Nagy joystickos topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

k8bal
Úristeeeen! Az konzol, te meg PC-n akarsz szimulátorokkal játszani gamepad-dal! <#taps><#wilting>

\"They don\'t make mistakes. They don\'t do random. To them, everything has a purpose, everything has an objective.\"

hunbasser
de én azzal akarok 😛
anno még psxel is ugye gamepaddal toltam,és ott jó volt 😛

ReaL MaDRid x siempre

k8bal
hát mit mondjak... megérdemled, hogy megvetted! Autós játékot különben sem gamepad-dal kell játszani!

Ezen a gamepad-on ráadásul még csak analog karok sincsenek! <#zavart2>

\"They don\'t make mistakes. They don\'t do random. To them, everything has a purpose, everything has an objective.\"

hunbasser
most vettem egy genius maxfire g-08xu típusú gamepadot,hát elég olcsó volt,de megteszi.szóval az vele a problematika,h elég hirtelen kormányoz pl autós játékokban,meg alapjában véve elég érzékeny.ya,és pl colinban is hiába állítom be,h a kormány lassú legyen,még úgy is hirtelen veszi a kanyart.
megoldaható lenne,h kicsit lassítani az iránygombok reakcióján?
vagy nem is a reakcióján,inkább h szépen vegye be a kanyart,fokozatosan fordítsa el a kormányt,ne pedig egybõl,mert ha pl vmi f1-es játékkal játszok,akkor is csakazt látom,h rángatja a kormány a szerencsétlen pilóta,és nem tudok szépen óvatosan kihúzódni az ideális ívre.

ReaL MaDRid x siempre

f2d
Ha ragasztod, akkor egy idõ után elfog törni. Megint ragasztás, utána megint...
Nem jó ötlet. Én jártam így.

Steel Beasts/Steel Beasts Pro PE

Mark007
igen, nem neztem at..
de irtam nekik hogy vagy csereljek ki, vagy fizessek vissza..
nem sok kedvem kuldozgetni postan, minimum meg 2 honap lenne...
azt neztuk hogy szet is lehetne szedni, vagy ha nem akkor meg raragasztani a gombot, a nyomo reszere..max lotyog de mukodik..
de jobb lenne ha kicserelnek..

f2d
Jaja ezt bizony így kell, mert az embert gyorsan palira veszik, aztán csak nézhet nagyokat se pénz se mûködõképes termék. Aztán jöhet a pereskedés vagy egyszerûbb esetekben az anyázás.

f2d
Ez egyáltalán nem biztos. Nekem kb 10 éve van joyom és nyüsztetem is a szimeket, de még sem vettem X52-t azon egyszerû oknál fogva, hogy egy Saitek Evo szintû bot is elég a játékok élvezetéhez. (Mondjuk nem a repülõs játék a fõprofilom.)

Bucser
A gond az hogy ilyenkor elkezdõdik a tolgatás, hogy kinek a hibája, hogy hibás a termék.. én ezért csinálom azt hogy akármikor rendelek amíg a postás vagy a futár ott van szépen átnézem mi van benne aztán ha sérült valami akkor retur to feladó és döntsék el kettejük közül ki törte össze...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

f2d
Én is azt mondom, hogy küld vissza. Megjavítani csak úgytudod, hogy egy másikról leszeded a 6-os gombot, ilyet meg nem nagyon találni. Ilyen esetekben abból indulj ki, hogy teljesértékû termékért fizettél, és ezért cserébe teljesértékû szolgáltatást vársz.

Bucser
küld vissza. (megj.: ezért gáz lyen dolgot rendelni)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Mark007
Sziasztok!
megjott a joystick de van egy kis gond..
kivettem es az egyik gomb (6) le van torve.. viszont benne van egy kis darabka amit nem lehet kiszedni.
egyszerubb ha visszkuldom, vagy meg lehet csinalni?

Bucser
Il-2höz tökéletes de egy idõ után úgyis kicsinek fogod érezni a botot és veszel egy X-52-t😄 Már ha komolyan fogod csinálni😊 De a kategóriájában szerintem is a legjobb joystick.

f2d
Mindkét játékhoz kimondottan ajánlható ez a joy. Egyáltalán nem zavaró, sõt nem csak azt tudod állítani, hogy jobb vagy bal kéz hanem sok másmindent, pl gombok dõlése, távolsága, stb.

Mark007
Koszi!
Mar meg is rendeltem. IL-2 hoz akarom hasznalni, meg MS FS-hez.
Egy kerdes meg: van a boton egy allithato valami ( jobb vagy bal kez). Az nem zavaro?

f2d
Akarommondani: az FFB-s sz@rabb és megbízhatatlanabb, de legalább drágább.

f2d
Szerintem megéri. Ez elég jó joy, véleményem szerint ebbe az árkategóriában a legjobb. Egyébként Saitek Evo joy-ba az FFB-s sz@rabb és megbízhatatlanabb, de lagés drágább.

k8bal
megéri!!
én is annyiért vettem és nagyon jó!

Mark007
Sziasztok!
szerintetek megeri venni egy Saitek Cyborg evo-t 9.000FT-ert?
Mennyire megbizhato joystick? vagy van jobb is hasonlo arban?
FFB-s nem szukseges, meg dragabb is sokkal...

PhantomAss
lesz az il2 all-in-one kiadásában mindhárom rész, FB+AEP+PF, 404m-verzióig, valszeg csak európában fogják terjeszteni( tegnapi adat, nem 100%)

GOOBY, pls

sure
A kettõ között kompromisszum a Saitek X52.

A szimulátorozást komolyan vevõk között nagyon sokan használják ezt, illetve az elõdjét, az X45-öt, de azt valószínûleg nem kapni már Magyarországon újonnan.
X52-t viszont igen, és ha nagyon-nagyon sürgõs, akkor (BP-en a Westend Mediamarktban/Europark Saturnban) én még pár napja is láttam, 39900-ért.

Isten nem bottal, hanem VMware.

Bucser
HA vársz egy picit elvileg egy bundle packban most adják majd ki az összes Il-2 részt akciós áron. POntos infot majd vagy az ubi.com-on vagy a www.pacific-fighters.com on tesznek közzé. Persze kérdéses, hogy ez lesz-e Magyarországon mert ugye Forgotten Battles van Pacific Fighters van Ace expansion pack (ami ugyan kieg mégis nélkülözhetetlen a merged installhoz) nincs Itthon.

Nashville
Kössz a válaszokat! Gyorsak voltatok! Egy biztos: Logitech kilõve!
Úgy látom a másik fórumban tapasztaltakkal, hogy nem a játékok FF- es támogatása a kérdés most már, hanem inkább az ár.
Gondolom Bucser neked ilyen van:

63000 forint! Én azt hittem, hogy a 12500- at nem lehet tovább fokozni!

A célzásnál egyébként nem lesz zavaró a rázkódás, éppen az élethûség a lényeg! Majd megszokja a fiam!

Ezt az Ace Expandsion- t honnan lehet letölteni? Torrenten nincs! Külföldrõl rendelve mennyibe kerül?

Contemporary Country Music

Bucser
De ha kikapcsolod akkor meg minek FFB? Nem bezsélve azon orvosok által is hangoztatott esetekrõl, hogy az ízületeket tönkrevághatja...

Bucser
PAcific fighters mellé vegyél egy Forgotten battles-t és tölts le (vagy rendelj külföldrõl) egy Ace Expandsion packot és több mint 200 repülhetõ gépet kapsz.. nem is lesz szükséged CFS-re😄

Mint lláthattad az elõzõ postomból én nem javaslom a legotech joyt. Inkább a saiteket de ez személyes vélemény. Érdemes belemenni a Joy témába hisz ha megtetszenek a játékok akkor ezekkel évekig is fogsz játszani (ha a fiad nem is😄) És akkor bizony igencsak el kell gondolkodni hogy mit akarsz majd tekergetni😊

Sanyix
A logitech joyokról sok rosszat hallani, gyorsan tönkremennek, a saitekek viszont jók. Az erõvisszcsatolást általában minden gémben lehet használni, de a keményebb szimulátoroknál, lehet hogy zavaró lesz, ha célzás közben elkezd rázni a joy, stb. 😊 de kikapcsolható a funkció, szóval végülis mind1.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Bucser
Az én 8 éve vásárolt logitechem 7 éve halott.. Aztan vttem egy masikat az is meghalt utanna vettem a cougart. az a mai napig élt csak kikopott a fém gimbal középen ezért nagyon laza ez meg lesz szerelve és továbbra is tökéletesen fog mûködni. Szóval szerintem Logtitech joyok hosszútávon<#levele>

Nashville
Szevasztok srácok!

Már megszereztem egy pár repülõgépes játékot, de még nem használtam joystick hiánya miatt. Éppen a napokban tervezem a hiányt pótolni, mert már nem bírok a fiammal (10 éves)! Mondjuk, az apjának is jó lesz...! 😊 Ezt a mûszert néztem ki:
- Leírás 1
- Leírás 2
Igaz nem olcsó, de egy egyszerûbb is 6500- tól indul. Ha már egyszer rászánom ,gondoltam veszek egy jót. Ez tényleg ilyen jó, vagy egyáltalán ki lehet használni ebben a játékban az erõvisszacsatolást? Ha nem, akkor milyen játékot ajánlottok? Megvan a Combat Flight Simulator 3 és a Wings Of War, Pacific Fighters is.
Érdemes ennyire belemenni a joy témába?

Elõre is köszi a válaszokat! Nem ártana, ha gyorsak lennétek, mert közeledik a kis pilóta szülinapja! 😊

Contemporary Country Music

f2d
A régi Logitech-ek nagyon sokáig bírták, igaz az enyém is a potméter végelgyengülése miatt halálozott el, majd 10 évet bírt.

Mark007
ok koszi!

Bucser
Bemész bármilyen elektronikai boltba azt mondod az eladónak, hogy kérsz kontaktspary-t és adni fog egy Sprayt amiben alcoholos elegy van.

Mark007
bocs a lama kerdesert de mi aza kontaktspray?
lehet hogy tenyleg potit kene cserelni..
de nem csak a twist a rossz..
az x tengely is.. ha jatszok kb. fel orat akkor jobbra nem megy ki es ugral ha hozza erek....
azert koszi

Bucser
POnt ez a hiba az ami miatt mindenkit eltanácsoltam eddig a legotech joyoktól. Ugyenis típushiba, hogy a twist potija elkopik.. minden más jól mûködik de a twist egy idõ után megõrül sajna... csak idõszakos megoldást tudok neked javasolni sajnos😞 Kiveszed a joyból a potit és kontaktspray-el ellátod a baját majd vissza joyba. és ezt havonta 1-szer ismételed... vagy pedig kicseréled... ha van mire... Vagy veszel új másik Joystickot.

Sanyix
elkoptak benne a potik.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Mark007
Sziasztok!
tudna valaki segiteni?
van mar regota egy logitech extreme 3D pro joyom.
a gondom az hogy ha hasznalom egy oraig kb. akkor utana jobb oldalra nem megy ki teljesen.az mar masik dolog hogy neha magatol kiugrik jobbra az egesz..
van valakinek valami otlete ez mitol lehet?
felraktam jopar drivert hozza de semmit nem ert..

42nd Intruder
Beállításban probáld meg finombeállítani. Hátha...

Hát egyelõre megtalálja probléma nélkül. Remélem nem szükség soha ilyen elem ki-be rakásra. Amúgy nekem Lock On alatt amikor az ruddert használom fordulás közben, akkor kicsit rángatva mozog. Nem nagyon zavaró, de nem tudom mi lehet az oka, bár szoftveresnek tûnik lévén, hogy más játékban nem észleltem.
42nd Intruder
Én már több mint 1 éve használok Wireless Evo-t. Eddig semmi probléma vele! 😊

vki
Szerintem nem is lesz. Nekem is ilyen van, több mint egy féle éve. Ha pillanatnyilag nem találja, akkor vedd ki az elemet, és rakd vissza.

ACER Aspire 5738ZG

Megan a Wireless Evo. 😊 Elsõ tesztre probléma mentesnek tûnik. Nem tapasztaltam kapcsolati problémákat. Remélem így is marad.
Hát ennek nem sok köze van az optikához, inkább a mágnesességgel kapcsolatos. Én különben az optikánál, nem az egerek egyszerû belsõ fotocellás-ledes megoldására gondoltam, hanem inkább valami olyanra, mint az optikai egereknél van, tehát egy olyan chipre, ami képet dolgoz fel, mert az szerintem az sokkal precízebb lenne. Amúgy sem az egyik, sem a másik megoldás nem túl drága manapság. Majd talán pár év múlva változik is a helyzet, és lesznek ilyen cuccok olcsón is, de addig azt hiszem kár rajta többet eszelni.
Sanyix
Én úgy általában az optikai érzékelõs joyokra gondoltam 😊 amúgy ez a Hall izé sem tûnik bonyolultnak, sõt.

Bucser
Itt van egy leírás a Hall effect sensorrol.. de nem azon az elven mûködik ahogy te gondolod😊

Sanyix
Optikás joystickban gondolom ott valami forgó izé fogacskákkal(ezt forgatja amikor mozdítod a kart valamelyik irányba) infravörös led, és egy érzékelõ között(mint a golyós egereknél, végülis közvetetten optikai azis), amikor forog a forgó izé, akkor egyszer eltakarja a ledet az érzékelõ elõl, egyszer nem. Legalábbis ez a legkézenfekvõbb. Sztem egy régi egérbõl be lehetne rakni ilyen érzékelõket a potik helyére, csak az elektronikát kéne megoldani...

Bucser
nekeverd az egérben lévõ optikai érzékelõt a joyban lévõével😊 Az egérben tudtommal csak azt kell vizsgálnia, hogy miben tér el a minta. Míg a Joystickban vaolamilyen módon a forgást kell visszaadni. Nem vagyok elektronikai zseni de szerintem ezt nehezebb problémamentesen megoldani mint az egyenesfutás lehetõségét (bár lehet nem olyan nagy trükk)

hát ha utánna szeretnél nézni hogy milyen is a Hall sensor mod a Cougarhoz (csak érdeklõdés szintjén akkor google-ba írd be, hogy

Cubpilot Hall sensor Cougar. Ki fogja adni Cubie honlapját😊 Sok érdekes dolog van ott😊

Sanyix
Miért adnák optikai érzékelõvel az olcsó joyokat? Akkor lehet hogy inkább azokat vennék, mint a 30000 ft-s cuccokat, meg ígyis veszik sima potis joyokat amiket sztem 1000 forintért elõállítanak, és 10000 ért adják. Tiszta haszon.

Conrad, vagy valamilyen elektronikai szaküzlet, mint pl. a RET Szegeden (és Budapesten)?
Hát azt én sem tudom mibe kerülhet az érzékelõ, meg azt sem, hogy milyent szerelnek a Cougar modba, de az tuti, hogy olcsón is meg lehet úszni, ha nem akarunk olyan borzasztó precizitást elérni. Vegyük csak például az optikai egereket, ma már sz*rét-h*gyért lehet kapni ilyent, míg kb. három éve 8-10e alatt nem lehetett megúszni. Gondolom a Cougar Hall Sensor modnál az is benne van az árban, hogy egy legendás joyhoz készült a cucc, ergo a márka az ami rengeteget drágít, persze gondolom a minõsége sem utolsó.
Bucser
De ha azt veszem, hogy a Cougarhoz a hall sensor mod olyan 300USD joyra gázra együtt akkor elgondolkozom... Kapok ezért a pénzért egy átalakított nyomtatott áramkört új szenzorokat és az egész drop in. Na most az új áramkör legyártatása drága a szenzorok drágák nem tudom. de egy biztos a hall sensor többe került mint a hagyományos potmeter. (potit kapok 200 Ft-ert akar Hall sensort nem tudom mennyiert mernek..)

Bucser
mindkettõ igaz😊