám beállítani rendesen?
  • hunbasser
    téged is le fognak ugatni,h "milyen dolog az,h gamepaddal nyomod az autós játékot!"...
    nc
  • ajem kisa
    helo!
    en regi konzolos vagyok,en nem tudok billentyun iranyitani(még)autot,nekem egy "xbox360 for windows"padom van,de csak az autos jatekokra hasznalom,kivetel a juiced,azt beallitani....
    de a COD2,es a tobbiek az szigoruan bill.!!!
  • Nemcso
    Én két éve vettem egy MaxFire G-08XU -t, de megbántam, mint a kutya, mely kilencet kölykezett.
    Három hónapja viszont én is egy Dual Action-t vettem...szóval ég és föld a kettő közötti különbség az analóg karok miatt.
  • f2d
    Igaz, viszont ezt a hatást a ketyerével is ellehet érni, ha az ember ugyanúgy nyomogatja mint a billentyűzetet, csak egy kis gyakorlás kérdése az egész. Amint lentebb említette, hogy konzolon is így játszott, legalábbis én erre tudok következtetni.
    (A "nyomogatós módszer" meg nem áll meszi a valóságtól, mivel az ABS is így működik, ebből következik, hogy szimeket is lehet billengyűzettel játszani.:))
  • Bucser
    LOgitech dual actiont vettem tecsoba 4600-ért...
  • k8bal
    Na pontosan ezért mondtam én is, hogy nem értem mi a gondja!
    Azzal a gamepad-dal nagyot szoptál ha már pénzt adtál kiérte! Nem tudom mennyi lehetett de szerintem olyan 2.500 körül! Ha még gyűjtögetsz picit akkor simán veszel 5.400 e-Digital-ba egy Logitech Dual Action-t! Tesómnak olyana van és nagyon jó! Nekem Logitech Cordless Rumblepad 2-m van és teljesen ugyan olyan csak ebbe van force, drágább és persze nincs vezeték! ;) Ezzel csak arra akarok kilyukadni, hogy semmi értelme ilyen gamepadot megvenni amin nincs analog kar...
  • Bucser
    FIGYELJ!! ha szerinted tuti be lehjet állítani akkor csináld meg!!! itt mi nem fogunk ebben segíteni mert szerintünk nem lehet. ha meg tudod csinálni akkor meg fogunk hajlani nagyságod előtt. de a D-PAD DIGITÁLIS 2 ÁLLÁSA van a be van nyomva és a nincs benyomva!!! Az hogy a játék hogy érzékeli totál mellékes.
  • hunbasser
    már leírtam,túl érzékeny,tuti h be lehet állítani,várom az ötleteket h hol.
  • k8bal
    Akkor játsz azzal! Nem értem a gondodat!
  • hunbasser
    biztos van rá mód,h jól tudjak kanyarodni,billenytűzettel is szépen tudok kanyarodni...
  • Bucser
    nen májerkodik de igaza van. olcsó húsnak híg a leve. és az F1-et nem arra találták ki hogy gamepaddal told. (btw: nekem is van Joystick komrány és gamepad szintén. mindennek megvan a helye.)
  • hunbasser
    mit kell májerkodni nem értem...
  • hunbasser
    de vmi miatt az f1ben ha billel nyomom,akkor szépen ki tudok menni az ideális ívre,ha meg gamepaddal nyomom,akkor egyből kirántja balra,azt utána korrigálni kell mindig,meg ezek miatt csúszok ki,biztos h van megoldás
  • Bucser
    HA megnézed a billentyűzettel is nem rátehénkedve hanem nyomogatva kell jobbra balra kanyarodni és a gázt féket adagolni.
  • hunbasser
    hát pont ez az,h billentyűzettel meg szépen lehet kanyarodni,h úgyh tuti h erre is van megoldás
  • Bucser
    miután a gamepad D-padja digitális ezért csak 0 és 1 jeleket fog. azaz full gáz vagy nulla gáz teljesen jobbra vagy teljesen balra. UGyanúgy mintha billentyűzettel játszanál. Ez van. elcseszted:D
  • hunbasser
    jóvan,inkább segíthetnél h h tudnék állítani az érzékenységén...
  • k8bal
    én egy szóval nem mondtam, hogy gamepad-dal kell szimulátorokat!!!
    Elítélendő!
    Nekem van kormáynom és gamepadom is, (joystick is de ez most lényegtelen) mindent azzal kell játszani amire kitalálták! Pl egy CoD2-t nem fogok Joystickal tolni!
  • Inquisitor
    Azért analóg gamepaddel nem igazi szimulátoros játékokat, például NFS széria, jól lehet játszani.
    Viszont akkor nem legolcsóbb Genius gamepadet kell venni, hanem analóg karosat vagy egy jobb Logitech/Saitek cuccot.
  • k8bal
    Úristeeeen! Az konzol, te meg PC-n akarsz szimulátorokkal játszani gamepad-dal!
  • hunbasser
    de én azzal akarok :P
    anno még psxel is ugye gamepaddal toltam,és ott jó volt :P
  • k8bal
    hát mit mondjak... megérdemled, hogy megvetted! Autós játékot különben sem gamepad-dal kell játszani!

Ezen a gamepad-on ráadásul még csak analog karok sincsenek!
  • hunbasser
    most vettem egy genius maxfire g-08xu típusú gamepadot,hát elég olcsó volt,de megteszi.szóval az vele a problematika,h elég hirtelen kormányoz pl autós játékokban,meg alapjában véve elég érzékeny.ya,és pl colinban is hiába állítom be,h a kormány lassú legyen,még úgy is hirtelen veszi a kanyart.
    megoldaható lenne,h kicsit lassítani az iránygombok reakcióján?
    vagy nem is a reakcióján,inkább h szépen vegye be a kanyart,fokozatosan fordítsa el a kormányt,ne pedig egyből,mert ha pl vmi f1-es játékkal játszok,akkor is csakazt látom,h rángatja a kormány a szerencsétlen pilóta,és nem tudok szépen óvatosan kihúzódni az ideális ívre.
  • f2d
    Ha ragasztod, akkor egy idő után elfog törni. Megint ragasztás, utána megint...
    Nem jó ötlet. Én jártam így.
  • Mark007
    igen, nem neztem at..
    de irtam nekik hogy vagy csereljek ki, vagy fizessek vissza..
    nem sok kedvem kuldozgetni postan, minimum meg 2 honap lenne...
    azt neztuk hogy szet is lehetne szedni, vagy ha nem akkor meg raragasztani a gombot, a nyomo reszere..max lotyog de mukodik..
    de jobb lenne ha kicserelnek..
  • f2d
    Jaja ezt bizony így kell, mert az embert gyorsan palira veszik, aztán csak nézhet nagyokat se pénz se működőképes termék. Aztán jöhet a pereskedés vagy egyszerűbb esetekben az anyázás.
  • f2d
    Ez egyáltalán nem biztos. Nekem kb 10 éve van joyom és nyüsztetem is a szimeket, de még sem vettem X52-t azon egyszerű oknál fogva, hogy egy Saitek Evo szintű bot is elég a játékok élvezetéhez. (Mondjuk nem a repülős játék a főprofilom.)
  • Bucser
    A gond az hogy ilyenkor elkezdődik a tolgatás, hogy kinek a hibája, hogy hibás a termék.. én ezért csinálom azt hogy akármikor rendelek amíg a postás vagy a futár ott van szépen átnézem mi van benne aztán ha sérült valami akkor retur to feladó és döntsék el kettejük közül ki törte össze...
  • f2d
    Én is azt mondom, hogy küld vissza. Megjavítani csak úgytudod, hogy egy másikról leszeded a 6-os gombot, ilyet meg nem nagyon találni. Ilyen esetekben abból indulj ki, hogy teljesértékű termékért fizettél, és ezért cserébe teljesértékű szolgáltatást vársz.