1678
Joystickok, gamepadok és más játékvezérlők
-
nem tudja félre értelmezni mivel külön potméterek vannak mindegyikhez beépitve és ha döntöd a botot akkor a csürök és a magassági fog müködni ha csavarod akkor az oldalkormányés ezt lehet egyszerre is.
-
Ez már a közepes szintű joy-oknál alapvető dolog. Nem kell tőle félni, ugyanis kikapcsolható a játékprogikban. Amint lentebb is említették sok esetben jól jön főleg repülős játékokban. Pl a LockOn-ban ki/be kapcsolható, a Su-25-höz meg alapból kötelező. -
RTW #796 tehát jól megvan oldva?
nem túlzás, túlbonyolítás, ami komplikáltabbá teszi a kormányzást? -
RTW #795 de ugye a márkásoknál, pl a logitech wingman 3d pro-nál nem érti félre a joystick a forgatást pl. a stick bedöntésére, meg ugye nincsenek olyan véletlenek, hogy egy kicsit bedől a stick így már más mozgást értelmez? -
Az hogy nem kell egyenlöre pedálra költened:)
Komolyabban az hogy azzal tudod az oldalkormányt irányitani meg a földön kormányozni a gépet.És keresztszélben is nagyon hasznos leszállásnál,mert ha a gázzal is játszani kell akkor nem marad szabad kezed kezelni a bill-en az oldalkormányt.Gépágyus légiharcnál korrigálni a célzást.Szoval van elönye érdemes olyan botot venni.Nekem saitek cyborg3d platinumom van az EVo elödje -
RTW #793 a forgatható botkormánynak mi az előnye? -
Nekem sajnos volt geniusom az f22 és az f23u mindegyik fél év alatt annyira elkopott, hogy centiket löttyent a markolat és már ujkorába sem lehetett finom mozdulatokat csinálni vele kötelékezést és földközeli repülést el lehet felejteni.Logitech-be a wingman3d van a bátyámnak már 2 éve nyuzza de még semmi baja, bár amit te linkeltél azon szerintem nincs oldalkormánynak valo potméter(ld :nem lehet tekerni a botot). -
F23u egy rakás szar. -
A Logitech nem rossz, a Saitek előtt nekem is egy Wingman Extrem-em volt. Elnyűhetetlen, de azért én voltam a kitartóbb és 10 év után cserélni kellett. Az F-23U-ról eddig semmi jót nem hallottam, szerintem érdemes beruházni egy drágábbra/jobbra, mivel az ember hosszútávra vásárol ilyen ketyeréket. -
RTW #789 Szerintetek a Logitech WingMan Attack 3 joystick 5520 Ft-ért jó választás lenne a Lock On: Modern Air COmbat játékhoz?
És mi a véleményetek a Genius MaxFighter F-23U joy-ról?
-
Találóskérdés: HOKAM??
(megfejtés: Hands on Keyboard and Mouse) Kevésbé tehetős szimulátorrajongók fontos kelléke.
-
HOTAS = Hands on Throttle and Stick túlképp asszem ezt a rendszert a 4. generációs vadászgépekben kezdték el bevezetni. A lényege, hogy a gombok nagy része a boton és a gázkaron valamint egyujjnyi távolságra vannak és azok elérhetők análkül, hogy le kellene venni a kezünket a botról és a gázkarról. Ez a szimes vlágban úgy valósult meg, hogy rengeteg gomb programozható gombkombinációkkal shiftekkel és egyébb nyalánkságokkal különálló gázkarral és Bottal (ehhez a teljes élményért már érdemes venni egy pedált). Túlképp a teljes billentyűzetet rá tudod programozni (pl nekem Il2-ben nem kellett lenéznem a billentyűzetre mert minden a gombokon volt:D még a mouse look is rá volt bindelve egy dual axises thumbstick-re és tökéletes volt a nézet kezelésére:))
hazsnos jószág. rákeresel a topicban arra, hogy HOTAS és biztos felhozza a cougarrol a képet. az egy HOTAS. de az X36, X45 és az X52 is HOTAS rendszer -
hotas? -
Force feedback: Szószerint fordítva erővisszacsatolás. magyarán a repülőt ért hatásokat érzed a kezeden is egy (a joystickba épített) motor által generált erőhatások segítségével. Jó találmány az élményhez sokat ad viszont ad1 drágítja a joyt ad2 idő után fárasztó tud lenni ad3 pontos célzást szerintem nehezíti (van aki szerint nem:D) Ez alkatfüggő ki kell próbálni van akinek bejön van akinek nem. Én inkább használok egy hotas-t mint egy force feedbackes joyt a 2 együtt nagyon ritkán van meg. -
ForceFeedBack: Erővisszatérítés, pontosabban mind két tengelyre van szerelve egy kis szervómotor ami külömböző előre beprogramozott erőkkel/hatásokkal ellen tart a joy kitérítésének. Ami magyarul azt jeleni, hogy pl egy autós játéknál lemész az útról akkor ráz a bot, vagy repülős játéknál nagysebességű fordulónál felkeményedeik, alacsonysebességű fordulónál szintén ráz, csak nem úgy mint az autós játéknál (ezért előre beprogramozott). -
RTW #783 mi az a force? nem úgy , mint erő, hanem a joystickoknál? -
Nah ez lol :D -
Semmi kétség nem fér hozzá, tényleg az esztézikai környezetszennyezés határát felülmulja a termékeik dizájnja, plussz az igazi gagyi hatást keltő szines világító ledek. Viszont olcsó, megbízható, és ergonómiában a legjobb.
Nem nézegetni kell, hanem markolni és rángatni.:)
-
lesz talpa a következő joynak??? Azt hittem hogy saitekék olyan innovatívak lesznek, hogy talpat sem csinálnak majd a joyra:D hanem majd a kezedben fogod a botot és érzékeli a dőlést amgától és a gázkar a fogón lesz:D
ÉS feltehetően szókásukhoz híven ótvar ronda lesz... Esküszöm lassan ez a védjegyük.... Olyan ronda hogy az már Saitek:D -
Eddig minden ok a joy-jal, nem lögyög. A pontosságról meg annyit, hogy az egyik ismerősömnek sima Evoja van és pontossabb mint a foce-os, de a force-os se vészes csak a force-talan egy kicsit precizebb. Viszont ami sokat nyom a latba a síma mellett az, hogy sokkal olcsóbb és kevesebb a hiba lehetőség.
Ja és mindenféle méretű jobb/bal kézre tökéletesen beállítható. -
ok kössz nem is rossz. És neked még mindig pontos, nem lötyög stb? Mert ha tényleg ilyen megbízható akkor beszerzek egyet magamnak is! -
Hsz.: #620. Én ezt ajánlom, ha vissza olvasol akkor látod, hogy mások is 10k alatt ezt szokták javasolni. Nekem Saitek EVO Force-om van, és bevált eddig, kb 1,5 éves. A gázkar a joy hátulján van ezt meg kell szokni. Viszont a képek alapján az újon elől lesz, hát ez sem semmi megoldás. A következő generáción meg a joy talpán lesz.
-
És te vagy vki tud ajánlani nekem egy olyan joyt, vagy márkát, ami hosszúéletű megbízható? Nem kell sem FFB, sem a sok kütyü, csak pár gomb meg egy gázkar. jah és 10k alatt. A lényeg hogy lehessen vele repkedni, és 1-2 év után se szarjon be :)
Van ilyen uraim? -
Elkopott, ennyi. -
bár lehet nem szenvedek vele, inkább kidobom a francba gari már úgysincs rá. -
Hi all!
Van nekem egy Logitech Attack3 joyom. Már kb. 2 éves, de eddig még nem volt vele semmi komolyabb gondom. most viszont, usb csatlakozás után pár percel a joyt nem lehet teljesen elfordítani jobbra. legalábbis nem érzékeli úgy mintha teljesen elordítanám. kihúzom usbből, majd újra bedugom és jó lesz. 5 percig minden klafa. aztán megint. Ez miért lehet? Szétszedtem de nem látok semmi mocskot, koszt ami bezavarhatna, ráadásul mondom, az első 5 percig minden oké. Raktam fel logitech drivert, de az nem csinált lószartse. Tudna vki esetleg segíteni a témában? köcce! -
Olvasd el:) ott van a logitech honlapján:) -
Hmm nem is drága. Akkor gondolom potméteres... -
Most akkor , hogy is áll ez a joy. A gázkar a bot elején van? Ez ritka kényelmes lehet. Amúgy nagyon jól néznek ki rajta a billenő kapcsolók és a nagy piros tekerős kapcsoló is szép, még akár kesztyűben is lehet őket használni. -
39$ omst néztem. -
Ezt mennyiért van pofájuk adni? 60000? :D -
Olyan jó ötleteik vannak de a designer-t legszívesebben úgy kirúgnám...:/ -
neuro #766 Ez volt már? AZ új WW2 Saitek joy:
http://www.saitekusa.com/usa/prod/av8r.htm -
Hát a kettő nem ugyanaz :) -
gondolom game portosra gondolt... -
SOROS???? -
odin2012 #762 genius maxfighter f-33D soros portos joystick-ot lehet valahogy xp alatt működtetni? -
másik padot nem vesz,mert nem azzal van a baj.külföldi fórumot olvasgatta,nem csak egy topikra korlátozódik ki az olvasási ismerete.
és megpróbálta a google-t is :P
és colinban amúgy is,mostmár jó,úgyh asszem,nyitok egy forma 1 2006 topikot -.- -
vennék egy másik padot..... meg külföldi fórumot olvasgatnék nem pedig egyetlen topicra korlátozódna olvasási ismeretem.. esetleg megpróbálnám a Google-t....
Nem pedig egy normális topicot spammelnék tele a segélykiáltásaimmal...
-
figyu,lehet,h vki tud segíteni.(aki ide téved)
mert nem k8balból,bucserből,meg belőled áll a fórum :P
megnéznélek téged ha hasonló helyzetben lennél.
köszi.